Keinoja nukkumisongelmaan?

Apuja kaivattaisiin kiperästi. Kaksi lasta on, enkä siltikään tiedä/osaa toimia tässä tilanteessa oikein.

Meillä on tytöt 3,5 v ja 7 kk. Aluksi nukuttiin kaikki samassa huoneessa, jonka jälkeen siirsimme parisängyn toiseen huoneeseen. Tämä huone on niin pieni, ettei pinnasänky sinne mahdu, joten tytöt nukkuvat nyt samassa huoneessa. Ongelmana onkin, miten 7kk ja 3,5 v sais yhtäaikaa omiin sänkyihin nukahtamaan? Tähän asti ollaan menty niin, että isompi nukahtaa omaaan sänkyyn ja pienempi kärryyn, josta siirretään omaan sänkyyn. Olisiko muilla vinkkejä tähän meidän tilanteeseen?

Lisäksi tämä pienempi on alkanut toden teolla taistelemaan nukahtamista vastaan. Sisällä ei suostu nukkumaan enää ollenkaan päiväunia, ei viihdy kärryssä eikä varsinkaan sylissä. Joku aika sitten nukahti imurin hurinaan, nyt sekään ei auta. Ulkona on nukkunut hyvin, mutta nyt sekin takkuaa. Aamulla herätään 5-6 aikaan ja on kyllä väsynyt 7 jälkeen, mutta ei nukahda. Öisin yleensä heräilee 3-6 kertaa, nyt yöllä olen antanut maitoa kerran, jotta nukahtaisi uudelleen. Juo kyllä maidon, mutten tiedä onko varsinaisesti nälkäinen.

Päivärytmi meillä heittelee juurikin tuon nukkumisen vuoksi... Aamulla kuitenkin ensiksi saa maidon, puuroa syödään 8 aikaan, lounas 11 aikaan, välipalaa 14 aikaan ja päivällinen 16.30 aikaan. Viime yönä annoin 2 dl maitoa n. klo 2, klo 6.00 taas maitoa, 7.45 puuro, 8-9 unet ulkona (heräsi kärttyisenä) 10.45 ruoka, maito 11.45, jonka jälkeen nukkui 40 min ulkona. Nyt kärttyinen ja väsynyt. Onko meillä tarpeeksi säännöllinen rytmi ja/tai miten sitä vois säännöllistää? Ja onko yleensäkkään hyvä enää nukuttaa kärryyn yöunille?


Neuvolaan olemme menossa vasta ensi kuussa ja siksi ajattelinkin täältä kysyä ensin neuvoa. Kaikki vinkit ovat tervetulleita, sillä tämä äiti alkaa olemaan väsynyt eikä arki tunnu enää niin iloiselta.
 
Moi. Usein auttaa kun opettaa lapsen rauhoittumaan omaan sänkyyn. Ei tarvitse taistella joka unille, kun aina nukutaan samassa paikassa (eikä tarvi nukuttaa). Mut toki tulee noita kausia, et pitää protestoida nukkumaanmenoa kovaan ääneen. Itse tein niin et kuuntelin vähä aikaa rauhoittuuko lapsi, jos ei niin menin sit rauhoitteleen.
Perhe-elämää tuolta blogista löytyy tarkempia ohjeita/kikkoja miten lasta voi auttaa nukahtamaan omaan sänkyyn =) Voimia kovasti! :flower:
 
Kiitos vastauksesta palezzu! Kävinkin tuota blogia kattelemassa. Tällä hetkellä ei riitä energiaa samassa paikassa nukuttamiselle :( Toivotaan että se tästä helpottaa. Eilinen päivä meni kohtalaisen hyvin, sain päikkäriaikoja vähän venytettyä ja nukkui yhet 2 tunnin päikkärit ja toiset tunnin päikkärit ulkona :) Sisälle ei nukahtanut sitten millään, vaikka kokeilin kaikkia nukuttamistyylejä... Yölläkin näkyi pieni valonpilkahdus, sillä kun annoin maitoa 4.30, nukahti sen jälkeen omaan sänkyynsä tassuttelun avulla. Mennään siis päivä kerrallaan!
 

Yhteistyössä