Kellään pientä 1-vuotiasta?Painoa ei tule..

  • Viestiketjun aloittaja IhanaValo
  • Ensimmäinen viesti
IhanaValo
Meillä iloinen ja suht terveenä ollut tyttö,syntyi marraskuussa 2007 mitoin 3610g/50,5cm.
10kk neuvolassa mitat oli 8565g/71,5cm ja 1v-neuvolassa mitat 8575g ja 74cm.

Tuosta painosta terkka sanoi jo aiemmin,kun se alkoi laahaamaan.Pituutta tuli suht hyvin,mutta tuo paino.
Aamupuurossa on voisilmä,mutta muuten ei olla lisätty,en tiedä pitäisikö?

Onko kenen lapsella tämmöistä?Mitä ohjeita ootte saaneet?
 
Meidäm allergikkopojalla paino on laahannut 2 kk iästä saakka. Niin pitkään kun pituuskasvu ei kärsi ts. kasvaa omalla käyrällään ja pituus-painosuhde pysyy -20 yläpuolella, tilanne ei ole huolestuttava mutta toki painon hidas nousu on syytä huomioida.

Lisää rypsiöljyä ruokaan aluksi 1 tl/pv ja nosta annosta niin että sitä menee 1 rkl/pv. Sekoita ruuan, puuron tms. joukkoon. Saa näin lisäkaloreita ;)
Tämmönen ohje siis meillä (tai on meillä muitakin ohjeita mutta ovat sitten spesiaaleja allergikolle) saatu neuvolasta.

Liikkeelle lähtö hidastaa monilla painon nousua.
 
Joo, meillä tytön paino tippui -15 -käyrälle kun lähti liikkumaan ja painonnousu on ollut hitaampaa. Terkkarilta sain ohjeeksi tehostaa syömistä ja lisätä kaloreita ravintoon: rypsiöljyä ruokiin, sinistä maitoa juomaksi. Ja aina niin paljon ruokaa kun vaan syö. Sain myös epävirallisen ohjeen syöttää silloin tällöin makeaa kiisseliä banaanisurvoksella höystettynä sekä kermaviiliä. No tuo nyt oli itsestään selvää, että riittävästi ruokaa tarjolle. Meidän tytöllä tuo öljyn lisääminen auttoi tai ainakin luulen niin sillä paino on noussut nyt paremmin. Edelleen tyttö on hoikka ja painokontrolleissa käydään mutta en ole huolissani sillä typykkä on pirteä, hyvinvoiva ja kasvaa nyt sillä omalla käyrällään.
 
Mun kuopus painoi 1v neuvolassa tasan 8kg. Pituutta en nyt muista, mutta pituus meni plussakäyrällä ja paino aina miinus -20. Nyt neitokainen täyttää piakkoin 8v ja edelleen on pitkä ja hoikka. Meillä neuvolantäti ei asiaan ole puuttunut, koska molemmat vanhemmat ollaan oltu lapsena rimppanoita. Noi on niin yksilöllisiä juttuja.
 
Mulla kans 1-v tyttö jonka mitat neuvolassa oli 8250 g ja 74,5 cm. Syntyessään oli kuitenkin 3700 g ja 51 cm. Ruokaa meillä syödään vaihtelevasti, välillä ihan hirveästi välillä ei juuri mitään.. Mitään syytä tuolle painolle ei ole löytynyt. Painokontroilleissa käydään kuitenkin n kuukauden välein.
 
meidän yksi vuotias painaa vähän alle 7 kiloa.olloaan juostu kaiken maailman tutkimukset mut ei mitään vikaa tytössä. ravitsemusterapeutti antoi ohjeeksi 2-3 rkl rasvaa,ja "luvan" syöttää kaikkea lihottavaa... kaikkea rasvasta ja sokerista yms...tyttö syö nyt kaks purkkia puuroa, kaksi isoa purkkia ruokaa ja kaksi purkkia jugurttia tai rahkaa päivässä, silti paino vaan laahaa...pituutta on onneks ruvennu nyt tulemaan reippaammin, eikä käyrät enään laske.mutta olkaa onnellisia että lapsenne painaa edes yli 8 kiloa...meillä se tuntuu häämöttävän vielä aika kaukana...
 
hmmmm meidän isompi painoi 1-v 9kg ja pituutta oli 77cm, eli hoikka. Nyt on 4,5-v ja pituutta 111 cm ja painoa 15kg. Eli ihmisiä on erilaisia toiset vaan ovat luonnostaan pinempiä (meillä siis tuossa painossa kevvyempiä). Hyvinhän on kasvanut vaikkei ihan käyrillä olekkaan mennyt ja erittäin aktiivinen nuori neiti onkin.
 

Yhteistyössä