kermakakkua puolivuotiaalle

Lapsi ei totu makeaan hetkessä, mutta rintaruokittu lapsihan on tottunut siihen jo ihan pienestä pitäen. Äidinmaito on erittäin makeaa, ja siksi pienen vauvan herkkua on kaikki makea.

Ihan normaaleja ihmisen eloonjäämisvaistoja on pitää makeasta, suolaisesta ja rasvaisesta ruuasta, mihinkään niistä ei ihmistä tarvitse opettaa. Oloissa, missä ruokaa ei ole liikaa saatavilla, nämä makutottumukset pitävät ihmiset elossa. Meidän oloissamme sen sijaan on tärkeää opettaa lapsi pitämään myös suolattomammasta ja kasvispitoisesta ruuasta.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.05.2007 klo 15:22 tolnaato kirjoitti:
Eipä tuo nyt vaarallista ole, mut en kyllä antaisi niin pienellä.
Meidän 2vee antoi sipsiä hiukka alle 3kk:n vanhalle siskolleen :whistle:
Niin meillä ei edes 4v ja 6 v syö sipsiä, kuin poikkeustapauksessa. (n. kerran 6krt/vuosi esim. synttäreillä, jussina, vappuna tms. :saint: Eivät siis tosiaan 2v oo sipsiä syöneet. Niitä laatupaakarin maissinaksuja kyllä (lisäaineettomat, suolattomat jne.)

Muuten kyllä herkuilla juhlistetaan elämäämme tarpeen mukaan...jätskiä, keksiä tai kahvi/täytekakkua tms.

5kuukautiseksi ovat olleet rintamaidolla, joten ei missään nimessä täyttäriä puolivuotiaana. Puolivuotisena makusteltu jo enemmän soseita...lähempänä vuotta sitten maitotuotteet...
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.05.2007 klo 15:39 vieras kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.05.2007 klo 15:22 tolnaato kirjoitti:
Eipä tuo nyt vaarallista ole, mut en kyllä antaisi niin pienellä.
Meidän 2vee antoi sipsiä hiukka alle 3kk:n vanhalle siskolleen :whistle:
Niin meillä ei edes 4v ja 6 v syö sipsiä, kuin poikkeustapauksessa. (n. kerran 6krt/vuosi esim. synttäreillä, jussina, vappuna tms. :saint: Eivät siis tosiaan 2v oo sipsiä syöneet. Niitä laatupaakarin maissinaksuja kyllä (lisäaineettomat, suolattomat jne.)
Kyllä meillä syö. Ja syö karkkia, keksiä, jätskiä :saint: Ei oo varmaan lapsellakaan kiva kattella vierestä, kun vanhemmat joskus herkuttelee, joten toki annetaan.
 
Kyllä yhden kanssa vielä pärjää, mutta kaksi... Kakkonen ottaa mallia ykkösestä ja vaatii jo paljon nuorempana kaikkea maistettavakseen. Siksi toivoisin, ettei meidän esikoisellekaan isovanhemmat yms. syöttäisi niin kauheasti makeeta, koska kakkonen hamuaa niitä samoja herkkuja jo, eikä jätkällä ole vielä kun viisi hammastakaan...

Mutta siis. En missään nimessä antaisi puolivuotiaalle kakkua. Mullakin lapset olleet täysimetyksellä siihen asti. Meidän kuopus sai ekan kerran kakkua kuukausi sitten omilla synttäreillään. Ja nyt se pointti: en missään nimessä antaisi kakkua KENENKÄÄN MUUN puolivuotiaalle. Eli muakin ärsyttää, kun ihmiset isovanhemmista naapurin täteihin on tyrkyttämässä mun lapsille kaikenmaailman makeeta. Olis aika fiksua mun mielestä kysyä ensin lapsen vanhemmalta, ennen kuin antaa mitään makusia. Esim. ensimmäisen tikkarin esikoiseni sai ystävältäni alle kaksivuotiaana, kaveri ei kysynyt mitään multa ensin. Olin aika kiukkunen... Toinen kaveri juotti cokista kuopukselle, kun hän oli vasta 10 kk... :headwall:

