***Kesämasut 2009 VOL.3***

Topoca: Meilläkin tuo gracon cosmic comfort istuin, tosi hyvä kyllä ollut! :)

Seikkailija dora: meillä sama syntymäpäivä, mulle tuli vaan 6 vuotta vähemmän mittariin :D
Uusille vuosikymmenille siis pääsin :)

Ollut kyllä yhtä kiirettä koko päivän, vieraita ravannut kakkukahveilla hela dagen.. Poikakin oli illalla niin väsynyt että nukahti heti vieraiden lähdettyä :)
Jos sitä vaikka ens viikolla ostais polkupyörän itselleen synttärilahjaks, sit pääsis poitsun kans ajelemaan kesällä B)

Miriyam: jaksamisia sinne! :hug:

Nyt tekemään koulutehtävät huomiselle ja ehkä hiukan vielä santsaamaan juustokakkua ;)
 
Miriyam Jaksamisia sinne :hug: :'(

Seikkailija Doralle ja Lenni09:lle myöhästyneet synttärionnittelut :flower: :)

Ja itse puolestani kiitän kaikista onnitteluista :)

Me taidetaan alkaa yrittään neidin unirytmin muuttamista hiukan myöhäisemmälle linjalle.. ei yhtään nappais herätä aamulla klo 6 ylös, varsinkaan kun ei aikoihin vielä tartte hoitoon olla neitiä viemässä ja sen takia herätä aikaisin.. Toisia päikkyjä ei vieläkään voi heittää pois joten ainoa tapa taitaa olla hivuttaa iltatoimia hiukan myöhemmälle.. vaikka se sit onkin siitä "omasta ajasta" pois.

Ja se "ihana" pahoinvointi ja öklötysolo rantautui sit taas tänne - kerkesin jo elätellä toiveita josko sitä ei nyt tuliskaan, mut mitäs vielä :( no, ei auta ku taas yrittää kestää - ja eiköhän sen kestäkin kun ajattelee sitä palkintoa..

Pirtsi ja Ella 8kk 3vk
 
Jos nyt ehtisi vähän kertomaan kuulumisia, kun vietetään pikku-neidin kanssa kotipäivää (mikä on hyvin harvinaista). Tai ollaan me sentään kaupassa käyty, mutta muuten jätin menot pois tältä päivältä ihan suosiolla, kun viime yö oli taas yhtä valvomista :x Me ollaan aika meneväisiä tälleen viikolla, kun ollaan päivät kaksin kotona; illat ja viikonloput pyhitetään ihan kotona olemiseen ja rauhoittumiseen. Ja pitäähän iskänkin päästä tytön kanssa leikkimään =) Yleensä vietetään päivät mun mummolla, tai Iida on n. kolmena päivänä viikossa parisen tuntia siellä hoidossa, kun mä olen ollut vesijumppaamassa tai salilla. Se on kyllä ihanaa luksusta, kun mummo jaksaa ja haluaa tyttöä katsoa, että itse saan omaa aikaa. Jos meitä ei mummolassa pariin päivään näy, niin sieltä tulee "vihainen" soitto, että sinne ja äkkiä ;) Välillä taas käydään äiti-kamuilla kyläilemässä, mutta parhaiten siis viihdyn Iidan kanssa kaksin tai siellä mummolla. mitään harrastuksia en ole tytölle kehittänyt, kun vauvajumppakin loppui alkuvuodesta liian vähäisen kävijämäärän takia... Olipas selostus tähän alkuun, että missä meidän päivät menee :LOL:

