**Kesäkuun kullanmurut 2014** Kesäkuussa - vihdoin meidän kuu!

Heippa!
Sainpas nyt aikaiseksi tulla ilmoittamaan, että meille syntyi poika 13.6. / rv 38+4 / 3942g / 50cm :)

Arki on lähtenyt rullailemaan ihan hyvin vaikka kaikki onkin uutta esikoisen kanssa :) Kirjottelen paremmalla ajalla sitten jotain tuonne syntyneiden puolelle!

Onnea kaikille vauvautuneille!
 
  • Tykkää
Reactions: NancyC ja talvi1
Jestas, kun selkänsä kääntää niin koko kesäkuisten sakki lähtee synnyttämään! Onnea kovasti uusista nyyteistä ja tsemppiä niille jotka vielä odottavat (onko niitä edes enää tämän suman jälkeen?)! Ja voimia kaikille joiden alku on/on ollut kivikkoinen.

Täällä tuntuu vauvalla alkaneen jonkinlaiset masun väänteet (tosin vielä hyvin lievät sellaiset). Pääsääntöisesti kuitenkin edelleen nukkuu, syö ja kakkii. Todella ihana vauva! Terveydenhoitaja kävi maanantaina ja vauva oli ylittänyt jo syntymäpainonsa (2839 gr) ollen nyt 2910 gr. Ristiäisiä suunnitellaan ja ekaa reissua mummolaan kainuuseen. Otetaan reissu pidemmän kaavan mukaan, niin ei tule pitkää pätkää turvakaukalossa yhdelle päivälle.

Aurinkoisia päiviä kaikille (nyt sen auringon pitäisi taas ilmaantua)!

AnnaOnni ja vauva 11 vrk.
 
Täällä ollaan edelleen yhtenä pakettina, eikä vauvalla tunnu olevan mikään kiire... Huomenna on taas neuvola. Viime kerrallahan tehtiin lähete yliaikaiskäynnille, mutta aika tullee olemaan vasta, kun vko 42 on täynnä. Vointi voisi olla aika paljon parempikin, mutta sittenhän se olo helpottaa heti, kun vauva syntyy. Sain kaupan päälle vielä kunnon kesäflunssan, joka ei tee olosta ainakaan parempaa. Toisaalta toivon, ettei tässä kunnossa tarvitse lähteä synnyttämään ;)

T: Pieni riiviö, 40+4
 
Meilläkään ei onneksi tarvinnut käynnistykseen asti odotella :) Vaan pikkumies päätti syntyä 2.7. klo 21.04 kokoa miehellä oli 3965g, 51cm ja hattu 35cm.
Sairaalasta päästiin kotiin jo 4.7 illalla, kun infektiokontrollit sai lopettaa. Nyt pari yötä kotoilua takana ja ihanaahan tämä on! Koko perheen voimin tutustutaan pikkuiseen! :heart:

Nellineiti ja Noe 3,5päivää
 
Viimeksi muokattu:
Tyylikkään myöhässä tulen kertomaan, että meillekin syntyi (en saa korostettua puhelimella) 6.6. klo 2.25 kolmen päivän käynnistelyn jälkeen 3645g ja 52cm pörrötukkainen poika <3 sairaalassa vietettiin kolme päivää vastasyntyneiden teholla (ja vielä kaksi vuodeosastolla), kun poika sai tuntemattomasta syystä infektion ja valohoitoakin saatiin päivän verran.. Henkisesti rankkaahan tuo ensimmäinen viikko oli, mutta nyt ollaan nautittu tyytyväisestä ja hyvinnukkuvasta esikoisesta ja opeteltu ihanaa vauva-vauva-arkea jo 5 viikkoa :) <3

Onnea kaikille kesäkuisille! <3
 
Meillekin syntyi vihdoin 10.7. pieni poika (50cm ja 4170g), viikot 41+5.

Synnytys päätettiin käynnistää kalvojen puhkaisulla. Tilanne oli jo sopivasti kypsynyt, kohdunsuu oli valmiiksi 3,5cm auki. Toimenpide ei kuitenkaan edistänyt juurikaan tilannetta, joitain mietoja supistuksia tuli, mutta siinä kaikki. N. klo 13 sain oksitosiinia ja heti tuon jälkeen synnytys käynnistyikin rytinällä. Alkoi oikeastaan yhtenäinen supistus ja olo oli tosi kipeä. Oli hiukan sellainen olo, että jos synnytys kestää vaikka sen viitisen tuntia, mitä edellinen synnytys kesti, en tiedä selviänkö urakasta :) En kuitenkaan halunnut ottaa mitään kivunlievtystä, koska "oltiin ihan alussa". Yritin liikkeellä, hyräilyllä ja eri asennoilla helpottaa oloa, mutta eipä niistä ollut apua. Jossain vaiheessa kova pissahätä alkoi vaivata, mutta olin kiinni edelleen tipassa sekä sykekäyrällä, niin en voinut mennä vessaan. Lopulta mieheni oli soitettava kätilö paikalle, kun hätä kävi niin sietämättömäksi (koko aikanahan kätilö ei ollut käynyt paikalla, siis sen oksitosiinin laiton jälkeen). Samalla hetkellä minua alkoi ponnistuttaa. Tunne oli tosi pakottava ja automaattinen - tarvetta ei voinut mitenkään itse hallitsemaan. Yhden ponnistuksen jälkeen kätilö tuli paikalle ja minut autettiin sängylle. Vauvan pää oli osittain jo syntynyt ja seuraavalla ponnistuksella pää syntyi. Vielä kevyt ponnistus ja vauva syntyi kokonaan:) Synnytyksen kesto oli 55min., mitään kivunlievitystä en saanut. Synnytyksestä jäi hieman hämmentynyt olo, kun kaikki tapahtui niin rytinällä. Kipein, mutta nopein synnytyksistäni :)
 
Suuresti onnea (viimeisille) kesä(heinä)kuisille!

On ollut ilo jakaa odotus tämän ryhmän kanssa, kiitos jokaiselle osallistuneelle. :hug: Jatketaanhan tuolla vauvapuolella juttua ja kerhossakin voi avautua enempi, mikäli niin tahtoo.

Kaikille, jotka ovat jo matkasta pudonneet eivätkä enää ole vertaistukihalukkaita, mukavaa kesänjatkoa ja onnellista vauva-aikaa! :heart:

(Viimeistä kertaa tähän ketjuun postaava) Lettu ja M, 7 vk
 

Yhteistyössä