Olin esikoisen syömisistä aika tarkka ja olen myös kuopuksen. Kuopus saa kahvipöydässä mm. naksua, hedelmiä ja voileipäkeksiä, kun toiset syö esim. keksiä. Vaan nyt hän on alkanut ymmärtää, että muilla on kädessä jotain muuta ja voileipäkeksi saattaa lentää nurkkaan... :( Ja erittäin nopeasti siis tajusi ton kakkujutunkin: omilla synttäreillään sai ekan kerran ja nyt ei olisi voinut ajatellakaan, ettei olisi annettu äitienpäiväkakkua: erittäin hyvin tiesi, mitä se oli. Eli siis kyllä ne lapset oppii sitä makeeta haluamaan yhdestäkin kerrasta...

Mitä tulee ap:n tarinaan, se on tuttua. Pitää kuitenkin muistaa, että appi (olihan se appiukko, joka syötti, en enää muista) ei varmastikaan tehnyt sitä tahallaan vaan ajattelemattomuuttaan. Se ottaa päähän, mutta suuttua ei kannata. Suutu vasta, jos sama toistuu, vaikka olisit nätisti perustellut oman kantasi asiaan...
 
näkkileipä
En jaksanut koko ketjua lukea,mutta varmaan monella on samanlainen tilanne että isovanhemmat olis tarjoamassa jos jotakin herkkuja. Niin myös meillä. Ensimmäiselle lapselle jo ristiäisissä isovanhemmat antoivat kermavaahtoa. Nyt on poika 3v eikä muuta söis kun herkkuja. Karkkipäivä pitäis olla kuulemma jokapäivä. Kerran kahdessa viikossa korkeintaan karkkipäivä. Kysymys ei ole siitä kestääkö vatsa vaan mieltymys makeaan kun sitä tarjotaan varhain. Toisen lapsen kanssa olemme tarkempia asian kanssa. On myös vanhempia jotka pidättävät sokerin alle 3-vuotiailta kokonaan. Syötetään sokeritonta jukurttia, marjakeittoja ym. Meitä on moneksi.
 
VOIJ elämä taas mikä ketju!! Ihanko tosissaan työ jotkut kirjotatte. :snotty: Meijänkii rinsessa on maistellu ihan omasta aloitteestaan vaikka vähän mitä, jopa MULTAA :LOL: Ja tais olla niin herkullista, että yrittää aina saada sitä kukkaruukusta lisää. miun mielestä just esim. äitienpäiväkakku on huomattavasti terveellisempää...
Neiti on jo maistellu, huom. MAISTELLU, jätskiä, kakkua, ranskalaisia, lohkoperunoita ym... ainii, ja ravintolassa tarjoilija toi myös tytölle alkupaloiksi patonkia ja pestokastiketta, sai maista myös niitä. ja tykkäs.
Ja entäs tuo kaksvuotias. se saa ihan oikeesti hesessä jo oman lastenaterian. jos joskus satutaan sinne eksymään. ja pikkuneiti rohmuaa siitäkin aina pari ranskalaista :whistle:
oikeesti... kyllä jokaisella äidillä on sen verran järkeä päässään, että tajuaa mitä, ja minkä verran sille lapselle voi jotakin uutta antaa.
Ja muuten, tänään kun oltiin pihalla, ja kerkesin selän kääntää, oli tytön tyllerö löytänyt kastemadon, joka oli hyvää vauhtia menossa suuhun. siihen kyllä kerkesin väliin. :whistle:
 
Nameless
Te puhutte lapsistanne kuin koirista; "kun se kerjäsi...sen katse..." :eek: . Eikö teillä hyvät ihmiset ole käynyt pienessä päässänne, että suositukset ovat olemassa ihan syystä ja että TE olette vastuussa siitä, mitä vauva suuhunsa pistää?? Juu ei sipsinpala tai kermanokare ketään tapa varmaankaan, mutta miksi pitää pienen elimistöön tunkea jotain, mikä ei sinne vielä kuulu?
 
