***Kesämasut 2009 VOL.3***

BV:lle voimia muuttopuuhiin! Se on aina melkoinen urakka.
Ja Sisun pieni on sitten onnistunut jo muutamaan otteeseen pottailussa: wau!

Kyllä tuleva puolivuotinen taitaa olla aikamoista oppimista kaikkien meidän kesäkuisten pikkuisilla.. Niin ne vaan kasvaa ja kesällä nämä eivät ole enää vauvojakaan, vaan taaperoita jotka juoksevat pitkin nurmikoita. :heart:

Hippu on oppinut kuluneella viikolla ensimmäisen ihan oikean leikkinsä. Isin kanssa pötköttelivät maassa ja vierittelivät toisilleen palloja. Ajattelin, että ihan vahinkohan tuo on, mutta nyt tätä leikkiä on leikitty jo neljä päivää peräkkäin. Välillä niin, että joku vierittelee hipulle palloa takaisin ja hippu meille tai sitten neiti tökkää palloa eteenpäin ja konttaa perään. Näin hippu saattaa kuljetella palloa koko kodin ympäri. Hauska leikki! =)
 
Olipas Hipulla hieno asu! Ja mahottomasti tukkaa!! Meidän Kertulla on vieläkin tuollainen skini-look. :D

Kivasti keskustelua turvaistuimista, vieläkin etsimme sitä meille parasta. Onneksi Kerttu mahtuu vielä kaukaloon, hieman alkaa kyllä jalat ottaa penkin selkään kiinni.


 
onpas tosiaan aika hiljaista täällä..

turvaistuimesta sen verran, että käväsin ostamassa britaxin multi-techin. en kyllä oo vielä asentanut istuinta autoon, kun tarvis ensin vaihtaakin tuo auto vähän käytännöllisempään, 3-ovinen on VÄHÄN hankala :D

alina ryömi ekan kerran edellispäivänä!! tosin ehkä metrin :LOL: kova rähinä ja kampeaminen oli neidillä.. ja tänään ryömimisharjoittelu jatkui, vähän pidemmälle jo päästiin.

nyt on ykkösjuttuina virkayskä, neidistä on kiva köhiä ja rähistä. ja suosittuna ilmeenä on nenän nyrpistys samalla, kun hymyillään ja nauretaan.. hauskan näköistä :heart:

yöt menee edelleen hyvin ja päikkäritkin on vielä n 4h putkeen iltapäivällä

maitoa sain juotettua nokkamukista ennätykselliset 10ml tässä joku päivä.. sinnikkäästi aion kyllä tarjota edelleen vähän joka välissä päivän mittaan

alinalle alkaa 74cm vaatteet käymään pieniksi.. on vissiin lyhyt selkä ja pitkät raajat, kun bodyt jää hihoista lyhyiks, mutta muuten mahtuis vielä, samoin housut jää lahkeista lyhyiksi.

toivottavasti Miriyamin flunssa alkaa jo helpottamaan!
 
No hiljaistapa juu...

Maranooka ihana oikea leikki Hipulla. Meillä suunnilleen ainoa leikki on vielä se perinteinen "tavarasta kiinni ja suuhun, ravistetaan välillä ja takas suuhun" :D

Mihan onnittelut ryömimisestä! :flower: Mä kanssa kovasti odotan, että Onni lähtisi eteenpäin, sillä yritys on erittäin kova. Mutta ei, vain pakkivaihde on koneistosta löytynyt, ja pakituskin tapahtuu aina vahingossa. En sitte tiedä, josko ryömiminen jää välistä kokonaan ja lähtee suoraan konttaamaan, sillä poika yrittää puskea itteään koko ajan konttausasentoon. Ja pysyy siinä ehkä sekunnin ennen kuin lösähtää.. :LOL:

Meillä on kans alettu nyrpistämään nenää samalla kun hymyillään. On aika juonikkaan näkönen ilme... :)

Voi että miten vauvat voikin olla eri muotoisia! Mun on niin vaikea kuvitella, että jollakulla vauvalla jäisi hihat ja lahkeet lyhyiksi, sillä meillä nimenomaan niska-persmitta on se joka ekana kiristää. Hihoja taas saa olla aina käärimässä. Yhessä vaiheessa oli käytössä samaan aikaan 80cm bodyja ja 62cm housuja. :LOL: Nyt on onneks tullu raajoihinkin vähän mittaa, ja on tuo epäsuhta tasoittunut. Meillä siis 80-senttiset ihan sopivia jo ja käytössä olleet jo kuukauden, tosin jokunen 74-senttinenkin menee niukin naukin.

