** Kesäkuun kullanmurut 2011 ** MAALISKUUSSA

perjantaita!

onneks alko vkl ja saa huilata. piti tänään mennä jumpalle mut alamahaa juilii vähän ni jätän väliin, ei uskalla ottaa mitään riskejä.
tuli mieleen sellanen et voitas perustaa suljettu kerho mihin vois sitte kirjotella aremmistaki aiheista? toki täällä jatkettais normisti mut jos on jotain aremppaa ni vois sinne kirjottaa ja sit vihjata täällä et muut kävis lukemassa ja kommentoimassa. ihan vaan ideana, katotaan innostuuko kukaan.

suski kyllähän tollaset mielentilat vaistoo :hug: ja sä ku oot vielä noin nuori ni kerkeet sen oikeen vielä tavata ja lasten myötä vaatimustaso miehen suhteen kasvaa joten ne turmiolan tommit skippaantuu automaattisesti.

pupeltaja hienoa et terve päivä teille! toivotaan et näin jatkuiski :) mulla on ens vkon torstaina se äpoli ja mulla on kans se käsitys et joka kerta ultraa kun siellä käy. ainaki esikoisesta oli niin ku useemman kerran jouduin käymään.

kurkkunaamio joo ei ollu mullakaan mitään seesteistä keskiraskautta, samaa yrjötystä ja puhinaa oli seki :rolleyes:

perdy satunnaisesti voi strepsilsiä kurkkukipuun ottaa ja itellä autto mynthonitki jonku verran, ne väkevimmät.

mmilia tosi muhkee masu jo sulla! :)

lumihiutale ei sulla tässä taida ihmeempää anteeksipyydettävää olla :rolleyes:

sunburned mulla on aivan ihana th, ollu joka kerta sama ni tosi kiva ku ollaa niin tutuiks tultu et voi kaikesta puhuu ja se tuntee jo perhesuhteet yms :) eikä oo mikään vanha, joku reilu 40 vee.

taas kävi sataa lunta :x lähen hakee pojat tarhasta :wave:

jessi ja pikkuj 28+0 POKS
 
leivoin sitte toscakakun tän terveen päivän kunniaks :D

ja tulin merkkailee mihi asti oon lueskellu :D

th on iha oko. Kivampi ku se mikä oli noist aiemmista, tälle jopa voin jotai jutellaki. Tuntuu turvalliselta.

Koht tytön kans nokka kohti tallia, jos mies nyt vaan saapuis duunista kotiin! Ei kyllä ehitä syömää kotona enää ennen sitä, tai ainaka valmistamaa ruokaa, joten pitää varmaa tulla mäkkärin luukun kautta kotiin :D:D:D haha. VOI HARMI!

p & R ja perjantaiiltapäivä!
 
HUi kauhea mikä tekstin määrä ku en eile käyny lukemassa :D nii kamalasti oli tarinaa ettei meinannu sisäistää kaikkea, enkä varmaa sisäistänykää. Hirviät rähinät oli ollu täällä, tuli ihan paha mieli toisten puolesta :( jotenki turhan tuntusta tuollanen, eiköhän kaikilla oo hankalaa nytten, varsinki ku vaivat alkaa painaa päälle ja LA:t lähenee uhkaavasti... Siitä puheenollen, meillä ei oo oikein mitään vieläkään valmiina, ei oo uskallettu ostella/hommata, kun niin paljon on sukulaiset lupaillu tavaraa ettei olis sit esim kolmea sitteriä tai jotain :D

Miullaki ylppärit lähenee, tajusin just et 2 viikon päästä pidetää ja miul ei oo muuta ku mekko valmiina, ei siis lakkia, lyyraa, kenkiä ei mitään muuta viel! Onneks äiti hoitaa tarjoilupuolen, onhan hää paljon parempi leipuri ku mie! :D Pidetään siis 10.4 lakkiaiset sen takia, ettei voi tietää ollaanko enää Veepertin kans samassa nahassa sillo oikeena päivänä, tai että kui tukalat on oltavat kesäkuun alussa sit :D kirjotukset on siis läpoi, että sen puoleen voi hyvällä omallatunnolla pitää, puuttuu enää muutama kurssi, jotka pitäis tenttiä, onneks oon nyt yrittäny ottaa itteeni niskasta kiinni ja kahdes illas yks kurssi yhtä tehtävää vaille valmis! :)