NuoriAikuinen
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.05.2007 klo 22:51 Otus kirjoitti:
.... Hiljalleen uutta, eikä mitään syytä syöttää tuon ikäiselle esim. sokeria ja valkoista vehnää.
Onkos sitä muunkin väristä?! :whistle: :LOL:

Lynkatkaa vaan mutta mä en näe mitään pahaa siinä että puolivuotias saa kielenkärjellä maistaa nyt vaikka kermavaahtoa. Maistaminen ja syöminen on kaksi eri asiaa. Toki jokainen äiti oman vauvansa parhaiten tuntee, jos on allergiaan taipuvainen tai herkämasuinen vauva niin sitten kannattaa varmasti välttää antamasta noita vanhempien herkkuja. Tosiasia kuitenkin on että vauvat laittaa suuhunsa mitä käteensä saavat ja tuskin joku marmeladi tai kermvaahdon nokare vaarallisimmasta päästä on.

Meidän puolivuotias neitokainen maistoi tuossa illalla pikkusen jäätelöä ja tuolla se nukkuu tyytyväisenä. Äitien päivänä tyttö lipoi kielellään Kettukarkkia siis sitä pihlajanmarjamardeladia. Ja taispahan tuo saada kielen kärjelleen joskus aikuisten jogurttiakin.. Ja sanokaa nyt mitä sanotte niin tottakai pieni tykkäsi, vauvoillehan muodostuu jo kohdussa mieltymys makeaan.

Ei se vauvankaan suu tuohesta ole, kohtuus kaikessa ja oma vaisto ja järki mukana. Kukin tekee niinkuin itsestä hyvältä tuntuu. Mutta siitä mä pidän kiinni että vanhemmat itse saavat päättää mitä sinne vauvan suuhun laitetaan. Yksin minä mieheni kanssa päätän siitä mitä vauvamme saa maistaa ja mitä ei, siihen ei ole isovanhemmilla eikä muuten palstamammoillakaan nokan koputtamista. ;)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.05.2007 klo 01:55 Nameless kirjoitti:
Te puhutte lapsistanne kuin koirista; "kun se kerjäsi...sen katse..." :eek: . Eikö teillä hyvät ihmiset ole käynyt pienessä päässänne, että suositukset ovat olemassa ihan syystä ja että TE olette vastuussa siitä, mitä vauva suuhunsa pistää?? Juu ei sipsinpala tai kermanokare ketään tapa varmaankaan, mutta miksi pitää pienen elimistöön tunkea jotain, mikä ei sinne vielä kuulu?
Niinpä! Joskus tuntuu että ennen vauvan saamista pitäisi joidenkin käydä jonkun sortin soveltuvuuskokeessa.. :whistle:
 
Kommentoin vielä niille, jotka antavat kermakakkua tms OMALLE muutaman kk:n ikäiselle lapselleen. Antakaa maistaa, jos haluatte, päätöshän on teidän.

Monia tässäkin ketjussa, tai ainakin mua, ärsyttää, kun MUUT antavat makeita meidän lapsille kysymättä meiltä vanhemmilta! Jos esim. kaikki isovanhemmat saisi syöttää meidän lapsille maistiaisia kaikista haluamistaan herkuista, niin äitienpäivänäkin pienempikin olisi mutustanut kakkua ensin kotona ja sitten vielä kolmilla isovanhemmilla. Eikä sekään vielä mitään, jos maistaa saisikin lusikallisen-kaksi kakkua joka paikassa, mutta näistä kolmesta iso/isoisoäidistä kaksi haluaa syöttää joka kerta myös pullaa, keksiä, lettuja ja kermavaanhtoa jne. jne. Eli siis enää ei edes puhuta maistelemisesta vaan ahmimisesta...

