**Kesäkuun kullanmurut 2014**

1kk nla mitat 5190g ja 56,7cm
syntymämitat 3955g ja 51cm
Hyvin kasvaa :) mahavaivoja ollu muutaman yön ja päivän ajan. Pierua tulee ja pitää monesti röyhtäyttää syönnin jälkeen. Ja neuvolasta sanoi että vissyn juonti mun kannattaa lopettaa joksikin aikaa. Ensi viikolla ristiäiset, kun ne saa ohi niin helpottaa. Mies on vielä kolme viikkoa kotona ja sitten palaa töihin. Meillä ei oikein ole vielä rytmiä, johtuu kyllä helteistäkin että ulkona ei nuku yhtään. Söpöimmillään vauva on kun unissaan venyttelee ja hymyilee :D
AB ja omppu 1kk
 
Täällä kasvetaan tasaisesti omalla käyrällä. 2kk mitat 4,8kg&55cm. Poitsu tosi jäntevä ja pää pitäs olla koko ajan pystyssä. Nyt alkanut kiinnostumaan leluista ja jaksaa tuijotella ja naureskella sille Libero perhoselle joka tuli sieltä ilmaiskassista laitokselta :) On kans löytänyt oman peilikuvansa ja vähintään joka aamu katsellaan ja hymyillään leveästä omalle kuvalle.

D vitamiinit sain aloitettua viimeinkin viime viikolla ja nyt syötän niitä Cuplatonin kanssa. Masu vaivoja on mun mielestä ollu ihan samalla tavalla mut puklut on lisääntyneet ja nyt mietin kummassahan tipassa se syy vois olla vai onks kummassakaan.

Kuuma on ja päikkärit menee milloin missäkin. Parhaimmin on nukkunut autokaukalossa kun ollaan oltu liikenteessä. Autossa ihana tasainen ilmastointi eikä tule niin kuuma kuin ulkona rattaissa.

Yörytmi on ollut aika samallainen syntymästä asti nyt muotoutunut niin et syödään klo 22-23 ja siitä unille, yks tankkaus klo 5-6 ja aamulla herää noin klo 9-10. Huomaa et itsekkin jaksaa touhuta tosi hyvin kun saa nukuttua!

Söpöimmillään on kuin hymyilee leveästi & nauraa ja napittaa samalla suoraan silmiin. Mut on kyl aivan ihana myös vihaisena otsa kurtussa kun valittaa mamman hitautta maitopullon saannissa :D

S&M tasan 2kk
 
Viimeksi muokattu:
Heissan taas,

S. | 4095 g ja 51 cm
2 vk | 4760 g ja 54,5 cm
1 kk | 5950 g ja 56,5 cm
2 kk | 7230 g ja 60 cm

Neuvola oli viikko sitten. Rotateq meni hyvin alas, eikä suurempaa vatsavaivaa ole ilmentynyt. Poika kasvaa upeasti, vaikka nyt tuntuukin että helteillä ei syö samaa tahtia kuin aiemmin (vaikka voihan olla että tiheän imun kausikin nyt ohitettu hetkeksi) ja painon kertyminen on nyt rauhoittunut. Meillä pompattiin kokonaan kuuden kilon yli mittauksessa. :D

Katselin esikoisen neuvolakorttia ja tyttö oli 7400 g kolmikuisena, eikä tosiaan hänkään ollut heiveröisimmästä päästä. Eikä ole nytkään, pituutta on 140 cm ja painoa vajaat 40 kiloa - 7-vuotissynttärit puolentoista kuukauden päästä.

Esikoisesta puheenollen: meillä on aika helvettiä tätä nykyä esikoisen kanssa. Mä olen niin väsynyt lapsen käytökseen, tahalliseen ilkeilyyn, toistuviin sääntörikkomuksiin ja rangaistusten kierteeseen. Ollaan yritetty vaikka mitä -- ehkä mä jaksan avautua aiheesta kerhon puolella paremmin, tulee aika pitkä avaus, joten juuri nyt en kyllä jaksa.

Poika on kyllä niin hurmaava, ihana ja paras vauva ikinä. Nauraa aurinkoisesti höhöttäen, paistattelee kehuissa ja ponkaa itseään suorille käsille vatsaltaan. Möyrii useampi kymmentä senttiä alustalla eteenpäin ja löytyy petipaikasta milloin mitenkäkin päin. Vauva on suloinen ihan aina - tietty höpöttely ja höpsöttelyhetket naurujen kera on ehkä niitä parhaita, mutta tämä lapsi on aina niin ihana, vaikka huutaisi naama punaisena.

Käytiin eilen lääkärissäkin ensi kertaa. Leikkasin pojan kynsiä toissapäivänä ja ilmeisesti onnistuin jotenkin telomaan rassukan peukalon, sillä se oli eilen kirkuvan punainen toisesta reunasta, turvoksissa ja aran oloinen. Terveyskeskuksessa olisi joutunut päivystysjonoon (juu, ehei, en suostu, eritoten helteillä, eijei) koska akuuttiajat jo jaettu, joten soitin Pikkujättiin ja sieltä saatiin aika parin tunnin päähän.

Kynsivallintulehdukseen tuli salvaa (Fucidin 2%) ja samaa rasvaa saatiin ohje käyttää myös pojan kaulamakkaraan, eli poimuun kun kertyy koko ajan pölyä ja kuonaa ja vaikka sitä kuinka pyyhkii kostealla ja kylvettää joka päivä, niin silti poimu on tulehdusvaarassa jatkuvasti. Nyt sitten rasvataan ja katsotaan katoaisiko punaisuus. Peukalo näyttää jo paremmalta, eli taidettiin välttää antibioottikuuri.

Jonkin sorttista rytmitystä on ehkä havaittavissa. Vauva nukahtaa yöunilleen 20-22.30 välillä ja ensimmäinen unipätkä on 4-6 tuntia pitkä, seuraava 2-3 tuntia ja sitten herätäänkin tunnin, kahden välein kunnes ollaan tarpeeksi virkeitä vastaanottamaan uusi päivä aurinkoisena hymyillen. Mä edelleen pumppaan rintoja, kuuden tunnin välein olen pyrkinyt (kasvattanut väliä neljästä tunnista, jee!) ja pullosta syötetään sakeuttajan kanssa. Yöt on risaisia kun pitää syöttää ja pumpata ja pestä pulloja, säilöä kaappiin ja yhdistellä maitoja. Jääkaapissa on aina joku 700 ml maitoa, vaikka joka toinen päivä sitä pakastan pusseihin päälle puoli litraa.

