Kannattaako ostaa Stokken Sleepi sänky vai Ikeasta joku satasen sänky?

  • Viestiketjun aloittaja ap
  • Ensimmäinen viesti
ap
Eli kohta pitäis mennä kauppoihin vauvalle sänkyä metsästelemään, mutta tuli tässä vaan mieleen, että kannattaako ostaa mieluummin kallis sänky, joka menee pitkään vai halpa pinnis ja ostaa sitten uus kun kasvaa pinniksestä pois? Vaihtoehtoina olis se Stokken Sleepi sänky ja Ikean oisko ollu satasen ihan perus pinnis. Joten kumpi kannattaisi ostaa?

Sama kysymys koskien hoitopöytiä: Eli kannattaako ostaa se Stokken Care hoitopöytä vai esim. Ikean ihan satasen perus hoitopöytä?, kun mietin, että noilla Stokken jutuilla pärjää pidenpäänkin...

Myös syöttötuoleja koskee tuo kysymys, eli ostanko mieluummin Stokken Tripp Trappin vai jonkun ihan perus syöttötuolin? Mikä olisi hyvä syöttötuoli? hinnalla ei ole väliä, tärkeintä on, että se on turvallinen.

JOTEN: OSTANKO HALVAT JA SIT UUDET KUN TARVII VAI KALLIIT, JOILLA ON PITKÄ KÄYTTÖIKÄ?!
 
No haluatko käyttää samaa sänkyä lapsella vauvasta kouluikään?

Totesin, että en. Haluan pinniksen pinniksenä, sit ihan erilaisen sängyn. Eli meillä ei kantsinu hankkia mitään Stokkea.

Perushoitopöytä ajaa saman asian kuin tuo Stokke myös, jos multa kysytään, mut sun pitää miettiä, mitä jatkokäyttöä sulla on millekin. B)
 
Meillä on Ikean pinnis, josta lähtee toinen laita pois ja siihen saa tilalle sellaisen reunuksen. Eli siitä tulee tavallinen sänky kun lapsi siihen vaiheeseen pääsee. Maksoi vissiin alle 100 euroa. Valkoinen, nätti, ihan toimiva on ollut.

Sit meillä oli ikeasta semmoinen hylly/hoitotasosysteemi. TOSIHYVÄ. Siitä saa sen hoitotason pois ja nyt se on meillä ihan tavallisena hyllynä lapsen huoneessa. pinnis ja hylly sopii hyvn yhteen vieläpä. :)

Mut onhan ne stokken sleepyt ja muut aika nättejä. :D Jos ois hirrrrveesti ylimääräistä rahaa nii oisin ehkä ostanut ne. :D
 
hoitopöytä
No meillä ainakin hoitopöytää käytettiin 4 kk, sitten se oli turha. Onneksi oli ikean halpa hoitopöytä.
Pinniksenä ikean perus halvin mahdollinen ja se on maalattu lastenhuoneen sävyiseksi.

Syöttötuoli kestää kauan ja meillä on "perintösyöttötuoli", joka hiottiin ja maalattiin sisustukseen sopivaksi.
 
No meillä on tuo stokken mutta kokemusta vasta 3kk joskin sekin vain päikkäreiden aikana kun muuten nukkuu viekussa... NÄTTI on ainaki :D
Sukulaistyttö ei suostunu nukkumaan "vauvasängyssä" vaikka siitä koottiinkin sellanen isompien...
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja tiiru:
No meillä on tuo stokken mutta kokemusta vasta 3kk joskin sekin vain päikkäreiden aikana kun muuten nukkuu viekussa... NÄTTI on ainaki :D
Sukulaistyttö ei suostunu nukkumaan "vauvasängyssä" vaikka siitä koottiinkin sellanen isompien...
oletko kokenut sen paremmaksi kuin ihan normin pinniksen?
mitkä oli teidän perustelut, että miksi valitsitte juuri tuon stokken?
 
noooi
Stokessa on pyörät sängyssä ja hoitopöydässä, helppo liikutella. Menevät paljon pitempään kuin tavis pinnikset. Trip trap ei kaadu kovinkaan helpolla joten se nyt on minusta ehdoton verrattuna halppis syöttiksiin (ellei ole sitten tosi tukeva halppis).