Hei kertokaas onko meillä joku eroahdistuskausi meneillään vai mitä ihmettä?!? :attn: On alkanu tulla öisin ihmeellisiä itkukohtauksia, joihin ei auta mikään, siis EI MIKÄÄN muu kuin se, että ottaa pojan pinnasängystä kainaloon jatkamaan uniaan. Yksikin yö Onni itki tunnin verran enemmän tai vähemmän suoraa huutoa vaikka miten yritti tarjota tuttia ja silitellä ja taputella. Sit luovutin ja otin kainaloon, ja itku katkesi kuin veitsellä leikaten. Nukkua tuhisi tyytyväisenä vielä monen monta tuntia aamuun asti. :heart: Siks aattelin, että olisko eroahdistusta, kun se kai saattaa alkaa samoihin aikoihin vierastamisen kanssa, ja meillähän toden totta nyt vierastetaan...
 
Huhhuh. Ajattelin istahtaa nyt hetkeksi alas, ja kirjoittaa teille vähän kuulumisia. Vaan pikasesti käyny mn:n puolella, ja tänne jotain pikkujuttuja kommentoinu vaan. Menee tää aika ihan vaan remontin kourissa, illat ja viikonloput yritetään kuumeisesti tehdä, et saatais joskus tää mökki suunnilleen kuosiinsa :kieh:

Venla täyttää ens viikolla 8kk :eek: Mihin nää kuukaudet oikein menee? Kamalaa kyytiä ainakin!!! Taitoja meillä on sen verran, et navan ympäri pyöritään lattialla, ja pakitellaan ryömimällä, konttausasentoon kovasti yritetään nousta, ja pinsettiote on tullu muutaman kerran vahingossa. (Ja ihan tän remontin takia toivon, ettei Venla ihan nyt viikon tai kahden sisällä lähde ryömimään / konttaamaan, kun sais se pysyä suunnilleen vielä paikallaan, et jos sen laskee sylistä lattialle, niin se löytyis myös suunnilleen samasta paikasta... :ashamed: )
Pottailua on harrastettu nyt joka päivä, pari kolme kertaa / pv, ja melkeinpä joka kerta tarpeet on osunu pottaan :D :heart: Säästöä sekin, vaipoissa siis.
Ruokailu-asiat meillä menee illan osalta siten (muuten mennään entiseen malliin ), et kaurastahan neitokainen sai oireita joulun jälkeen (posket punotti kamalasti, ja maha kuralla ) enkä sit oo muitakaan kotimaisia viljoja uskaltanu antaa. MUTTA nyt viime viikolla aloin kokeilee riisijauheesta tehtyä puuroa, ja sen kestää. Iltasin syödään siis tolokku annos riisipuuroa, ja aamulla huitastaan velliä. Puuro ei oikein itsestään maistu Venlalle, mut hedelmäsoseen kans menettelee.
Hampaita on tulossa lisää, yläetuhampaat kovasti pukkaa pintaan, ja 2. vasemmalle alas. Erehdyin yks päivä kokeilee, et onko 3. alas jo tullu pintaan, niin vauva otti ja purasi mua TOSI KIPEESTI, et tuleppas sorkkimaan suuta siinä |O
Vierastaa osataan, mutta lähinnä miehiä. Srk-kerhossa vierasti pappia, kyyneleet valu vaan silmistä, mut ääntäkään ei päästäny :( Naapurin mies on kans kauhistus Venlalle. Vaikka on saman näkönen ja olonen, kun tyttöjen pappa (mun isä )...
Yöt on alkanu menee parempaan suuntaan, illalla vaatii pari nukutuskertaa, ja sit nukutaan aamuun asti. Eli myös ne tutin pyydystämis-heräilyt on vähentyny *Koputtaa puuta*
Päiväunet on edelleen mitä sattuu, toisena päivänä nukkuu 3-4h, toisena (kuten tänään :kieh: ) 1.5h... No, iltaunet on sit ulkona, ja vähän pidemmät.

Jees, ettei tää kiire tästä helpottais, niin pitää lähtee viemään esikoista kerhoon, ja ottaa koira samalla pissilenkille. Ja tietysti venla mukaan kans, kun mies on töissä. Tämmöstä tää on tää meidän arki...

Sisu ja Venla kohta 8kk
 
Moi. Mä oon unohtanu käyä täällä kun tää yh:n arki on melko touhuntäyteistä :| Sara oli 6kk neukussa 8335g ja 69,5cm.. Konttaa vähän, istuu, ei oikeestaan ryöminy vaan veti itteesä eteenpäin..