Monella ollut paljon huolia täällä, kaikille niille suuren suuri :hug:

Painosta: Miulla lähtöpaino oli 90.7 kg, pituutta siis 164 cm, eli BMi 33 :ashamed: MUTTA paino noussu vaan 700 g viime neukkuun, mikä oli siis muutama viikko sitten. Jotenki päässy keräytymään kilot yläasteen jälkeen, vaikka ihan samalla tavalla liikku ja söi yms. Onneks lähti vähän laskusuuntaan kun reilu vuos sit muutin kotoa pois, äiti pitäny lapsen hyvin ruuissa :D Meillä kyllä koko suku jossain määrin ylipainosta, ajattelin raskauden jälkeen ottaa itteeni niskasta kiinni ja käydä ihan oikeasti kuntoilemaan :)

Ainiin, ja tänään poksutaan, Veepertti jo 28+0!
 
Muuten, onko kukaan kattonu sitä erikoisrajajääkärit -ohjelmaa? Itestäni hauska kattoo ukkelin kanssa, kun tietää että syksystä eteenpäin sekin ryynää samalla tavalla metässä sit :D toisaalta kauhistuttaa se meininki, vaikka itekin tottunu vanhana paatiolaisena jos jonkinmoisiin olosuhteisiin metässä...
 
Kävin tänään ostamassa omega3 kapseleita ja meni pää pyörälle, kun vaihtoehtoja oli kamalasti! Hintahaarukka suuri ja sitten vielä kun vertaili niitä määriä mitä niitä rasvahappoja sisältävät.. Ou gaad! :O Ei sitten ole edes selkeetä suositusta minkä verran ottaa. Päädyin sitten ostamaan tarjouksessa olevan vahvan valmisteen, jossa tuli vielä kapseleita kaupan päälle. Nyt sitten pohdinkin, että OTANKO OHJEEN MUKAAN 2 KAPSELIA (yht.1200mg omega-3)VAI VAAN 1?? :attn: Kalaa syön melkein 2 kertaa viikossa, mutta iho ja limakalvot on niin rutikuivat, että luontaistuotekaupan täti sanoi heti, että noita tarvitsen. (Kävin ostokset kuitenkin apteekista, kun tuli halvemmaksi.. :ashamed:) Osaisko vaikka lumihiutale auttaa??

Kiivaasta sananvaihdosta en voi muuta, kun :O ja lumihiutaleelle :hug: En ole ihan varma, mutta mielestäni Sannikki eräässä toisessakin pinossa oli yhtä hyökkäävä, vaikka sen kertaisessa(kaan) asiassa ei ollut häntä kohtaan mitään henkilökohtaista..
Kivanhenkinen porukka meillä tässä on tosiaan ollut ja toivottavasti samanlaisena jatkuu taas. Tule sinäkin Sannikki silti pinoon takaisin ja koita jatkossa olla ottamatta asioita itseesi, kun puhutaan ihan yleisellä tasolla, jookos?

Makkarapata teitä kiinnosti =) Se onkin hyvää ja ennenkaikkea nopeeta ja helppoa!

Lenkkimakkaraa
Pastaa (vaikka ihan tavan makkaroonia)
Sipulia (jos tahtoo)
herne-maissi-paprika
Smetanaa tai ranskankermaa
Sinappia, mustapippuria

Kuutioitu makkara ja sipuli pannulle. Lisää keitetty ja valutettu pasta, he-ma-pa ja ranskankerma. Kuumenna ja mausta!

Aikoinaan suunnilleen tuollainen oli toisen porukan reseptipinossa eli ei ole omaa keksintöä.

Tänään on itsetehtyä perunasalaattia, (kaupan) lindströminpihvejä ja kurkkua ruokana.


Pöh, nyt hukkus ajatus..

