Kissat ja vauvan peti.

Meillä 2 kissaa..
En suojannut pinnasänkyä mitenkään..Kissat eivät missään vaiheessa ole osoittanut kiinnostusta vauvan sänkyä kohtaan. Eikon.Kerran olen kissan sängystä tavannut;niska-perseotteella lensi.Jonka jälkeen sänky saanut olla rauhassa,vauva myös.

Hmm..jos verkon laitat..tulisi sen olla kaiketi sellainen joka ei "tipahtaisi" kissan siihen hypätessä.
 
Meillä kolme kissaa ja poika nyt 10kk. Vauva-aikana kissat kävivät kyllä sängyssä katsomassa, että vauvalla oli kaikki hyvin. Eivät kuitenkaan sänkyyn isommin tupanneet, enkä ole oikeastaan edes ajatellut, että kissa vauvalle jotain tekisi.

Nyt kun poika on isompi ja haluaisi kissoja paijaille, niin kissat kyllä mieluummin karttavat poikaa kun antavat taputella. Meillä siis kissat ja vauva ovat sopeutuneet toisiinsa ongelmitta.
 
oven kiinni pitäminen on vähän vaikeaa, pitäisi haka laittaa, kun yksi kissa osaa avata ovet :headwall:
Ja niillä on hirveä hinku tulla petiin nukkumaan, mieluiten vielä kehon päälle, aina on masu, käsi tai jalka tyynynä jollain kissalla. Siksi tosiaan huolehdin tuosta vauvan petiin menemisestä, kun ovat niin seurankipeitä ja rakastavat "paijata" melkein kaikkia ihmisiä.

Pitää seurata sitten, että mitä tekevät, kun vauva ilmestyy kotiin.
 
Mä en ole suojannut mitenkään, ovi kiinni nukuttiin esikoisen kanssa ensi kuukaudet, mutta nyt kun toinen syntyi ollaan nukuttu ovi auki kun tiedetään jo valmiiksi ettei kissamme mene vauvaa lähellekkään. Sitä ei voisi vähempää kiinnostaa pieni ihminen. Nyt ku vauva tulee lauantaina 3kk kävi se ekaa kertaa haistamassa vauvan kättä ku se makas lattialla.. Että tosiaan on harvassa ne kerrat ku kissa menee lähelle, meillä siis..
 
meidän jääräpään mielestä vauvan sänkyä tai vaununkoppaa parempaa petiä ei olekaan :headwall: Se on heitetty lukemattomia kertoja tuolta vauvan sängystä mutta silti sinne tunkee... Nykyään yritetty pitää ovi kiinni myös päivisin mutta ei sitä aina muista. Öisin en vedä ovea kiinni kokonaan kun pitää niin kovaa meteliä ja kissa käy oven tuuppaamassa auki... Viime yönä ukko haki kissan sieltä pois, menee sinne oli vauva siellä tai ei. Onneksi ei kuiten mene päälle nukkumaan, sievästi on jalkopäässä. En tiiä miten sen sais tajuamaan ettei sinne ole asiaa. Nykyään se lähtee ite kun näkee että nyt nuo uhkaavasti lähestyy vihainen ilme naamalla...
 
Meillä eristetiin kissat varmuuden vuoksi, eli nukkuvat oven takana ja voin kertoa että edelleenkin tuo kolli sitä protestoi toisinaan, eli mouruaa aina sillon tällön, hänkun oli tottunut nukkumaan sängyssä niin olihan se nyt shokki joutua toiseen huoneeseen |O :kieh: . Muulloin ovat vapaana ja eivät ole olleet kiinnostuneita sängystä, toisen varmaan kerran lennätin sieltä pois ja se oli siinä. Mutta vaunut, sitterit yms. aluksi yrittivät vallata.
Suojusta mietin minäkin ensin mutta helpompi kuitenkin näin. Alussa päikkärit nukutin vaunuissa (sisällä) hyttyssuojan alla.

-nipsuli ja neiti E 5kk-
 
Meillä kissat menevät kyllä pinnasänkyyn nukkumaan jos saavat tilaisuuden. Eli vauvan huoneen ovi on kiinni kun vauva on siellä nukkumassa. Hommattiin kissaverkkokin mutta se ei ole oikein toimiva. Kokeile kääntää vauvan nukkumahuoneen ovenripa väärinpäin, siis että kahvaa pitää nostaa. Tämä onnistuu ruuvaamalla rivan irti. Meillä on ainakin toiminut, koska meillä on kolme kissaa joista yksi aukoo ovet.
 
Meiän neljästä kissasta kaikki on olleet vauvan sängystä kiinnostuneita, mutta ainoastaan sen takia, että siinä on mukava nukkua. Pojan viereen eivät ole uskaltaneet mennä. Jos joku kissoista on pinniksessä nukkumassa kun tuon pojan unille niin hyppäävät heti pois.
Alkuun komensin kissoja aina kun niitä pojan sängystä yllätin, mutta kuri jäi kun huomasin, ettei ne ikinä mene pinnikseen, kun poika on siellä.

Vaunuissa, sitterissä ja syöttötuolissa pötköttelevät myös, ja hoitopöydällä :)
 
Meillä 2 kissaa, vauva 8kk. Mitenkään ei olla sänkyä suojattu. Kissat nukkuu aina kun silmä välttää vaunuissa/pinnasängyssä, paitsi jos vauva on siellä. Silloin ei mennä lähelläkään. Ja kurkin joka tapauksessa nukkuvaa vauvaa koko ajan (yöt nukkuu vieressä), niin ei ole paljon edes kissat pelottanut.
 
Meillä 2 kissaa ja eivät ole kovin kiinnostuneita olleet vauvasta (nyt 4kk +).
Makuhuoneen ovi on nykyisin kiinni ja kahva on käännetty sillei, että sitä ei saa kissat auki hyppimällä. Pidän myös edelleen tarkasti silmällä, jos vauva on lattialla tai sitterissä ettei kissat tee mitään. Kilttejä ovat kyllä onneksi olleet :)

Muutaman kerran olen vaunuista yllättänyt, mutta ovat kyllä lentäneet sieltä nopeasti pois. Mut silloin kun vauva on vaunuissa niin ei kissoja kiinnosta tippaakaan. Varovainen aluksi kyllä olin, kun koskaan ei eläimistä tiedä..
 
Meillä kissat oli kiinnostuneita vauvan sängystä ja vaunuista tasan siihen asti ku vauva tuli taloon. Kissat kiertää vauvan kaukaa. Välillä käyvät ihmettelemässä ku se on sitterissä, mutta heti kun se inahtaa, häipyvät samantien.
 
Meilläkään ei vauvan sänkyä suojattu kissalta mitenkään eikä ole ongelmia tullut - tosin poika nukkuukin meidän keskellä perhepedissä, joten vaikeaa olisi ollutkin. :D

Meillä myös kissa ottaa kyllä hatkat mieluummin kuin menee poikaa lähellekään.
 
Meillä on 2 kissaa ja ovi on suljettuna makuuhuoneeseen, muuten kissat makoilisivat pojan sängyssä päivät pitkät.
Ja kun teillä kerta kissat saa ovenkahvan auki, vinkkinä voisin antaa seuraavaa, irroita kahva ovesta, käännä se niin että sohottaa suoraan kattoa kohti ja asennus takaisin. Sillon kissa ei saa ovea auki ja teillä itsellänne on kahvallinen ovi ilman hakaa.
Alkuun oven avaaminen vaatii totuttelua itseltään, mutta nopeasti sen oppii.
 

Yhteistyössä