Harmittaa suunnattomasti että mua ei ole voitu merkata MRSA-vapaaksi (vaikka testit kaikki negoja, nyt täytyy vielä ottaa yhdet puolen vuoden päästä ja sitten jos nekin negat niin merkintä poistetaan) koska tätä maitoa olisi todellakin jakaa sairaaloihin. Pakkasessa alkaa olla kymmenisen litraa maitoa. Mä en tiedä mitä me niille kaikille tehdään - ehkä lopetan imetyksen/pumppauksen kun poika on vajaa 6 kk ja sitten mennäänkin pakkasmaidoilla kunnes ne loppuu, ennen kuin siirrytään äidinmaidottomaan ruokavalioon. Mielelläni olisin maitoa luovuttanut, mutta minkäs tälle mahtaa.

Varmaan jotain muutakin piti jakaa, mutta nyt taas vaihteeksi lyö pää tyhjää.

Lettu ja herramuksu M, 2 kk
 
Heippa taas!

Meillä tilanne onneksi parantunut viimekertaiseen nähden. Poika nukkuu jo yöunet hyvin, käy nukkumaan yleensä 21-23 välillä ja ensimmäinen unipätkä 3,5-4,5 h ja seuraava yleensä 3 h. Ainut huono puoli on että tää meinaa jo 5 aikoihin aamulla haluta ylös :D Monesti oon saanut nukkumaan vielä 7 asti mutta ne kaks viimeistä tuntia on kyllä tosi levotonta unta.
Refluksivaiva on pahentunut ja ajattelinki varata yksityiselle lääkärille ajan kerta toi vakuutuskin on olemassa. Sakeuttaja on käytössä mutta tuntuu ettei se enää riitä pelkästään. Poika herää kesken unien itkemään ja kun hänet nostaa pystyyn, tulee joko puklu tai iso röyhtäisy. Päivisin ei nuku päiväunia kuin max 30 min kerrallaan, herää aina ähisemään ja vääntelehtimään. Öisin onneks nukkuu paremmin.
Mahavaivat on myöskin helpottaneet, ei kuitenkaan kokonaan loppuneet. D-vitamiinit on nyt kokonaan tauolla ja mallasuute jokapäiväisessä käytössä. Cuplatonit oli myös pari päivää käytössä mutta ne aiheuttivat pojalle vielä pahempia puklailuja, eli meillä ainakin niiden myötä puklut lisääntyi kun sitä mietit Sockervadd.
Söpöimmillään vauva on kun nukkuu ja lussuttaa tuttia ja silloin kun hymyilee mammalle <3

Perjantaina on neuvola, kiva nähdä miten poika on kasvanut!

elpukka & papu tänään 2kk
 
Heipähei!

Me ollaan tänään kokonaiset 1kk :)
Meillä oli tiistaina tosin jo neuvola (ja lääkärinla onkin ens viikolla).
Hienosti kasvaa rintamaidolla, en olisi koskaan uskonut että tää onnistuu!

S. / 3820g ja 52cm
1vko / 3720g
2vko / 4080g ja 53.3cm
1kk / 4920g ja 55.2cm

Mulla on jälkitarkastuskin viikon päästä samassa lastenlääkärin kanssa, miten mä muistelin et jäkitarkastus olis paljon myöhemmin.

Mulla se sektiohaava tosiaan siis tulehtui ja se muodosti onkalohaavan sisuksiin. Hoidot jatkuu yhä edelleen, tosin en joudu enää kättärillä juoksemaan vaan käyn päivittäin terveysasemalla vaihdattamassa taitokset yms. Eipähän tule jäätyä kotiin norkuamaan. Varmaan vielä viikkojen homma mutta tuleepa käytettyä tuota yleistä terveydenhuoltoa kerrankin koko rahan edestä :p

Hymyjä meillä on tullut tällä viikolla, ihan auliisti ei niitä jakele vaan pääsääntöisesti mulle ne tulee :) Esikko rupesi hymyämään myöskin kk-ikäisenä. :)
Poitsu on edelleen aivan valoittava; rauhallinen ja kärsivällinen, kiltti ja suloinen tapaus. Voikun olisi jatkossakin :D

Eilen käytiin kaveriporukalla Särkänniemessä päiväseltään, pumppasin 125ml menomatkalle ja ihmetys ollikin suuri kun imas pullollisen kuin vanha tekijä :) Reissu meni hyvin mutta imetyspaikkoja (huoneita) olisi saanut olla paremmin tarjolla.

Näillä mennään :)

Sabsu ja Eversti 1kk
 
Täällä ollaan tänään 2kk. Ja ristiäisiäkin vietettiin tänään.
Vielä on alle puolet vieraista täällä, reilu puolet on jo lähteneet.

Eilen oli myös neukku ja mitat ol: 5120g(jos nyt ulkoa oikein muistin) ja pituutta 58,5cm. 1kk mitat oli 4400g & 57,5cm.

Nimeksi tytsy sai Emma Alexandra Amanda.

Susanna#1 & Emma 2kk
 
Heippa helteistä!

Viimeisistä mitoista ( 1kk) en muista muuta kuin painon, 4550g. Tyttö on syönyt ahkerasti kuumalla ja hyvä niin. Päiväunia tyttönen on jättänyt väliin, ilmeisesti on liian kuuma ollut. Yöllä sen sijaan nukkuu usein yhden 4-6 tunnin pätkän. Oma olo on siis melko hyvä, mutta eivät päiväunetkaan kyllä pahaa tekisi.

Mahavaivoja on ilmeisesti satunnaisesti, ei kuitenkaan koliikin tunnusmerkkejä taida täyttää nuo iltahuudot, joita meillä joskus ilmenee, onneksi sen verran harvakseltaan niitä kuuluu.

Meillä ristiäiset ovat vasta tulossa, nimi sentään on ollut tiedossa jo reilun kuukauden. Vieraita tulee reilut 20, joista kolmasosa on lapsia, joten hulinaa on ristiäispäivänä tiedossa.

Tytsy on nyt alkanut hymyilemään useammin ja vähän naureskelemaankin, ihana on pieni lapsi, kun hymy valaisee kasvot!

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Annales & tyttönen 6 vko
 
Pakko tulla hehkuttamaan, meillä on poika nukkunut putkeen toissa yönä 21.30-05.00 ja viime yönä 22.00-05.30!

Samalla yösyötöt ja -pumppaukset jääneet pois, niin eiköhän tänään aamulla alkaneet taas kuukautiset. Että jos jotain hyvää niin jotain huonoakin sitten tilalle. :headwall: Edelleen meillä kuitenkin täysimetys menossa.