Stokke on paitsi kaunis niin myös kätevä. Toisaalta, jos vain yksi vauva tulossa eikä enää lisää niin sitten ehkä kantsii miettiä mihin sijoittaa. Toisaalta stokkella on parempi jälleenmyyntiarvo. Ja joo, en nyt ajattelisi stokken sänkyä sen taaperoiän jälkeen kuitenkaan enää, mutta saahan siitä tehtyä sohvaa ja majaa lapsille ;)
 
Meillä on Ikeasta se joku 99 euron hoitopöytä ja on hyvä, tukevakin jopa mun mielestä. Pinnasänky ostettiin käytettynä, eikä sille ole meillä vielä juurikaan käyttöä ollut. Mutta onhan niitä siis muitakin vaihtoehtoja kuin superkallis vs. halpa. =)
 
jh
Sängyn ostaisin jonkun muun kuin Stokken tai Ikean. Esim Brion tai jonkun sellaisen, minkä pohjan saa laitettua eri korkeuksille ja etureunan alas. Pinnasängyn käyttöikä kun jää helposti aika lyhyeksi, niin en raskisi Stokkea ostaa.

Hoitopöydän käyttöikä on myös lyhyt, joten siiihen tarkoitukseen voisin ostaa ihan vaikka Ikean pöydän. Meillä hoitopöytdän virkaa toimitti hoitoalusta kodinhoitohuoneeen pöydällä (pesupiste vieressä ja pesukone tason alla, näppärää), joten mun mielestä hoitopöytä on ihan turha hankinta ylipäätään...

Tuolin ostaisin ehdottomasti Stokken TrippTrapin. Se on niin pitkäikäinen, turvallinen ja korkealaatuinen. Turha ostaa erikseen syöttötuolia ja sitten taaperotuoleja, kun samat ominaisuudet löytyvät yhdestä tuolista.

Eli mun mielestä sellaiseen hankintaan, jonka käyttöikä on useita vuosia, kannatta satsata kunnolla. Ja sit taas sellaiseen, minkä käyttöikä on kuukausia, on ihan turha satsata niin paljoa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja tiiru:
No meillä on tuo stokken mutta kokemusta vasta 3kk joskin sekin vain päikkäreiden aikana kun muuten nukkuu viekussa... NÄTTI on ainaki :D
Sukulaistyttö ei suostunu nukkumaan "vauvasängyssä" vaikka siitä koottiinkin sellanen isompien...
oletko kokenut sen paremmaksi kuin ihan normin pinniksen?
mitkä oli teidän perustelut, että miksi valitsitte juuri tuon stokken?
Ensimmäinen lapsi. No perustelut oli se, että on kestävä, mutta suurin syy se, että oli hieno kun oli pyöreä...myönnetään. :ashamed:


B)
 
syöttötuoli meillä on Emma -merkkinen, vähän samannäköinen kuin tripp trapp. on ollut ihan hyvä eikä kaadu helposti sekään. Mut ihan toimiva on. Meillä noihin kolmeen (pinnis, hoitotaso/hylly ja syöttis meni yhteensä alle 350 euroa. Ihan laadukkaita tuntuvat olevan, mikään ei ole rikki tai huono. :) Et ei sitä aina tarvii kamalasti rahaa laittaa tavaroihin...
 
vieras
Valitset sellaisen sängyn, mikä teitä miellyttää ja mihin rahavarat riittävät. Olisiko siitä sängystä lopuksi tuleville tuoleille käyttöä, tosin ainahan sen voi myydäkin.

Varsinaista hoitopöytää ei minusta tarvitse. Hoitoalusta vesipisteen luona on paras vaihtoehto, jos sille vaan löytyy jokin laskutaso (meillä se oli pesukoneen päällys). Päätin, että hoitopaikka tulee kylppäriin, jo sairaalassa, kun esikoinen veti ensimmäisellä pepun pesu matkalla hoitopöydällä lavuaarille kakat syliini ja sen pesun jälkeen onnistui vielä pissimään hoitopöydän seinämille :LOL:

Tripp Trapp on hyvä tuoli, meidän vanhin tuoli on jo yli 13 v ja toimii yhä hyvin. Se on 9 v:llä käytössä. Tosin kannattaa hankkia varmaan vanhan mallinen turvakaari, ainakin sen perusteella, mitä olen täältä uudesta lukenut.
 
