Koira-allergisuus ja sen oireet?!?!

Hei!

Kaipaisin hieman kannanottoja tyttömme mahdolliseen allergisuuteen! Eli meillä siis tyttö iältään kohta puoltoista vuotias, hän on ollut karkeasti arvoituna vuoden verran lähestulkoon koko ajan sairaana.
Vaivoina tytöllä on lähes jatkuva yskä, allerginen nuha (siis valuu kirkasta räkää) ja toisinaan henki on ahtaalla (yhden korvatulehduksen on sairastanut ennen joulua).
Tein huomion nyt ennen joulua kun kävimme tuttavallamme kylässä jossa on koira että sieltä tultua kotona tytöllä oli henki ahtaalla. Sama homma kävi nyt viime lauantaina kun olimme paikassa jossa monta kissaa, henki meni kotiin tultua ahtaalle ja posket punoittivat (jo kyläpaikassa).
Yskien ja nuhien myötä olemme käyneet lääkärissä useita useita kertoja, allergiatestit on otettu jonka mukaan ei ole millekään allerginen.
Meillä itsellämme on siis labradorinnoutaja ja olenkin miettinyt että josko tyttäremme onkin tälle koiralle allerginen ja siitä aiheutuu nuo oireet. Koira on otettu meille jo paljon ennen tytön syntymää ja on ollut siis meillä koko tyttären eliniän. Tein sellaisen huomion kun koiramme oli kuukauden poissa (koulutuksessa) ettei tyttö oireillut silloin millään tavalla.

Haluaisin siis teidän kokemuksianne ja kannanottojanne tähän asiaan, joista olisin todella kiitollinen!! :flower:

Meillä on aikomus pistää koira vähintäänkin kuukaudeksi johonkin hoitopaikkaan että näemme onko koiran poislaitolla mitään vaikutusta tytön oireiluihin. Paljon olen lukenut keskusteluja siitä kumpi menee edelle, lapsen terveys vaiko eläinrakkaus ja minä pistän tässä tapauksessa rakkaan lapseni etusijalle ja jos ilmenee että hän voi paljon paremmin koiran poislaiton myötä, aiomme etsiä koirallemme mahdollisimman hyvän uuden kodin.

Ottakaa siis kantaa ja kysykää jos minulta jää jotain olennaista kertomatta!

Kiitos jo etukäteen!!! :flower:

Lisään tähän loppuun vielä että haluaisin kommentteja myös niiltä joilla on koira-allergiaa ilmennyt, mitä oireita on ollut jne..!

 
meillä ei ole koiraa ja harvoilla tuttavillammekaan on koiraa, siis sellaisilla joiden luona kyläillään. Koira-allergiaa aloimme epäillä kun tyttö niiskutti sitten jostakin kylästä tultua ja sitten alkoi ahdistaa ja tuntui että tukehtuu mutta oli onneksi isomman lapsen Zyrtecit ja Bricanylit antaa siihen. Tätä tapahtui kaksi kertaa ja sitten osasin alkaa koiraa epäillä, varsinkin kun sitten jossakin puistossa koira kävi lähellä ihan vain nuuhkaisemassa ja siitä tuli jo punoitusta iholle. "koirakoe" tehtiin neuvolassa ja plussaahan se aikalailla vahvasti oli.
Nyt sitten vältetään koirapaikat tarkkaan ja kysellään jonnekin eka kertaa mennessä perheen kotieläintilanne ja jos pakko on koirapaikassa kyläillä, niin neidille lääkkeet jo ennen kyläänmenoa ja sitten vielä mukaan. Ja kyläpaikkaan on kerrottu tuo koira-allergia ja niinpä sitten koira on toisessa huoneessa ja on imuroitu juuri ennen mietä, vaikka ei se toki kaikkea koirankarvaa ja hilsettä pois vie.
Ja kun vanhimman erään kaverin kotona oli koira, niin sitten hänen piti kulkea suihkun kautta heti kotiintultua ja laittaa vaatteet pyykkiin ennen kuin pikkusiskoa syliin otti.
 