Poika on yhtä hymyä hereillä olonsa, tohottaa ja intoilee minkä ehtii. Möyrii mahallaan sohvan päästä päähän. Tarttuu esineisiin ja raahaa niitä suuhun. Sen verran tulee herralta kuolaa aina välillä, ja tykkää pureksia ikenillänsä milloin mitäkin (useimmiten omaa kättä), että saattaapi olla hampaita tulossa lähiaikoina.

On se kymmenen viikkoinen vauva jo niin hurjan iso, haikeana katselen kun vastasyntyneestä ei ole tietoakaan. Aktiivinen ja sosiaalinen, jokelteleva vauva tuossa vieressä heiluu. :heart:

Lettu ja herramuksu 2,5 kk
 
Huh, nyt on ristiäiset, ja helteetkin ilmeisesti, ohi. Talo puhdas, piha puhdas (remppa siivottu pois silmistä...) ja kivat kemut takana. Pappi piti kivan puheen ja tyttönen oli rauhallinen koko juhlien ajan. Eilen olikin melkoinen väsymys koko perheellä, kun juhlat olivat takana ja sai vain olla. Tänään alkoi täysi arki, kun mieskin palasi kesäloman ja isyysvapaan jälkeen töihin, esikoisella onkin jo kolmas koulupäivä.

Pankkitili pitäisi itsekin avata, muistaakseni sitä varten tarvitaan molemmilta vanhemmilta kirjallinen suostumus tilin avaamiseen eli siis puolisolta valtakirja mukaan. Pitäisi itsekin käydä hoitamassa tuo asia nyt, kun nimi on saatu kirjoihin ja kansiin.

Seuraava neuvola on meillä lääkärineuvola, tänään tulee ikää 7 vko neitokaiselle. Ja kasvu on viimeisen parin viikon aikana ollut hurjaa, tai ainakin vauva painaa sylissä ihan eri tavalla kuin vielä pari-kolme viikkoa sitten. Mielenkiinnolla odotan uusia mittoja. Vielä ei tosin ole tarvinnut pieniä vaatteita pakata pois, mutta eipä enää yksikään noista ensimmäisistä vaatteista enää roiku päällä. Kovin on lyhyt tuo pikkuvauva-aika.

Annales & tytsy 7vko
 
Täällä jälkitarkastus sekä lääkärinla takanapäin. Eipä niissä erityistä, suitsait nopiasti meni. Nyt tartteis toimitella se lappu Kelaan - voiskohan senkin scannata, vai tartteeko ne yhtäkkiä alkuperäisen? ;)

Elo edelleen sopuisaa, poitsu herättelee sen kerran yössä niinkuin lähes heti syntymästään. Muuten tissittelykertoja päivän mittaan on 4-6 ja paino nousee kohisten - reilussa viikossa painoa tullut 170g ja pituutta 2.6cm - toki pituus nyt on vähän häilyvä kun riippuu miten se pää siellä päädyssä on. 56cm vaatteet alkaa jäämään pieniksi hiljalleen, keston kanssa erityisesti mutta bodyn jatkopalalla saa onneksi vähän lisäaikaa vaatteille. Poitsu on muutenkin mallia pitkäselkä - tappijalka ;)

Aikasta liikkuvaista sorttia huomaan olevani, viiletän milloin missäkin ja poitsu tietty mukana. Autoilut ja vaunuttelut sujuu pääsääntöisesti rauhallisesti, ainoastaan julmettu nälkä saa aikaan suuren parun.

Mites muilla sujuu vauva-arki? :)

Sabsu ja eversti ~6vko
 
Viimeksi muokattu:
Meillä arki kulkee ihan normia kaavaa. Leikitään lasten kanssa, syödään, nukutaan jne.
Ja ihana, että helteet vähitellen helpottaa. En itse oo yhtään kesä ja helle ihminen, joten tervetuloa syksy ja kynttilät.
Voi ruveta laittamaan takkaa päälle.

Käytiin viime viikolla pika pyrähdyksellä Lontoossa. Ei me oltu siellä kuin pari päivää ja lapset oli sen ajan hoidossa mummalla ja paapalla. (isovanhemmat päätti, että he ei oo mummi ja pappa vaan mumma ja paapa, ovat kuulemma liian nuoria eikoihin nimikkeisiin:D Tänä vuonna 41v).

Emma nukkuu yöt hyvin, kerran herää, syö ja jos tilanne vaatii, niin vaipanvaihto ja melko pian syömisen jälkeen nukahtaakin uudestaan ja nukkuu aamuun asti. Jonkinlaista rytmiä on muodostunut, Emma menee samaan aikaan yöunille, kuin siskonsa eli siinä 9 maissa, nukkuu n. 6 tuntia ja herää yleensä siinä kolmen maissa syömään ja puol neljään mennessä Emma tuhisee taas. Ja herää sitte joko tuntia ennen tai samaan aikaan kuin siskonsa eli 8-9 maissa. Sen jälkeen ollaan hereillä, syödään, leikitään, kahden maissa tytöt menee päikkäreille ja Nelli (esikoinen) nukkuu yleensä neljään asti ja Emmakin nukkuu yleensä siihen neljään asti, joskus herää aikaisemminkin.
Ja sitte taas leikitään, syödään, käydään vaunuilemassa (joskus tosin jo päikkäreiden aikaan) ja illalla sitte iltapesut ja pisut ja nukuskelemaan.
Siinä meidän päivä noin pähkinänkuoressa.

Emma viihtyy enempi nyt vaunuissa, kun on nää helteetkin helpottanut.
Päikkärit yleensä nukkuu pinnasängyssä tai vaunuissa.
Jos nukahtaa syliin, niin siirretään siitä yleensä pinnikseen ja nukkuu siinä, mutta jos ollaan ehditty lähtemään vaunuilemaan, niin nukahtaa sitte vaunuihin ja jätetään vaunut terassille itkarin kanssa. Nyt kun Emma viihtyy tosiaan vaunuissa, vaikka ne onkin paikallaan, eikä tarvitse koko ajan "heiluttaa" vaunuja.

