Keskenmeno vai eikö sittenkään?

Viestiketju alueella 'Keskenmeno' , aloittaja Cumina, 09.07.2017.

 1. Cumina

  Cumina Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  19
  Moikka!

  Sunnuntai-ilta ja päässä pyörii miljoona kysymystä. Neuvolaan/terkkulaan pääsee soittamaan vasta huomenna, joten kokeilen onneani löytyyköhän täältä kokemusta vastaavasta (ja pahoittelut yksityiskohtaisesta selostuksesta):

  Viikko sitten perjantaina tein clearbluella testin tuloksella "raskaana, 2-3 viikkoa", mutta sunnuntaina alkoi kuitenkin vuoto. Mitään raskausoireita ei ehtinyt tulla. Vuoto oli ihan kirkasta verta ja melko vähäistä. Alkuun vain vessassa käydessä, mutta päivän edetessä jäi siteeseen. Ei mitään menkka-verta kuitenkaan. Kesti n. 12h, jonka jälkeen vuoto muuttui rusehtavaksi ja joukossa oli joitakin menkkamaisia roikaleita. Ruskeaa hyvin niukkaa vuotoa jatkui toiset 12h. Mitään tuntemuksia, esim. normaalit menkkakivut tai muu juiliminen, ei ollut. Ajattelin tietty, että se oli sitten siinä. Soittelin alkuviikosta neuvolaan ja sieltä todettiin, että riittää kun kuulostelen olojani ja olen tarvittaessa yhteydessä uudelleen.

  Jäin kuitenkin vähän miettimään vuodon vähäistä määrää. Googlailin keskenmeno kokemuksia ja monessa tuli vastaan, että vuoto olisi varhaisen keskenmenon osaltakin tavallisia menkkoja runsaampaa.

  Tänään sitten (viikko keskenmenon jälkeen) tein uuden Clearblue testin, koska halusin varmistaa, että hcg-arvot lähtevät laskuun. Eihän nuo testit mitään tarkkoja ole, mutta järkeilin, että viikossa tulos pitäisi olla joko sama tai vähemmillä viikoilla. Yllätys olikin, kun näyttöön pamahti "raskaana, 3+"! Eli siis hcg määrä olisi kotitestin mukaan suurempi kuin edellisellä viikolla. Tein vielä testin alkuillasta ja vessakäyntien välillä oli vain pari tuntia...

  Nyt sitten mietityttää oliko sittenkään kyseessä keskenmeno vai vaan jotain alkuraskauden vuotelua tai valemenkat... lisäksi pari päivää sitten alkoi ilmaantua raskausoireita, joita vähän ihmettelen, jos keskenmeno on ollut. Rinnat meni pinkeiksi ja kipeiksi, alavatsassa välillä nipistelee ja välillä vihloo ja tuntuu painon tunnetta. Tismalleen samat kuin edellisessä loppuun kestäneessä raskaudessa.

  Ei auta kuin soitella uudelleen neuvolaan. Mutta onko kenelläkään vastaavaa kokemusta? Onko todennäköisempää, että kohtu ei vaan ole tyhjentynyt kunnolla ja kaavinta on edessä vai olisiko vielä toivoa, että jotain elämää löytyy?
   
  #1
 2. Palleroita

  Palleroita Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2016
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  61
  Varhaiseenkin keskenmenoon liittyy kivut, näin ainakin minulla. Kertomuksesi perusteella uskon raskautesi jatkuvan. Itselläkin alkoi vuodot 5+4 ja vuodin välillä reilusti, viikkoja kuitenkin putkeen. Viikolla 14 vuodot loppuivat. Rinnalleni juuri nukahti 3kk poikanen, joten vuodoista huolimatta raskauteni jatkui normaalina ihan täysiaikaiseen synnytykseen asti. Tsemppiä!
   
