Kiinteiden aloitus ja vauvan lempparit? Meillä ei soseet meinaa upota...

Ja vauva täyttänyt siis puoli vuotta, tein tuon toisenkin avauksen. Aloitettiin 6kk iässä kiinteät ja vauva ei ole kyllä kauhean kiinnostunut kys. touhusta..

Sillä haluisinkin tietää että mistä ruoista teidän lapset alkuun on erityisesti pitäneet? Meillä on maisteltu perunaa, porkkanaa, kauraa, vadelmaa ja omenaa sekä kurkkua. Kurkkua söis kyllä, nakertaa kahdella hampaallaan sen pehmeän keskustan ja puottaa lopun lattialle.

Auttakaa! :D
 
näin
Esikoinen tykkäs peruna-parsakaalista ja peruna-kukkakaalista. Kuopus olikin kinkkisempi tapaus. Maissi ja porkkana taisivat olla lempparit kasviksista. Vauvajugurtit kelpasivat. Reippaammin alkoi syödä vasta niitä kokkareisempia soseita.
 
Ehkä meilläkin on sit vielä toivoa... Välillä vaan meinaa epätoivo iskeä kun väsään huolella evästä ja toinen tarttuu lusikkaan ja työntää kädet eteen kun ruokaa tarjoaa. Tai hieroo hiuksiinsa... :heart:
 
Jenis
Bataatti oli meillä suokkari, siitä saa ihanan pehmeää sosetta ja on vähän makeaakin. Palsternakasta tykkäsi kanssa... ja kun ei meinannut upota - ottaahan se aikansa että noihin kiinteisiin tottuu - kastoin lusikan kärkeä mustikassa tms. makeammassa soseessa niin meni ne kasviksetkin siinä samassa. Näin ei kuulemma saa toimia kun sitten lapsi ei opi ikinä syömään, mutta kyllä sen lempiruokaa on nykyään ihan pottumuusi+lihapullat ;)
 
!
meil aloitelti ain maissivellil maidon sekaan. sit peruna ja porkkanavelliä.
kaikki ruoka on maistunu, paitsi kukkakaali, parsakaalikin on menny ihan hyvin alas.
pikkusia lusikallisia muutaman kerran päivässä.

ei nyt millään pahalla, mut jos lapsi saa ekan maistiaisen vaik omenaa niin eihän se tykkää mistään mauttomasta perunasta tms. et kannattais aloitella perunoil, parsa ja kukkakaleil kun ne ei yleensä ole niit herkkuja. vaik noit kaali ruokia kannattaa alus antaa tosi vähän kun on kumminkin kaalia. herkkumakuja vasta sit kun ruokailu jo sujuu ja meil ne on yleensä jälkkärinä se pari lusikallista.
 
:)
Hirmu pienillä määrillä hyvä alotella, kestää ennenkuin tottuu. Meillä kun sai ruusunmarjasosetta niin sitä olisi kiskonut vaikka koko purkin kerralla, piti jo soittaa äidille ja kysyä pitääkö rajottaa :)
 
sisu harmaana
Esikoinen söi, mitä annettiin. Ihan kaikesta se tykkäsi. Nyt kuopuksen lemppari on persikka, ja peruna-porkkanakin alko maistumaan, kun laitoin kukkakaalia joukkoon. Banaanista ei kuopus tykkää.
 
Perunalla ja porkkanalla me ollaankin alotettu :) Kieltämättä käytin tuota omppua just huijausmielessä että annoin sitä aina väliin että ottais sit perunaakin mut jaa...

Mites jos sotkis perunan sekaan porkkanaa? Siinähän sitä saattais saada menemään ihan vahingossa mukana?
 
Se on aluksi vaikeaa ja voit olla tyytyväinen jos saat parikin lusikallista uppoamaan. Nopeasti se kuitenkin helpottaa! =)

Meillä on molempien lasten lemppari ollut peruna-kukkakaali sose! Eivätkä saaneet siitä ilmavaivojakaan vaikka itse sitä pelkäsin... :D
 
me aloiteltiin maissilla, se oli herkkua ja tykkää vieläkin. suosittelen kyllä ottaan perunan kans hyvin varhasessa vaiheessa käyttöön, ite en sitä tehny ja vajaa 2v ei syö perunaa vieläkään. :/ lämmin päärynäsose uppos kans hyvin.

eiks se mene niin et 15 makukerran jälkeen alkaa tottuminen, eli saa siinä aika kauan maistella ennen ku mistään varsinaisesti alkaa tykkäämään :)
 
Alotettiin perunalla, josta ei oikein tykännyt. Vähän myöhemmin ihastu itsetekemään peruna-bataatti mössöön. Tohon lisäsin sit jossain vaiheessa, ku maistelut oli ohi pastaa ja basilikaa. :p
 
No ollaan me osittain sormiruokailtu kun kurkkua tosiaan jyystää ja sen kanssa viihtyy, mut muuten en vielä siihen ole perehtynyt. Hirvittää että lapsi tukehtuu, vaikka ois kuinka keitetty porkkana niin voihan siitäkin vetää palan henkeensä. Tämä meidän takkupää kun varsin kätevästi jo käyttää hampaitaankin...
 
Meilläkin tykätään bataatista, lieneekö syynä juuri tuo makeus. Aloitin perunalla ja porkkanalla, mutta vasta kesäkurpitsasta tykkäsi kovasti. Nyt menee lähes kaikki, vaikka alussa irvistelikin. Silloin alussa laitoin joukkoon äidinmaitoa, jotta edes hieman tuttua makua.
 
mamma
Hei, nykyään sanotaan että voi rauhassa aloittaa myös makeammilla hedelmillä ja marjoilla. Lapsi oppii kyllä syömään muutakin. Äidinmaito on makeaa ja makea on lapselle tuttua. Meillä suosikki on päärynä. Pediatrien keskuudessa nykyään kiistelyä siitä, olisiko soseet hyvä kuitenkin aloittaa 4 kk iässä suun motoriikan kehittymiseksi. Oppivan siinä iässä syömään herkemmin. Ravitsemuksellista merkitystä soseilla ei tietenkään kauheasti ole ennen 8 kk ikää.

 

Yhteistyössä