Koira ihmiset....suosituksia???

  • Viestiketjun aloittaja "Elli"
  • Ensimmäinen viesti
"Elli"
Meidän perheellä on haaveena ostaa koira ens kesänä, MUTTA vielä ei olla täysin varmoja mikä rotu olisi paras meille. Meillä on 1 kouluikäinen ja kaksi pienempää lasta. Haaveena olisi lapsiystävällinen, ei haukkuherkkä ja suhteellisen pienikokoinen koira. Tykkäämme ulkoilla/lenkkeillä paljon ja turkin hoito ei myöskään olisi ongelma (siis jos pidempi karva).

Mitä rotua suosittelisitte ja mitä rotua ette ja miksi???
Ollaan mietitty alustavasti esim. jackrusselia, shetlanninlammaskoiraa tai cavalier kingcharlesinspanielia
 
Tolleri
Meillä novascotiannoutaja, narttu, ikää 9 kk ja ihanampaa koiraa en ole vielä löytänyt. On todella lapsiystävällinen ja lempeä, antaa meidän 7 v. tytön touhuta hänen kanssa mitä vaan hermostumatta. Rotuna tolleri on todella oppivainen, innokas lenkkeilijä, tykkää osallistua perheen touhuihin eikä hauku juuri lainkaan, näiden asioiden vuoksi mekin miellyimme rotuun. Lisäksi ulkonäöllisesti aivan todella hurmaava ja ylväs. Nartut jäävät uroksia huomattavasti pienemmäksi, joten pienet lapsetkin voivat osallistua ulkoilutukseen. Suosittelen!!!!
 
Meillä novascotiannoutaja, narttu, ikää 9 kk ja ihanampaa koiraa en ole vielä löytänyt. On todella lapsiystävällinen ja lempeä, antaa meidän 7 v. tytön touhuta hänen kanssa mitä vaan hermostumatta. Rotuna tolleri on todella oppivainen, innokas lenkkeilijä, tykkää osallistua perheen touhuihin eikä hauku juuri lainkaan, näiden asioiden vuoksi mekin miellyimme rotuun. Lisäksi ulkonäöllisesti aivan todella hurmaava ja ylväs. Nartut jäävät uroksia huomattavasti pienemmäksi, joten pienet lapsetkin voivat osallistua ulkoilutukseen. Suosittelen!!!!
Tolleria ei suositella ensimmäiseksi koiraksi ainakaan..
 
"Elli"
Minulla on ollut nuorempana koira, mutta mielellään rotu joka on suhteellisen helppo kouluttaa näin pitkän ajan jälkeen. Mielellään otan vielä ehdotuksia ja mielipiteitä vastaan.
 
Ei jackrusselia kun on pieniä lapsia! Tosi suloisiahan ne on mutta terrierillä on terrierin luonne ja sitä paitsi ovat aika haukkuherkkiä. CKC-spanieliahan eläinlääkärit suosittelivat ettei enää jalosteta koska on niin sairas rotu,siksi en suosittele sitäkään. Shettis on kyllä kiva koira ja oikein lempeä ja lapsiystävällinen. Sit omaa rotua voisin kans suositella Portugalin podengo ja hieman isompi (keskikokoinen) Bordercollie, ovat meillä kumpikin mainioita perhe-ja harrastuskoiria :heart:
 
"vieras"
CKC-spanielia en minäkään suosittele, niin sairaaksi jalostettu rotu :(
sheltti saa äänen täältäkin, täydellinen koko, tykkää liikunnasta ja on aina menossa mukana. sopii lapsiperheeseen.
 