Mutta siitä valvomisesta, eli täällä myös sitä ongelmaa, ettei tyttö ole nukkunut öitä pariin viikkoon kunnolla ja aamulla herää jo 6-7 aikaan, kun ennen meillä herättiin vasta kaheksan aikaan. Jotenkin tuntuu tosi väsyttävältä, kun oli jo tottunut, että saa itsekin nukkua hyvät yöunet ja nyt ne on tosi katkonaisia, plaah...No todennäköisesti huonot unet johtuu tällä hetkellä siitä, että Iida on oppinut uusia taitoja (konttaamaan, nousemaan) tosi lyhyen ajan sisään ja eilen just katsoin, että ihka ensimmäinen hammas on puhjennut :D tai se on vielä sellanen piikki, mutta hammas kuiteskin. Mutta täytyy Pirtsi sanoa, että jos meillä olisi nukuttu näin huonosti raskauden alkuvaiheessa niin olisin varmaan jo jossain suljetulla :whistle: Mulle kun on aina noi unet olleet niiiiin tärkeitä (kelleppä ei olisi). No, olen ajatellut sitäkin, että parempi tottua valvomaan ennen kuin se toinen syntyy. Toivottavasti saisin kuitenkin tuon pikkuneidin nukkumaan edes jonkinlaisia päiväuniakin sitä enne. Meillä ei meinaan nukuta yleensä kunnon päikkäreitä :eek: Nyt, kun likka herää jo aikasin valmiiksi väsyneenä, niin ekat "päikkärit" on n. yhdeksästä kymmeneen. Sen jälkeen sitten n.kahdelta yritän saada tytön nukkumaan, mutta se ei aina onnistu. Tänään sain nukutettua vaunuihin, jee.

Muuten menee oikein mukavasti! Iida syö hyvin ja kasvaa hyvin omalla kasvukäyrällänsä. 8 kk mitat oli 69 cm ja 7900g. Ajatella, että ensi lauantaina tyttö täyttää jo 9 kk!!!Ja mulla tosiaan laskettuun aikaan enää kolme kuukautta!!!Kauheeta vauhtia tää aika on tosiaan vierähtänyt, välillä ei edes muista olevansa raskaana kun päivät touhuaa kaikenlaista. Sitten illalla kun pääsee sohvalle pitkäkseen, niin tajuaa, että jestas, siellähän se mahavauveli myllää :heart: Raskaus on sujunut oikein hyvin, lukuunottamatta pieniä liitoskipuja ja ällöttävää närästystä. Niin ja näköjään jumpatkaan eivät pysty kilojen tuloa estämään :( Painan nyt saman verran kuin viime raskauden lopussa. Olenkin päättänyt, että ensi syksynä alkaa kunnon tehokuuri; haluisin kerran elämässä olla normipainoinen.

Olipahan omanapaista juttua, mutta pakko oli päästä päivittämään kuulumisia!
 
:wave: Heippa!
Ihan aluksi; Miriyam :hug: Otan osaa. Toivotan paljon voimia teille surun keskelle!
Sit myöhästyneet onnittelut Seikkailija Doralle ja Lennille! :flower: :hug:

Joo-o, tulipahan taas todettua, et reissussa rähjääntyy. Pienen kans saa ottaa niiiiiin paljon tavaraa mukaan, et pullisteli auto-parka tavaran paljoudesta. Sit kun on kaks koiraa lisäksi, joiden pitäis myös mahtua sinne konttiin niin... :snotty: NO, päästiin me takas kotiin, vaikka aamulla anoppilan pihassa näytti sille, ettei me itse enää mahduta autoon...

Jäi vähän paha mieli anoppilan reissusta :( Meillähän ei ole anopin kans ollu koskaan mitkään lämpimät välit, ja taas yritin olla hyvä ja ymmärtäväinen miniä. Mutta kun se laukoo asiattomuuksia, puuttuu meidän jokaiseen asiaan, ja joka juttuun hälllä on mielipide, mikä pitää ilmaista ISOON ääneen, niin ei se enää naurata. Esikoisen aikana jo käytiin keskustelua lastenkasvatuksesta hänen kans, ja luulun jo jossain vaiheessa, et saadaan me nyt omalla tyylillä nää tytöt kasvattaa, niin ei... Taas oli kommentoimassa kaikkea niin ruokkimiseen, pukemiseen, kieltämiseen ja ylensäkin lasten kans olemiseen liittyvää... Hohhoijaa. Eniten v*tuttaa se, et kun itse yrittää ja yrittää, olla siis järkevä, ei sano vastaan eikä ilmaise mielipiteitään, niin toinen antaa tulla täydeltä laidalta :headwall:

Sit asiasta toiseen, mikä harmittaa kans :( Kaura aloitettiin toissa viikolla Venlan kans (lisäsin päivittäistä puuroannosta HYVIN hitaasti ), ja nyt sit on taas ilmaantunu iho-oireet |O Soitin tulomatkalla meidän neuvolan terkkarille, ja se kielsi jatkamasta kauran antamista. Yrittää saada tälle kuukaudelle lääkärineuvolaan aikaa, tai edes sille sedälle puhelinaikaa, niin voisin hänen kans keskustella asiasta. Ja sano, et hän ei uskalla antaa enää lupaa kokeilla esim. kk päästä sitä uudestaan :( Et saapi nyt nähdä, et miten tän kans menee. Pitäkää peukkuja, et vaikka jos (kotimaisia )viljoja ei Venlan ruokavalioon kuuluiskaan, niin paino nousis siitä huolimatta edes sen 300g /kk, niin meidän ei tartteis ravata vähän väliä siellä neuvolassa painokontrollissa.