Yöt on ollu nyt yli viikon kamalia :/ Heräilee välillä 5 minuutin välein kontalleen itkemään, välillä tunnin välein.. Pisin pätkä siis minkä itte oon saanu putkeen yli kahteen viikkoon nukkua on ollut yksi tunti |O Mua ahistaa, oon ärtynyt ja väsynyt..

Mun hemoglobiini oli 89 :( Ei tässä oikeen monipuolisesti ehdi syödä.. Ei edes laittaa ruokaa kun tuo tyttö on niin vaativa.. Koko ajan pitää olla samassa huoneessa, jopa kun käyn wc:ssä niin sinne pitää sitterissä kantaa tai lattialle istumaan..

Kitisee, karjuu ja narisee jatkuvasti, en tiiä mikä vois olla syynä, neuvolassaki sanovat vaan lapsen luonteen olevan temperamenttinen.. Päivisin nukkuu 2 x 30min, ei enempää :eek: ja öisin sitten huutelee ja itkeskelee 5min-1h välein, mistä ihmeestä sillä energiaa riittää?!?! Kun ei nuku

Pari hammasta alhaalla on, eikä oireillut juuri mitenkään, rokotuksiinkaan ei oo paljoa oireillut..

Kleo ja Sara n. 7kk
 
Voimia sekä Sisulle että Kleopatralle :hug:

Voi Vifslan mulla on ihan sama ongelma meidän Onnin kanssa eli eroahdistusta pukkaa ja pahemman kerran |O |O |O ihmettelinkin kun eka kerran tuli tuo yöruljanssi vastaan, että mikä ihme tätä poikaa riivaa, onko kipeänä vai mikä. Mutta kun nosti sängystä ylös ja syliin niin ei ollutkaan mitään hätää vaan nukkua nuhnutti tyytyväisenä. On alkanut päivälläkin olemaan vielä tarkempi siitä etten häviä näkökentästä mihinkään :kieh: Nykyään käydään siis porukalla vessassa, kuten Kleokin mainitsi.....Toivottavasti ei ihan näin pahana jatku kovin pitkään, tähän ruljanssiin väsyy todella nopeasti.
Flunssa vaan jatkuu, KELE. Mut onneksi poika ei ole tullut pientä nuhaa pahemmaksi.
 
Jännä tuo vierastaminen, meillä vierastettiin pari kuukautta sitten, nyt keikistellään kaupan kassa jonossa takana oleville ihan kybällä. :D

Yöt Kerttu nukkuu edelleen mun vieressä. Laitan sen illalla omaan sänkyyn, mutta viim. yhden aikaan se alkaa parkua ja se on otettava tissille, enkä jaksa sitten häntä enää siirtää. Pitkin yötä tissiä sitten imeskelläänkin.

Maito ja velli on ollu iso ongelma kun ei mene alas millään. Ei pullosta, ei nokkamukista, ei mukista, ei lasista ei suoraan törpöstä, MUTTA pillillä menee! Äitini kokeili huvikseen kun toisissa vellitörpöissä on pilli mukana ja siitä likka imeskelee mielellään. :D

Vaatteista on käytössä 74-80cm, pikkusen on pitkiä hihoista 80cm mut muuten hyvät. Meillä pituutta bodeista syö kestovaipat. Housut ovat 80cm ihan ok. Paitsi tuttan, ne on liian pitkiä.

Toivottavasti ^flussa paranee.

Kleolle ja Sisulle jaksamista, eri asioihin kylläkin.


Lueskelin meidän ihan ekaa ketjua odotusajalta, ihania muistoja.
Yritin löytää mitä oireita itselläni on ollut ihan alkuraskaudessa, kun on monta päivää ollut menkkakipuja ilman mitään vuotoa ja jokin ajatus kävi mielessä.... ;)
 
Sisulle ja Kleopatralle :hug:

Meillä ei tällä hetkellä ole mikään paha vierastamiskausi meneillään, käytiin viikolla shoppailemassa ja siellä neiti ei kyllä välittäny mitään vieraista naamoista, naureskeli vain ja oli tyytyväinen ku sai katsella rattaista ihmisiä ja muutakin ku pelkkää omaa kotiaan :D

Yöt meillä menee vaihtelevasti, toisina öinä nukutaan kiltisti 20-7 (niinku viime yönä ) ja toisina öinä sitten herätään vaihtevia määriä yöllä kun kyllästytään mahallaan oloon taikka muuten vaan heräillään.. päivällä nukkuu aamulla 20-30 min ja sitten päivällä 2-3h.

Maitoa meillä menee ihan hyvin alas, varsinkin tuttipullosta. Tänään ihan huvikseni kokeilin nokkamukista juottaa maitoa ja yllätyin suuresti kun jopa 40 ml meni senkin avulla.. vettä kun ei oikein juo kuin yhden hörpyn siitä. Missähän iässä tuosta tuttipullosta pitäis alkaa vieroittamaan ja siirtymään lasista tms. juomiseen..?