Eli mulla pointti ainakin on se, että VANHEMMAT päättävät, mitä ja milloin pienille lapsille syötetään. Vain vanhemmilla on kokonaisnäkemys kaikesta siitä, mitä lapsi esim. on jo sinä päivänä syönyt tai tulee vielä päivän aikana syömään. Ja jos vanhemmat haluavat antaa muutaman kk:n ikäiselle kermavaahtoa kielen kärkeen, niin ei se niin kauheeta ole. Mutta sen päätöksen tosiaan tekee vanhempi, ei ulkopuoliset.
 
Meilläkin appiukko olis antanu 2 kk tytölle JOGURTTIA jos en olis kerenny estämään! :eek: Oli aivan kummissaan nykyisistä 6kk täysimetyssuosituksista että ei kai kukaan elä puolta vuotta pelkällä maidolla.. :/
 
Meidän esikoinen ei saanut edes 2-vuotissynttäreillä kakkua. Ei ollut siihen mennessä maistanut mitään kakkua, pullaa tms., enkä nähnyt syytä silloinkaan aloittaa. Kyllä ne oppii myöhemminkin :)

Jälkkärinä meillä on olleet hedelmät, pannarit, rahkat ja kiisselit, ja hyvin ne maistuu edelleen. Nyt sankari on jo 4 vuotta, ja saa kohtuudella maistella kakkuja, jätskiä tms. ehkä keskimäärin kerran viikossa?

Meillä ei isovanhemmat ole yrittäneet pienelle salaa syöttää mitään. Kielsin sen jyrkästi ja yksiselitteisesti, kun vauva oli pieni.

Minusta on vastuutonta antaa pienille vauvoille kaiken maailman herkkuja, koska niillä on "pyytävä katse" :) Mutta jokainenhän päättää itse, miten lapsensa kasvattaa ja mille tavoille opettaa.


 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.05.2007 klo 07:59 Vierailija kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.05.2007 klo 01:55 Nameless kirjoitti:
Te puhutte lapsistanne kuin koirista; "kun se kerjäsi...sen katse..." :eek: . Eikö teillä hyvät ihmiset ole käynyt pienessä päässänne, että suositukset ovat olemassa ihan syystä ja että TE olette vastuussa siitä, mitä vauva suuhunsa pistää?? Juu ei sipsinpala tai kermanokare ketään tapa varmaankaan, mutta miksi pitää pienen elimistöön tunkea jotain, mikä ei sinne vielä kuulu?
Niinpä! Joskus tuntuu että ennen vauvan saamista pitäisi joidenkin käydä jonkun sortin soveltuvuuskokeessa.. :whistle:
Just just... :LOL: Kyllä meidänkin vauva on vetänyt kaikenlaista: imeskeli isin tohveleiden pohjia, jaiks! Maiskuttelee vessapaperin hylsyä, tosi bakteeririkasta... Hesarinkin kerran nappasi ja paperimusteinen hymynaama pilkisti lehtiriekaleiden takaa. Tiedättekö miten paljon koneessa pestyissä räteissä on pesuainejäämiä!? Niitä vauvat sitten imeskelevät tms.

Niin että jos kerran maistaa kermavaahtoa, niin hyvät hyssykät, on se niin kamalaa ja vaarallista!!! :D :LOL:

Mitäköhän kivikaudella ihmisvauvelit "maistelivat"... :whistle:
 
Nipoäiti
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.05.2007 klo 08:31 Marjo kirjoitti:
Kommentoin vielä niille, jotka antavat kermakakkua tms OMALLE muutaman kk:n ikäiselle lapselleen. Antakaa maistaa, jos haluatte, päätöshän on teidän.

Monia tässäkin ketjussa, tai ainakin mua, ärsyttää, kun MUUT antavat makeita meidän lapsille kysymättä meiltä vanhemmilta! Jos esim. kaikki isovanhemmat saisi syöttää meidän lapsille maistiaisia kaikista haluamistaan herkuista, niin äitienpäivänäkin pienempikin olisi mutustanut kakkua ensin kotona ja sitten vielä kolmilla isovanhemmilla.

