kaverin mies yritti itsaria, nyt lapset mulla hoidossa täällä ja kaveri etsii miestään josko voisi vielä pelastaa..

taas
Terveyskeskuksen toimintavelvollisuus hoitoonmääräämisessä

Mielenterveyslaki pyrkii sekä turvaamaan potilaan oikeusturvan että oikeuden hoitoon. Siksi lakiin sisältyy hoitoonottomenettelyä koskevien yksityiskohtaisten säännösten lisäksi myös säännös terveyskeskuslääkärin toimintavelvollisuudesta (29 §).

Jos on syytä epäillä että terveyskeskuksen toimialueella asuva tai oleskeleva henkilö täyttää mielenterveyslain mukaiset hoitoon määräämisen edellytykset, terveyskeskuksen vastaavan lääkärin tai hänen tehtävään määräämänsä lääkärin on tarvittaessa laadittava ko. henkilöstä tarkkailulähete ja toimitettava hänet terveyskeskuksen kustannuksella sairaalaan.
 
taas
Alkuperäinen kirjoittaja Ryöppy:
Onkohan tää nyt oikea paikka kinastella tuosta M1:stä?
en kinastele. Mun pointti on se että ap uskoo että m1 lähete on mahdollinen.
Eli todellakin on oikea paikka!
Mulle on ihan sama mitä tuo rouva uskoo. Tärkeintä on saada ap.n ystävälle tieto mitä mahdollisuuksia ja apuja hänellä on!!!!
 
Niin tai näin, mutta ammatti-ihmisillä on taito jututtaa hädässä olevia ihmisiä ja luultavasti he saavat puhutettua apua tarvitsevan hoitoon. Jos kaverisi mies löydetään eikä hän halua lähteä henkilöautolla sairaalaan, soittakaa ambulanssimiehet tarkistamaan tilanne. lääkkeen nimi olisi hyvä olla tiedossa ja määrä. Lääkepaketti taskuun tai tiedot lapulle tai kännyyn.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ryöppy:
Onkohan tää nyt oikea paikka kinastella tuosta M1:stä?
Ei ole... Jäänpä vaan ihmettelemään taustalle ja toivotan voimia ap:lle. Täällä meillä päin ei ainakaan suostuta kirjoittamaan lähetettä ilman potilasta ja kuten sanoinkin, tämä on ihan turhaa kinastelua. Jossain muualla ehkä toisin. Toivotaan että mies löytyy ja saadaan hoitoon!!!!!!!!!!!!!!!
 
LAPPI
Alkuperäinen kirjoittaja :(:
työssäni minäkin näihin joskus törmää ja kyllä lääkäri voi kirjoittaa M 1 ilman että näkee potilasta!!!!!! menee silloinmuistaakseni virkaapu pyyntönä.
mut toivon että kaikki menee hyvin ja voimia!!
Anopille hankittiin tällainen,amppari kuskit pyysi virka-apua poliisilta kun ei suostunu vapaa ehtosesti lähtee psyk.pol. TOIMI
 
Ulla Taalasmaa
Minä taidan huomenna soittaa lääkäriin ja sanoa että naapurin akka on todella itsetuhoinen ja tarvitsee kipeästi hoitoa. Pääsisi siitäkin huuhkajasta edes tunniksi eroon!!!
 
No miten tosta kinasta voi kukaan tietää mikä loppujen lopuks on sitä oikeeta tietoa?????? Ja ehkä kuitenki sitä oikeeta tietoa ap:nki kannattaa hakea ihan irl ammatti-ihmisiltä tai sanoa sille kaverilleen että hakee apua ja neuvoja jne.

Ja aika monihan täällä myös tahtoo tietää miten kävi.
 
taas
Tarkkailulausunto mielenterveyspotilaasta

Tarkkailulausunto on laadittava sairaalassa viimeistään neljäntenä päivänä tarkkailuun ottamispäivän jälkeen. Tarkkailulausunnon antaa psykiatriselle sairaansijalle tarkkailuun otetun tutkimuksesta vastaava lääkäri.
eli kun m1 lähete on tehty ja sairaalaan viety niin silloin tehdään se päätös.
Eli lääkäri voi toimia ilman että diagnoosista ollaan 100% varmoja.
tämä kaikki kyllä luke tuossa pitkässä tekstissä jos vain osaat lukea

Tarkkailulausunnon tulee sisältää perusteltu kannanotto siitä, ovatko hoitoon määräämisen edellytykset olemassa. Lausuntoa annettaessa on potilaasta käytettävissä laajempi ja perusteellisempi tutkimusaineisto kuin tarkkailulähetettä laadittaessa. Myös potilaan tilassa on saattanut tapahtua muutoksia, joiden vuoksi voidaan päätyä toisenlaisiin johtopäätöksiin
 
Ei ole mitään uutta kuulunut. Kaveri haki äsken lapset kotiin. menen pian sinne itsekin kunhan saan omani nukkumaan, mies tuli jo töistä. Miestä ei ole mistään löytynyt ja puhelin kiinni edelleen.Poliisile jo siis soitettu ja myös mielenhäiriöpolille(tai joku sellainen).
 
Elisa
Jotta tappelu loppuisi:

Lääkäri EI voi kirjoittaa M1-lähetettä NÄKEMÄTTÄ potilasta. Ko. lähetteen voi kirjoittaa terveyskeskuslääkärikin ja syyksi riittää EPÄILY mahdollisesta psykoosista, itsetuhoisesta käytöksestä ym. MUTTA lääkärin on NÄHTÄVÄ potilas.
 
taas
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
http://www.terveysportti.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_haku=m1&p_artikkeli=dlk00512
tästä varmaan selviää muillekin miten se menee.

hienoa AP että tilanne menee eteenpäin!

Voimia myös sulle. On raskasta kun läheinen kärsii. Siinä kärsii myös itse..
Toivottavasti haet itsellesi myös keskustelu apua. Miehestäsi varmasti on myös apua!
 
mää
No eiköhän kukanenkin apua ja neuvoa oikeasti tarvitseva kysy asiansa jostain muualta, kuin täältä kaksplussan keskustelupalstalta, haloo! ;) Että sinänsä tuoki kina on ihan turha. "taas" taisi ottaa vähän liian raskaasti nyt.. Hörppäähän se lasi tyhjäksi ja mene rentoutumaan siitä :)
 
Juu ei mulla hätää ole, mutta kaverin jaksaminen huolettaa ja se että miten hän selviää jos oikeesti jotain kamalaa sattuu. kaksi lastakin kuitenkin. Ja tällä miehellä siis taustalla mielenterveysongelmia, joihin lääkitys jatkuvaa. Nyt oli vain sitten lääkkeet sekoittaneet pään, kaikkea ne lääkärit määrääkin.
 
pehmis
..jos se mies on itse kertonut syövänsä/syöneen niin että haluaa itselle pahaa niin hakee sillä itsellensä vain apua(mikä tietty hyvä)jos oikeasti tappaa haluaa niin ei puhu vaan tekee.
tietty en meinaa etteikö uskaltais,mutta tuntuu et kuitenkin hakeee sillä apua..

on elämäni aikana ollut pari tuttua jotka itsaria yritti.kumpikin soitti ja sanoi syövänsä lääkkeitä niin että kuolee pois.muistaakseni oli ottanutkin muttei niin et olis henki mennyt.mutta apua tuommoisen jälkeen tarviin ehdottomasti....
 

Yhteistyössä