Vaatteista meillä on käytössä 74cm ja bodyt jää aina ennen housuja pieniksi - on siis ilmeisesti aika pitkäselkäinen tyttö :)

Ryömimään neiti on alkanut nyt ihan eilisen ja tämän aamun aikana.. ei vielä pitkiä matkoja mutta nyt ihan selkeästi kuitenkin saa itseään jo liikkeelle :) seisomaan nouseminenhan se kivointa on, varsinkin jos on isi/äiti laittanut istumaan lattialle jonkin korkeamman reunan viereen, niin siitä on kiva ottaa kiinni ja kammeta itsensä seisaalleen.. mahaltaankin yrittää raasu, mut eihän se oikein masultaan onnistu :LOL:

Hampaita neidillä on 3 alhaalla ja neljäskin alahammas on juuri tulossa.. seuraavana vuorossa lienevät ylähampaat, jos ikenien turvotuksesta yhtään voi päätellä.

Mut eipä kummempia tällä erää :wave:
 
Heipä pitkästä aikaa!

Lukemassa on täälläkin käyty mut kirjoittelu on todellakin jäänyt...laiska mikä laiska :)

Meillä ei vielä juuri muuta liikuta ku peruutellaan ja navan ympäri pyöritään. Ja joskus huomaamatta kieriskelee. Kävelytuoli ostettiin viikko sitten, siinä pikkumies viihtyy hyvin. Tosin ei etene silläkään mihinkään, joskus vahingossa peruuttaa :)

Yöt nukuttiin tän kuun alkuun asti kaikki samassa sängyssä, nyt on J omassa sängyssää, sivuvaunumallissa :) Eli toisen laidan otin pinniksestä pois ja ihan kiinni meidän sänkyyn. Hyvin toimii, mä kun vielä yöllä imetän niin onnistuu oikein hyvin. Ei tartte nostella ja siirrellä poikaa sen kummemmin.

Hampaita on ylhäällä, etuhampaat ja toinen kulmahammas. Nyt sit ilm. tekee alaetuhampaita, näyttäs ainakin siltä. Hieman aiheuttaa itkua ja yöähinää, nestemäisllä Panadolilla ollaan lääkitty, jos tarpeen.

Vaatteista menee 68-74 cm, tosin edelleen on käytössä me&i:n kanibody kokoa 50/56 cm :D Ja joo'o, ihan on sopiva sekä mitaltaan että hihoista, hassua. 6kk neuvolan mitat oli 8500g ja 69 cm. Seuraava nla onkin vasta ens kuussa 8kk lääkärinla. Samana päivänä olis hammashoitajalle aika.

Onkos meissä muita, jotka jää työttömäksi äloman loputtua? Mulla kun ei ole vakipaikkaa mihin palata ja sijaisuuttakaan en nyt haluis ottaa (ei oo kyl tarjottukaan :) ... aattelin kuitenkin syksyyn asti olla kotona... tietääkö kukaan, osaako neuvoa/kertoa onks parempi kuitenkin sit jättäytyä kotihoidont tuelle ja tehä tarvittaessa keikkaa keväällä ja sumplia pojan hoito jotenkin? Ku ei oikeen paikkaa noin pienelle saa kesken vuoden ja sit jos haet hoitopaikan ja otat vastaan, niin se on maksettava vaikka ei käyttäiskään ja noin pieni ei tartte mitään virikehoitoa. Ja vaikuttaako työttömyysrahaan puolison tulot miten? Et onko sitten kaikkine vähennyksinen ja maksuineen rahallisesti ihan sama jäädä sillä pienellä rahalla kotiin?:headwall: :headwall: ei osaa oikeen nyt itteksiään miettiä taas mitään ja ottaa selvää. Työkkäriin ehkä kannattais soittaa :D :D

Aika sekava sepustus taisi tulla...tällaista meille kuitenkin kuuluu.

Mukavia pakkaspäiviä, meillä paukkuu reilussa 20ssä. Ulkoiltu silti ollaan, hyvin päälle ja alle niin tarkenee.

