Kerrostaloasunnon omistavat, Hoi.

  • Viestiketjun aloittaja kodinostaja
  • Ensimmäinen viesti
kodinostaja
Moikkelis koikkelis, listatkaahan tähän ajatuksia miksi kerrostalo-osake on parempi kuin omakotitalo!

Me kun ei osata päättää kumpi ostetaan, joten haluaisin listata hieman hyviä ja huonoja puolia, kiitos teille :)
 
vieras
asutaan kt(oma) ja halutaan äkkiä pois,vastike korkee,kyttäävät naapurit,halutaan tehdä ite just kaikki pihatytöt se kun rentouttaa ja on terapeuttista.
Nää oli nyt just päin vastasii vastauksia ku toivoit mut en keksi yhtään hyvää puolta tässä olossa.Tai no lyhyt matka kauppaan ja muihin ku keskustassa ollaan.
 
Ekana tulee mieleen helppous. Varsinkin, jos on paljon poissa kotoa, on kiva, että lumityöt, ruohonleikkuut, käytävän siivoukset ym. hoitaa huoltoyhtiö. Naapurit vaikuttavat kyllä todella paljon siihen, miten hyvin kerrostalossa viihtyy, samoin talon rakenteet (kuinka helposti kuuluu ääntä läpi).
 
Meillä ei ainakaan naapureissa ole vikaa, paljon mukavia nuoria lapsiperheitä ja monta puistoa ihan lähellä. Tosi arvostettua ja turvallista aluetta tää missä mein kämppä sijaitsee. N. 2 kilsaa keskustaan. Samoin lyhyt matka joka paikkaan. Iso parveke saa istutettua paljon kukkia ym. Sähkö on tosi edullinen. :)

Ainoa mitä kaipaan olisi oma piha, missä saisi haravoida ja istutella kukkia. :whistle:
 
vieras
Huoleton asumismuoto kuten jo joku sanoikin. Naapureita löytyy heti paljon eli kun pihalle menee niin harvoin joutuu yksikseen siinä oleskeleen. Saa tehdä pihatöitä jos huvittaa mutta pakko ei ole. Vastikkeen muodossa menee kaikki maksut kerralla eli ei joudu erikseen miettimään kiinteistöveromaksuja, jätemaksuja yms. Isot remontit mietitään taloyhtiön kokouksissa ja isännöitsijän avulla, omakotitalossa olet omillasi noiden remonttienkin kanssa ja niitähän riittää. Ja onhan tämä muoto oikeastaan ekologisempaakin :)
Olen siis kerrostaloasumisen puolestapuhuja, oman lapsuuteni olen omakotitalossa asunut ja onhan siinäkin omat hyvät puolensa kieltämättä. Päätös on jokaiselle henkilökohtainen juttu ja yksi ihminen voi pitää kummastakin asumismuodosta, ei sekään ole kiellettyä.
 
Mulla ei ole mut kuunnellu ystävääni.
Kun muutti siihen taloon, oli vastike reilusti alle 200?/kk, nyt oli noussu TAAS ja on jatkossa 320?.
Talossa kaikki isommat remontit tehty joten niitäkään verten toi korotus ole.
Naapurit kyttää ja valittaa.
Tää ystävä on nyt etsinyt omakotitaloa.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja yön utu:
toisaalta joudut kestään naapureita kerrostalossa. aika iso juttu. samoin hinta ja tila.
Toki riippuu paikasta, mutta omakotitalossa pienillä tonteilla lähekkäin olevissa taloissa naapureita joutuu kyllä sietämään enemmän. Kerrostalossa voi asua hyvinkin erakkona, jos vain haluaa.

 
...
Helppo ja huoleton. Meillä on uudesta talosta eli kaikki on toimivaa eikä remppoja tarvi tehdä/ole tiedossa=vastike on tosi pieni. Saa halutessaan tosi lämpimäksi ja vettä saa läträtä eikä tule lisäkuluja, niinkuin ei mistään muustakaan. Iso ilmainen pesutupa uusilla, isoilla koneilla+kuivaushuoneella löytyy samasta rapusta. Meillä on aurinkoinen 14 neliön lasitettu parveke, se on kiva. Kaikki palvelut on lähellä, ilman toista autoa pärjää. Auto talon alla lämpimässä hallissa, josta pääsee hissillä suoraan rappuun. Meillä on rauhallinen ja kiva taloyhtiö ja asuinalue. Ai niin ja piha on lapsille tosi kiva, keinut, hiekkalaatikko, liukumäki, leikkimökki, pöydät, penkit ja grilli löytyy. Mitäs muuta... Eipä nyt tule mieleen, mutta siis todella helppo asumismuoto mukavuudenhaluiselle :D
 
hmm
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja yön utu:
toisaalta joudut kestään naapureita kerrostalossa. aika iso juttu. samoin hinta ja tila.
Toki riippuu paikasta, mutta omakotitalossa pienillä tonteilla lähekkäin olevissa taloissa naapureita joutuu kyllä sietämään enemmän. Kerrostalossa voi asua hyvinkin erakkona, jos vain haluaa.
Peesi tälle. Jos ihmiset pelottaa saa kyllä asua pellon keskellä väh. hehtaarin tontilla niin ei naapurit häiritse :D
 
:)
me saatiin asunto edulliseeen hintaan, joten lainaa ei paljon tarvittu. vessaremppa, keittiöremppa, putkiremppa ym suuret oli jo tehty. Suurimmat rempat taloyhtiöön on siis jo tehty ja siltikään ei ole suuri vastike. tässä taloyhtiössä ei siis oo eletty kädestä suuhun menetelmällä. Tosi mukavat naapurit! Se on suuri plussa, että niitten kanssa tulee näinkin hyvin toimeen. Ikkunaremppa on ainoo 'isompi' remontti mikä joskus 5 vuoden sisällä ilmeisesti tulossa.

Tykätään hirveesti kerrostaloasumisesta. Olen myös kasvanut omakotitalossa, joten en näe siinä mitään vikaa myöskään, mutta kyllä tä on ainakin toistaseksi ihan loistava vaihtoehto meille, minä, mies plus kaksi lasta. :)
 

Yhteistyössä