Täällä myös ollaan liikkuvaista sorttia. Viimeksi eilen viilettettiin ruokakaupassa, katsastettiin auto, käytiin ostamassa lapsien vaatteille vaatekaappi (isompi, vanha myytiin) ja lapset siinä meni hyvin mukana. Emma nukkui melkein koko reissun ajan ja Nelli tykkää tutkia kauppoja ja niiden kaikkia hyllyjä, tosin nukahti myös sitte tupliin.
Me siis liikutaan yleensä kaupungilla tuplilla, jos molemmat lapset on mukana ja jos sitte vain toinen oli se sitten isompi tai pienempi, niin yhdistelmillä. Vaunulenkeillä yleensä käyn tai mies käy yhdistelmillä. Toinen on sitte esikoisen kanssa kotona.

Emma syö hyvin, ehkä keskimäärin 6-7krt päivässä, en tosin oo laskenut kovin tarkkaan, mutta hyvin syö.
Vaatteista ollaan siirrytty nyt käyttämään aikalailla kokoa 60. Jostain vaattesita jopa hieman isompaa, taitaa lähinnä johtua siitä, että kaikki vaatteet ei oo ihan saman mallisia ja näin ollen tarvitsee isomman koon.

Nelli on niin isosiskoa, tykkää pusutella Emmaa, halia ja auttaa vaipan vaihdossa,eli yleensä vie vaipan pöydälle, josta minä tai mies laitetaan se roskiin. Mutta kovasti yrittää auttaa.

Emma ei tosin yhtään tykkää vaipan vaihdosta, edelleenkään.
Viihtyy ainoastaan, kun on se neuvolasta saatu hymynaama vieressä.

Niin ja samalla käytiin eilen avaamassa myös Emmalle pankkitili.
Ihmeen kiltisti lapset oli koko päivän, vaikka monta tuntia oltiin kaupungilla.

Mut eipä just nyt muuta. :)

Susanna#1 & Emma 2kk
 
Ristiäiset oli sunnuntaina ja eilen oli nlalääkäri. Kaikki näytti olevan hyvin. Flunssa vaan vaivaa :( Pikkumiehen mitat oli 5850g ja 60cm. Täysimetyksellä mennään :)

Öisin syö 1-3 kertaa. Päiväunet on nukkunu milloin mitenkin mutta iltapesut ja yöpuku laitetaan joskus seittemän maissa ja sitte syödään ja ollaan hereillä ja yleensä yhdeksän maissa rupeaa yöunille. Eka kerran herää kahdentoista ja puoli kahden välillä. Sitten seuraavan kerran viiden maissa.

Ylös noustaan kahdeksan aikaan viimeistään kun esikoinen on aamuvirkku ja nousee viim. 7 ja sille pitää nousta laittamaan aamupalaa. Mies aloittaa maanantaina työt 5kk tauon jälkeen. Ja jäädään poikien kans kolmistaan. Alkaa oikea arki :)
 
Moi!

Taas on vierähtänyt tovi viime kirjoituksesta, päivät menee niin nopeasti ja ei oikein ehdi mitään ylimääräistä vauvan-, kodin- ja koirien hoidon lisäksi. Toki päivittäin ollaan jonnekkin menossa, joko kaupoille tai sit kavereille kyläilemään :)

Pari viikkoa sitten oli neuvola. Hienosti poika kasvaa, oli nyt 4925 ja 57,1 cm. Saatiin myös rotarokote, josta aiheutuikin lähes viikon kestävät mahavaivat :( Seuraava neuvola onkin vasta kun poika on 3,5 kk, aikaisemmin ei ollut aikoja vapaana. Täytyisi varmaan soittaa ennen sitä neuvolaan ja kysellä josko voisimme aloittaa parin viikon päästä vellejä/kiinteitä maistelemaan kun tuo poika on niin kovin nälkäinen ja korvikettakin menee päivässä välillä yli suosituksien.
Meillä asuu muuten nykyään erittäin tyytyväinen ja nauravainen vauva, kiitos Nutrilon Omneon jota älysin viimeinkin kokeilla! Mahavaivat, pulauttelut, nieleskely ja kaikki vaivat loppuivat kuin seinään. Myös kakka tulee nykyään 1-2 kertaa päivässä ilman minkäänlaisia ongelmia. Öisinkin herätään 2 kertaa syömään sen 5 kerran sijaan ja jatketaan kiltisti unia ruokailujen jälkeen.

Eipä tule tällä kertaa muuta mieleen, palaillaan! :)

elpukka & papu 2,5 kk
 
Hei naiset ja niiden vauvat!

Olisko nyt niin, että vihdoinkin saan ekan postauksen tänne kirjoitettua? Elämä on niin ihanaa, että tää netti on jäänyt vähemmälle.

Vauvan kanssa menee hyvin. Torstaina Eevi-neiti täyttää jo 2 kk. Neuvolassa ollaan käyty pariin otteeseen ja viimeksi 6 vko:n neuvolassa mitat oli n. 4,1 kg ja 54 cm. Eevihän syntyi 2,8 kg ja 48 cm mittaisena. Eli hyvin kasvaa täysimetyksellä. Viime yönä tehtiin yöunienkat, eli nukkui yhteen putkeen 5 tuntia klo 23-04. Eevi nukahtaa öisin heti syötön jälkeen uudelleen, mutta aamuyöstä on yleensä n. 1,5 tunnin ähinävaihe. Eli varmaankin silloin masua kipristää. Siitä sitten unet jatkuu vielä noin ysiin saakka. Yöunille hän nukahtaa aina n. 22.30 aikoihin.

Eilen oli minulla jälkitarkastus ja hyvin tunnun parantuneen. Tosin synnytys oli erittäin helppo, kuten raskauskin, joten eipä siitä paljon toipumista ollutkaan. Painokin oli jo kilon alle aloituspainon. Eli imetys tuntuu taas mukavasti karistavan kiloja, joita oli muutama ylimääräinen kun raskaus alkoi. Me nautitaan vauvan kanssa vaunulenkeistä ja sekin edesauttaa kunnon saavuttamista. Herkuteltukin kyllä on kun koko ajan on ollut pöytä koreana vieraita varten. ;) Me ollaan vähän vähemmän tänä kesänä reissailtu, kun oli niin kuumakin. Tehtiin oma lomakeidas takapihalle, siellä meillä oli allas, jossa me aikuisetkin päästiin vilvoittelemaan. Ja mieskin kun on mestarikokki, niin keskityttiin olennaiseen, lapsiin, lämpöön ja hyvään ruokaan. Ällöimelää, mutta tämä on ollut oikein ihana kesä! Nyt vain alkaa mamin veri vetämään reissuun. Tekisi mieli hakea Eeville passi ja lähteä jollekin äkkilähtömatkalle. Kukas teistä pakkaa laukkunsa ja lähtee matkaan? ;) Mies ja pojat olivat viime viikolla Saksassa ja hakivat meille sieltä perheauton, eli niitä en enää kanssamme matkalle saa... Lomalle tuntuisi nyt pääsevän aika halvalla.

