Kelasta työkkärikorvauksia saavat? Kuinka pian kirjeen lähettämisestä rahat ovat tilillä?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Lähetin kirjeen siis tiistaina ja keskiviikkona heillä. Vielä ei rahoja ole tullut, mutta huomasin torstaina, että oli tullut soitto oudosta numerosta, jota ei löytynyt numerohausta.
Äsken selailin paikallisen kelan sivuja ja huomasin, että soitto tullut heiltä, kun numero liki sama.
Että kai sitten hakemuksessa jotain ongelmaa, kas kun eivät uudelleen yrittäneet soittaa.
Kun täytin hakemuksen, katsoin kyllä kolmeen kertaan, että kaikki rastit ja ruksit oikeilla kohdilla, päivät merkattu oikein ja allekirjoitukset ym. ovat ok.
Ja työttömänä koko ajan, ettei mitään tuntisekaannuksia yms. voi olla.
 
Kelaan pettynyt
Melkein 2 vuotta meni itsrllä. Alkuun soittelivat ja pyysivät vaikka mitä selvityksiä. Kelassa piti ravata joka toinen päivä ja välillä väittivät jonkun virkailijan nähneen minut milloin taksi kuskina tai postinkantajana. Eivät uskoneet vaikka kerroin ettei ole edes ajokorttia. Lopulta eivät vastanneet mitään. Kun soitin ja kettoin nimeni lyötiin luuri korvaan ja kelaan yrittäessäni piti virkailija ovea kiinni ja vartija hätisteli pois. Kirjeet palautettiin avaamattomina. Onneksi soitto oikeusapumiehelle johti toimiin mutta sain vain 2 viikon työkkärikorvaukset kahden vuoden ajalta.
 
Jos on ensimmäinen uusi hakemus niin voi mennä pari viikkoa että tekevät päätöksen ja sit tulee ekat rahat,
mutta jos se on se 4 viikon työtön ilmoitus niin muutamassa päivässä. Ite tein aina sen ilmoituksen netissä niin keskiviikkona kun teki niin perjantaina oli rahat tilillä. Postin kautta laitettuna oli vasta maanantaina rahat tilillä.

Tosin vuos sitten kun loppui työharjottelu, minulle sanottiin että pitää tehä uus hakemus. No kela oli nopeempi ja teki päätöksen ennenkuin olin edes kerinny hakemusta aloittamaankaan :D
Ja sitä ennen edellinen hakemus käsiteltiin 2 päivässä.
 

Yhteistyössä