Eli mulla pointti ainakin on se, että VANHEMMAT päättävät, mitä ja milloin pienille lapsille syötetään. Vain vanhemmilla on kokonaisnäkemys kaikesta siitä, mitä lapsi esim. on jo sinä päivänä syönyt tai tulee vielä päivän aikana syömään. Ja jos vanhemmat haluavat antaa muutaman kk:n ikäiselle kermavaahtoa kielen kärkeen, niin ei se niin kauheeta ole. Mutta sen päätöksen tosiaan tekee vanhempi, ei ulkopuoliset.
PEEESAAAAN!!!

Antakaa vaan OMILLE vauvoille kermavaahtoa tms, jos siltä tuntuu, mutta isovanhemmat kysykööt luvan ennen kuin antavat! Ja ei niitä ruokasuosituksia turhaan ole annettu imeväisikäsille! (HUOM! sinä joka syötät suolaisia ranskiksia yms vauvallesi, HÄPEÄ!) Ei pienen elimistö kestä vielä suolaa ja kovia rasvoja! Eriasia antaa jollekin 2-vuotiaalle...

 
[/quote]

PEEESAAAAN!!!

Antakaa vaan OMILLE vauvoille kermavaahtoa tms, jos siltä tuntuu, mutta isovanhemmat kysykööt luvan ennen kuin antavat! Ja ei niitä ruokasuosituksia turhaan ole annettu imeväisikäsille! (HUOM! sinä joka syötät suolaisia ranskiksia yms vauvallesi, HÄPEÄ!) Ei pienen elimistö kestä vielä suolaa ja kovia rasvoja! Eriasia antaa jollekin 2-vuotiaalle...


[/quote]

No tuota joo. Läpi maailman historian sivun vauvat ovat syöneet aikuisten keittopadasta. Tuskinpa esim. sota-aikana ne keitokset niin suolattomia olivat. Enneminkin tulee vielä nykyiselle vauvapolvelle isoooja ongelmia liiasta suolan karttelusta. Ihmisravintoa, tärkeää sellaista, kohtuudella tietenkin. Vauva ei kestä suolaa kuten aikuinen, mutta häpeämään ei silloin tällöin kilen päälle tippuvasta suolan murusesta tarvitse nyt kuitenkaan kenenkään alkaa :LOL:
 
Nipoäiti

No tuota joo. Läpi maailman historian sivun vauvat ovat syöneet aikuisten keittopadasta. Tuskinpa esim. sota-aikana ne keitokset niin suolattomia olivat. Enneminkin tulee vielä nykyiselle vauvapolvelle isoooja ongelmia liiasta suolan karttelusta. Ihmisravintoa, tärkeää sellaista, kohtuudella tietenkin. Vauva ei kestä suolaa kuten aikuinen, mutta häpeämään ei silloin tällöin kilen päälle tippuvasta suolan murusesta tarvitse nyt kuitenkaan kenenkään alkaa :LOL:
[/quote]


No tuota joo sullekin vaan. Eipä se ihmisten elinikä ennen vanhaan niin pitkäkään ollut, elämäntavoistakin riippuen. Enkä tarkoittanutkaan että joku pieni suolanmurunen ketään vahingoittaa, mutta voisi sitä silti ajatella minkälaista roolimallia pienelle lapselle jo vauvasta saakka antaa, jos ranskalaisia jo täytyy vauvan suuhun tunkea. Vanhempien vastuullahan se terveyskasvatus on, että minkälainen aikuinen siitä vauvastakin joskus kehittyy.

