kissan munuaisten vajaatoiminta tietoa jos jollain olisi???

  • Viestiketjun aloittaja Poju03 harmaana
  • Ensimmäinen viesti
Poju03 harmaana
Saimme kuulla eilen että kisumme ei parane...
Eli 11v kissaneidillämme todettiin munuasten vajaatoiminta jota ei siis voida parantaa :( mutta ruokavaliolla voidaan hidastaa taudin kulkua.

Onko täällä ketään joka voisi hiukan kertoa mitä tulevaisuus kenties tuo tullessaan?

meillä siis 2 kissaa molemmat 11v ja samasta pentueesta molemmat.

Toinen vielä ihan hyvin porskuttaa =)

eli eilen kisu oli verikokeissa jossa selvisi tämä masentuneisuuden/ ruokahaluttomuuden syy :(
kisu oli tipassa että saatiin nesteet kohdilleen ja nyt ruoka jota syö loppuelämänsä on eläinlääkärin kautta ostettavaa.

onko kenelläkään siinkokemuksia kuinka kauan asia pysyy ruokavaliolla halinnassa?

eläinlääkäri sanoi että 6kk-n.3vuotta toki pidenpäänkin voi olla kisullamme elämän taivalta vielä edessä =)

kertokaa ihmeessä jos pienitäkään kokemusta asiasta! Olen kiitollinen kaikesta valaisevasta tämän asian tiimoilta, meille ihan uusia asia.
 
Meillä kahdella fretillä sama juttu. Ikää tytöillä 4 vuotta. Ruokavalion muutoksella arvot muuttuneet lähes normaaleiksi. Toisella tunnustelemalla todettu toisen munuaisen surkastuneen..

Ennen söivät nappuloita, pikkuhiljaa siirrytty raakaruokaan. Tällä hetkellä syövät kana ja kalkkunapitoista ruokaa. Paljon rasvoja.

Menevät 4.9. hammaskivenpoistoon ja samalla on tarkoitus ottaa verikokeet et nähdään missä mennään.

Meillä on myös samasta pentueesta 1 tyttö, eli 3 täyssisarusta ja vuotta nuorempi velipoika. Samaa ruokavaliota ovat noudattaneet vaikkei puolella porukasta ole em. vaivoja.

Ei vastaa kysymykseesi, mutta oikealla ruokavaliolla voi kisulla olla vielä pitkä aika edessä. Meillä mennään päivä kerrallaan vaikkaarvot tällä hetkellä hyvät. Tsemppiä!! :hug:

On aina raskasta kun jollain karvaisella rakkaalla on sairauksia. :heart:
 
Voi kurjuutta :hug:

Mullakaan ei tuosta ruokavaliosta ole kokemusta :(

n. puol vuotta sitten äitini kissa jouduttiin lopettamaan kun munuaisetn vajaatoiminta tuli akuutisti esille, eli kolmessa päivässä tuohoutu munuaiset. Petjantai-iltana alko, maanantaina lääkäriin (päivystävän mielestä ei ollu tarpeellisat tuoda viikonloppuna) ja arvot niin korkeella että lääkäri sanoi että käytännössä kokonaan tuhoutuneet jo munuaiset, eli neiti lopetettiin sitten sinne.
Toko jos akuutisti tulee niin pelastaminen mahdotonta, eli en tätä päivystävää syytä, olisi vaan päivää ennen lopetettu.

Toivon pitkää ikaa lemikeillesi.

p.s. meille eläinlääkäri suositteli "terveystarkastuksia", eli siinä vaiheessa jos munuaisista tulee sellaisia ongelmia että voit ne ulospäin nähdä, niin osa munuaisista on jo tuhoutunut. Jos käyttäisi "tervettä" eläintä tarkastuksissa niin verikokeesta asia paljastuu jo aiemmin ja silloin just ruokavaliolla käsittääkseni pystyy auttamaan paljonkin. (näinhän teillä ilmeisesti kävikin)
 
Poju03 harmaana
Hei ja kiitos vastauksista!

viikonloppuna ajattelin ettei tule mitään kisun olo ei kohentunut yhtään ei juonut ei syönyt ruiskulla juotettiin viikonloppu :(

nyt eilen ja tänään ollut hiukan pirteämpi hyppäsi jopa jo keittiön pöydälle!

tiiviisti olen tarjonnut tuota eläinlääkärin ruokaa(myös toiselle kisulle siitä kun ei kuulemma haittaa ole terveellekkään kisulle) ja hiukan on jo tottunut sitä syömään ja tänään näin kisun itse jopa juovan vettä!

toivotaan että tuo vanha ystävämme jaksaa vielä olla luonamme ja saa elämän halunsa takaisin :)

kiitos teille vastanneille :D :flower:
 
poju03 harmaana
Ei sitä valoa sitten näkynytkään tunnelin päässä :'( tänään klo. 17.30 lähtee kisumme kohti kissojen taivasta :'(

ei ollut enään kisulla voimia elää lopetti syömisen ja eli vain vedellä ja laihtui miltei 2kg viikon sisällä :(

No nyt illan jälkeen ei ole enään tuskia kisulla ja pääsee hyvään paikkaa jossa voi odotella siskoa saapuvaksi kun tälle aika koittaa :hug:
 
Hmm. Harmi kun kisun vointi ei lähtenyt parantumaan, voimia sinne.
Hienoa että kuitenkin ymmärsitte tilanteen ja teitte parhaanne. Teitte niin kuin kissallenne oli tässä tilanteessa parasta. :hug:
 
Poju03 harmaana
Hei!
nyt on kisu kisujen taivaassa.

eläinlääkäri sanoi ettei kisu olisi elänyt tuskin 3 päivää pitempään oli niin heikko jo.Sekä mahalaukku oli surkastunut melkein täysin joten sanoi että teimme oikean ratkaisun kun veimme kisun viimeiselle piikille ja toinen pääsi tuskistaan.

toinen kisumme on hiukan yrittänyt siskoaan etsiä , mutta katsotaan kuinka se jaksaa nyt jatkaa eloa omin päin.

kiitos teille paljon kun olette jaksaneet lukea kirjoituksia ja tukea tällä matkallamme :hug:
 

Yhteistyössä