kaurajauho

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
Sämpylät onnistuu hyvin ja yleensäkkin leipätuotteet. Mutta jos meinaat sitä keliaakikolle tarjota niin ota selvää että on puhdasta kauraa, ilman että samassa myllyssä on esim jauhettu vehnää. Kontaminaatiovaara on silloin aika suuri, eikä jauho käy keliaakikolle.
 
vieras
Meillä ainakin vielä sitä pidetään allergiana ni ei oo niin tarkkaa ja nyt pitäisi testata kauraa ni aattelin et ois iltapalaks tehny sämpylöitä ni ois kaikki voinu syödä sit samaa.
 
vieras
Tais olla S-market mistä ostin. Ja pakan nyt kaivettuani huomaan että kyseessä on vielä puhdas kaurajauho joka sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Provena merkkistä. Oiskos jollain joku super ;) hyvä sämpylöitten ohje ni yllättäis perheen illalla?
 
Porkkanasämpylät
2 ½ dl vettä
1 dl perunahiutaleita
1 dl porkkanaraastetta
25 g hiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
(1 rkl siirappia)
½ tl suolaa
1 dl perunajauhoja
2-2 ½ dl luontaisesti gluteenitonta (karkeaa) jauhoseosta
½ dl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen (kuivahiiva jauhoihin) ja lisää perunahiutaleet sekä porkkanaraaste (ja siirappi).
Lisää suola, jauhot ja viimeisenä öljy.
Muotoile taikinasta lusikkaa apuna käyttäen pellille sämpylöitä.
Anna kohota noin 20 minuuttia
Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia
 

Yhteistyössä