Suolan käyttö tunnetusti aiheuttaa AIKUISILLA mm. verenpaineen nousua, mikä puolestaan lisää muiden sairausten riskiä, altistaa 2-tyypin diabetekselle, lisäksi suolan runsas suolan käyttö altistaa aivoverenkiertohäiriöille, sydän- ja verisuonisairauksille, aiheuttaa ylipainoa... Suomalaisethan ovat jo nyt lihavampia kuin koskaan ennen. Runsas suolan käyttö lisää kalsiumin eritystä virtsaan ja voi siten altistaa osteoporoosille. Runsas suolan käyttö voi lisätä myös keuhkoputkien supistumistaipumusta ja altistaa astmalle sekä lisää mahasyövän riskiä. Niin että ei se suola niin "viaton" tuote ole kuin ihmiset luulevat.

Natrium on elämälle välttämätön kivennäisaine, jonka fysiologinen tarve on 230 mg päivässä. Natriumin vähimmäissaannin alarajaksi on arvioitu 575 mg/pv, kun fyysisen aktiivisuuden ja lämpimän ilman aiheuttamat menetyslisät huomioidaan. Natriumin fysiologinen tarve tyydyttyy ilman ruoanvalmistuksessa tai pöydässä ruokaan lisättyä suolaa. Suola (näkyvä, esim. ranskalaisten päällä) ei siis ole mikään tärkeä ihmisravinto, niin kuin joku pölvästi kirjoitti!!! :LOL:

Mutta tämän ketjunhan pääpointtihan oli kermakakun antaminen vauvalle ei suolan, joten anteeksi vielä että eksyin aiheesta...
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.05.2007 klo 19:19 Nipoäiti kirjoitti:
No tuota joo. Läpi maailman historian sivun vauvat ovat syöneet aikuisten keittopadasta. Tuskinpa esim. sota-aikana ne keitokset niin suolattomia olivat. Enneminkin tulee vielä nykyiselle vauvapolvelle isoooja ongelmia liiasta suolan karttelusta. Ihmisravintoa, tärkeää sellaista, kohtuudella tietenkin. Vauva ei kestä suolaa kuten aikuinen, mutta häpeämään ei silloin tällöin kilen päälle tippuvasta suolan murusesta tarvitse nyt kuitenkaan kenenkään alkaa :LOL:

No tuota joo sullekin vaan. Eipä se ihmisten elinikä ennen vanhaan niin pitkäkään ollut, elämäntavoistakin riippuen. Enkä tarkoittanutkaan että joku pieni suolanmurunen ketään vahingoittaa, mutta voisi sitä silti ajatella minkälaista roolimallia pienelle lapselle jo vauvasta saakka antaa, jos ranskalaisia jo täytyy vauvan suuhun tunkea. Vanhempien vastuullahan se terveyskasvatus on, että minkälainen aikuinen siitä vauvastakin joskus kehittyy.

Suolan käyttö tunnetusti aiheuttaa AIKUISILLA mm. verenpaineen nousua, mikä puolestaan lisää muiden sairausten riskiä, altistaa 2-tyypin diabetekselle, lisäksi suolan runsas suolan käyttö altistaa aivoverenkiertohäiriöille, sydän- ja verisuonisairauksille, aiheuttaa ylipainoa... Suomalaisethan ovat jo nyt lihavampia kuin koskaan ennen. Runsas suolan käyttö lisää kalsiumin eritystä virtsaan ja voi siten altistaa osteoporoosille. Runsas suolan käyttö voi lisätä myös keuhkoputkien supistumistaipumusta ja altistaa astmalle sekä lisää mahasyövän riskiä. Niin että ei se suola niin "viaton" tuote ole kuin ihmiset luulevat.

Natrium on elämälle välttämätön kivennäisaine, jonka fysiologinen tarve on 230 mg päivässä. Natriumin vähimmäissaannin alarajaksi on arvioitu 575 mg/pv, kun fyysisen aktiivisuuden ja lämpimän ilman aiheuttamat menetyslisät huomioidaan. Natriumin fysiologinen tarve tyydyttyy ilman ruoanvalmistuksessa tai pöydässä ruokaan lisättyä suolaa. Suola (näkyvä, esim. ranskalaisten päällä) ei siis ole mikään tärkeä ihmisravinto, niin kuin joku pölvästi kirjoitti!!! :LOL:

Mutta tämän ketjunhan pääpointtihan oli kermakakun antaminen vauvalle ei suolan, joten anteeksi vielä että eksyin aiheesta...

