Kitarisaleikkauksessa olleet...

Mimosa
Meidän tytteli oli leikkauksessa yksityisellä pari vuotta sitten, emmekä ole katuneet!!!
Silloin vietiin niin kitarisat kuin nielurisatkin.
Siihen jäi sairastelut ja korvakierteet. Nyt on enää ollut sellaisia tavallisia flunssia, joista pääsee eroon ilman kuureja!
Kannatan ehdottomasti, vaikka lapsonen muutaman päivän aika kipeä onkin.
Maksaa kyllä vaivan!
 
Meillä kanssa käyty läpi korvakierre n.30 korvatulehdusta, kolme ja puoli vuotiaana leikattiin molemmat, kita- sekä nielurisat ja sen jälkeen ei yhtään tulehdusta korvissa, ja muutenkin perus terve tyttö. Emme kanssa päivääkään ole katuneet että leikkauksessa käytiin. :)

Nyt elämämme on yhtä hymyä, voisin vaikka näin sanoa.

Kaikkien kohdalla ei tietenkään voi sanoa että auttaa, mutta meillä ainakin auttoi. ;) Kaikkihan me ollaan yksilöitä.
 
Meidän pojalta leikattiin kitarisat n. vuosi sitten kun hän oli n. 2,5v. Toimenpidehän tehtiin päiväkirurgisesti ja poika toipui tosi nopeasti. Hän vaan kyseli melkein heti herättyään että millonkas sitä ruokaa saa kun piti olla syömättä tietty aika ja sit kun hän sai ruokaa niin hän söi lautasen tyhäksi (uunimakkaraa ja muussia) eikä syöminen koskenut yhtään.
Hänellä oli ollut koko talven nuha ja useasti korvatulehdus, leikkauksen jälkeen ei ole ollut mitään pahaa tautia (osaltaan saattaa tietty vaikuttaa myös se kun hän ei ole enää päivähoidossa, mut silti). Hän muuten kuorsasi myös välillä ja oli pieniä hengityskatkoksia.
Onneks poika pääsi siihe leikkaukseen.
Nyt hän ei edes muista enää että hän on joskus ollut sairaalassa.
 
Meidän kakkonen vajaa 5v on menossa kitarisaleikkaukseen kuun lopulla. Tytöllä on usein normaalin flunssan yhteydessä pitkittynyttä yskää ja nykyisin ihan ilman räkätautiakin yöllisiä yskänkohtauksia sellaisina muutaman päivän jaksoina (joskus jopa oksentaa). Allergia on poissuljettu ja röntgenistä lähti lastenlääkärin kautta suoraan lähete sairaalaan. Tytöllä on ollut onneksi vain 2 korvatulehdusta ja pari keuhkoputkentulehdusta ja olenkin tyytyväinen nopeaan ratkaisuun poistaa kitarisat, jotka ovat kuulemma suuret (joskin vuodessa jo pienentyneet). Ehkä meiltäkin loppuu nuo kiusalliset ja valvottavat yskänpuuskat.

Tietty hiukan jännittää, kun oma lapsi menee leikkaukseen... :/
 
Mun piti oikein kahteen kertaan tarkistaa sun nimimerkki. Aivan kuin minä olisin kirjoittanut tuon viestin :)
Meidän poika oli viikko sitten perjantain kitarisaleikkauksessa ja poikamme on myös pian 5v. Hän joutui siihen myös jatkuvan räkimisen vuoksi.
Leikkauksen yhteydessä puhkaistiin myös molemmat korvat ja tarkistettiin, onko niissä mitään. Ei löytynyt, puhtaat korvat.
Pojallamme kesti heräämisessä hiukan kauemmin kuin muilla, mutta tämähän on yksilöllistä. Hän oli myös muita kauemmin tokkurainen. Pari tuntia leikkauksen jälkeen, hän kyseli, että milloinkas ne kitarisat poistetaan :) Ei tajunnut sitä, että ne oli jo poistettu ja että hän oli nukkunut sen ajan. Väitti vain, että oli ollut hereillä silloin.
Poika ei ole ollut yhtään kipeä leikkausen jälkeen. Tätä yhä ihmettelen. Neljä päivää annettiin Pronaxenia aamuin illoin ja lisäksi Panadol suppo kolmesti päivässä. Sen jälkeen vielä yksi päivä annettii Pronaxenia.
Poika olisi halunnut heti syödä kunnon ruokaa. Maha ei täyttynyt millään velleillä ja nestemäisellä ruoalla. Niitä syötiin 6 päivää. Tässä on vähän eroja eri sairaaloiden välillä. Jotkut lääkärit sanoo, että voi alkaa syödä kiinteää ruokaa jo aikaisemmin. Meille sanottiin, että viikon päästä vasta. Purulihaksia ei saanut käyttää.
Kun tultiin kotiin leikkauksesta, niin tunnin kuluttua oli jo virtaa kuin ennenkin. Ei olisi uskonut, että on leikattu jotain. Piti rauhoitella poikaa, kun ekat päivät piti ottaa rauhallisemmin.