  #2
 3. Hyppymassu

  Hyppymassu Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2017
  Viestejä:
  689
  Saadut tykkäykset:
  317
  Mulla oli kivut melkeinkuin helvetistä kun oli 3+jotain, mutten vuotanut verta lainkaan ja silti homma luokattiin varhaiseksi keskenmenoksi (n) no keskenhän ei homma mennyt, nyt rv 27 ja sokerirasitus huomenna :sick:
   
  #3
 4. Cumina

  Cumina Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  19
  Soitin neuvolaan heti aamulla ja sieltä laitettiin lähete verikokeisiin. Nyt sitten vaan odotellaan ja jännätään... :) neuvolan terkkari oli ainakin toiveikas, että jotain siellä kasvaa, kun viikkonäytöllinen testi on noin näyttänyt. Sanoi, että noihin voi aika hyvin luottaa. Mutta odotetaan siis vielä labra-arvoja. Pitäisi tulla tieto vielä tänään.

  Eilen illalla oli rinnat niin hellät, että paita päällä tuntui inhottavalta. Terkkarillekin sanoin, että edellisen kerran, kun on mulla rinnat olleet kipeät, niin sen seurauksena on nyt nelivuotias poika. (y)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #4
 5. Cumina

  Cumina Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  19
  No nyt se sitten varmistui. Hcg-arvot oli jotain 21 000 eli vahvasti raskaana. Vuoto siis oli ainakin vielä jotain muuta. :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #5
 6. Winny

  Winny Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2014
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Cumina, sun teksti oli aivan kuin olisin itse kirjoittanut sen! Huih :)

  Tein testin itsekin hiljattain ja näytti "raskaana 2-3".
  Siitä seuraava yö yskitti ja niiskutti kovasti, yskiessä viilsi tosi kipeästi vasemmalle puolen alavatsaa ja aamulla tuli aivan kirkasta verta ehkä alle desi (puolikas desi voisi olla realistinen määrä).
  Hyytymä tuli seuraavalla vessakäynnillä ja kolmannella tuli peukalon kokoinen hyytymä, joka tuntui kovalta (tai siis normistihan hyytymän saa puristettua kasaan, tätä en saanut, mutten yrittänyt kuvotuksissani enempää kuin vähän puristaa). Anteeksi kuvailu.
  Kuvotus oli tosiaan suuri, en kamalan hyvin kestä verta ja tässä tilanteessa silmäilin järkyttyneenä klimppiä nopeasti ja heitin pönttöön muun setin sekaan (isompi hätä oli ollut kyseessä)..
  Tuon jälkeen mitään vuotoa ei ollut ja alkoi ruskehtava kuivuneen veren vuoto, jossa pieniä hyytymiä myös, tosin ihan pikkuruisia.

  Soittelin sitten neuvolaan itsekin ja siellä neuvottiin verikokeisiin heti ja annettiin aika ultraääneen, josko vaikuttaisi siltä ettei kohtu aivan tyhjentynyt. Viikkoja kun pitäisi olla nyt n.6, niin uä olisi ollut mahdollista suorittaa aiemminkin, mutta koska aikoja ei ollut niin tässä odotellaan pari viikkoa nyt ja muutaman päivän päästä pääsen verikokeisiin. Niissä selvinnee enempi, mitähän 6+3 yleensä on hcg? Tietääkö kukaan :)

  Yksi lapsi löytyy jo siis ja hänen kohdallaan oli samanlaista vuotoa alussa, tosin se jatkui 2vkoa ja lähinnä kakkoshädän sattuessa. Nyt olen hämilläni ja surullinen, jos tämä olikin tässä.
   
  #6
 7. Lilja<3

  Lilja<3 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.04.2018
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  36

  Kuis kävi?
   
  #7
 8. Winny

  Winny Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2014
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Raskaana ollaan yhä ja vauvalla kaikki hyvin
   
  #8
 9. Beaatta

  Beaatta Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2019
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  24
  Täällä myös mietin jatkuuko vai ei. Keskiviikkona ja torstaina testeissä haamut, mutta la su yönä alkoi vuoto. Viimeyönä vuotoa tuli kovastikkin. Ei kipuja, ei menkkafinnejä ei hyytymiä. Myös menkkojen alku migreeni jäi tulematta. Dpo 2 ja 3 oli myös veristä vuotoa. Kertokaa toki jos jollain raskaus jatkunut tälläisen jälkeen
   
  #9
 10. Cumina

  Cumina Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2012
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  19

  Moikka!
  Täällä juuri katselen, kun tuo viestiketjun aloituksessa kesken menneeksi epäilemäni 10kk poju harjoittelee ensimmäisiä askeleitaan sohvan reunaan tukien :love:
   
  #10
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti