Kiireellinen sijoitus - kellään kokemusta?

  • Viestiketjun aloittaja "Arancia"
  • Ensimmäinen viesti
Fior
Kiireellistä sijoitusta voidaan jatkaa
Muutaman kerran eli 30+30+ jne. Periaatteessa sinulla on tänä aiks oikeus tavata lasta mikäli et ole vaaraksi lapselle (väkivalta päihteet jne). Kiireellistä sijoitusta voidaan "etukäteen" jatkaa jos se 30päivää ei tunnu riittävän (korjatkaa?). Se ei kuotenkaan tarkoits sitä että lapsi olisi sijoituksessa loppuun asti.
 
khg
[QUOTE="Arancia";23004977]Tehdään kiireellinen sijoitus, koska kodin olosuhteiden voidaan arvioida välittömästi vaarantavan lapsen terveyden. Mm. Kylpyhuoneen wc-allas oli kuiva ikäänkuin sitä ei olisi käytetty. Asunnossa oli kaksi laihaa kissaa (oma huomautus: kissat on 7kk ja painavat 4kg kumpainenkin). Asunnon tarkastuksessa oli paljastunut myös vesivahinko (oma huomautus: kosteusmittaukset tehtiin vasta tämän jälkeen, eikä kosteutta ole), minkä vuoksi asuntoon todennäköisesti tulee suurehko korjaus, jonka aikana ei asunnossa voi asua.[/QUOTE]

jos remontti on este asumiselle niin tän maan kaikki putkiremppataloissa asuvat lapset pitää ottaa huostaan, eikö.
 
hgh
No epäilen kyllä näit perusteita. Miten vuokraisännän väitteet oli sossuun päätyneet ja miten alunperin jouduitte ls-asiakkaiksi? Ja miksi sanot 'miesystävä' jos hän on lapsen ISÄ?

Täältä voit lukea tuosta kiireellisestä sijoituksesta, tosin oletan että olet jo selannut kaiken mahdollisen tekstin läpi mitä olet aiheesta löytänyt mutta laitan nyt varmuuden vuoksi kuitenki http://www.sosiaaliportti.fi/fi-FI/lastensuojelunkasikirja/tyoprosessi/kiireellinensijoitus/
 
erratic
No miksei ne sitten käyneet ENSIN katsomassa sitä asuntoa ja sitten lapsi otettu pois. Mä en kyllä käsitä, tuolla perusteellahan KENELTÄ vaan voitais ottaa laps kuukaudeksi pois ja sitten todeta että ohops jaa taitaakin olla perusteeton huostaanotto, sori vaan. Huhhuh!
 
"vieras"
Ei sitä huostaanoton syytä aina heti kerrota. Ei mun äidille kerrottu. "30 vuorokautta"-termiä käytetään virallisissa jutuissa ja tarkoittaa täyttä kalenterikuukautta.
 
nuin
Taitaa olla niin, että vuokraisännällä on tuttuja sosiaalitoimistossa. Tuohan on suorastaan rikollista viedä lapsi aiheettoman lastensuojeluilmoituksen perusteella asiaa tarkemmin selvittämättä.
 
pilipali piiparinen
Mä en usko tätä juttuu.Jos on kosteusvaurioita tulee vuokranantajan hoitaa remontti.
kissat sou?mitä ne vuokranantajalle kuuluu?ei kyllä ketään lasta viedä kiirellisenä huostaan noista
kertoimista jutuistais.
olisit pyytänyt sos.alan ihmiset käymään ja kertonut ja näyttänyt tilanteen.
 
"Arancia"
Kirjoitin jo pääpiirteittäin sen, mitä sos.papereissa luki. Mitä muuta pitäisi kirjoittaa tai kertoa? Lapsi haettiin suoraan päiväkodista - ja sijoituspäätös tehtiin vasta tällä viikolla kirjallisena.

"Asunnon kävijän (oma huomautus: siis huoltomies) mukaan asunto ei ollut lapsen asumiseen soveltuva. ***** (isännöitsijän nimi) oli pyytänyt myös terveystarkastajan käyntiä asuntoon (oma huomautus: kävi, viipyi ehkä 10 minuuttia, ei löytänyt mitään hälyttävää).

Puhun miesystävästä, vaikka voisin puhua myös isästä, mutta koska emme seurustele, katson parhaaksi puhua ennemmin miesystävästä. Tarkoittaa kuitenkin siis samaa henkilöä, lapsen isää.

"Lapsen ja hänelle tärkeiden henkilöiden yhteydenpidon varmistamisesta ja tukemisesta sovitaan myöhemmin (oma huomautus: siis vasta 7.2. eli 1,5 viikon päästä) laadittavassa asiakassuunnitelmassa.

Sosiaaliasiamies tjsp ei ole tavattavissa perjantaina, joten asiasta puhuminen siirtyy hänen kanssaan maanantaihin.
 
"Arancia"
Ja kissat liittyy sos.ihmisen mielestä vahvasti tähän. Kirjeen alussa on maininta "kissojen aiheuttamasta tilanteesta." - Hyvin vahvasti kehotettiin myös hävittämään kissat.
 
en tiiä, mut oon kuullu
[QUOTE="Arancia";23006990]Ja kissat liittyy sos.ihmisen mielestä vahvasti tähän. Kirjeen alussa on maininta "kissojen aiheuttamasta tilanteesta." - Hyvin vahvasti kehotettiin myös hävittämään kissat.[/QUOTE]

Onko lapsi allerginen tai kissat jotenkin huonossa kunnossa? Järjettömältä tuntuu muuten lemmikkien hävittämisen ehdottelu. 4kg on tuhti noin nuoreksi kissaksi, oma 1v kissa painaa 2,8kg ja on ihan normaalipainoinen vaikkakin pienikokoinen. Vai onko kissat pissanneet ympäriinsä tms. Luulis niiden sitten tehneen myös eläinsuojeluilmoituksen jos nekin huonossa kunnossa. 'Hävittää' kuulostaa jotenkin oudolta, 'luopuminen' olisi mun mielestä todennäköisempi vaihtoehto.