Painoindeksi ennen raskautta 23 166/64,3
Painoa viime neuvolassa oli tullut alusta vajaat 5kg rv 26+5

mmilia:lla on kylä mahtava masu! Pitäiskin oma laittaa kans.. On vaan mukamas niin aikaavievää siirtää eka koneelle ja sitten palvelimelle ja ja.. :D
 
jessi Hyvä, et pääset äippäpolille ja ultraan sen thyroxinin takia :D. Sori, miulta on jääny se huomaamatta :(. Meil ku oli se ylimääränen ultra ni kätilö otti ekaks verenpaineen ja pissa piti antaa ja kyseli kuulumiset ja paino katottiin. Sit lääkäri haastatteli ja ultras ja sen jälkeen katottii jatko. Miun ei tosiaan tarvii enää äippäpolilla käyä ton takia, jos ei sit neuvolan kautta anna lähetettä. Jännä oli vaan, et ei tehny sisätutkimusta ollenkaan :O. Sitä ihmettelin, mut en kysyny siitä. Millo siulla se äiippäpoliaika on?

kohdunkaulan tutkimisesta kyselisin vaan, et oonko mie ainuta kenellä ei näille viikoille ole tutkittu kohdunkaulan tilannetta :O?! Miul ei oo ollu viel lääkärineuvolaa ja se on vasta tossa noin 3 viikon kuluttua ja sillon tutkitaan. Ei kyl oo oireita, et ois muutoksia, ku viime raskauksissa se on ollu 3cm ja kiinni ja sanotaanko se et kova. Jännä et on näi myöhään vast lääkärineuvola.

mmilia aivan ihana masu :heart:.

Kannatan jessin ehdotusta suljetusta kerhosta, johon vois kirjottaa aremmista aiheista.

Ja ketkä olivat käyneet neuvolassa ni hienoa, et kaikki oli kunnossa :D.

Kauniisti lumihiutale kirjotit vauvastas :heart:. Miullekin tuli hyvä mieli :D. Mie ajattelen samal taval ku sie :D. Mie oon kaikkia vauvoja oppinu rakastamaan jo masussa ja oottanu, et saan heidät syliini ja nytkin ei malttas odottaa, et näkis millanen poju sieltä tulee :heart:. Ja jännittää onko veljensä näkönen ym. Harmittaa vaan, ku ei oikein kerkee puhelemaan ja huomaamaan tätä raskautta nii ku aikasempia ku on nuo kaks, jotka pitävät nii kiireisenä päivisin, et illat on ainoot jollon voin keskittyä tähän vauvaan ja silitellä masua. Mut koko ajan ainakin taka-alalla on vauva mielessä ja rakkaus on jo syttyny ja tiiän, et kasvaa ku saan tänkin vauvan syliini :heart:.

Pyyter ja Otto 27+3
 
kiitos kaikille :) :heart: on tämä maha niin ihana ja rakas, vaikkakin tukala jo.. ja viikkoja on vielä edessä :D

tosiaan sain tänään jotain hyvänolon hormooneja kehoon, ja koko päivä on ollut niin hyvä!! niin helkkarin hyvä ettei pitkään aikaan; oon jotenkin niin onnellinen :heart:

Jessin idea kerhosta on ihan hyvä! toki en ole koskaan ollut missään kerhossa ; eli tarvitsen sitten opastusta kuinka sen löytää :D

mimmimamin makkarapasta menee ensiviikolla kokeiluun! :)
kunhan saan kirjotettua sen ylös kun kotia pääsen täältä anoppilasta!

minulla on mennyt suskin mies asiat ihan ohi, mutta nyt hali sinne ja rutistus :heart: esikoista odotin yksin kun tuota ukkoa kiinnosti vaan alkoholi niin osaan kuvitella millaista sinulle on, vaikkakin tilanne on silti ollut aivan eri tai sillain; mutta suuri :hug:

kävin hakemassa maraboun sellasen suklaakennon (4) jotta voidaan illalla herkutella tuon ukon kanssa, ne on kaikista namimpia, heti mignonien jälkeen ;)

ainiin aika fail ku laitoin feishpuukkiin täälläkin olevan tämän päivän mahakuvan: kaikki laittelee että selkee poika, selkee poika :D hauska naurella kun nyt itte tietää kumpi se on.. sinne en sitä laulellut ;)

mmilia
 
Mulla oli tänään viimeinen päivä töissä! :popcorn:

Pari vikkoa lomaa, sitten alkaa äitiysloma (varhaistettu) - mitenköhän sitä osaa oikein olla?

