Kertokaas mulle teidän n.9kk rytmistä ja taidoista?

Meillä poika 8,5kk.Aamulla herää 6.30-7,aamupuuro 7.30-8.Ensimmäiset unet klo 9,nukkuu 30 min-2h.Lounas n.11.Toiset unet 12 ja 13 välillä,riipuen kuinka pitkät ekat oli ja nukkuu 30min-1,5h.Välipala 14,päivällinen 16.30-17.Sitten vielä kolmannet unet 17-18 aikoihin,jolloin nukkuu 30min.Iltapuuro n.19.30,yöunille 20.30,viim.21.Aina ei enää nuku kolmea kertaa päivällä,yöllä herää n.kahdelta juomaan maitoa.Konttaa,nousee seisomaan tukea vasten,kävelee tukea pitkin...
 
Meidän pojan 9kk päivärytmi:

n.8.00 herää ja syö aamupuron ja maitoa

n. 10.30 lounas ja maitoa

11-11.30 nukkumaan pihalle, nukkuu 1-2h

13.30-14 välipala ja vettä

16 päivällinen ja maitoa

16-16.30 nukkumaan pihalle, nukkuu n. puoli tuntia

joskus kevyt hedelmä välipala tässä välissä

19-19.30 iltapuuro

n.20.20.30 unimaito ja nukkumaan ("riehuu" sängyssään usein puolikin tuntia....)


yöllä syö vielä kerran(joskus kaksi), herää "murisemaan" monta kertaa yössä ja tassuttelu käynnissä...toiveissa olisi päästä yösyönneistä lähiaikoina kokonaan pois.

Meillä poika on aina ollut tosi huono- ja vähäuninen nukkuja. Kun siirryttiin kaksiin uniin, saimme unien keston vähän lisääntymään. Sitä ennen nukkui 3x puoli tuntia. Jos laitan aamulla ennen klo11 hänet nukkumaan, nukkuu vain puoli tuntia ja päivän "pitkät" unet jää nukkumatta. Nyt mietinnässä jo kohta yksiin uniin siirtyminen, sillä toiset unet tuppaa välillä menemään liian myöhälle. Ongelma on vain se, ettei koskaan tiedä nukkuuko poika päivässä yhteensä tunnin vai kolme.

Meillä ryömitään, könötetään konttausasennossa, noustan polvilleen tukea vasten ja avustettuna seisomaan. Rakastaa kävelyttämistä ja siinä pallon potkimista. Esikoiseen nähden rauhallisempi tapaus liikkumisessaan, mutta kaikkihan me onneksi ollaan erilaisia.

Mistä asiasta olet huolissasi oman lapsesi kohdalla?
 
Joku aika sitten siirryttiin 2x päiväuniin, klo: 11.00 ja 15.00. Syö 4 ateriaa päivässä (aamupala, välipala, päiväruoka, iltapala) Yöunille menee yleensä siinä 20.00 paikkeilla, joskus poikkeuksia ja herätään sitten 7.00-8.00. Yöllä herää enää max.4x ja vettä annan jos yöllä herää, kohta alotan kyllä unikoulun..

Osaa:
- ryömiä, kontata, nousta seisomaan, kävellä muutamia askeleita tukea vasten, sanoa tietoisesti hauva, juttelee omalla kielellä, pärisee, taputtaa pöytää.. Ja uhmaa havaittavissa ollu jo jonkin aikaa :kieh:

Muoks. Taitoina vielä täälläkin et istuu jo hyvin ja kiellot ja luokse tulemisen merkityksen ymmärtää.
 