Tulipa kamalan oma-napaista tekstiä!
Elämä on.
Sisu ja Venla 9kk :heart:
 
Miryamille osanotto minultakin... :hug:

Ja Iituskalle minunkin piti kommentoida, että :eek: Aika TOSIAAN menee nopeasti! Oman vauvan odotus tuntui kestävän ikuisuuden, ja nyt toiset odottaa jotenkin paljon "nopeammin", hehe. :D

Tuohon Iituskan meneväisyyteen piti vielä kommentoida, että me ei myöskään kauheasti vietetä ns. kotipäiviä, koska mulla loppuu pojan viihdyttämisideat aina kesken ja molemmille tulee tylsää. Lelut ei toista jaksa loputtomiin kiinnostaa, ja sitten alkaa se projekti "kissan hiekkalaatikolle TAI sähköjohtoihin on päästävä". |O Niinpä me käydään muskarissa, avoimessa pk:ssa, kaupoilla, pulkkakävelyillä, kahvilassa, kirjastossa, museoissa :LOL: ihan missä vaan... Menee (aamu-)päivät joutuisammin. Yhen lapsen kans on tietty helppookin tulla ja mennä miten huvittaa.

Onko muilla tämänikäisillä ihan käsittämättömiä raivareita ? :attn: Kuuluuko se nyt sitten jo tähän ikään tämä tällainen, että kun joku asia ei mene oman mielen mukaan tai estetään toista tekemästä jotain, niin tulee ihan TOLKUTON huuto? Liittyy meillä yleensä kylläkin väsymykseen. Esim. iltaisin yövaipan ja pyjaman vaihto, rasvaukset ym. on järkyttäviä nykyään. Ja pojan kädestä ei saisi ottaa pois MITÄÄN tavaraa, ainakaan iltaisin... Uuh, että osaakin olla kiukkuinen tapaus aina välillä... |O

No niin, jos suuntaisi tänään pojan kanssa vaikka H&M:lle ostamaan koon 86 bodyja varastoon. Tai kai ne kohta tulee jo käyttöönkin.. :D Ihanaa keskiviikkoa kaikille!
 
:headwall: |O No niin johan tuo muksu oli kauhomassa kisun hiekkalaatikosta hiekkaa kylppärin lattialle sillä välin kun kirjoittelin äskeistä viestiä... Nyt juuri muistinkin taas, miksi en ole viime aikoina kauheasti ehtinyt palstailemaan. Aika kuluu nostellessa poikaa pois kielletyistä paikoista. :)
 
Heipsan! En olekaan aikoihin kirjoitellut, vaikka lukemassa olen käynyt.

Meillä ollaan viimeinen kuukausi oltu vähän väliä kipeänä. Oli flunssaa, mahatautia ja taas nuha+yskä+kuumetauti. Nyt on eilisillasta asti ollut kuumeetta. Ruoka vähän huonosti maistuu vielä taudin takia.

Minja osaa jo kaikenlaista. Konttaamaan oppi jokin aika sitten, 7kk iästä lähtien on seisonut tukea vasten. Kerran bongattiin seisomasta melkein ilman tukea, kun pidettiin lelua ilmassa ja toinen hypisteli ja hakkas sitä. Luonteeltaan erittäin utelias (tarvittaessa kyllä ensin tutustutaan uusiin ihmisiin/asioihin äitin sylissä ja tietää mitä tahtoo. Kiukkuilua jos jokin ei mene oman tahdon mukaan, on melko runsaasti.

Lelut ei jaksa Minjaa kiinnostaa. Kotipäivät kuluu kiipeillen, kontaten ja tutkien. Joskus harvoin jaksaa mitään leluja rämpätä. Kävelytuoli on sit ainut missä "leikkii".

