kiinteiden aloitus

  • Viestiketjun aloittaja sose
  • Ensimmäinen viesti
karina
Pojan ollessa 4kk aloitettiin perunasoseella, sitten porkkanaa, maissia, kukkakaalia ja parsakaalia. Noilla mentiin eka kuukausi, jonka jälkeen ollaan syöty lihaa ja kanaa sekä muutamia hedelmä- ja marjasoseita. Iltaisin ollaan syöty ruusunmarja-riisivelliä 5kk eteenpäin, ja aamiusin kaurapuuroa 5.5kk eteenpäin.
 
Aloitin kun vauva oli 4kk, koska lopetin silloin imetyksen niin aattelin että tukevampaakin saa ruveta syömään.
Maissilla taidettiin aloittaa ja sitten bataatilla. Kasvikset syötiin ensin läpi ennenkuin annoin hedelmiä/marjoja.
 
meillä aloitettiin tasan nelikuisena. ensin syötiin perunabataattia ja siitä pikkuhiljaa siirryttiin muihin makuihin. Ollaan syöty mm. perunaa, bataattia, parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaa, klesäkurpitsaa, ruusunmarjaa, mustikkaa, vadelmaa, banaania, appelsiinia, omenaa, päärynää, luumua, persikkaa, aprikoosia, ananasta. Aika nopeasti makuannosten jälkeen siirryin muihin ruokalajeihin.. noin 2pv per maku ns. yks vihannesmaku ja yks hedelmäsose aina 2 pv sit seuraava. Lihaa ei olla vielä maistettu, mutta kaurapuuroa ja riisipuuroa. Meillä ei annettu vellejä ku haluttiin siirtyä suoraan lusikkavaiheeseen. Nyt poika 5,5 kk ja pikkuhiljaa siirrytään liharuokaan myös. VINKKEJÄ??
 
maito ei riitä

Jos vauva on 3kk ja tissimaito ei tahdo enää riittää, niin onko parempi alkaa antamaan korviketta vai antaa iltaisin jotakin kiinteää, esim, hedelmäsosetta - mustikkaa tai ruusunmarjaa...?
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.05.2007 klo 15:18 maito ei riitä kirjoitti:
Jos vauva on 3kk ja tissimaito ei tahdo enää riittää, niin onko parempi alkaa antamaan korviketta vai antaa iltaisin jotakin kiinteää, esim, hedelmäsosetta - mustikkaa tai ruusunmarjaa...?
Mun mielestä korviketta, jos vaan sopii. Vauvan suolistolle tuossa iässä vielä se sopii paremmin.
 
Reilu 5 kk vanhana alettiin maistelemaan kiinteitä. Alotettiin bataatilla ja nyt syödään bataatin lisäksi kaukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, magoa, banaania, ruusunmarjaa, luumua ja riisipuuroa. Seuraavana vuorossa kasvisrintamalla kesäkurpitsa.
Liharuokia ei olla vielä edes mietitty, käydään ensin kasviksia läpi rauhassa. vajaan kuukauden kuluttua (tai aikaisemmin) koitetaan vaihtaa riisipuuro kaurapuuroon.
Uusia makuja otetaan maisteluun kaksi viikkoa kohti.
 
Meidän tyttö on vähän päälle 3 kk ja nyt syöty iltaisin viikon verran perunaa äidin maidolla laimennettuna. Tuntui että äidin maidon ei riitä ja lisäksi oli vatsavaivoja. Kun vielä kuulin ystävältäni että hänen vajaat 3,5 v. lapselle suositeltiin kiinteiden aloitusta 3 kk iässä ja 2v. lapselle 4 kk iässä (eli ohjeet vaihtuneet siinä välissä) niin päätin tehdä niinkuin oma järki sanoo.
 
tyttönen
Me aloitimme tytön ollessa 5,5kk. Nyt soseita on maisteltu kaksi viikkoa ja kokeiltu on maissi, peruna, porkkana, ruusunmarja ja kaurapuuro. Maissilla aloitimme.
Jos kiinteät aloittaa näin "vanhana" on suositeltava siirtyä eri ruokaryhmästä toiseen paljon nopeammin kuin esim. 4kk ikäisillä. Kasviksista kannattaa siirtyä pariin hedelmään ja sitten viljoihin ja lihaan. Uusia ruokia voi ottaa mukaan vaikka joka toinen päivä.
 
Minä olen antanut 2kk ikäiselle perunaa hyvin laimennettuna
korvikkeella ja hyvin vähän kerrallaan,
parin viikon päästä ihan vähän porkkanaa...
todella pieniä maistiaisia.
Meillä kun pullo vedettiin tyhjäks ja kamala huuto aina päällä,
eikä tasan johtunut siitä että liian vähän maitoo...
kyllä söi tiheesti ja paljon...
Kyllä vaan muuttu tyttö tyytyväisemmäks ja yöt alkoi asettumaan :)
Lähellä 4kk hedelmäsoseet ja kaurapuurokin ennen 5kk, neuvolan täti sano että kun on muutakii syönyt jo pitkään.
Lihaa ja kalaa sit vähän yli 5kk.
Jos mulla ois tullut omaa maitoo, kiinteet ois saaneet odottaa, olis tyttö tyytynyt siihen, koska imetyskin kestää kauemmin kuin pullon hörppäsy tyhjäx :whistle:
 

Yhteistyössä