Jos nyt jotain hankaluuksia on ollut niin, vauvalla oli tuossa pari viikkoa sitten paha hormoninäppyvaihe, joka onneksi vähän lientyi ristiäisiin ja nyt eilen irroteltiin melko vahvaksi ehtinyt karstakerros päästä. Lisäksi Eevi on kova pulauttelemaan. Sohva ja kaikki muukin täällä kotona on vähän väliä puklulla kuorrutettu.

Mutta siinäpä pähkinänkuoressa kuluneet 2 kk:a. Jos nyt ryhdistäytyisin ja tulisin torstaina kertomaan ainakin uusimmat mitat kun meillä on neuvola silloin.

Mukavaa viikkoa!

AnnaOnni ja Eevi
 
Heippa pitkästä aikaa!

Meillä ollaan 2kk ja 2 vkoa, neuvolassa oltiin jo vähän ennen 2kk:ta ja silloin paino oli vähän yli 6kg ja pituus 58 cm, eli kovasti kasvaa. 62 cm vaatteet pääosin käytössä. Kaikki oli meillä ihan normaalisti. Itsellä vaivaa selkäkivut ja väsymys ja virtsan karkailu heti pissaamisen jälkeen:/ Onkohan se ihan normaalia että tossa vaiheessa? Lantiopohjan lihaksia oon aina koittanu tehä kun muistan. En ymmärrä mikä mua väsyttää kun yöllä syödään vain kerran 3-5 välillä. Aamuisinkin meillä mies laittaa esikoiselle ruuan ja pikkukakkosen ennen kun lähtee töihin, joten saan siinä vielä aamullakin torkkua. Vauva siis herää yleensä vasta 9 aikaan yöunilta. Nytkin parina päivänä nukahtanut vielä heti sen jälkeen. Yöunille nukahtaa 9-11.

Saas nähdä mitä tästä kirjoituksesta tulee, esikoinen pajattaa tossa vieressä:)

Esikoinen on vaihtelevasti kiinnostunut siskosta, haluaa aina välillä pussailla ja pitää sylissä. Mustasukkaisuutta itsessään ei oo ollu huomattavissa, mutta pettymysten sietäminen on paljon vaikeampaa ja monesta asiasta tulee itku ja on ruvennut väittämään vastaan. On oppinut sanomaan että kurjaa olla täällä yksin (oon toisessa huoneessa syöttämässä) tai että kurjaa kun kukaan ei leiki mun kanssa. Itsestä tietenkin noi tuntuu pahalta vaikka väittäisin että meillä leikitään silti aika paljon. Todella paljon hakee huomiota meiltä, itsellä ottaa se voimille aika paljon kun ei koko aikaa jaksais olla höpöttämässä ta tekemässä jotain:/

Vauva on välillä herkkä nukkuja harmittaa kun pitää esikoista jatkuvasti hyssytellä kun ei hän oikein muista että pitää olla hiljaa:) äänenvoimakkuus nousee aina huomaamatta.

Meillä epäiltiin jo maitoallergiaa kun oli kovia mahakipuja. Rupesin maidottomalle ja tuntui että kivut helpotti, mutta sitten taas lisäsin maitotuotteita eikä niillä tuntunut olevan vaikutusta mahakipuihin. d-vitamiiniakaan ei olla kipujen takia saatu aloitettua kunnolla. Välillä tuntuu että vaivaa kun ei oo tullut röyhtäisyä tai pierut on jumissa ja välillä ei keksitä mitään selitystä.

Täällä on kanssa matkakuumetta. Ootan hirveesti maaliskuuta kun mies jää isäkuukaudelle ja silloin lähen itekseni reissuun.

Esikoinen aloittaa kerhon itekseen lokakuussa ja tällä viikolla uimakoulun ja sirkuskoulun. Kerho on kiva kun se on aamupäivällä, niin saa esikoinenkin päivisinkin kivempaa tekemistä.

Niin ja ihon kanssa meillä on ongelmia. On kuiva rasvauksesta huolimatta ja taipeet ihan punaisina, mutta ei kuitenkaan tulehtuneita ja kaulan poimut keräs kaiken lian ja oli jonkin verran rikki. Ja sitten on jonkin sortin näppyjäkin.

Päiväunille nukahdetaan melkein pelkästään jumppapallolla. Teräksiset selkälihakset löytyy täältä kohta:)

Nyt ei tuu muuta mieleen. Tosi kiva ollut lukea teidän muiden kuulumisia!
 
Heippa!

Jospa itsekin sais vihdoin ja viimein tänne jotain kuulumisia rustailtua =)

Eli meillä pojan mittoja:
synt. - 3942g ja 50cm
4vk - 5040g ja 54cm
6vk - 5750g ja 58cm
2kk - 6730 ja 59cm

eli hyvinhän tuo kasvaa omalla käyrällään. Ruoka-aikaan oltu kotosalla :D Poitsu syö nykyään sellaiset 160ml kerralla. Mennään siis kokonaan korvikkeella, kun mulla ei imetys lähtenyt koskaan kunnolla käyntiin, kun poika oli sairaalassa lasten teho-osastolla ensimmäiset yöt infektioepäilyn vuoksi. Hengitystiheys hällä oli korkea, mutta ilmeisesti oli vain synnytyksen aikana niellyt lapsivettä, koska verikokeissa kaikki oli normaalia ja oireetkin hävis muutamassa päivässä. :) Sain silti imetettyä korvikkeen annon lomassa suunnilleen 7 viikkoa, josta olen kyllä tyytyväinen. Sitten ei poikaa enää tissi kiinnostanut, kun pullosta tulee niin paljon kivammin. Korviketta menee päälle litran jo päivässä. Neuvolassa sanoivat, että 3kk neuvolassa katsotaan, että aloitellaanko jo silloin riisivelliä tai muuta sellaista syöttelemään. Missä iässä muut ajatteli aloittaa vellejä tai kiinteitä?