Halikatti
Meillä on Ikean pinnis ja lapsi nukkuu siinä vielä (2v 9kk) kun toinen laita on poistettu ja tilalla on turvalaita (Sekin ikeasta). Hän mahtuisi siihen ehkä vielä noin vuoden, mutta aiotaan antaa se pikkusisarelle ja esikoiselle ostetaan lastensänky.

Olen kans pitkäikäisyyden ystävä, mutta Stokken Sleepi ei miellytä minua. Lisäksi muutimme ja nyt koti vaatii vähän erilaista sisustusta kuin aiempi, siksi on hyvä, että tyyliä voi vaihtaa.

Hoitopöydästä sen verran että meillä se ei vienyt tilaa kun oli pesukoneen päällä ja sivuilla seinä/tasoa. Itse hoitopöytää tarvitaan melko lyhyt aika 6-10kk (riippuu lapsesta, liikkuvainen vai ei) joten jos ei erikseen halua lipastotilaa, niin en ostaisi mitään järeää ja kallista lipastomallia. Meillä on nyt Ikean 20 euron versio toisella lapsella jonka jälkeen siirrämme sen varastopöydäksi tms. tai myymme eteenpäin.

Ainoa näistä, jonka voisin ostaa Stokkena (tai vastaavana halpisversiona), on Trip Trap syöttötuoli. Siitä syystä, että ei meillä ainakaan esikoinen siirtynytkään suoraan aikuistentuolille vaan tarvitsee (taas Ikeasta!) korkean lastentuolin ja siinä kohtaa monipuolinen Tripp trap olisi ollut hyvä. Tosin en pidä kauheasti senkään ulkonäöstä, mutta ap varmaan pidät, niin että sitä suosittelen!

Vinkkinä muuten että hyvälaatuinen matkasyöttötuolikin on ahtaiden paikkojen hitti, koska ei ole jalkoja lattialla, meillä oli niin esikoisen kanssa. Ja sen saattoi ottaa mummolaan ym mukaan.
 
vieras
Stokkelta meillä on vaan tripptrapp - koska se on oikeasti pitkäikäinen. Normi pinnasänkyhän on aika iso, joten lapsi mahtuu siihen pitkään. Luultavasti stokkenkin sängystä luopuminen osuisi samoihin aikoihin.. Hoitopöytäänkään en sijoittaisi paljoa - meillä käytettiin ikean puhallettavaa patjaa lipaston päällä / välillä sänkyä, mutta kun lapsi lähti liikkumaan niin hoitopöytä jäi turhaksi (ei pysynyt siinä hetkeäkään paikallaan). Se käyttöikä on niin lyhyt, ettet kyllä saa esim. hoitopöytää pilattua vauva-aikana niin että uuden tarttisi tilalle.. kannattaa hankkia mahdollisimman moni asia vaikka käytettynä jos vaan onnistuu.

Esikoiselle herkästi haluaa hankkia vain parasta ja (ihan turhaan) ostaa kalliita hienouksia, jotka jäävätkin sitten lähes käyttämättä :)
 
Meillä on stokkelta niin tuo sänky, hoitopöytä kuin pari tripp trappiakin.

Hoitopöytää pitäisin turhana. Esikoisella sitä kyllä paljon käytettiin mutta kuopuksella jäi jo vähäiselle käytölle. Myöhemmin toiminut pöytänä lastenhuoneessa ja pian pääsee taas alkuperäiseen käyttöönsä. Joku muu hoitopöytä olisi varmasti ajanut saman asian.

Sänky on kiva ja kaunis, tykkään. Myös vahva ja kestävä, verrattuna esin siihen brion pinnikseen mikä on ollut kakksopionniksenä. Suurennettuna versiona oli sänkykäytössä n.4v, nykyisin kun hankittiin lastenhuoneeseen kerrossänky toimii siellä sohvana. Kohta pääsee taas miniversiona vauvalle. Se oli sänky jonka halusin ja josta yhä tykkään, vaikka sitä pirun kalliina pidänkin. Ostoksen kannattavuutta en osaa arvioida, joskus on vain kiva hemmotella itseään.