Noi allergiatestit eivät ole välttämättä kauhean luotettavat, jos ne tehdään alle 3-vuotiaana.
Meillä poika reagoi noissa testeissä voimakkaasti koiraan, mutta kyllä meillä voi koira kyläillä ja mekin kyläilemme koirapaikoissa, yleensä tulee korkeintaan posket punaiseksi ja nokka valuu, mutta zyrtecillä ollaan pärjätty tähän asti, tosin nuolemista täytyy välttää tai tulee isot ihottumat siihen kohtaan.

Kyllähään toi kuulostaa ihan allergialta tai ainakin on herkistynyt eläimelle, mun siskolla kävi niin että meillä oli ollut pitkään kotona marsu ja sitten vuosien kuluttua sisko herkistyi sille niin paljon että joutui ottamaan astmalääkkeet käyttöön, no marsukin kuoli sitten vuoden päästä :(
 
juRONJAure
Meillä tyttö vähä yli vuoden.Itelläni koira,kissa ja kaikki muutkin karvalemmikit allergisoivat.
Tyttö oli syntymästään asti joka kk nuhassa,räkää valui..mitään sen suurempia oireita ei ollut eikä lääkärikään osannut sanoa mikä oli muutkun että hakee sitä vastustuskykyä.
Syksyllä ollessa perheessä kylässä neiti sitten sai selviä oireita,silmien punoitusta,yskää,hengen ahdistusta.Tässä kyläpaikassa kissoja,koira ja kani.
Itse olen lääkityksellä melkein ympäri vuoden joten itelleni oireet eivät tule lyhyen ajan sisälllä.
Kävimme tytön kanssa verikokeissa josta kissa,koira-allergiat odettiin mutta ne olivat negatiivisia.
Joten uskon vakaasti että tytöllä on eläinallergia kuitenkin.
Ainaiset nuhaoireet joka kk loppuivat nyt viime vuoden lopulla,en tiiä mikä ne aiheutti koska meillä ei ole mitään mikä pitäisi allergisoida.
Huonekasvit ja kukat eivät myöskään sovi astmaatikoille tai joillekin allergiaa sairastaville.
Eläinpöly häviää tosiaan vasta 6kk jälkeen.
Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä

=) =)
 
ninnu77 harmaana
Meillä neitillä oli jaloissa ja olkapäissä ihottumaa, välillä aika pahan näkönen. Alko punasena kuivana kohtana ja kun neiti niitä kynsi niin ne paheni vaan. Käytiin lastenpolilla ja lääkäri laitto lähetteen verikokeisiin, josta sit selvis että koiralle oli pieni reaktio. Meillä 9-vuotias koira, joka ollut pennusta asti ja lääkäri ehotti vakavasti miettimään että mitä koiralle tehdään. Muuten meillä neiti ollu terveenä. Ei ole ollu jatkuvaa nuhaa eikä oikeastaan kunnon flunssaakaan kun vasta nyt. Ainoastaan ihottumaa. Onneksi mun vanhemmat voi ottaa koiramme jos päätetään siitä luopua.Kissalle ei ollu allerginen. niin ja ikää neitillä on kohta 1v2kk.
 
Kiitoksia tosi paljon vastauksistanne!!

En siis ole aivan hakoteillä jos olen sitä mieltä että neidillämme on puhjennut ainakin kissa- ja koira-allergia.
Osasyy tähän oireiluun voi olla myös se kun otatimme homenäytteet talostamme ja ilmeni että joitakin hometyyppejä on joten voi olla että nuo homeet on herkistänyt tyttöämme niin että on nyt sitten koirallekin allerginen.
Pikkasen on pää kuin puulla päähän lyöty, otamme selvää nyt eri tahoilta mitä meidän nyt tässä tilanteessa tulee tehdä, se on selvää että asunto menee remonttiin mutta täytyy selvittää myös se että mikä on myyjän vastuu tässä homeongelmassa...
 

Yhteistyössä