Ruuissa ollaan vähän jämähdetty. Uusia makuja ei oo ollu tarvis maistattaa, ku aika paljon syödään kaikkea. Kalkkunaa ja tomaattia vois seuraaviin ruokiin laittaa, kunhan muistaa isommassa kaupassa käydessä ostaa. Muuten pyöritään samoissa ruuissa, ja puuroista on edelleen se vadelma-kaurapuuro in. Muita voi saada tuurilla menemään kerran, mut ei ainakaan peräjälkeen toista kertaa. Sormiruoka meillä on todella vähäistä (maissinaksut), koska en vaan uskalla antaa :ashamed: jälkiuunileipää kokeiltiin pari kertaa, ja kerran riisikakkua. Minja tunkee kauheen kasan heti syvälle suuhun ja sit loppujen lopuks päädytään kakomiseen/yskimiseen. Marjoja tekis mieli maistattaa ku pakkasessa ois itsepoimittuja, kotimaisia, mut en uskalla. Ruuassa on jonkinverran kokkareita, mitkä ei haittaa, vaan maistuvat tosi hyvälle (esim. spagetin/kuskusin/makaronin palasia tai kasviksia) eli ei oo kait tästäkään kiinni, ettei ois tottunut. 8kk valmisruokia olen koittanu antaa, mut niiden kokkareet on Minjalle liikaa. :) baby safe feederin hankinta on käynyt mielessä, mut jotenkin vierastan senkaltaista apuvälinettä... Onhan tässä aikaa totutella..

Yöunillemeno-ralli on vähän helpottanu ku päivisin ollaan nukuttu vähemmän. 3h pitää olla valveilla ennen yöunia että nukahtais max 20-30minuutissa. Ja tuo on tosiaan max, useimmiten se on sitten 5-10min kun nukahtaa jos on oikein ajoitettu. 4h päiväunet kahdessa pätkässä on maksimit, mitä voidaan nukkua. Usein toiset unet jäävät lyhyemmiksi kun mennään jonnekin, nukkuu silloin autossa. Aamuisin herätään useimmiten 7.30-8.00 välillä, joskus jo 7.00. Ja yöunille siis 19-21 välillä.

Itsellä vielä 1,5vko vanhempainvapaata jäljellä. Sitten teen 6vko vk-harjoittelun, joka jäi ekasta opiskeluvuodesta suorittamatta, ja sitten olen touko-elokuun hoitovapaalla ja palaan kouluun. Kai sen nyt täälläkin voi paljastaa, vaikka menisikin sitten sukulaisten tietoon, mutta toinen lapsi on ollut mielessä. Miehen kanssa päädyttiin aloittamaan yritys niin, että ehtisin käydä taas vuoden koulua. Kylläpäs se syksyn tulo tuntuu pitkältä :/ mutta onpahan aikaa saada kroppa kuntoon, kierrot kun heittävät edelleen häränpyllyä. (Kiertoa yritän parhaillaan tasoittaa terolut-kuureilla)

Talvis ja Minja 8,5kk+ :heart:
 
Oi Talvis onnea noin hyvistä unista! Vaikka nukahtamisen kans onkin ollu ongelmia, niin määrällisesti kuulostaa hyvältä...

Meidän herran nukkumiset on nyt vähentyneet radikaalisti, enkä tiedä mistä kiikastaa. Enemmän unta ukko tarvitsisi uskoakseni kyllä, kun on niin kiukkuinen jatkuvasti, mutta ei vaan nuku. Päikkärit aamupäivällä 0,5h, iltapäivällä n. 2h, eli päiväunet ihan ok, mutta yöunet lyhentyneet vajaaseen 9 tuntiin. Illalla ei meinaa saada nukkumaan millään. Vaikka olis herännyt päikkäreiltä klo 15, niin saattaa olla lähemmäs klo 22 vielä hereillä. :headwall:
 
miryam voima :hug: surun keskelle.

seikkailija dora onnea uudesta taidosta. meillä ei onneksi nousta viel kuin polvilleen.

vaatteet meillä menossa nyt 86 cm. kevääksi oleva 80 cm reimatecin haalari nafti.
eli meillä myynnissä reimatec haalari tummasininen/lime (vahva) haalari koossa 80. huppu tästä kyl hukkunut. jos kiinnostaa laittaa vaan yv:tä.

meillä vieraili sitten jälleen oksu tauti. esikonen toi sen varmaan eskasta ja vain hän (kop, kop) on ollut taudissa. toivottavasti pysyy muilta poissa.

