Kaura-omenapaistoksen ohjetta kaipaillaan!!

Biibi
Elovenan kyljessä on ollut ainakin ennen vanhaan. Minä teen näin:

Pilko omput vuokaan, ei tarvitse voidella. Ripottele päälle kanelia (ja sokeria). Omppujen päälle painellaan seuraava seos:

100 voisulaa (itse korvaan 20-50% rypsiöljyllä monipuolisuuden vuoksi ja koska muuten päällisestä tulee jääkaapissa kivikovaa)
1dl sokeria
3dl kaurahiutaleita (joskus laitan osan ruishiutaleita, se on vähintään yhtä hyvää)

Joskus teen 1,5 -kertaisen annoksen päällistä. Sitä ei ole koskaan tarpeeksi :p . Vuuan voi laittaa ihan piripintaan täyteen, paistos lösähtää uunista pois ottamisen jälkeen etenkin, jos omenanpalat ovat suuria.

Uunissa pidän 175-200 asteessa melkein tunnin, omenoista riippuen. Päältä saa ruskistua mutta ei liian tummaksi.
 

Yhteistyössä