koiraihminen
Parsonrusselinterrieri.. koiran kanssa pitää pennusta asti olla "tiukka", mutta lasten kanssa tulee mahtavasti toimeen,kun luovutusiästä asti ollut tekemisissä. Aktiivisena koirana vaatii paljon tekemistä ja llikuntaa , koska on "iso koira pienessä paketissa"
 
tuulomantorttu
jack russelit haukkuu ja ovat mielestäni liian pieniä koiria lapsiperheeseen. Koiraa voi sattua, jos lapsi tallaa vahingossa päälle. miten olisi brassi? terrieri myös, jack russelin näkoinen mutta hieman isompi. Paino max 10kg ja säkä 30-40cm. meillä on 5v brassi ja on ihan paras koira lapsiperheeseen! liikuntaa ja lasten kanssa peuhaamista rakastaa mutta sateella ei lähde ulos. haukkuu mutta VAIN varoittavasti. Ei ole vihainen, hieman epäluuloinen mutta ystävällinen kaikkia uusia juttuja kohtaan. otettiin tämä meidän koira kun lapset oli 5kk ja 2v. Loistavasti mennyt ihan ensipäivistä asti. on todella älykäs rotu ja kaikkea muuta paitsi palveluskoirajuttuja saa harrastaa. oppii helposti temppuja ja kiintyy syvästi omaan perheeseen. tykkää saunasta!
 
tuulomantorttu
[QUOTE="Elli";24594290]Onko toi Brassi miten vaikea koulutettava?[/QUOTE]

Ei lainkaan vaikea. Namittaa vaan paljon ja ihan alusta aloittaa koulutuksen leikittämisen varjolla, ja totuttaa kaikkeen mahdolliseen. Tää rotu on siitäkin hyvä, ettei ole taipuvainen karkailuun, pysyy aitaamattomalla pihalla irti. Luoksetulon ja istumisen käskystä oppi kahdessa päivässä tämä meidän brassi. Lapsuudenkodissani oli noutaja ja doberman ja voin sanoa että tämä on helpompi kuin nuo yhteensä!

Rotuesittely: Brasilianterrieri | hauva.com on koiraportaali, koirakeskustelupalsta, koiratuotekauppa ja koirakuvagalleria

Nämä koirat maksaa tonnin verran ja kasvattajilta voi kysellä lisää. :)
 
Arrom
Koiran haukkuherkkyys riippuu koulutuksesta. Pikkukoirat jäävät usein kouluttamatta ja ovat siksi usein räksyttäviä ärsyttäviä piskejä. Kannattaa myös huomata että lapsiystävällinen koira EI siedä lasten retuutettavana olemista.
 
"Elli"
Aika itsestään selvää, että koira ei siedä lasten retuuttamista...eli lapsiystävällisellä en tarkoittanut sitä :) On niissä pienissäkin eroja vaikka miten hyvin koulutettuja, että toiset rodut vain haukkuvat herkemmin. Ja tiedän kyllä, että kokoon katsomatta kaikki koirat tarvitsevat hyvän/kunnon peruskoulutuksen ja toiset rodut vaativamman koulutuksen.
 
Koi Kannattaa myös huomata että lapsiystävällinen koira EI siedä lasten retuutettavana olemista.
No kyllä lapsiystävällinen koira enemmän sitä sietää kun hyvin varauksellinen koira, joka ei lapsista piittaa pätkääkään.

Toki tuo ei tarkoita, että lapset saisi rääkätä koiraa, mutta vaikea on omassa talossa elää, jos on heti vaara, että jos lapsi hieman kiskaisee korvasta tai astuu hännänpäälle vahingossa, niin koira hyökkäisi kohti..
 
Tolleri
Meidän tolleri on meille ensimmäinen koira ja ollaankin ihmetelty miksi siitä monesti sanotaan, ettei sovi ekaksi koiraksi. Toki on leikkisä ja aktiivinen, mutta myös hyvin sopeutuvainen perheen menoihin, aikatauluihin ja lenkkeihin. Meistä ainakin aivan unelma valinta lapsiperheeseen luonteensa puolesta!
 
Oma lehmä ojassa, mutta suosittelen lapinporokoiraa.
On lapsiystävällinen, on helppo kouluttaa, tietynlainen haukkuherkkyys vaan on miinuksena.
Kokokin on passeli.
 

Yhteistyössä