konsta on alkanut jälleen heräilee pariin otteeseen yöllä. taitaa hampaat kiusia kun niitä on kuitnekin vain kaksi vasta. jännityksellä odotetaan toukokuuta jolloin pitäis tulla pääökset hoitopaikoista. esikko siis jatkaa samassa päikyssä mutta noille pienemmille sälleille toivon ryhmis paikkaa.

juups. pitänee rubveta koti hommiin nyt. aamu tuntuu paljon pitemmälle kun ei tartte esikoista eskariin kuskata vaan mies vie mennessään.
 
miryam osanottoni. :hug:

meidän vauva oppi eilen ryömimään! :) Ikäähän on jo melkein 10 ja puol kk. Aiemmin liikkunut kierimällä.

Herätään yössä mooonta kertaa. Mutta se kai kuuluu asiaan. :)

Aurinkoista päivää kaikille! :heart:
 
Vifi kiitos, onhan tuo neiti ollut (onneksi) alusta asti hyvä nukkumaan öitään, ja myöhemmin myös päivällä. Eilen taas nähtiin, kuinka yht. 5h päiväunet sai aikaan sen, että illalla rymyttiin sängyssä 1,5h ennen ku nukahdettiin: itkettiin, noustiin seisomaan ja heiteltiin tuttia... Kiesus et taas meni hermot :ashamed:

Onnea uusista taidoista! :flower:
 
:ashamed: Tää teki tänä aamuna testin, onneksi oli selvääkin selvempi nega. Niin pitikin olla. Iski vaan epäilys, et ollaankohan meillä pieniin päin, kun on vähän semmonen olo, niin kun alkuraskaudessa. Ehkäsy on kyllä käytössä, enkä ole hormonalista ehkäsyä käyttäny sit v. 06, et voi kai sekin tehdä näitä "oireita".

Meillä on sit aamuja aikaistettu... V herää jo 7 aikaan, entisen 8-8.30 sijaan :/ Minä, the aamu-unisten aamu-unisin, voisin jatkaa nukkumista, mut kun toinen hilluu pitkin sänkyä menemään täys vauhti päällä, niin ei kai se auta.
4. hammas pullahti pintaan, ja hampaidenpesu onkin nyt sit taas kielen pesemistä...

Onnea uusista taidoista! :flower:
 
Sisu aamut aikaistuneet meilläkin. 4kk iässä nukuttiin yli yhdeksään, 6kk eteenpäin noin kahdeksaan, ja nyt 8kk alkaen on hyvä jos saan pidettyä pojan sängyssä seitsemään. Siis siirtyy aamuyöstä mun kainaloon jatkamaan unia, pinniksessä virkistyisi varmaan jo kuudelta.. |O

s-anttu onnea ryömimisestä! :flower:
 
Osanottoni täältä myös miryam :hug:.

Kylläpäs aika tuntuu menevän siivillä vaikka toisaalta tuntuu, että on ikuisuus siitä kun olin laitoksella pikkuista synnyttämässä :heart: . Nyt siis täälläkin ollaan jo 9kk "vanhoja". Vauhti vain kiihtyy kovasti, joka paikkaan pitäisi päästä roskiksia myöten! Kärryillä kävellään kovaa eteenpäin, joskin osataan jo hienosti jarruttaakin niillä. Pari kertaa on nukuttu koko yö aina 7 asti aamulla. Unet muutenkin vaihtelee, eli joskus taas nukutaan taas 8.30 asti. Päiväunet vaihtelevat myös joskus jaksetaan yhdillä unilla ja taas joskus tarvitaan kahdet.

Kuinka paljon teidän vauvat juttelevat? Meillä mölistään jo niin kovin että välillä itsellä tärykalvot paukkuu. Äitää ja tättää tulee jo kovasti ja olin ihan varma kerran että neiti sanoi "vettä" kun ensin sen itse sanoin, ei kuitenkaan toistanut sanaa vaikka kuinka yritettiin.

Aivan ihanaa kun on kevät on itsekin pirteämpi aamuisin =) . On tämä vaan ihanaa aikaa!