-Himpsu ja J 7kk2pv :heart:

 
Alkuperäinen kirjoittaja Himpsu:
Onkos meissä muita, jotka jää työttömäksi äloman loputtua? Mulla kun ei ole vakipaikkaa mihin palata ja sijaisuuttakaan en nyt haluis ottaa (ei oo kyl tarjottukaan :) ... aattelin kuitenkin syksyyn asti olla kotona... tietääkö kukaan, osaako neuvoa/kertoa onks parempi kuitenkin sit jättäytyä kotihoidont tuelle ja tehä tarvittaessa keikkaa keväällä ja sumplia pojan hoito jotenkin? Ku ei oikeen paikkaa noin pienelle saa kesken vuoden ja sit jos haet hoitopaikan ja otat vastaan, niin se on maksettava vaikka ei käyttäiskään ja noin pieni ei tartte mitään virikehoitoa. Ja vaikuttaako työttömyysrahaan puolison tulot miten? Et onko sitten kaikkine vähennyksinen ja maksuineen rahallisesti ihan sama jäädä sillä pienellä rahalla kotiin?:headwall: :headwall: ei osaa oikeen nyt itteksiään miettiä taas mitään ja ottaa selvää. Työkkäriin ehkä kannattais soittaa :D :D
Etkö sä kuitenkin saa kotihoidon tuen, vaikka olisitkin työtön? Kun eikös kht:n saamisvaatimus ole se, et lapsella ei ole kunnallista hoitopaikkaa.... :| Ja työmarkkinatukeen + kht:n hoitolisään vaikuttaa puolison tulot...

Jännityksellä odotan, et saanko hoitolisää ollenkaan, kun mies on kuitenkin aika hyväpalkkaisessa duunissa. V. 2005 sain esikoisesta hoitolisää päätähuimaavat 3.69?, eikä alle 5? etuuksia makseta :headwall:
 
Heips täältäkin,
oon kanssa käyny lueskelemassa mutta kun on itse niin laiska kirjottelemaan.
Meillä opittiin ryömimään viime perjantaina, kova hinku ois myös ylöspäin nousta ei vaan vielä taidot riitä. Kainaloista kun pitää niin topakasti askeltaa eteenpäin, kokoajan pitäs olla pystyssä pitämässä :)
Meillä jäi 6kk neuvola välistä matkan takia ja käytiinkin sitten nyt 7kk neuvolassa jossa mitat olivat: 8970g ja 70,5cm.
Hampaita on alhaalla kaksi etuhammasta ollu jo pari kuukautta ja nyt tuli kaksi yläetuhammasta yhtäaikaa läpi. Pikku-ukko oli aika kärttyinen ja pientä lämpöä oli pari päivää.
Kleo meillä kanssa aika huomion kipeä ukkeli. Tottunut liian hyvään palveluun, eli viihdyttämis linjalle ollaan lähdetty ehkä hieman liikaa. Neuvolassa kun tästä puhuttiin niin neuvona oli että pikku hiljaa vaan pitää antaa huudelle vähän aikaa ja käydä aina välillä lelua tarjoamassa ja sanoa että äiti nyt tekee tämän ja tämän jutun ensin, vauva tietysti näköetäisyydellä. Sydäntä vaan raastaa kuunnella :'(
Turvaistuin ollaan vaihdettu isompaan. Graco cosmic comfort, pitäs mennä tuonne 3-4 vuotiaaksi asti.
Potta pitäs tosiaan ostaa kun ukkeli ei tykkää tehdä kakkaa vaippaan, ei oo tykänny sen jälkeen kun tuotoksen koostumus muuttui kiinteitten ruokien aloituksen jälkeen. Ilmottaa pari kertaa änkäämällä että nyt ois kakka tulossa ja vaippa veks tai en tee :LOL: No kieltämättä tuntuu kai se hirveelle ängätä pötköö tiukkaan vaippaan.
Omaan huoneeseen siirrettiin ukkeli nukkumaan viikko sitten. Joka yö on mies kiltisti kantanu 3-4 aikaan meidän väliin nukkumaan :saint: Tietäähän sen mitä tuosta seuraa...
Hoitovapaalle ajattelin jäädä ja palata työelämään syksyllä. Ei raaski viedä noin pientä hoitoonkaan. Mitähän siitäkin tulis kun tällä hetkellä ei ilman huutoo oo edes isänsä kassa toisessa huoneessa.

Topoca ja Max 7kk
 
Himpsu :wave: jään myös työttömäksi äloman loputtua, töihin olen kyllä kovasti menossa maaliskuun alussa, mutta paikkaa en tiedä :LOL: ehtiihän tässä :whistle:

alinalla oli aamulla vaippa kyllä märkä, mutta pissa oli tummaa ja tuoksahtikin.. pelästyin, että kuivuu koko pimu, kun ei huoli juotavaa. kävin ostamassa nokkamukeja ja pulloja sun muita, kun ajattelin, että jonkun niistä on pakko kelvata. ja kelpasikin, nimittäin urheilujuomapullo :D maitoa siitä ei kyllä huoli, mutta vesi+hedelmäsoselitku menee ihan kohtuu hyvin! aika innoissani olen, toivottavasti onnistuu huomenna yhtä hienosti :heart:

niin ja vauvakuume on vaivihkaa taas yllättänyt!! :eek: miten tässä nyt malttaa odottaa niin kauan, että mieskin olis samaa mieltä..
 