Ihania masuja teillä :heart: En osaisi varmaan linkittää kuvaa vaikka koneelle sen saisinkin, kun tää selain on niin pyllystä.

Suljettuun kerhoon voisin minäkin ehkä jotain kirjoittaa parasta aikaa :ashamed:

Tervetuloa uusille! :flower:

Meillä oli eilen mozzarellasalaattia (ruukkusalaatti, mozzarella, öljy, pippuri, tomaatti, kurkku), pippurikasviksia (vihreää, punaista ja keltaista suikaloitua paprikaa ja sipulia paistetuna öljyssä ja pippurissa) sekä naudan ulkofileepiffit.
Tänään vuorossa katkarapukeitto ja valkosipulipatonkia :heart: Aloitan tämän aterian popsimalla lakuja :D

Apuva! Huomenna poksuu KUNNOLLA! :eek:

Elppa & Hämis 29+6
 
Kävin tänään hakemassa postista paketin misä oli ne tutit, tuttipullot, liivinsuojukset ja rintakumit. Sitten poikkesin pikaseen kirpparilla siinä vieressä niin tein niin mahtavan löydön: HOITOALUSTAN 3euroa ja tosi hyvänkuntonen semmonen pehmee "reunallinen" ja vielä oikeen värinenkin ;)

Sitten tuossa iltapäivästä erehyttiin peittoja heiluttaa niin rupes supistelee ihan sikana, polttaa edelleen selkää niinku menkkakivuissa, jatkunut jo reilusti yli tunnin. Käytiin vielä ruokaostoksillakin niin olipa kiva kaupassakin nojailla kärryyn ku just synnyttämässä oleva. Täytynee tässä kahtella ilta et loppuuko ne vai mitä tässä nyt tapahtuu ja asetan itselleni näköjään seksikiellon.. :(

Terkuin Tinsku Ja ReinoRakas pikku ihminen 29+0

ps. Ruokana tänään pottuja ja lenkkiä pannulla paistettuna, ai että! :p Eilen oli pihviä kermakastikkeessa ja pottuja.
 
Viimeksi muokattu:
Haha, voi tsiisus, pitipä tulla tänne oikeen nauramaan; Nyt sitten valuu munkin tissit maitoa. Hitto kun repesin äsken sohvalla, tissejä kutitti ja kun oli mustat liivit niin huomasin heti et jotain niissä on. Meni oikeen hetki tutkiskellessa tilannetta ja mies siihen sitten tokas "Sulla tulee maitoa tisseistä...!"

Josko tää povais tälläkertaa onnistutta imetystä!! x) Optimisti!! :)

hauskaa viikkistä mamit <3

-tintsu
 
Tinsku! Mulla alkoi eilen ne menkkakivut samaisen puuhan jälkeen.. Lopulta otin grammasen panadolin ja sillä helpotti melkein kokonaan, tänään ei ole enää kipuillut. Ilmotinkin isännälle eilen et alko kuivakausi toistaiseksi. Jomotti sen verran et tais olla kropan vinkki lopettaa puuhat :|
 
nyt meikä keksi!

TÄRISEEKÖ TEIDÄN MUKSUT MAHASSA? ja mitä se on ? ihan järetöntä ku eileen illalla kaveri tärisi niin että ukkokin tunsi sen tärinän: ihan kuin joku vibra olisi ollut päällä.. ja se täriseminen kutitti :D kyllä nauratti ;)!
 
jessi mynthoneja oonki popsinu ja jos oikeen pahaks äityy niin otan kyl strepsilsin ku niitäki löytyy. Hetken aina parempi panadolilla. Minäkin suljetun kerhon kannalla :)

Mimmimami Kiitos makkarapadan ohjeesta,tulee varmasti kokeiltua :)

Elppa onnea lomien alkamisesta!! :)

Olipas ihanaa käydä mamman luona herkuttelemassa! Oli tehnyt uunilohta,pottumuusia,kasviksia ja salaattia :p jälkkäriks ihanaa kinuski-vohveli jätskiä ! nyt lievä ähky :D

Täälläkin pyryttää lunta! kyllä sais jo riittää! Viikonloppuja kaikille :)

Perdy 30+1
 
Otokka
Phui, mitä keskustelua täällä! En ota enempää kantaa, kun monet fiksummat ovat jo rauhoitelleet tilannetta.