Maare ja muru 9kk :heart: ps. se vauvalehteen päässyt kuva meitin tytöstä oli se jolla taisi olla eniten tummaa tukkaa. :D
 
Maare, Venla on ihan mahdoton juttelemaan. Kalittaa omaa kieltään, ja ISOON ääneen. JOs me esim. saunassa tai ruokapöydässä keskustellaan, niin täää huutaa kurkku suorana omia asioitaan väliin, niin et muilla korvat tinnittää :LOL:
Sanoja tulee, pappa, apua, ei, ja mummu.
Venla on paljon rauhallisempi, kun siskonsa aikanaan, mut miks tänkin täytyy olla sit isoääninen?? :ashamed: No, ei me miehen kans kans olla mitään hiljaisia, et kai se on sukuun tullu.

Taaperokärryn kans kävellään eteenpäin, ja tänään V myös kiipesi itse sohvapöydän alatasolle... :eek: Tästä se lähtee, muukin liikkuminen kun vaan ryömiminen.
 
tervehdys kaikille pitkästä pitkästä aikaa! en ole ehtinyt koneella istumaan. meillä siis neiti kohta 9 kk. todella hyvin on mennyt :) kontataan ja noustaan pystyyn. on se vaan niin rakas tuo oma pieni mussukka :heart:

oli meillä vähän suruakin :( meille oli pikkukakkonen tulossa, mutta se meni kesken :'( aivan kamala kokemus oli, mutta on siitä nyt päässyt onneksi jo eteenpäin. en vain tiedä milloin uskaltaa rueta ajattelemaan uutta vauvaa. jotenki ei vaan heti pysty... toivottavasti sit joku päivä uskaltautuu. olis kova vauvakuume, mut ei uskalla vaan haluta raskaaks.

onnea uusille odottajille :) niitäkin oli tänne tullut jo lisää.

gracon kaukalosta ollut puhetta. meillä myös tuo ja neiti on pieni (8 kiloinen), eikä vyöt meinaa yltää millään enää. nyt meillä onkin suunnitteilla viikon päästä lähtä ostamaan turvaistuinta. en ymmärrä miten tuohon kaukaloon voisi mahtua 13 kiloon asti!

maare, saako kysyä, mikä uusimman vauva-lehden jutuista oli teistä? :) en ehtinyt lukea hirveesti näitä aiempia tekstejä...

tuliko/vaikuttiko teillä konttaus ja pystyynnouseminen uniin? meillä oli ensimmäinen viikko noiden oppien jälkeen aivan älytöntä hulabaloota! ei olis mitenkään malttanut rueta nukkumaan. nyt onneks vähän helpottanut.

sunshine ja pikku-emäntä kohta 9kk :)
 
Sunshine :hug: Saako udella, et oliko raskaus jo pitkällä? Anna ajan kulua ennen uutta yritystä, kun sille tuntuu. Menestys on aina ikävä yllätys, eikä sitä pidä vähätellä.
Asiasta toiseen, minkälaista istuinta olette ostamassa? Meillä olis sama edessä, mut turvaistuin viidakkoon eksyy :snotty:
 
[/b]Sisu : Juu saa kysyä :) 12 viikolla np-ultrassa selvisi, että oli mennyt 10 viikolla kesken :( Mulla oli sitten siellä sairaalassa aivan järkyttävät kivut! Tuntu oikeesti siltä, ettei hengissä selviä. Ei sitä keskenmenoa kyllä voi kuvitella, ennenkuin sen kokee. Ja tietty jokainen kokee sen omalla tavallaan. Luulin itsekin, että olisin vahvempi. Vielä kun olen aina sillä asentelle, että kenellekään ei kerrota ennen tuota 12 viikkoa, JOS kaikki ei olekaan hyvin. Niin se vaan sitten kuitenkin kolahti ja lujaa. Asia on kuitenkin jo käsitelty ja toivottavasti tästä sitten joku päivä taas uskaltautuu :)

Turvaistuin-viidakko on kyllä aikamoinen viidakko. Ei mitään hajua minkä haluaisin. Se on vaan varmaan lähdettävä kiertämään liikkeitä ja kuuntelemaan myynti-puheita :)

Mieskin lähti piiiiitkästä aikaa saunomaan kaverinsa luokse. Saa olla illan ihan omassa rauhassa. Neitikin on jo tunnin nukkunut. Rupee edelleen yö-unille siinä 19-20 välillä. Riippuen nukkuuko enää iltapäivällä torkkuja vai ei, että onko se tuo 19 vai 20.

