kesäkeiton ohje?

Kesäkeitto 1
(4 annosta)

2 kpl porkkanaa
3 kpl perunaa
1 kpl kukkakaalia
1 l Vettä
1 kpl Knorr Kasvisliemikuutiota
0,5 ps pakastepapuja
0,5 kpl purjosipulia
100 g Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä
3 rkl persiljasilppua

1. Pese, kuori ja paloittele kasvikset.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisliemivalmiste.
3. Lisää veteen porkkana- ja perunakuutiot.
4. Keitä ne puolikypsiksi noin 15 minuuttia.
5. Lisää kukkakaalinpalat, pavut sekä purjoviipaleet.
6. Keitä vielä 5 minuuttia.
7. Lisää tuorejuusto ja sulata se keiton joukkoon.
8. Ripottele keiton pinnalle persiljasilppua.

Kesäkeitto 2
5 annosta

1 kg kasviksia ( perunoita, porkkanoita, herneitä, kukkakaalia, retiisejä)
7 ½ dl kasvislientä
½ l maitoa
1 ½ rkl Ohrakasta
suolaa
persiljaa, ruohosipulia

1. Lisää kasvikset kasvisliemeen kypsymisjärjestyksessä ja keitä kypsiksi.
2. Lisää maito ja kylmään maitoon liuotettu Ohrakas.
3. Keitä 2 minuuttia.
4. Mausta tarvittaessa suolalla.
5. Ripottele pinnalle persiljaa tai ruohosipulia.
6. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Espanjalainen kesäkeitto (gazpacho)
(2-3 annosta)

4-5 kypsää tomaattia kannat poistettuna
½ kurkkua "huolimattomasti" kuorittuna
1 vihreä paprika paloina
4-5 viipaletta vaaleaa leipää paloina (saa olla eilistä)
1 pieni sipuli paloina
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa
½ l kylmää vettä
1 rkl tomaattisosetta
mustapippuria, suolaa

1. Hienonna kasvikset monitoimikoneessa.
2. Lisää leipä, öljy, etikka ja vesi.
3. Hienonna tasaiseksi keitoksi.
4. Viimeistele väri ja maku tomaattisoseella, suolalla ja mustapippurilla.
a. Kasvisten ainesuhteet voivat vaihdella maun ja saatavuuden mukaan: myös alkuperämaassa jokaisella kokilla on oma reseptinsä.
5. Vaalealla leivällä on tärkeä rooli, se saostaa keiton ja tekee siitä sileää.
6. Tarjoa maalaishiivaleivän tai paahtoleivän kera.
a. Kylmä keitto on mainiota ruokaa kesähelteillä.

Kesäkeitto 3

½-3/4 l vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1-2 dl herneitä
2-3 porkkanaa
pieni kukkakaali
½ l perunoita
½-3/4 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
persiljaa

1. Juurekset lisätään kiehuvaan sokerilla ja suolalla maustettuun veteen yo. järjestyksessä lyhyin väliajoin.
2. Kypsien kasviksien joukkoon lisätään maito, johon on sekoitettu vehnäjauhot.
3. Keitetään 10 minuuttia.
4. Lisätään voi.
5. Maustetaan ja koristellaan persiljalla.

 

Yhteistyössä