Kauanko mahtaisi kestää saada krooniset lihasjumit pois?

  • Viestiketjun aloittaja jumitus
  • Ensimmäinen viesti
jumitus
Monen vuoden lihasjumit niskassa ja selässä. Nyt aloitettu teholiikunta ja venyttely, päivittäin jumppaa ja venyttelyä, kuntosalia 2-3 krt vkossa. Hieronta 3 vkon välein. Kokemuksia kauanko kestää, että jumit saadaan kuriin. Nyt olen vajaan kuukauden kuntoillut, olisihan tuo jo kiva, että jotain alkaisi tapahtuakin... mur!
 
thalla
Kuinka nopeassa ajassa on sitten eri asia. Lihaskuntoharjoittelun hyödyt alkavat yleensä näkyä ja tuntua kuuden viikon harjoittelun jälkeen. Venyttely on vähän kinkkisempää, koska on erittäin hankalaa venytellä oikein.

Jos sulla on selkä ja niska-hartiaseutu jumissa, niin venyttelemällä kyseisiä alueita jumit eivät lähde mihinkään, koska sun selkä ja niska-hartiaseutu eivät ole ne paikat, jotka ylläpitävät jumia. Selän kohdalla kannattaa keskittyä venyttelemään reiden takaosia (erityisesti istuinkyhmyyn kiinnittyvää osaa - ei polvitaivetta) sekä lonkan koukistajia. Hartioiden kanssa rintakehää ja kaulaa. Hengitykseen kannattaa kiinnittää huomiota ja ryhti on tärkein tekijä koko yhtälössä.
 
jumitus
Kuinkahan tiivistä tuon lihaskuntoharjoittelun pitäisi olla? Riittääkö 2-3 krt kuntosalia /vko? Ryhtiliivi tilattu, jos sen avulla opettelin paremman ryhdin. Ei meinaa muistaa muuten.
 

Yhteistyössä