Köyhät valittaa kun kulutus on liian isoa

  • Viestiketjun aloittaja Säästäväinen
  • Ensimmäinen viesti
viers
Alkuperäinen kirjoittaja Säästäväinen;30692308:
Moni laittaa 50 €/kk maitoon, mutta ei saa mitään silti säästötilille. ---> valitusta ja ininää...
Niin olisihan se eri jännää juoda niitä euroja sieltä säästötililtä. Voi vitsi mitä nerokkuutta...
 
[QUOTE="nainen";30692198]Mistä sitä proteiinia saa, kun ei saa ostaa maitoa? Entäs edes aamukahvi, johon haluaa lorauksen maitoa?

Miten tehdään makaroonilaatikkoa? Miten tehdään lasagnea? Miten tehdään riisipuuroa?

Mitä sä itse syöt, kun et osta maitoa?[/QUOTE]

ruokaa voi tehdä myös ilman maitoa tai korvata maito jollain muulla. ihan onnistuneesti oon nuo ruoat tehnyt maidotta.
 
jkj
Siinä mielessä totta, että maito on kyllä aika turhaa. Minä annan lasten juoda päivässä maksimissaan kaksi lasillista maitoa. Minulla on paljon parempi mieli, kun tiedän, että lapset eivät juo tulehdusta edistävää ja rä'än eritystä lisäävää litkua tuon enempää. Toki maidosta saa jodia, että on siinä jotakin hyvääkin sentään.
 
gelsss
Siinä olen kyllä samaa mieltä, että maito ei kyllä oikein ole aikuisen ihmisen juoma. Jotenkin perverssi ajatuskin ja en ymmärrä miksi sitä täällä juodaan niin paljon. Meillä ei käytetä kuin ruuanlaittoon, vaikkakin kookosmaitoa enemmän kuin sitä.

Meitä on kaksi henkeä, mutta mies on isokokoinen ja urheilee paljon. Eipä paljon säästövinkit auta kun syö kuin hevonen ja varmaan ruokaa menee muuten isomman perheen verran meillä.
 
[QUOTE="a p";30692695]Kerrotko vielä mitä siitä maidon juonnista hyötyy? Enkä puhu Valion hyödyistä. Vettä tulee hanasta.[/QUOTE]

Varmaan hän tarkoittaa, että vatsa täyttyy. Jos maito jätetään pois, se on korvattava jollain muulla. Nythän se on osa ateriaa niillä, jotka sitä käyttävät. Eli maidon poisjättäminen ei suoraan tuo mitään säästöjä, ellei samalla vähennä syömistä.
 
-.-
Mistä ihmiset on keksineet että maidonjuonti on aikuiselle turhaa? Juuri luin tutkimuksen jossa oli listattu maidon hyödyt aikuisellekin. Ihminen tarvii kalsiumia. Kalliimmaksi se tulee ottaa purkista.

Mä rakastan maitoa ja sitä juo meillä kyllä kaikki muutkin. Sitä menee viikossa litroittain.
 
Vie tas
Kannattaa pyrkiä kalsiumin saannissa enintään virallisten ravitsemussuositusten suuruiseen saantiin eli noin 800 mg/vrk, vaikka onhan meitä vuosikymmenet peloteltu teorialla, jonka mukaan luut napsahtelevat poikki, jos et käytä runsaasti maitotuotteita. Sitten juodaan litratolkulla maitoa ja syödään kourakaupalla kalsiumpillereitä paremman luuston toivossa. Ja mikä on saavutettu lopputulos? Olemme osteoporoositilastojen kärkimaita. Virallisen suosituksen määrän kalsiumia 800mg saa parista lasillisesta maitoa, piimää, jogurttia, viiliä tai rahkaa ja kolmesta viipaleesta juustoa. Lisäksi lähes kaikessa ruuassa on kalsiumia eli ilman maitotuotteitakin pärjää. Maitotuotteiden poistaminen ruokavaliosta ei aiheuta mitään katastrofia ja vaarallista kalsiumin puutetta, jos ruokavalio on muuten tasapainossa, jollaiseksi virallinen totuus sen asettaa. Maitotuotteiden välttämättömyyden korostaminen ravitsemussuosituksissa on ylipäätään melko suomalainen ilmiö. Maidon kalsiumin liikasaanti luo muita kivennäispuutoksia ja epätasapainoja, jotka sitten lisäävät riskiä saada sepelvaltimotauti, munuaiskiviä, sappikiviä, anemiaa, nivelrikkoa, kilpirauhasen vajaatoimintaa, liikalihavuutta ja ylähengitystieinfektioita.

Liika maidon kalsium lisää mm. magnesiumin puutetta, joka on suomalaisilla yleistä (sivun lopussa magnesiumista) sekä muita vitamiini- ja kivennäisainepuutoksia. Kalsiumin ja magnesiumin suotuisin saanti päivässä on 2:1 eli 800mg kalsiumia ja 400mg magnesiumia. Valitettavasti nykypäivän ruokavalio sisältää keskimäärin 10 kertaa enemmän kalsiumia kuin magnesiumia. Kalsiumin imeytyminen suolistosta edellyttää useiden muiden aineiden riittävää saantia. Suurimmalla osalla suomalaisista on krooninen magnesiumin, K2-vitamiinin, C-vitamiinin (400 mg/vrk) ja D-vitamiinin puutos, jotka heikentävät kalsiumin imeytymistä.
 
....
Meidän suvussa on aina juotu lehmänmaitoa myös aikuisiällä, kukaan ei oo kärsinyt osteoporoosista. En muista että kenelläkään olisi koskaan mennyt luitakaan poikki missään tilanteessa. Vaikka 75 v mummokin tuossa kaatui aika pahasti kotonaan posliinisen kukkapatsaan päälle, selvisi pelkillä mustelmilla..

Kaikkihan ei suomessakaan todellakaan saa kalsiumia riittävästi, niinkuin ketjussakin jo näkee että jotkut ei juuri maitotuotteita edes käytä. Vesi ja vehnäpullaleipää...
 
"a p"
Meidän suvussa on aina juotu lehmänmaitoa myös aikuisiällä, kukaan ei oo kärsinyt osteoporoosista. En muista että kenelläkään olisi koskaan mennyt luitakaan poikki missään tilanteessa. Vaikka 75 v mummokin tuossa kaatui aika pahasti kotonaan posliinisen kukkapatsaan päälle, selvisi pelkillä mustelmilla..

Kaikkihan ei suomessakaan todellakaan saa kalsiumia riittävästi, niinkuin ketjussakin jo näkee että jotkut ei juuri maitotuotteita edes käytä. Vesi ja vehnäpullaleipää...
Etkö osaa lukea? 3 viipaletta juustoa niin kalsiumit on saatu. Maitoa ei todellakaan tarvitse JUODA
 

Yhteistyössä