[/quote]


Aihe on kyllä kermakakun antaminen, mutta ainahan aiheista voidaan piketa, etenkin kun täällä ollaan jo muistakin ravintoaineista keskusteltu. Suolan käyttöä ollaan nykyisin vähennetty ja varmasti kaikki tietävät, että terveellinen ruokavalio on vähäsuolainen. Kaikki liittyy elimistön neste-ja kivennästasapainoon. Vastaanotoilla törmätään nykyisin enemmän myös suolan puuttesta johtuviin häiriöihin. Natrium-kaliumpumppu hoitaa elektrolyyttitasapainoa elimistössä ja sen tehtävä on nimenomaan ELINTÄRKEÄ. Solupumpun toiminta on hyvinkin monimutkainen ja natriumin tarve ei valitettavan usein täyty ilman suolan kohtuullista lisäämistä ruokiin esim. helteisessä säässä tai runsaasti nesteitä nauttivalla.

Jokainen vanhempi päättää terveyskasvatuksestaan varmasti lapsensa parhaaksi. Vauvojen ja pienten lasten vanhemmat ovat vielä tyvessä, ei latvassa. Monia haasteita ja ongelmia vielä ratkottavana. Ranskalaiset nauttivat elämästä ja syövät hyvin kohtuudella, he näkevät onnellisuuden ja nautiskelun terveyden salaisuutena. Joku näkee avaimena terveyteen tiukat ruokavaliot ja silloisiin tiedetuloksiin tuijottelun. Tiedehän nimittäin elää, ravinnosta olivat eri suositukset 50 vuotta sitten, kuin tänään ja tulevat olemaan erilaiset 50 vuoden kuluttua. Vauvasukupolvi ei ole vielä vanhentunut, joten millaisetjan terveyshaasteet heitä tulee kohtaamaan?

Mielestäni kuitenkin keskustelun taso voitaisiin pitää asialliasena, sillä esim. sanan "pölvästi" käyttäminen internetissä toisesta keskustelukumppanista anonyymisti ilman omaa nimeä ja kuvaa saa minut ainakin ihmettelemään kypsyyttä ja esimerkkiä vaativaan kasvattamiseen, jossa tulisi opettaa toisen ihmisen kunnoittamista ja mielipiteen ilmaisua KORREKTISTI.

Kiitos :flower:
 
:LOL: juu, minä häpeän. Ei niissä, about viidessä ranskalaisessa, ihan niin paljon suolaa ja kovaa rasvaa oo, että oisin ihan moisen saarnan tarvinnu. Ja yhä edelleen olen sitä mieltä, että jos saan kymmenkuisen olemaan paikoillaan ja tyytyväisenä EPÄTERVEELLISEN ranskanperunan tai VALKOISESTA vehnästä valmistetun sämpylänpuolikkaan avulla, poissa kukkaruukuista syömästä multaa tms.. sen ajan että muu perhe saa syötyä ateriansa, se sallittakoon :) Kukin tässä taas tavallaan.
Ei sekään olisi kovin tervettä, että toinen meistä aikuisista ravaisi tytön perässä pitkin taloa, kun vaan toinen söisi ruokapöydässä taapero-ikäisen kanssa. Ja toinen saisi sitten jäähtynyttä ruokaa sillä välin kun taas se toinen juoksisi pitkin taloa sen kymmenkuisen, sekä sen taaperon perässä.
Saattaisi stressata tämä jälkimmäinen vaihtoehto hieman enemmän kuin se, että koko perhe istuu ruokapöydän ääressä yhdessä, tyytyväisinä, ja nauttivat ruuastaan. aamen.
 

Yhteistyössä