Meillä tyttö n.9kk.
Herää eka kerran n.6.30 (touhuilee jonkun aikaa omiaan sängyssä ja jatkaa uniaan), herää sitten n.7.30
Puuro/maitoa klo 8
Lounas klo 11...päikyille, heräilee n. klo 13
Välipalaa/maitoa herättyään
Päivällinen n. 16.30...päikyille ½h
Maitoa/sosetta herättyään
Iltapuuro klo 19
Maitoa (jos suostuu juomaan) ja nukkumaan n. klo 20

Yöt on nukkunut aina hyvin, yösyönnit jäi n.4kk iässä. Nyt liikkumisen myötä on hieman levottomampaa öisin, lähinnä ähisee kun vaihtaa nukkumisasentoa, joskus harvoin joutuu käymään laittaa tutin suuhun kesken yön.

Tyttö osaa kontata, nousee tukea vasten, kävelee tukea vasten, seisoo muutamia sekunteja ilman tukea, istuu jämäkästi ilman tukea, ottaa muutamia karhukävelyaskeleita, pärisee, "huutelee" tavuja "määmäämää, täätäätää, näänänä" ym, repii lehtiä ja poimii sormillaan paperinpaloja lattialta :), taputtaa pöytää, ymmärtää mm. sanan "ei" ja "tule äidin luo".
 
Poika 9 kk herää aamulla klo 7-8, nukkuu kahdet päiväunet ja käy illalla nukkumaan noin klo 20. Syö aamupuuron, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapuuron, ruualla juo vettä nokkamukista, maitoa juo osaksi tissistä (lähinnä yöllä ja aamulla) ja osaksi pullosta. Herää yöllä kerran tai kaksi.
Osaa kontata, istua, nousta tukea vasten seisomaan ja ottaa muutaman askeleen, poimii pinsettiotteella pieniä juttuja jne. Ja osaa kiivetä sohvalle (alas ei osaa tulla), vetää kaiken tuolita ja pöydiltä lattialle minkä vaan yltää... Touhuaa kovasti lelujensa kanssa, tykkää kirjoista, pärisee ja juttelee tavuja. Sanoo nam (ruuasta) ja yrittää sanoa perästä kissa. Nauraa räkättää täyteen ääneen hassuille ilmeille ja muulle pelleilylle. Tykkää "kurkistus ja kukkuu" leikeistä. Ymmärtää ein, mutta ei sitä läheskään aina tottele. Ymmärtää kun kysytään että otatko maitoa ja pyydetään tulemaan luokse.
 
rouvaäiti
Kuulostaa siltä että kaikilla muilla on jotain säännöllisyyttä päivässä...
Meidän typsy heräsi 9kk n. 8-9, nukkui useimmiten kahdet päikkärit ekat puolen päivän aikaan toiset alkuillasta, yhteensä n. 3 tuntia, mutta suurta vaihtelua välillä 1,5 h välillä 4h yhteensä. Yöunille 9-10 aikaan.
Ruokaa ei 9kk ikäisenä uponnut juuri ollenkaan, vain muutama lusikallinen päivässä ja sitten leipää, mutta tissi maistui sitäkin paremmin ja erityisesti yöllä.
Liikkuvainen neiti osasi 9kk ikäisenä kontata, nousta seisomaan ilman tukea ja kävellä puita pitkin.
 
Meillä poika 9,5 kk:
Nukkuu n.2130-9.00, päikkärit n.11-13 ja 16-18 välillä, jolloin nukkuu siis 1,5 tuntia kerrallaan. Yöllä heräilee vielä pari kertaa tissille (klo 3 ja 6), päivisin ei enää tissi kelpaa.