Voi,voi...meillä kävi tänään 3kk ikäinen vauva kylässä...miten ne voi olla niin pieniä???En meinannu osata pitää enää sellaista sylissäkään...Ihania...

Vauvakuumetta täällä meillä ei tunnusteta potevan,mutta kesäkuu kun tulee,niin heitän pillerit korpeen...Lääkäri kyl sanoi et 11/2v tauko kahden sektion takia,mut kun ei tuo raskautuminen ole onnistunu ennenkään helpolla(ekaan 5v yritystä ja Alisa 3v ja sit IVF)niin kait mä voin hieman etukäteen ne lopetella...

Alisa on alkanu muriseen :D Neitihän jo maistelee ihan mitä vaan pöydässä sille annetaan maistella mitä ite syömme...mut auta armias jos syöt ite ,etkä anna Alisalle makupalaa niin alkaa murina :LOL: Vieraatki nauraa sille ,kun koettavat pullaa syödä ni alkaa murina kuuluun...Hienosti neiti tietää katsoa lamppuja kun kysyy missä poppa ja ulos katselee kun kysyy missä lintu(rrrrakastaa katsella lintuja pihalla syömässä).

Illat on rauhottunu hurjasti,tai se nukahtaminen...ei enää tarvi ku hetki silitellä sormista niin neiti nukahtaa(vielä joku viikko sit tunnin sai leipoa sitä kyljeltä toiselle ja silitellä selästä,hyräillä,laulaa...)eikä enää herää ekaa 2tuntia 5min välein itkeen... :whistle:

Nyt vasta on itsekkin toipunut ja pystyy käymään vaunukävelyllä Alisan kans.on kuulkaa luksusta vuoden tauon jälkeen kävellä kun ei ala liitoskivut huutaan hallelujaa...Pitkään kyllä kesti toipua leikkauksesta(niin ennen sektiota en pystyny käveleen ollankaan 5kk)...Nyt vaan tässä jännätään ja pelätään,et mitä siskoni imusolmukkeista löytyy...vielä 2vkoa piinaa...toivottavasti vaan harmittomia palleroita...

Mutta nyt unten maille...
 
Me käytiin tällä viikolla (7kk päivänä ) neuvolassa. Mentiin hakemaan influenssarokotukselle tehostetta (joka kyllä jäin hipun itkuisuuden takia väliin) ja tsekattiin kasvu. Mitat ovat nyt 8,4kg & 65,5cm. Tällainen pieni pullukkahan tämä on. :heart:

Meillä alkaa olla tuon seisomaan nousun kanssa jo vähän ongelmia.. Pieni nousee ihan mitä vain vasten seisomaan ja voin kertoa, että huojuva lelukori ei ole paras mahdollinen tuki. :whistle: Pää kolahtelee välillä lattiaan, mutta onneksi hippu osaa pikkuisen kammeta vastaan kaatumisvaiheessa ettei ihan suorilta jaloilta yleensä kaadu. Kulmia kuitenkin löytyy välillä ja meitä ihan hirvittää, että missä vaiheessa sattuu pahemmin.

Nolona täytyy myös tunnustaa, että hippu on erikoistunut sängystä tippumiseen. :ashamed: Neiti on ainakin neljä kertaa jo päässyt tippumaan meidän sängystä.. Onneksi nuo pienet on aika kestävää tekoa. Olen kyllä nyt yrittänyt laittaa toista nukkumaan päiväunillekin omaan häkkisänkyynsä, mutta kun toinen ei ole tottunut nukkumaan siellä unet ovat 20min. luokkaa. Ja sitten ollaan kiukkuisia kaikki. :snotty: Aikansa kutakin onneksi!