Antakaas hyviä
laihdutusvinkkejä :) Päiväruokailun ja liikunnan suhteen.
 
Sunshine25 :hug: Jaksuja sinne tosi paljon!! Alkoipa samantien kaduttaa taas ihan hulluna että on tullu hölötettyä niinki usealle tästä omasta pikkukakkosen odotuksesta, jos kaikki ei täälläkään mene hyvin.. :(

Meillä neiti oppi kuluneella viikolla vihdoinkin kunnolla konttaamaan. Pystyyn on noussut jo pitkän aikaa ja hiukan osaa jo tukea vasten kävelläkin. Sanoja ei kovin paljoa tule, ehkä jotain äittä, hei tms. yrittää sanoa :D

Meillä nykyään nukutaan n. klo 20-6, yöt menee vaihtelevasti 0- "jos kuinka monella"- yöherätyksellä, eniten näköjään hampaiden tulo haittaa nukkumista, vaikkei selkeästi itkuinen niiden takia ookaan. Ja joka aamu herättään klo 6 tienoilla, pidempään ei nuku sitten millään!! Ja mä todellakin haluaisin nukkua pidempään - aamu-uninen kun muutenkin olen |O Onko kellään vinkkejä tuohon, et miten noita aamuja saisi pidemmiksi? Päivällä nukkuu 2 päikkärit, yhteensä unta niistä tulee 2,5-3,5h.. ääh, ei kai auta ku odottaa neidin kouluikään kasvamista |O

Pirtsi ja Ella n. 9kk
 
meilläkin herätään aina aamulla klo 6. eikä auta, vaikka mitä yrittäisi päivän kulussa muuttaa, niin se on se klo6 kun touhuaminen alkaa :) mut mä tykkään näin, että iltaisin on omaa aikaa. saa rauhoittua tai tehdä jotain omia touhuja.

 
Sunshine25 :hug: jaksamisia sinne! Sitten mun "lempiaiheeseen" elikkä laihduttamiseen. Mä olen koko aikuisikäni ollut ns. pieni ja pyöreä (160 cm, 75-85 kg) enkä ole ennen vuotta 2007 viitsinyt edes vaa´alla käydä, mutta sitten oli pakko, kun oli työterv.tarkastus. Järkytyin lukemista 85 kg ja päätin aloittaa laihduttamisen. Olin sitä miettinyt jo pidempään ja aloitinkin sitten painonvartijoiden pisteiden laskemisen. En käynyt missään ryhmissä eli aloitin itsekseni syömällä "oikein" ja pelkällä ruokavaliomuutoksella puolessa vuodessa lähti 10 kg. Välillä tietty jumitti, mutta kun sitkeesti vaan jatkoi niin vielä 5 kg lähti lisää :) Kaikista parasta oli se, että kaikkea sai syödä, mutta piti tehdä valintoja. Mä en oo ikinä uskonut, että jollain dieetillä sais pysyvää muutosta aikaan. Aloitin liikunnan (oikeestaan uimisen ja jumpat) n. puol vuotta laihduttamisen aloituksen jälkeen (oon ennen inhonnut liikuntaa!). Eli multa lähti 15 kg, joka on nyt tullut takaisin...Mutta syynähän on nämä ihanat mussukat :heart: toinen tosin vielä mahassa.

Seikkailija Dora Ihanat kuvat pikkuisesta!!!Ompas nopeasti oppinut kävelemisen taidon :) Meillä kontataan ja noustaan pystyyn, mutta ei vielä askelia edes tuettuna.

Valittelin Iidan yövalvomisista, mutta nyt pari yötä on olleet tosi hyviä sinänsä, että tyttö ei ole heräillyt, vaikkakin kovasti myllää asennosta toiseen. Eli kaikki on näköjään hetkellistä. Joskus "hetki" tosin saattaa kestää pidemmän aikaa. Mulla ei kyllä ollut mitään keinoja, millä oisin saanut pidennettyä tytön yöunia, kun heräsi jo 6-7. Silloin piti vaan laittaa likka nukkumaan aamu-unet n.ysin aikaan. Se ei kyllä omaan väsymykseen auttanut, kun ei saanut enää itse nukuttua siihen aikaan..

Mukavaa sunnuntain jatkoa! Mä suunnittelen josko lähtis ostamaan jotain hyvää esim. patonkia subwaysta, nam :p
 

Yhteistyössä