Kihomatoja. Joka päivä viikkosiivous?

  • Viestiketjun aloittaja Apuja
  • Ensimmäinen viesti
Tärkeintä on siivota perusteellisesti madotuksesta seuraavana päivänä. Petivaatteiden vaihto, viikkosiivous ym. Lattiat kannattaa pyyhkiä nihkeällä. Pinnat on pyyhittävä huolellisesti, kuten pöydät, kaappien ovet, ovenkahvat, valokatkaisijat jne. Käsi- ym pyyhkeet on syytä vaihtaa. Mietit mihin kaikkialle joku on koskenut ja ehkä levittänyt kihomadon munia. Imuroi matot huolellisesti. Keittiössä kodinkoneiden pinnat ym.
Sen lisäksi kynnet kaikilta lyhyiksi ja käsiä tarttee muistaa hyvin pestä. Alusvaatteet muistettava vaihtaa, alkuun vaikka pari kertaa päivässä.
Jatkossa kannattaa pintoja pyyhkiä kuurin aikanakin, varsinkin vessan.
Uusintamadotuksen jälkeen vielä petivaatteiden vaihto uudelleen ja normaali siivous.
Näillä meillä on saatu madot häädettyä :)
Onnea taistoon :)
 
Naaras munii yön aikana peräaukolle, jota ihminen nukkuessaan raapii ja levittää samalla munia sänkyyn ja sormissaan joka paikkaan. Lääkekuuri tappaa suolistosta elävät madot, joten seuraavan päivän siivouksen jälkeen uusia munia ei tule, eikä siis tarvitse siivota :) Munia voi kuitenkin huolellisesta siivouksesta huolimatta jäädä esim lelujen pinnoille, joten pintojen pyyhkimisellä, käsienpesulla ym yritetään estää uusintatartunta. Eli ettei munia enää päätyisi suuhun.
Toinen madotuskerta tarvitaan, koska lääkitys et tapa kihomatojen munia. Kahdessa viikossa kehittyy siis suolistoon uusia matoja siellä jo olleista munista.
 
Jos haluat olla oikein perusteellinen, viet täkit, patjat ja tyynyt saunaan. Pari tuntia yli 60 asteessa tappaa munat. Talvella voi viedä ulos pakkaseen.
Itse olen joskus saunottanut, kun on ollut uusintatartuntoja.
Pyykit tulee samasta syystä pestä 60 asteessa, eli lakanat, pyyhkeet, alusvaatteet.
 
"Vesipeto Surku"
Me vaihdettiin kahden viikon ajan joka päivä petivaatteet kaikilta, yökkärit kaikilta, pyyhin kaikki ovenkahvat ja vaihdoin pyyhkeet päivittäin.Imurointi myös päivittäin. Lelut laitoin parvekkeelle pakkaseen (ojasta allikkoon, sinne tuli hiiriä..) ja patjatkin saunotin.
 

Yhteistyössä