kesäkuiset 05

Täälä 16 pvä syntynyt... Miten teillä menee? Tuleeko paljon sanoja ym? Meillä ainakin äittä, poppa, pappa, sukka, kukka, mummu, nam-nam, kop-kop...Kaikkea ei tule mieleenkää ja sitten osaa matkia koiran, kanan, kissan äänet. Kovasti on pojalla vauhti päällä ja suht. kiltti on yleensä. Iloinen ja kova puhelemaan =)
 
:wave: 16.6 syntynyt poika. Energinen pakkaus, alkaa äiskä olee helisemäs tän masun kanssa jo (toinen tulossa muutaman viikon kuluessa). Sanoja tulee aika paljon, tosin hiuka epäselvästi osa. Mielipuuhaa pyykinpesu! Tänää taas kauhee tappelu, ku en laittanu konetta pyörii ku herra oli laittanu sukkansa koneesee. Ne olis täytyny pestä. :D
 
Meillä poika, 26.6.05. Vilkas ja omatahtoinen taapero, joka höpöttelee kovasti omalla kielellään.

"oikeita" sanoja esim. auto, rekka, lamppu, tähti, vauva, äiti, pappa, hanna, henkka, nam-nam, puuro, kakka, kukka, kakku jne. Enemmän tai vähemmän oikein menee tuo lausuminen.

Välillä käydään tahtojen taistoa kovastikin ja sitten taas halitaan ja pussaillaan. Ihana miehenalku! :heart:
 
rouva metsä harmaana
\
Alkuperäinen kirjoittaja 18.11.2006 klo 21:18 jonnuska kirjoitti:
16.6. s.tyttö ja puhuu kuin Runebergi,2-sanaisia lauseitakin jo tulee ja osaa laulaa"hämähäkkiä" ja laivalaulua,sekä "ihhahhaa =) .Energiapakkaus!
oi,teillähän ollaan jo edistyksellisiä kun osaa lauseita kertoa! :heart:
 
Meillä 6.6 syntynyt tyttö. touhukas ja puhelias - puhuu myös helppoja 2 sanan lauseita (älä ota yms...) matkii vaikeitakin sanoja vaikka en usko kaikkia sen edes ymmärtävän. laulaa laa laa laa lallallaa tyyppisiä lauluja. Uhma alkaa olla jo pahasti päällä.
 
:wave: täällä 2.6.05 syntynyt typy.

Puhetta tulee, äiti,isi, vauva,pappa, mummu, kissa, elvis, kukka, pissa, anna, siellä, oho, huh huh, lamppu, heppa, ih hah haa, tippu yms.

Mutta noista sanoista puuttuu aina L kirjain.. esim. siellä on vain sie.

Lauseita alkanut nyt tulemaan kuten sie on mummu.

:LOL:

On ne niin ihania :heart:
 
Täällä 21päivä syntyneen tytön äippä.
Kotosalla aika kuluu tytön kaa sen touhuja seuratessa ja ulkoillessa.
Kävelty on vuoden ikäsestä ja juoksua nyt harjotellaan,tykkää piirtämisesta,pallon heittelystä,saunomisesta ja laulamisesta :D omilla sanoillaan,selviä sanoja ei tule vielä kun muutama,iti(isi),ää(äiti),kakka,kukka,ih haa haa,vauva,ee(ei)myömää(syömään),kwaak,mutta eiköhän sitä kerkeä juttelee vielä :D Painoa meillä n.11kg ja pituutta 84cm,eli hoikka ja pitkä likka =)
Olis kiva kuulla miten muilla arki sujuu ja taaperoidenne edesottamuksia ynnä muita kuulumisia =)

Lisäilen tässä vielä jotakin,meilläkin se tahtokausi ollut jo hetken aikaa,haluisi kamalasti tehdä itse asioita mutta kun taidot ei riitä ja äiti tulee auttaa niin sitten huudetaan kurkku suorana,suuttuessaan heittelee tavaroita,omia lelujaan pääsäntöisesti,ainakin vielä.. :D
Muskarissa ollaan nyt syksy käyty ja kovasti on tykännyt,on vaan ottanut koko porukan pellen maineen,eli hassuttelee ja naurattaa muita.
Ruokailun kanssa oli hiukan ongelmia kun ei olis halunnu antaa äitin syöttää,mutta kun ei omatkaan taidot riittänyt niin aika kiukuttelua oli aina pöydässä,nyt sujuu kun lusikka omassa kädessä pysyy ja mukista osaa juoda.Tutit ja pullot jääneet pois,tutti joskus yöllä lohdukkeena jos mikään muu ei rauhota.
Sairastettu ei olla vielä kertaakaan,kauhulla odotan ekaa kertaa kun en tiedä kuinka tyttö reagoi..
Osaa käyttää stereoita(varsinkin voluumi nappuloita),tv:tä,digiboksia,dvd-soitinta melkein paremmin kun äitinsä,ja iskän kaa tykkää koneella näplätä.
Kova on myös voimia tankkaamaan nukkumalla,yöllä nukkuu 11-13h ja päiväunia 1,5h-3h.
Kivaa aikaa kun melkein jokapäivä huomaa jotain uutta oppineen tai ainakin opittu sujuu paremmin kun ennen =) <br><br>
 
MEillä neiti myös 10kg.. just oltiin 1½ vuotis neuvolas.. ja pituutta 81cm..

Neidin lempipuuhia on piirtäminen, "ratsastus", keinuminen ja vaikka mitä.. Koko ajan on touhu päällä ja juoksentelee joka paikkaan. Uhmaakin on alkanut ilmeentymään.. jos joku ei tapahdu niin kuin neiti tahtoo niin typy heittäytyy maahan hakkaamaan lattiaan päätä, jalkoja ja käsiä ja huutaa \|O

Kai toi joskus ohi menee... :whistle:

Hirveästi neiti on myöskin kiinnostunut toisista lapsista.. jos rattaiden kanssa vaikka päiväkodin ohi mennään niin meijän neiti huitoo ja kiljuu niinkuin että huomatkaa mut kans :LOL:

Nukeilla leikkiminen on kova asia, nukelle juotetaan tuttipulloa, mennään rattaiden kans ympäri taloa, koira remmissä, ja nukelle syötetään ruokaa ja teletapit on tosi ihania =)
 
krisse-80
Meillä on autoileva tyttö, jota siis hirmusesti autot ja kaivinkoneet kiinnostaa ja pikkuautoilla sisälläki leikkii. Osaa kävellä ja juosta ja vähä opettele nuppipalapelin tekoa, mutta ei meinaa oikein pitkäjänteisyyttä olla vielä, jos ei heti onnistu.

Puhetta tulee kolme sanaa, eli vauva, hauva ja angga (ankka). Hirmusesti puhetta kyllä ymmärtää. Kirjoista tykkää ihan hirmusesti myös ja montaa kirjaa päivässä pitää lukea. Eli kai se tuo puhe sitten kiinnostaa kovin ja kivat kuvat kirjoissa.

Itsepäinen, energinen vauhtimimmi on typy. Pikkusen on jo uhmaa havaittavissa. Se ilmenee lähinnä pahastumsena ja läpsimisenä.

Potalla käynti ei suju veilä, vaikka kovasti potta kiinnostaa.

Tytön mitat on siinä 9 kg ja 75 cm, eli pieni ja hoikahko, ollut aina. Puolivuotisneuvola vasta reilun kuukauden päästä, joten ihan mutu-tuntumalla heitetty nuo mitat.
 
Tötterö
Meillä poika syntynyt 30.6. On jo tomera ja oma-aloitteinen kaveri. 86 cm vaatteet sopii osa ja jotkut pieniä. Painosta ei oo hajuakaan mut äidin lihakset joutuu kantaessa koville. Puhua pälätttää kovasti. Toisinaan sanoja ja joskus jotain ihan höpöä vain. :D Reipas on eikä ujostele juuri ketään, johtuen siitä et on ollut päiväkodin kirjoilla jo muutaman kuukauden. Syönnissä ei saa auttaa enää kukaan tai lautanen lentää komeassa kaaressa ja pitkälle. :LOL:
 
Tirlittan2
Täällä viime juhannuksena syntynyt iloinen tyttönen. Mitat oli pari kk sitten 84cm ja 11kg = pitkä ja hoikka , ihana killivatsa tosin =) Juoksee ja sanoja tipahtelee harva se päivä uusia. Eniten pölöttää: pallo, halluu, moi, kanna, kiija=kirja... Touhukas tyttönen ja välillä melkoinen pelle.

Käydään muskarissa ja uimassa, kuntosalilla mukana leikkimässä . Perhekerho aloitettiin juuri, joten totuttelee vasta. Hivenen oudoksuu lapsipaljoutta ja hälinää, koska näkee harvoin muita lapsia. Kiinnostunut on kyllä kovasti ja menee leikkimään, mutta äiti täytyy olla näkyvissä.

Syö ja nukkuu hyvin. Syö jo itsekin aika sujuvasti ja hörpii tavallisesta lasista. Uhmaakin havaittavissa. Ihana ikä :) oikeesti.
 
Vieras kesä-mamma 2x
Meillä 28.6.05 syntynyt poika. Kokoa löytyy, viimeksi 86cm ja nyt korvalääkärissä painoa oli 13kg. (3v isosisko 15kg ja 105cm... synt 21.6.03) Poika juoksee hyvin ja kipeää portaita tasa-askelin. Puhetta ei tule juuri lainkaan. Mamma eri painotuksilla tarkoittaa sekä mammaa, pappaa ja fammua sekä namnam:ia. Myös tat-tat on sekä Tack tack ja natt natt. Sanoo myös "eiiii" eli hei. Meillä kaikki eläimet röhkivät :\| Mutta asiat saadan selviksi osoittamalla ja "höpöttämällä", osaa myös nyökätä ja puistella päätään.

Tsemppiä vaan kaikille kesäkuisten lasetn vanhemmille, huomasin että muillakin on alkanut tahtokausi, huoh. Vaikka meilläpä on tänään itkenyt sekä poika että äiti kun ollaan harjoiteltu päiväkodissa käymistä.
Isosisko ei ymmärtänyt ollenkaan pikkuveljen ja äidin jälleennäkemisen kyyneleitä. Olisikohan teoreettiseen ja järkiperäiseen isäänsä tullut?
 
Meillä 7.6.05 syntyny poitsu. Tahtoa löytyy joka lähtöön. Heippa on ppa ppa ja vilkutus mukaan, mummu ja pappa tulee, mamma on maitoa, äiti ja si (isi) tuli eilen ekan kerran. Matkii kaikkea mitä isoveli tekee (15.2.04), ei hetkeäkään paikallaan (sohvan selkänojalle seisomaan ja hypätään sängyltä alas). Karkaa varmasti jos vain saa tilaisuuden =)
 
Meillä on 15.6.-05 syntynyt tyttö. Painao 8.5kg ja nyt pituutta n. 75 cm.
Kiipeilee joka paikkaan, opettelee itse syömään, ymmärtää paljon asioita, mutta ei- sanan kohdalla kuulo selvästi valikoiva =)

Liukumäet ovat suosikkileikkipaikkoja ulkona, sisällä leikitään pallolla, erilaisilla palikoilla ja kirjoja luetaan paljon.
 

Yhteistyössä