Rinderella ja pupeltaja: kuulun teidän kanssa samaan kerhoon painon suhteen, mutta en ole minäkään erityisen huolissani tilanteesta. Paino ei ole noussut kuin muutamia kiloja ja vaikka omasta takaa painoa on liikaa, niin näytän mielestäni melko mugavalta, kilot ovat asettuneet hyvin ;). Tai sitten olen sokea omalle peilikuvalle... Mieskään ei valita :heart:. Toki se paino saisi laskea useamman kilon tai parikymmentäkin raskauden jälkeen, mutta turha siitä on mitään megastressiä ottaa.

Hyvä idea (en muista nimimerkkiä) perustaa suljettu ryhmä, jonka sisällä sitten voisi aloittaa erillisiä keskusteluja eri aihealueista. Olisi todella paljon helpompi seurata keskustelua ja kommentoida. Täällä menen aivan sekaisin, kun tekstiä tulee niin kovalla vauhdilla. Mielellään myös tapaisin pääkaupunkiseutulaisia mammoja livenä, kun vauvat ovat saapuneet maailmaan. Ja tietysti muitakin, jos matkat eivät ole este.

Ihanan kuuloisia ruokaehdotuksia olette pistäneet tänne, ainakin se nakki-mööse menee testaukseen! Mies teki tänään perunoita ja jauhelihakastiketta, itse tein eilen kookos-nakki-wokkia :p.

Ensi viikolla taas neuvolaan. Maha kasvaa ja pikkarainen potkii. Tässä välillä otetuissa kokeissa kontrollipissat oli täysin puhtaat ja kilpirauhasestakin se toinen arvo oli laskenut 2,1:een, joten eipä ne taida mua kuitenkaan laittaa thyroksiinille. Sain myös kuulla, että vauvan painoarviota ei tehdäkään täällä rutiinina. Siis mitä hlvettiä! Harmittaa tosi paljon, olisin halunnut tietää, onko tulossa lähempänä kolmi- vai nelikiloinen jötkö.

Eikö muuten se pieni tärähtelyn tunne voi olla vauvan hikkailua?

Ai niin! Voisin jo etukäteen poksahdella itseni rv:lle 31! Oikeasti kyllä vaihtuu vasta huomenna :D.

Otokka ja ElmoPikkarainen 29+6
 
Viimeksi muokattu:
ihan järkky nälkä tuli ku lueskelin noita tein ruokajuttuja :p makkarapastaa meinaan mäki kokeilla. joskus köyhyysaikoina sinkkuna tuli syötyä makaroonia ja makkaraa sekasin ja ah, se on vieläki tosi hyvää ja ku ketsuppia vielä pursottaa kunnolla päälle :p

rinderella ihanan nuori oot vielä :) onnea ylioppilaaksi tulosta! minne meinaat jatkaa opiskelemaan? sitte kun sen aika on.

pyyter mulla on ens torstaina se aika. katotaa mitä tuol nyt tehää ku on niinku ylimääränen käynti et onko siinä sit mitää alkujuttuja kätilön kanssa vai vaan se lääkäri.
se kohdunkaula on yleensä kiinteä ja kiinni mut uudelleensynnyttäjillä usein tässä vaiheessa jo pehmee niinku mullaki. sullekki kolmas jo tulossa ni varmaan sullaki on jo pehmenny. ja ku vkojaki niin paljo. mulla oli eka lääkärineuvola viime vkolla et aika myöhään mullaki. siellä ihmeen myöhään mut johtuisko sit tosta ylimääräsestä äitipolikäynnistä? ei kyl pitäis jos ei kerta sisätutkimusta tehny.

mä voin yrittää sitä kerhoa perustaa, yhen oon perustanu ja onnistuin kyllä siinä mut ei se oo sanottu et nyt osaisin :whistle:
 

Yhteistyössä