Mitä jätät kertomatta? Kun lapsia ei millään meinaa saada pois huonommistakaan oloista...
 
"Arancia"
Jätän kertomatta ilmeisesti sen mitä mullekaan ei ole kerrottu, koska tuossa on KAIKKI mitä mulla on tietoa mustaa valkoisella.

Lapsi ei ole allerginen kissoille (testattu) ja kissat on joo vähän tuhdissa kunnossa, joten ei ne laihoja ole, vaikka isännöitsijä väittää niin. Kissat on myöskin sisäsiistejä, eikä meillä haise kissanpissa tms. Ja käytti sanaa "hankkiutua eroon", tarkoitti se sitten luopumista tai hävittämistä...
 
"Arancia"
Ja milloin mä olen syyttömyyttäni korostanut? Kysyin, kuinka helposti onnistuu purku ennen 30 vuorokautta (ja miksi päivämäärät laskemalla saan tulokseksi 32 lain saneleman 30 päivän sijaan), kun väitteet on todettu yhdessä muiden viranomaisten (terveystarkastaja) vahvasti liioitelluiksi. Joo, on eteisessä hiekkaa, varmaan kuraakin, ehkä jopa sulanutta lunta matolla vesiläntteinä?, taisipa olla roskapussi odottamassa ulosvientiä (meillä ei saa nostaa pihalle odottamaan, koska linnut repii ne), olohuoneessa leluja ja kirjoja siellä täällä, keittiössä tiskialtaassa likaisia astioita odottamassa pesua, pyykkivuori kylppärissä, petaamattomia sänkyjä makuuhuoneessa, tuulikaapin oveen on piirretty vahaliidulla yms. Suurin osa ihan tavallisia elämisen jälkiä, pari "laihaa" kissaa jaloissa, jos päänsä työntää kissanvessan päälle niin saattaa nenään haista kissanpissakin, jos ei juuri ole hiekkis siivottu...
 
"hmm"
Onko vuokraisännän, isännöitsijän tms. ilmoituksen tehneen ihmisen kanssa ollut aiemmin jotain riitaa tms. erimielisyyttä? Miksi ne teistä ilmoittelee jos kaikki on kuitenkin kutakuinkin kunnossa.
 
"vieras"
Tuon ikäisten kissojen ei yleensä pitäisi painaa neljää kiloa, en usko että niitä on kukaan laihoiksi sanonut. Enkä kyllä usko tästä oikein mitään muutakaan. Ihan on kaikki perfecto ja ilkeet viranomaiset vaan vei lapset?
 
"madame"
hei, jos tää juttu on totta niin kiireellisesti yhteys lakimieheen!! nyt.

missä asutte? (minulla on tuttu jolta yritettiin viedä nuorimmat lapset syillä joita ei ollut,toinen lapsista oli vaikeasti vammainen,mutta sossut syytti vanhempia että ovat vakavasti vaarantaneet lapsen kun ei ota katsekontaktia/kehity kunnolla)hän sai lapset takaisin, hän voisi ehkä auttaa sinuakin.
 
"niin"
Jos tämä on totta et saa lasta takaisin,lue huonstaanotettujen sivuja kun kiintiöt pitää täyttää.
ilmeisesti vuokraisäntäs ei siedä elukoita ja koittaa saada sut ulos tai jotain?
oikeusaputoimisto olis sulle oikea paikka nyt tässä asiassa ei mikään kaksplus.
sinne papereides kanssa ja asia eteenpäin,älä jää ton asian kanssa missään nimessä yksin sillä sossu osaa olla vitun kiero kun siellä on osaamattomat ammattitaidottomat töissä!ja ne harvat joilla on koulutusta lätkii vain niiden papereihin nimiä ja leimoja.
 
shee
7kk ikäiset 4kg painavat kissat ovat tuhdissa kunnossa. Kukaan ei sano sellaisia kissoja laihoiksi. Joko kissat ovat paljon paljon laihempia, kukaan ei ole sanonut niitä laihoiksi tai kissoja ei ole olemassakaan.

Ja tämä muu. (Kiireellistä) huostaanottoa ei meinaa saada tehdyksi todellisessa hädässäkään - ap:n luettelemat asiat eivät ole sellaisia syitä nähneetkään. Joko ap kieltää todelliset syyt meiltä, itseltään tai molemmilta - tai sitten koko juttu ei ole alkuunkaan totta. Tämä tarina ei ole tippaakaan uskottava. Jos lapsi kuitenkin on oikeasti huostaanotettu, toivon että vanhemmat ottavat tosissaan huostaanoton syyt ja löytävät keinot joilla lapsen arki saataisiin turvalliseksi ja hyväksi.

Useinhan käy niinkin että ihminen itse on sokea omalle tilanteelleen, hän ei halua nähdä totuutta ja sitten ihminen keksii tai poimii epäoleellisia asioita, joiden perusteella häntä on hänen omasta mielesstään kohdeltu väärin, vaikka totuus on toinen.Esim. vanhempien raju päihteiden käyttö voisi olla sellainen syy, jonka vanhemmat kieltävät täysin ja väittävät joutuneensa silmätikuiksi koska ottivat yhden saunaoluen tai koska tiskialtaassa oli kolmen päivän tiskit.
 

Yhteistyössä