Nyt pitää mennä pelastamaan meidän kukka (telkkaritasolta) ja hippu, joka kaivelee kukkamultia onnessaan... :wave:
 
topoca kiitos neuvosta, pakko itekki "alkaa huudattaa" vähitellen :D tosiaankii tottunu liian hyvään palveluun ku saahan tuo pikkuressu kaiken mun huomion kun ei toista aikuista oo.. perjantaina oli ekaa kertaa yökylässä niin minäkin sain omaa aikaa vähän ja ihan hyvin meni =)

Flunssaisina ollaan, viimeksi oltiin sillo 2kk sitten kun tyttö sai antibiootit, nii minäkin keuhkoputkentulehdukseen, kurkunpääntulehdukseen jne mitähän kaikkea sitä olikaan :whistle:
 
ÄÄÄÄÄÄH, luvassa erittäin omanapaista purkautumista!!!!! |O |O |O |O |O

Mä en sitä tarkoita, että olisin jotenkin epäkiitollinen tuosta suloisesta, itsepäisestä poikalapsesta, MUTTA tuntuu aina aika ajoittain, että olen tässä elämässä NIIN yksin kuin olla ja osaa. Mieheni kävi humputtelemassa viikonloppuna. No, eihän siinä mitään, mutta tuo eilinen krapulassa pyöriminen oli vähän liikaa.... Kun saa seitsemän päivää viikossa pyörittää tätä balettia ihan itsestään alkaa hermokin lyhenemään ihan kummasti. Mä en käsitä miksi pitää juoda itsensä siihen kuntoon, että on toimintakyvytön koko seuraavan päivän?? Ja sitten kun minä väsyn niin sehän automaattisesti tarkoittaa sitä, että poikakin on paljon hermostuneempi ja kierre on valmis..... Vittu sanon minä. Anoppikin on sellainen perkele ettei eläkkeellä ole aikaa YHTÄÄN hoitaa tuota lasta vaan ennemmin jurottaa yksiössään ja valittaa, kun kukaan ei käy ja aina saa olla yksin. Lapsenlapsi kyllä kelpaa kylään parin tunnin mittaisissa pätkissä, mutta ainoastaan kilttinä, puhtaana ja syötettynä. Jeah, life is life. On niin mukavaa aloittaa viikko hyvin levätyn viikonlopun jälkeen, nukkuakin olen saanut jopa kolmisen tuntia yössä.....
Anteeksi valitus, mutta nyt ottaa kyllä hermoon.
 
Moikka!

Mahtuiskohan yks mamma vielä mukaan? Innostuin taas uudelleen tietokoneesta kun poika kasvanu itsenäiseksi leikkijäksi niin äitkin tarvitsee jotain tekemistä :)
Lenni on nyt 7kk, kolmen hampaan ylpeä omistaja :) Konttaillu jo kuukauden päivät, alkuun aika hitaasti mut meno vaan kovenee. Nyt ei kovin kauaa mene kämpän päästä päähän matkustamiseen. Tukea vastenkin nousee jo, mutta harvoin, noin kerran päivässä.

Brianna: taidettiin olla samaan aikaan KOKS:n synnyttäneiden vuodeosastolla, luin etusivulta että synnytit siellä 25.6. :) Meidän poika syntyi 24.6. samaisessa sairaalassa. Jäikö sulla millaset fiilikset sairaalan henkilökunnasta tai ilmapiiristä yms? :)

Taija ja Lenni 7kk,1pv
 
Heip Taija!

Juu taidettiin olla samaan aikaan. Olis hauska tietää et törmättiinkö käytävällä...

Mulla jäi synnytyksestä ja sen hoitaneesta kätilöstä oikein kiva fiilis.
Osastolla oli muutama ihan helmihoitsu, mutta pari josta jäi ikävä maku. Yks jopa sanoi, että vessaan vaan itse, ei voi pyörryttää jos hb 125, sehän sen ties pyörryttikö vai ei?

Oikeastaan mielettömän ihanaa henkilökuntaa oli lastenteholla, jonne Kerttu joutui muutama tunti synnytyksestä (sokeriarvot) ja synnyttäneiden osastolta tuntui, että kukaan ei kerro mulle mitään missä mennään, miksi lapsi viedään pois ja kuinka vakavaa tää on. Ensimmäinen lapsi kun hän on niin olinhan minä aika peloissani.
Eikä kukaan kysynyt minun mielipidettäni siitä saako Kertulle antaa lisämaitoa vai ei, sitä vaan oli annettu. :/

Miryam tuttu tunne. Välillä menee hermo kun mies on vapaapäivällä töistä ja sanoo että kerrankin hän haluaa lukea aamusti lehden rauhassa. Koskakohan minä olen edes syönyt rauhassa, lukemaan ei ehdi. Ja yöt on kans meillä aika katkonaisia ja välillä ukko sanoo, et joo hän heräs kans joka imetukselle tai kitinään. On aika eri herätä ja todeta mitä tapahtuu ja jatkaa unia, minä taas herään ja imetän tai laitan tuttia tai vahdin ettei touhuava vauva karkaa sängystä. Miehet!
:(
 
Heip Taija!

Juu taidettiin olla samaan aikaan. Olis hauska tietää et törmättiinkö käytävällä...