Korvikkeena meillä käytössä on Nutrilon Omneo, joka sopii kyllä parhaiten meille. Nan1 meille tuli kovat puklailut ja mahavaivat lisääntyivät, mutta ton omneon kanssa ei puklailuja tule juuri ollenkaan. =) Muutoin saattaa välillä itkeä, kun pierut on vähän tiukassa tai röyhyä ei saa aikaiseksi. Ja kaveri haisee aivan kamalalta, eli kyllä niitä ilmavaivoja taitaa jonkun verran olla. :D

Päätä on jaksanut kannatella jo pariviikkoisena ja nykyään jo nousee kyynärvarsien varaan ja siinäkin jaksaa olla. Mahalta selälleen on pari kertaa vahingossa keikahtanut. =) Lelut on alkaneet kiinnostaa toden teolla, leikkimatollakin viihtyy tuijottelemassa pitkään ja seurailee katseellaan leluja. Myös sitterissä olevan lelukaaren leluja heiluttelee välillä.

Itsellä raskauskiloja tuli mukavat n. 25kg, joista vielä on suunnilleen 8kg pudotettavana. En ole niistä vielä suurempaa stressiä ottanut, vaikkakin ärsyttää kun edelleen mahtuu suunnilleen vaan raskauskuteet päälle. :D Vaunulenkeille haluaisin, mutta poika ei millään viihtyisi siellä vaunukopassa, koska selällään ei saa unen päästä kiinni melkein koskaan. Lisäksi nuo helteet vähän toi takapakkia vaunuihin totuttamiseen. Mutta täytyy tästä ruveta uudelleen totuttamaan ja varmaan sujuukin sitten kun nuo masuvaivat toivottavasti hellittävät kuukauden parin kuluessa. =)

Missä asennossa teidän vauvat nukkuvat? Meillä nukutaan suurimmaksi osaksi mahallaan, koska huomattiin että poika siihen nukahtaa helpoiten ja nukkuu parhaiten, vaikkakin silti ähisee ja puhisee ja herää aina eri puolelta sänkyä :D Vähän kyllä aluksi (ja vieläkin vähän) jännittää, kun mahallaan nukuttamista ei suositella. Poika kyllä nostaa päätään todella hyvin, eikä kyllä mahallaankaan nuku kovinkaan sikeästi vaan on aina johonkin suuntaan ähisemässä.

Nukkumaan meillä mennään n. 21-22 välissä ja ensimmäisen kerran herätään n. 3-4 ja sen jälkeen 7-8 välissä. Suunnilleen viikko ollaan menty näin, sitä ennen heräiltiin kolmen tunnin välein. Toivotaan että pysyy näin! Tai saa kyllä mun puolesta koko yötäkin ruveta nukkumaan.. :) Päiväunille mennään n. 12-14 ja 16-18. Riippuu paljon päivästä.

Jees, jospa sitten tämä riittää tältä erää!
 
Hellurei - poitsu vetelee päiväunia niin ajattelin tulla ihmettelemään tänne hetkeksi. Oon koittanut hoidella puhelimitse erinäisiä asioita (muutosverokorttia loppuvuodelle, ehkäsyasioita (kierukka) ja vakuutus- ja tiliasioita. Sain verokortin hoidettua mutta innostus hoitaa muuta lopahti sitten siihen :$ No on mulla pyykkikone laulamassa (en mainitse järkyttävää kasaa joka pitäis silittää...

Täällä edelleen majailee tyytyväinen ja rauhallinen tapaus, lelut on täälläkin ruvennut kiinnostamaan ja tv on ihan mieletön - tuijottelis kuvaa haltioissaan. Ja juu, ei siitä eikä sen "paheellisuudesta" sitten sen enempää :p Esikko jatkaa edelleen uhmakkaalla linjalla, pikkuveikka onneksi on yhä rakas ja jaksaa sille olla kiltisti - muutoin käytös aiheuttaa mussa välillä alkukantaisia reaktioita ja vähintään tekis mieli näyttää keskisormea kun tyyppi pistää parastaan :headwall:

Missä iässä muut ajatteli aloittaa vellejä tai kiinteitä?
Mun täytyy myöntää etten ole vielä antanut kovinkaan montaa ajatusta aiheelle. Esikon kanssa aloiteltiin vellit ja ensimmäiset kiinteät jo 3kk:n kynnyksellä ilman mitään ongelmia.

Missä asennossa teidän vauvat nukkuvat?
Selälteen nukutaan täällä, mahalteen ei hirmuaikoja viihdy. Kerran on nukahtanut kaverin tulevan vauvan leikkimatolle mahalteen kun hällä on siinä sellainen "niskatyyny" joka oli silloin rinnan alla. Näytti olevan mukavaa =) Meillä muutes inhotaan peittoja - potkuttelee ne pois alta aikayksikön jos sattuu olemaan yhtään valveilla. Eipä meidän unipussille taida tulla mitään käyttöä : /

Mites ootte muuten pukeneet vauvat näillä säillä, onko millasia ratkaisuja? Meillä on sisävaatteiden lisäksi sellainen aivan ihana neulehaalari, makuupussin sisään sitten jos on kovin viileä tai tuulinen, muutoin köllii vaan siinä pussi auki neulehaalarissa. Vaunupeitettä en ole vielä ottanut käyttöön. Pipon ja tumppujen käyttö on jäänyt aika vähiin mutta tarttis varmaan aktivoitua. Vielä tarvii ilman kylmetä että kaivan fleece/vanupukuja kaapista.

Eipä muuta, joskohan menis vaikka kahvin keittoon! =)
 
Moikka naiset ja ihanat vauvat!

Olipa kiva lukea teidän kuulumisia pitkästä aikaa, ja vielä kivempi huomata miten samaan tahtiin nämä meidän palleroiset kehittyy!

Täällä voidaan hyvin, elämä hymyilee (paitsi silloin kun 3,5v saa raivareita...), poika kasvaa & kehittyy huimaa vauhtia! Voisikos ajan pysäyttää hetkeksi... ? :)

Ainut miinus meillä on tällä hetkellä se, ettei ukkeli nuku päivisin kuin pikkupätkiä. Ennen veteli 3-4h tirsoja, nyt max puoli tuntia ja ding, hereillä ollaan...! Yöt onneksi menee hyvin, syöttöväli jopa 7h. :) Täysimetyksellä mennään, maha toimii kerta viikkoon, mutta paukkuja päästelee päivittäin. :D

3kk neuvola on 1.9. Sillon tulee 2 rokotusta + rotavirus suuhun. Voi kamalaa... :( Onkos joukossamme joku, joka ei rokotuta lapsiaan?

Vaunuihin en ole vielä pukenut mitään ulkovaatetta päälle, muuta kuin myssyn. Makuupussiin vaan ja menoksi. Vaunut on kuitenkin niin lämpimät... tänäänkin piti ihan mauupussia avata, kun tuntui niin lämpimälle.