Osaamisia:
- ryömii kovaa vauhtia (osannut jo yli 3 kuukautta), mutta ei kontata
- ottaa konttausasentoa, mutta ei ymmärrä lähteä eteenpäin siitä
- istuu lattialla ilman tukea
- pärisee ja murisee
- "sanoo": äi-tti
- opettelee istumaan nousemista lattialta
- seisoo polvillaan ja yrittää kiipeillä huonekaluja pitkin jokapaikkaan polvilleen.
- tykkää kurkistusleikeistä ja isosiskostaan yli kaiken :heart:
- nauraa kikattaa ääneen, kun vähän hassuttelen
- taputtaa pöytään
- ymmärtää "ei":n (eri asia, totteleeko) ja "tule äidin syliin", sekä "mennään nukkumaan"
- tykkää yli kaiken hampaiden harjauksesta :LOL:
- on iloinen ja hymyileväinen aina! :) Perustyytyväinen.
- osoittaa mieltään kovasti huutamalla, jos jokin asia ei mene niin kuin haluaisi :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja tartantas:
Meillä poika 8,5kk.Aamulla herää 6.30-7,aamupuuro 7.30-8.Ensimmäiset unet klo 9,nukkuu 30 min-2h.Lounas n.11.Toiset unet 12 ja 13 välillä,riipuen kuinka pitkät ekat oli ja nukkuu 30min-1,5h.Välipala 14,päivällinen 16.30-17.Sitten vielä kolmannet unet 17-18 aikoihin,jolloin nukkuu 30min.Iltapuuro n.19.30,yöunille 20.30,viim.21.Aina ei enää nuku kolmea kertaa päivällä,yöllä herää n.kahdelta juomaan maitoa.Konttaa,nousee seisomaan tukea vasten,kävelee tukea pitkin...
Tasan samoin mennään myös meillä ja samanikäinen poika :wave:
Paitsi että yöt on toooosi levottomia :/
 
Alkuperäinen kirjoittaja villiäinen:
Niin elikkäs miten teillä nukutaan (monet päiväunet ja n.mihin aikaan ja kesto), monelta syödään,monelta yöunille ja monelta herätään? Miten yöt menee? Ja mitä taitoja?
Huolissaan omasta...
Hei

10-kuukautisen tarinaa:

Meillä on yöunet n. kahdella heräämisellä (vaatii pikaisen hörpyn vettä) noin 23-09.30. Sitten aamupuuro ja ruokajuomana meillä toistaiseksi ollut vain vesi. Klo 12-15 päiväunet ulkona. Sitten iso purkki pilttiä tms + välipalaa, esim. hedelmäsosetta tai tuoretta hedelmää. Klo 17-18.30 toiset päikkärit ulkona. Sitten taas lämmin ruoka, välipalaa ja ennen nukkumaan menoa vielä puuro. Lisäksi aina ennen nukkumaanmenoa eli kolme kertaa päivässä reilu desi maitoa. Tällä ruokavaliolla ollaan pysytty hyvin keskikäyrällä kasvun kanssa.

Taitoja on konttaus, seisominen ja tukea vasten kävely. Tavut ovat pa-, ma- nä- ja tä. Niitä se hokee. Muita hauskoja taitoja on tukan harjaaminen omalla vauvaharjalla ja "pukeminen" eli vetää kaikkia rättejä päänsä yli ja sovittelee töppösiä jalkoihinsa ym. Taputtaa käsiään yhteen, heiluttaa ja moikkaa "käskystä". Yskiikin käskystä... (no ei meillä oikeesti "käsketä", vaan leikitään). Pissat ja kakat ovat tulleet pottaan noin neljä kuukautta, mutta tietty pissaa ja kakkaa myös vaippaan.

Tässä näitä. En kuitenkaan vertaisi vauvoja keskenään, kaikki oppivat omaan tahtiinsa. Ystäväni vauva makasi kuulemma vuoden ikäisenä vielä hoitopöydällä ilman erityisempiä liikkumiskykyjä ja on kolmesta lapsesta kaikista liikunnallisin nyt kouluikäisenä.

Meillä oli todella levoton yökausi pari kuukautta, se on nyt jäämässä taakse. Pahimmillaan puolen tunnin välein piti mennä kaatamaan vauva maate, kun se vollotti viellä seisomassa unissaan. Uusien taitojen myötä tuli levottomuus, eikä meistä vanhemmista nukkunut kumpikaan :| Nyt kaikki ok.
 

Yhteistyössä