Mulla jäi synnytyksestä ja sen hoitaneesta kätilöstä oikein kiva fiilis.
Osastolla oli muutama ihan helmihoitsu, mutta pari josta jäi ikävä maku. Yks jopa sanoi, että vessaan vaan itse, ei voi pyörryttää jos hb 125, sehän sen ties pyörryttikö vai ei?

Oikeastaan mielettömän ihanaa henkilökuntaa oli lastenteholla, jonne Kerttu joutui muutama tunti synnytyksestä (sokeriarvot) ja synnyttäneiden osastolta tuntui, että kukaan ei kerro mulle mitään missä mennään, miksi lapsi viedään pois ja kuinka vakavaa tää on. Ensimmäinen lapsi kun hän on niin olinhan minä aika peloissani.
Eikä kukaan kysynyt minun mielipidettäni siitä saako Kertulle antaa lisämaitoa vai ei, sitä vaan oli annettu. :/

Miryam tuttu tunne. Välillä menee hermo kun mies on vapaapäivällä töistä ja sanoo että kerrankin hän haluaa lukea aamusti lehden rauhassa. Koskakohan minä olen edes syönyt rauhassa, lukemaan ei ehdi. Ja yöt on kans meillä aika katkonaisia ja välillä ukko sanoo, et joo hän heräs kans joka imetukselle tai kitinään. On aika eri herätä ja todeta mitä tapahtuu ja jatkaa unia, minä taas herään ja imetän tai laitan tuttia tai vahdin ettei touhuava vauva karkaa sängystä. Miehet!
:(
 
Brianna: Siellä oli juu muutama oikein mukava hoitsu, mutta muutama ketkä vaan äksyili siellä. Huomasin myös saman, että kukaan ei kerro mitään. Kuten ku poika joutu sinivaloihin, niin sanottiin vaan "ei tää vaarallista oo, mut viedään poika nyt yöks pois". Sit vasta tuntia myöhemmin hoitsu tuli selittää mistä on kyse :/ Oli pitkä tunti odottaa vastauksia, että mihin se vauva on viety.. Ja hiukan jäi paha maku suuhun kun hoitajat olivat sitä mieltä, että mie en osaa imettää ku poika oli laiska syömään. Sitten ne yks kerrallaan kävi kattomassa että mitä mie teen väärin ja joutuvat lopuks sitte myöntämää ettei vika ole minussa, vaan tosiaan siinä että vauva laiska syömään..

Tänään alotettiin Lennin kanssa pottaharjottelut, aamulla istu siinä parikymmentäminuuttia, ja kun mitään ei pottaan tullu nostin sen sieltä pois, heti kun nostin syliin, päätti poika sitte pissata mun päälle :D
Syömisen kanssa tuntuu olevan aina kauheata tappelua, ensin poika alkaa pärisemään ruoka suussa ja sitte jossain vaiheessa alkaa kaivelemaa sormillaan ruot suusta. Onko kellään mitään ideoita miten tän "ruoalla leikkimisen" sais loppumaan? Alan itte olla hiukan väsyny tohon jokakertaseen pelleilyyn, jonka vuoksi ruokailu kestää puol tuntia sen sijaan että ennen kesti maksimissaan 15min, sillon kun poika siis vielä söi hyvin :D
Isänsä kanssa syö yleensä aika nätisti, mutta eipä auta kun isä on vaan iltapuuroaikaan kotona..
Harrastaako teidän miehet mitään? Meillä ukko harrastaa jääkiekkoa, ja sehän sitten viekin aikaa. Ensin 7-15 töissä, melkeen suoraan harkkoihin, illalla kotiin 8 aikaa. Ja viikonloput on kaikki pelireissuissa :/ Eikä vissiin ole aikeissa lopettaa kiekon pelaamista vielä moneen vuoteen. Välillä vaan tuntuu että on niin yksin ku ukko käy kotona vaan nukkumassa. No onneksi sentään huolehtii taloudellisetsa puolesta, ja kohtahan se kausikin jo loppuu ;)

No kohta saa vaihetlua tilanteeseen kun lähden opiskelemaan 1.3. Kesäloman vuoksi mies voi olla Lennin kanssa kotona, niin ei tarvitse päivähoitoon laittaa 4 tunniksi päivässä. 4 kuukautta ahertamista ja sitten palkinto: 2 ammattitutkintoa :) Ihan mukavaa päästä välillä tekemään hiukan "omia" juttuja kun tää elämä on pyörinyt nyt aikalailla lapsen ympärillä..

Päivänjatkot kaikille! Täytyypi lähteä viemään Lenni ulos :)
 

Yhteistyössä