Tripp trapit ovat loistavia ja ehdottomasti meillä joka penninsä arvoisia! Ovat yhä käytössä 4v ja 5v lapsilla ja ovat hyvin vastannneet niihin erityistarpeisiin mitä syöttötuoleille on meillä asetettu. =)
 
noh
No, jos on varaa, kannattaa hommata Sokket!

Moni on tässä maininnut, että hoitopöytä on lyhytikäinen. EI OLE, jos on Stokke! Se on niin tukeva, että siinä vaihtaa isommankin lapsen. Meillä on vaihdettu käytännössä vaipat pöydällä aina siihen asti, kunnes lapset lopettivat niiden käytön (isompi reilu 3v ja pienempi vajaa 2,5v).
 
Täytyy vielä sanoa että meillä perhepeti on kyllä omalta osaltaan vähentänyt tuon ihanan sleepi-sängyn käyttöä. Enkä tulevastakaan vauvasta tiedä kuinka paljon tulee loppupelissä pinnasängyssä nukkumaan. Ehkä enemmän käyttöä alkaa olemaan vasta kun päästään juniorivaiheeseen.
 
Meillä on molemmat lapset siirtyneet lastensänkyyn jo n. 1-vuotiaana, et pinnis ei oo ollut kauaa käytössä. Varsinkin kun nukkuivat myös perhepedissä. Enkä mä hoitopöytääkään hirveesti käyttänyt. Toisella vielä vähemmän. ehkä ekat kuukaudet, sit vaihdoin missä vaan, sängyllä, sohvalla, lattialla. Tripp Trapp ois ihan kiva, mut meillä on ihan toimiva joku muu, niin se tulee tälle kolmannellekin. Mutta jos on rahaa, niin mikäs siinä, onhan ne tosiaan nättejä noi Stokken tuotteet.
 
vieras
Hoitopöydäksi käy mikä tahansa sopivan kokoinen pöytä. Korkeutta saa lisää esim. siirreltävällä tasolla, jonka saa myös pnnasänkyjen laitojen päälle. Tietysti jos tarttee lipasto-ominaisuuksia, mutta pöytä on usein varsin lyhyt käyttöiältään.

Meillä ei varmaan lapset olisi nukkuneet kovin pitkään vauvamaisessa sängyssä (Stokke). Jatkettava sänky on mennyt lähelle kouluikää ja myydessä saa melkein omat takaisin. Pinniksistä parhaat on sellaisia, joissa pohjaa saa vähintään kahteen tasoon. Esim. Brio. Patjat, suojukset ym. on halpa hankkia Ikeasta.

Syöttötuoleista TripTrap on suosiossa, itse en kuulu faneihin kun sen jalkoihin kompuroi niin helposti + ulkonäkö. Minusta on ihanaa päästä syöttötuoleista eroon heti kun lapset voivat olla normaalilla tuolilla :)
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja noh:
No, jos on varaa, kannattaa hommata Sokket!

Moni on tässä maininnut, että hoitopöytä on lyhytikäinen. EI OLE, jos on Stokke! Se on niin tukeva, että siinä vaihtaa isommankin lapsen. Meillä on vaihdettu käytännössä vaipat pöydällä aina siihen asti, kunnes lapset lopettivat niiden käytön (isompi reilu 3v ja pienempi vajaa 2,5v).
En usko että tukevuuden puute on ongelmana pöydissä vaan yksinkertaisesti se fakta, että lapsi seisoo mielummin vaipanvaihdon ajan :)
 
blå
IKEA!

Meillä oli molemmat, toinen kotona ja toinen maalla. Ikea oli enemmän mieleen. Ei siinä Stokkessa kukaan nuku kuin pikkuvauva/ pikkulapsiajan. Rahantuhlausta se mööpeli, patjatkin ihan järettömän kalliita erikoismuotoiluineen.
 
d
Alkuperäinen kirjoittaja blå:
IKEA!

Meillä oli molemmat, toinen kotona ja toinen maalla. Ikea oli enemmän mieleen. Ei siinä Stokkessa kukaan nuku kuin pikkuvauva/ pikkulapsiajan. Rahantuhlausta se mööpeli, patjatkin ihan järettömän kalliita erikoismuotoiluineen.
Kauniista maksan Halvasta rumasta en todellakaan käytä rahijani tyhjään.
 

Yhteistyössä