Hurmurin mitat oli 2kk 1vkon ikäisenä 6,3kg ja 60cm. Ei mun tytöt oo tätä tahtia kasvanut... ; D

Ihanaa loppukesää kaikille! :)

-julianna ja hymypoika viikko vaille 3kk
 
Täälläkin ollaan edelleen hengissä :) Päivät menee kivasti kun on tekemistä, eli jokaiselle päivälle olen nyt yrittänyt kehitellä perhekerhoa, muskaria tms. Huomaa, että tuo reilu 2v. kaipaa jo jotain muutakin kuin äidin ja vauvan seuraa, tai ei ehkä niinkään seuraa mutta jotain muita virikkeitä kuin mitä minä tällä hetkellä pystyn kotona antamaan.

Vauva on edelleen aika rauhallinen, mutta vaatii tietysti oman huomionsa ja hetkensä. Laitoinkin tuonne kerhon puolelle meidän allergiaepäilyistä, ensi viikolla siihenkin toivottavasti saadaan taas lisävalaistusta. Meillä pulautellaan aivan järkyttävän paljon ja se ei valitettavasti ole helpottanut juurikaan edes allergiakorvikkeella ja sakeuttajalla. Oma veikkaus on tällä hetkellä refluksitauti (ja sen lisäksi joko allergia tai sitten ei), mutta enpä ole lääkäri, joten jätän diagnoosin tekemisen muille... Vähän ahdistaa tuo välillä, mutta näillä mennään. Eniten ärsyttää kun joku (usein vanhempi nainen) tulee jättipuklun nähdessään sanomaan, että pitäisi aina muistaa röyhtäyttää syötön jälkeen. Ai jaa, no kerropa lisää kun en ole tuosta vielä kuullut... Siinä vaiheessa kun lentää tunti ruokailun jälkeen puklut puolen metrin kaaressa niin eipä ehkä ole enää paljon apua röyhtäyttämisestä. Joka kyllä yritetään aina hoitaa.

Joku kyseli kiinteiden aloittamisesta. Mä luulen, että meillä viimeistään 4kk iässä otetaan bataattisoseet esiin (en enää imetä), mutta meinaan nyt ensi viikolla kysyä allergialääkäriltä olisiko tuohon pulautteluun helpotuksena kiinteiden aloittaminen jo esim. 3,5kk iässä. Jostain olin lukevinani että ne voi myös pahentaa tilannetta, joten tiedä sitten... Mä innostuin esikoisen aikana tekemään soseet itse ja vähän jo odotan, että pääsen uudestaan siihen hommaan!

Kiva lueskella teidän muiden juttuja! Jotenkin tuntuu, että itse tulen kirjoittelemaan aina vaan jos on jotain tylsää tai ikävää, ei koskaan niitä hyviä hetkiä :) Vaikka niitähän tässä suurimmaksi osaksi kuitenkin on!

Isonalle ja poika vajaa 3kk
 
Kuinka usein muiden pelkästään pullosta syövät vauvat syö? Meillä oli ennen ruokailuväli päivisin noin 3h, nyt se on 1,5-2h. Öisin syötiin ennen vaan kerran, nyt menee lähes poikkeuksetta kaksi kertaa maitoa. Mietin, että jos ilmeisesti noin 3kk iässä on rintaruokituilla tiheän imun kausi, niin voisko pullolapsellakin olla joku samanlainen kausi, vaikka ei tarvitsekkaan tilata lisää maitoa? Ollaan yritetty myös lisätä kerta-annoksia, jos se auttaisi, mutta joko poika ei syö kaikkea tai sitten ne tulee ulos jossain vaiheessa. Ja tosiaan kun pulauttelee paljon niin vaikea arvioida paljonko sinne oikeasti menee maitoa ihan perille asti :( Ja kun on siis koko ajan pulautellut saman verran, eli en usko että siinä olisi syy siihen, että nyt voisi syödä ihan koko ajan.

Vähän itkunauratti muuten neuvolan toiminta. Aiemmin sai soittaa suoraan terkkarille soittotunnin aikana. Nyt pitää soittaa koko kaupungin yhteiseen ajanvaraus- ja neuvontanumeroon. Muuten se toimii musta hyvin, mutta nyt... Neuvolassa on koko ajan sanonut, että jos huolestuttaa esim. paino niin aina voi varata pikaisen ajan punnitukseen. No, soittelin sitten viime viikolla että pääsiskö pikaisesti käymään kun puklut lentää kaaressa ja tuntuu välillä ettei mikään jää vatsaan. Tosi ystävällisesti vastasi että tottakai, katsotaas aika. Ja tadaa... Aika olisi ollut tän viikon torstaina, eli päivää ennen meidän oikeaa neuvolaa. Vanhaan hyvään aikaan olis voinut terkkarin kanssa vaan sopia että tuu huomenna klo 11 niin otan sut jossain sopivassa välissä vastaan.

Sadetta luvattu koko päiväksi ja jääkaapissa ylijäämäkasviksia. Oliskohan ihan liian aikaista laittaa sosetehdas pyörimään, kun ekat maistiaiset kuitenkin vasta kuukauden päästä...
 
Heipähei,

Ne viime torstain 2 kk neuvolan mitat tulee nyt:
Pituus 56 cm (synt. 48cm)
Paino 4670 gr (2839gr)

Eli ihan hyvin kasvaa omilla käyrillään. Pohdinnan jälkeen annoin antaa rotavirusrokotteen ekan osan. Meillä pojat ei ole kyseistä saaneet, koska ei ollut vielä rokotusohjelmassa. Netistä lueskelin ennen neuvolaa kaikenlaisia kauhukertomuksia rokotteesta ja sen sivuvaikutuksista ja muiden perheenjäsenten saamista vatsataudeista tuon rokotteen jälkeen. No päädyin antamaan rokotteen, koska itse tauti lienee karmea jos se pieneen iskee. Nyt neljä päivää rokotteen jälkeen en ole vielä huomannut Eevissä muuta kuin paljon pieruja. Toivottavasti näin pysyykin. Ilmeisesti nuo sivuvaikutukset ovat kuitenkin kovimmillaan vasta viikon päästä rokotteesta. Jotenkin tuntuu aika kamalalta, kun lähes joka kuukausi lapseen pumpataan jokin rokote. Muistaakseni tahti oli huomattavasti hitaampi kun pojat oli vauvoja, eli 7 ja 9 vuotta sitten. Toisaalta luotan siihen, että asiat on tutkittu ja näin on todettu hyväksi.

