Kasvisruokaa?

  • Viestiketjun aloittaja Höhhööö
  • Ensimmäinen viesti
Höhhööö
Löytyisiköhän täältä hyvin kasvisruokavinkkejä, jotka maistuvat miehillekin? :) Mulla on mies, joka ei juurikaan kasvisruoista piittaa (syö kyllä salaattia ja tuoreita kasviksia, mutta vain lisukkeena eli on sitä mieltä, että pääruoan pitäisi sisältää aina lihaa). Minä taas olen sitä mieltä, että lihan kulutusta olisi järkevää vähentää jo ihan ekologisestikin ajateltuna. Eli hyvät kasvisruokareseptit olisivat tervetulleita! :)
 
Minusta on hassua kun ajatellaan että kasvisruoan kelpaaminen olisi jotenkin sukupuolisidonnaista.. Väitän että kasvisruoan välttely johtuu siitä että on joutunut syömään huonoa kasvispöperöä, jotain mössöksi keitettyjä vihanneksia ja mautonta soijarouhetta.

Avokadopastahan oli pari vuotta sitten iso hitti, ja vaikka se on jo valittu tylsimmäksi ruokalajiksi niin ainakin meillä maistuu edelleen.
Meillä tehdään usein esim kasviscurrya (kookosmaito, mitä vaan kasvista, esim sipuli, peruna, kukkakaali.. Mausteita reilusti ja proteiininlähteeksi joko papuja tai paistettua tofua) ja riisiä. Kasvislasagne kelpaa yleensä kaikille, kunhan on hyvin maustettua.
Monia pataruokia on helppo muuttaa kasvisruoiksi vaihtamalla liha quorniin.
Kasvishampurilaiset punajuuripihveillä, espanjalainen munakas jne, siinä muutamia ruokia joita meillä syödään.
 
Täällä mieheen uppoaa tuliset papupadat ja sit intialaistyylinen.

Sipulia, valkosipulia, inkivääriä, chiliä, porkkanaa, palsternakkaa, selleriä ja tomaattimurskpurkki. "Keittele" öljytilkassa kunnes rehut ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja sokeriripauksella. Soseuta. Ja sit sekaan hautumaan kukkakaalia, parsakaalia, kesäkurpitsaa, paprikaa -melkein mitä tahansa rehua mistä teillä tykätään. Ja purkilllinen jotain (huuhdottuja) säilykepapuja. Linssitkin käyvät mutta ne pitää esikeittää. Maustetaan tuhdisti curry- masala- tai tandooritahnalla. Haudutetaan (pannulla tai uunissa) kypsäksi. Ja lautaselle saa ruiskia sitruunaa tai limeä sen verran kun tykkää.

Naan-leivän tai riisin kera maittavaa.
 
Viimeksi muokattu:
"Veera"
Meillä mies syö kypsennettynä pääosin vain sellaisia kasviksia mitä sille ei ole kotona tuputettu.. Salaatteja ja juureksia onneksi syö raakanakin.
Mutta siis papupata/chili sin carne, kikhernemuhennos, linssipata/keitto itämaisin maustein, kikhernepihvit jne. Tofu myös menettelee kun oikealla tavalla sen maustaa. Esim tofu-kasvis-nuudeliwokki menee. Soijarouhe menee jauhelihan seassa parhaiten. Lihapullia voi jatkaa vaikka kikherneillä/keitetyillä linsseilläniin että soseuttaa kikherneet ja sipulit sauvasekoittimella, sitten jauheliha, mausteet, pari kananmunaa. Hieman öljyä taikinaan jos laittaa lihapullat uuniin tai sit paistaa pannulla rasvassa.

Kannattaa muistaa kasvisruokia laittaessa että pavuissa/linsseissä on vain minimaalisesti rasvaa niin se öljy pitää lisätä ruokaan. Laadukkaita kasvisliemivaömisteita kannattaa käyttää myös.
 
  • Tykkää
Reactions: TiiBii
"Jenis"
Meillä menee kasvislasagne, kasvistortillat (kidneypapu-sipuli-paprikapaistosta väliin), erilaiset sosekeitot (varsinkin tulisesti maustettuna), halloumi lisukkeineen... komppaan edellistä, että kasvisruoka kaipaa rasvaa ja mausteita.
 

Yhteistyössä