Niin helppo leikkaus oli, että ei tarvitse huolehtia etukäteen ollenkaan. Meidän poika vietiin leikkuriin 10.30 ja sain mennä hänen luokseen vähän ennen klo 12. Kotiin lähdettiin klo 16. Poika sai myös esilääkityksen puoli tuntia ennen leikkausta.
 
ollaan meidän esikoisen 5v kanssa menossa kuun lopussa korvien putkitukseen ja kitarisojen poistoon.
Haluaisin kuula lisää tuosta toipumisesta,onko muilla sujunut nopeasti/hyvin ilman komplikaatioita?
Ja kuinka paljon lääkettä varata kaappiin.

Hänellä on ollut huono kuulo ja todettiin liimakorvat ja samalla otetaan pois kitarisatkin kun kuorsaa yöllä ja hengitys pätkii.

4v pojan kanssa ootellaan aikaa tutkimuksiin sillä hänellä ollut myös huonompaa kuuloa ja aina joku yskänpöpö ja yskii rajusti melkein oksentaa limaa ja kitarisat turpoaa paljon joten ne kai leikataan häneltäkin sit pois.Kuorsaa myös.
 
piipii
Kitarisojen poistosta ja putkituksesta toipuu samana päivänä. Putket ei koskenut yhtään, kurkkuakaan ei enää illalla.
Nielurisaleikkaus onkin sitten eri juttu. Siinä oltiin eka päivänä niin kipeitä, että samassa huoneessa ollut toinen samanikäinen vesseli (3,5v) ei suostunut edes omaa sylkeä nielemään vielä seuraavana aamunakaan, ja meidän poika hädin tuskin sai yhden viileän jugurtin syötyä koko iltapäivän aikana. Seuraava páivä oli jo vähän helpompi, mutta parasetamolia ja ibuprofeenia kului lähes viikon verran, ja ruoka ei saanut olla liian kuumaa eikä liian kylmää (mehujää esim. polttaa kurkkua), ja mieluiten pehmeää ja soseen oloista.
Silti kannatti, yöunet on siitä asti ollut ilman katkoja (kuorsaus ja apnea loppuivat), yhtään korvatulehdusta ei ole tullut ja muutenkin sairaudet on menneet helpommin, ilman lääkekuureja ohi.
Suosittelen.
Valmista kuitenkin lapsesi siihen että sen jälkeen on kurkku vähän aikaa kipeä. Meillä nukutuksesta herättiin hirmu raivarilla, kun kipuili niin kovasti.
 
flop
Oli niin hurja tuo kuvaus nielurisaleikkauksesta, että laitan tähän toisenlaisen tarinan meidän tytön leikkauksesta:

Hän oli siis n. 4,5 -vuotiaana yhdistetyssä kita- ja nielurisaleikkauksessa. Ei korva- tai muita flunssakierteitä takana, mutta erittäin suuret ja toispuoleiset molemmat risat. Tyttö kuorsasi usein ja flunssaisena nukkuminen oli aika kamalan kuullosta krohinaa, pelkäsimme myös hengityskatkoksia. Yskimiskohtaukset loppuivat usein liman oksentamiseen. Lisäksi hieman "honotti" puhuessaan.

Leikkaus oli päiväkirurginen toimenpide eli aamulla sisään sairaalaan ja esilääkityksen jälkeen minä sain saattaa hänet ihan leikkaussaliin saakka. Heräsi hyvin leikkauksesta eikä tuntunut olevan pahoinvointinen. Joi mielellään mehua, muttei halunnut jäätelöä tai muutakaan ruokaa. Huoneessa tyttö nukkui muutamia pätkiä ja välillä luimme ja muu perhe söi vuoron perään sairaanhoitajien tarjolle tuomat jätskit. Illalla lääkärin tarkastuksen jälkeen pääsimme hoito-ohjeiden ja lääkärin puhelinnumeron kanssa kotiin. Apteekista haimme ohjeiden mukaiset kipulääkkeet. Yötä vasten sain hänet ottamaan lääkkeen "kiristys ja lahjonta" -menetelmällä. Sen jälkeen ei sitten kipulääkkeitä syöty, kun ei kuulemma tarvinnut. Ekana päivänä näytti kyllä siltä, että nieleminen ois ollut hieman kivuliasta, mutta söi kuitenkin ruokaakin.

Pikkusiskon kitarisaleikkaus 2,5 vuotiaana meni myös hyvin. Meillä siis näissä leikkauksissa on mielestäni rankinta ollut lapsen jättäminen leikkaussaliin.

Niin ja vielä: leikkaus auttoi hyvin: honotus ja kuorsaus hävisivät (tai siis flunssaisena saattaa edelleen kuorsata) ja nukkuminen rauhoittui. Myös yölliset kauhukohtaukset, joita aikaisemmin saattoi olla juuri sairauksien aikana hävisivät kokonaan.
 

Yhteistyössä