Päiväunista Paljonko teidän vauvat on päivisin hereillä? Meillä on todella uninen vauva, laskeskelin eilen, että Eevi oli hereillä päivän aikaan vain n. 3-4 tuntia. Ja näkin siis n. 1/2 tunnin erissä. Ei silti, en valita, kun yötkin menee hyvin, tissiä välillä ja taas unille.

Tänään täytyy vedellä pitkä vaunulenkki, kun seuraavat kaksi päivää taitaa tulla vettä oikein olan takaa.

Mukavaa viikkoa!

AnnaOnni ja Eevi
 
AnnaOnni - meillä ollaan hereillä/unilla kutakuinkin kuin teillä tosin osa hereilläolopätkistä pidempiä (1-1.5h) ja osa tuollaisia pikkupätkiä. Tissittelykertoja päivään tulee ehkä sen 5-7.. toivotaan että maito riittää näillä imetyksillä. Kuis muut?
 
S. | 4095 g ja 51 cm
2 vk | 4760 g ja 54,5 cm
1 kk | 5950 g ja 56,5 cm
2 kk | 7230 g ja 60 cm
3 kk | 8165 g ja 65 cm

Iso poika jo meillä. Vähän jo surettaa mitä tahtia täällä kasvetaan.

Yöt nukutaan aika pitkälle poikkeuksetta loistavasti. Poika nukahtaa 20-22 välillä, usein kymmenen pintaan ja ensimmäinen havahtuminen kuuden aikaan ja taputtelemalla nukahtaa takaisin. Syödä tahtoo vasta kun herää kunnolla, eli 08-09 aikaan ja sitten menee 150 ml kerralla. Nukahtaa ja herää 11 aikaan syömään ja sosialisoimaan. Päiväunia nukkuu vaunuissa mieluiten ja saattaa nukkua kolmekin tuntia putkeen. Viidestä seitsemään on myös yksi päiväunipätkä.

Poika ilmoittaa kyllä kun on väsynyt, hieroo nyrkeillä kasvojansa ja usein tässä vaiheessa jo nukahtaa kun kääntää mahalleen ja taputtelee takamukselle muutaman minuuttia. Meilläkin siis poika nukkuu 18-20 tuntia vuorokaudessa. Hereillä ollessaan nauraa ja intoilee ja tarkkailee. Meillä ei tosiaan itkeskellä turhia.

Päätin eilen että lähden vauvan kanssa Pariisiin ennen joulua ja ostinkin lennot saman tien. Poika on niin rauhallinen perusluonteeltaan, että hienosti jaksaisi kolme tuntia lentää mun sylissä. Mennään jouluostoksille ja nautitaan omasta rauhasta. Ekaluokkalainen ja mies jäävät kotiin.

Ajattelin ottaa reissuun mukaan Emmaljungat (Classic Sport -malli) ratasosalla - toivottavasti ne mahtuu Airshellin pussiin ja lentoyhtiö ei sitten niitä rikkoisi. Pariisin kaduilla matkaratasrimpulat on tosi huono idea, ilmakumirenkaat huomattavasti parempi. Ja jos on pakkastakin niin ei vauvaa saa matkarattaisiin pakattua tarpeeksi lämpimäksikään. Vähän jänskättää että miten noiden vaunujen (rattaiden) kanssa oikein sitten menee. Samoin mietityttää äidinmaito - mä siis edelleen pumppaan ja poika on "täysimetyksellä", koneeseen tuskin saan viedä pulloissa valmiina pumpattua maitoa (ainakaan jos sitä on yli 100 ml yhdessä pullossa), joten kaipa poika joutuu sitten korvikkeelle lentojen ajaksi. Voisin yrittää imettääkin paikalla, jos jonkun huivin kietaisisi eteen tms. -- miten te muut, oletteko matkustaneet pienen (imeväisikäisen) lapsen kanssa, että miten on sujunut? Onko jotain vinkkejä jakaa? Ihan vinkkejä Pariisiin?

Lettu ja herramuksu M, 3 kk
 
Moikka!

Nukkuispa meidänki vauva noin paljon :D Meillä käydään yöunille yleensä 21-22 välillä, herätään 1-2 krt syömään ja sit lähes poikkeuksetta noustaan ylös 7 aikoihin. Joskus harvoin saattanu nukkua lähemmäs kahdeksaa. Sit on yleensä siinä aamulla pari tuntia hereillä ja käy päikkäreille ja nukkuu 1-2 h. Sen jälkeen ei paljoo nukutakkaan enää koko päivänä, muutamia 15 min-1 h päikkäreitä saattaa ottaa päivän mittaan. Toki jos ollaan jossain liikenteessä autolla tai vaunuilla niin aina nukkuu, kotona ollessa sit ei :D Kyselinkin neuvolasta viimeks että onko normaalia et tän ikäinen vauva nukkuu näin vähän. Terkkari sano et kyllä vauva ottaa sen unen mitä tarvitsee.. Tää pärjää näköjään vaan vähän vähemmillä unilla.

Meillä syödään yleensä 3 h välein (Yöllä toki pidempi väli), mutta joskus kans haluaa syödä 1,5-2 h välein. Puhuttiinki jo aiemmin neuvolassa että aletaan kiinteitä maistelemaan 3,5 kk iässä kun korviketta menee niin paljon ja välillä on koko ajan nälkäinen. Seuraavassa neuvolassa varmaan sit jutellaan asiasta.

Mä en tiedä onko meillä jotain vatsatautia vai mikä poikaa vaivaa kun on jo monta päivää ollut ripulia ja kakkaa tulee useita kertoja päivässä, välillä vain ihan pienen pieni määrä. Tää alkoi yli viikko sit kauheilla oksennuksen hajusilla pukluilla,monta kertaa päivässä puklas. Sit noi oksennuspuklailut loppu ja tilalle tuli tää kakkarumba. Tämä ei kuitenkaan poikaa häiritse millään tavalla , ei ole mahakipuja tai mitään. Aattelin vielä pari päivää seurata ja sit varata ajan lääkärille jos ei lopu. Kuitenkaan mitään muutoksia ei oo ollut missään, koko ajan menty sillä nutrilon omneolla ja hyvin on tähän asti sopinut, sillä saatiin myös toi refluksivaiva kuriin, nyt taas sekin tuntuu pahentuneen :/
Poika on jokatapauksessa virkeä, hyvin maistuu maito ja pissaa tulee paljon niin ei ainakaan kuivumisesta tarvitse olla huolissaan. Toivottavasti nyt menis kuitenkin pian ohi.

elpukka & papu kohta 3kk
 

Yhteistyössä