koira ja vauva

  • Viestiketjun aloittaja hätääntynyt
  • Ensimmäinen viesti
hätääntynyt
Tiedän että aihe kuuluu lemmikkien kohdalle mutta siellä on niin vähän porukkaa että ajattelin jos täältä saisi neuvoja. meillä on 4 vuotias uros koira mikä on meille ja joillekin kiltti, mutta muille vieraille häijy. ja jopa lapsille vaikka ei ole ollut yhtään pahaa kontaktia lapsiin. koira näykkii vielä ei ole purrut ketään ,mutta koska näykkii on vaan ajan kysymys. lapsi voi olla sylissä mutta kun pistät maahan ja lapsi lähtee kävelemään koira murisee. ja nyt meillä on pieni poika ja odotab kauhulla koska poika lähtee konttaamaan tai kävelemään että mitä tulee. mitä pitäisi tehdä? yrittää ja katsoa mitä tulee vai? kysyin jo sellaisia koiranomeilta niin koira pitäisi viedä psykologin arvioitavaksi kysyin hintaa ja se arviointi kerta on n.2h ja 120 e, mitä teen????
 
mammammaa
vie piikille. meidän koira ei antanut edes merkkejä, yhtäkkiä vaan läimäytti tassulla tyttöä poskelle (koira painoi yli 90 kg, joten ei ihan pieni tassu). vietii suoraa piikille ja lääkäri totes, että jotain on pahasti ollu päässä vialla kun kuukahti jo nukutuspiikkiin ( ei myrkkylliseen)
 
Meillä koira osotti jo raskausaikana minulle mieltään.Pissi ja kakki sisälle...Kuulema naisen ominaishaju muuttuu raskausaikana ja tästä koira tiesi jotain tapahtuvan.Vauva kun tuli kotiin koira oli onnessaaan uudesta "kaverista".Mutta tarpeiden teko sisälle jatku.Pistettiin koiran kouluun uudestaan.Eli tehtiin sille selväksi ettei se ole pomo talossa,kuljetaan itse ensin ovista,ei päästetä ryntäämään ruokakupille ilman lupaa,ei anneta hyppiä,jne.Tämä auttoi eli piikki vältettiin.
Vaikuttaa siltä että teillä on hieman sekaisin kuka on pomo.Koira yrittää ottaa laumanjohtajuuden.Koulutusta.Jos se ei auta sit piikille.
 
hätääntynyt
joo meil on sama et pissaa ja kakkaa sisälle. meil on vaan se ongelma et ei oo rahaa et vois viedä koulutukseen. ja ollaan käyty niis ilmaisissa koira harjotuksissa ja siel on aina n.50 koiraa ni siel ei oikeen saa apua. kiitos vastauksista ja lisää neuvoja saa antaa jos keksii jotain ratkaisuja.
 
Avovaimo
Kuulostaa siltä kuin aloittajan koira kuvittelisi olevan lasta ylempänä arvojärjestyksessä. rajaa koiran aluetta, liikkumista sisällä.Esim. Lapsi porteilla. Älä jätä hetkeksikään kahdestaan lapsen kanssa.
 
Isälläni oli bernhardilainen kun olin pieni, leppoisa koiravanhus. Noin puolitoista vuotiaana "erehdyin" menemään koiran ruokakupille, koira suuttui ja raapaisi minua kasvoihin. Ei ikinä kannata olettaa että koira ei satuta ihmistä vaikka olisi kuinka kiltti, eikä se olisi ikinä mitään pahaa tehnyt. Piikillehän isän koira sen jälkeen vietiin...
 
pippe83
meijä dalmis o jo raskaus aikana ollu kauhian suojelevaine,hävettää ku koira hukahtaa naapurilki jos moikkaa..muuten ei o hankala ollu.ain ku vien tytön nukkumaa kehtoonsa ni nette hauva tulee tarkistamaa et vaavi o sängys ja menee matkoihinsa. ku vauva välil tykkää kokeila koiran kuonoa ni koira on iha paikallaa ja antaa tutkia,se o meijä toine vauva.
 
kaksi koiraa
Minä en suostuisi asumaan saman katon alla koiran kanssa, joka murisee ihmisille ja puree. Onko teillä johtajuusongelma? Koiran paikka on alimmaisena laumassa, myös lapset ovat sen yläpuolella ja se on tehtävä koiralle selväksi. Kannttaisi hankkia tietoa koiran käyttäytymisestä ja kouluttamisesta jo ennen kuin koiran ottaa, ettei sitten tietämättään tee virheitä ja aiheuta ongelmia.

Meillä on koirien tilaa rajattu lapsiportein. Tarvittaessa koirat saa eri tilaan lapsen kanssa. Ikinä kumpikaan koira ei ole yrittänyt purra ihmistä ja päivittäin ovat lapsen kanssa tekemisissä. Mutta keskenään en jätä kovin pitkäksi aikaa. Koira on kuitenkin eläin ja voi vaikka vahingossa kaataa lapsen tai juosta yli innostuessaan, vaikka olisi kuinka ystävällinen ja kiltti.

Yritä nyt ensin kotona kouluttaa koiraa ja tee päivittäin johtajuusharjoituksia eli kuljet ensin ovista, annat koiran ottaa ruokaa vain sinun luvallasi, harjoittelet yleisesti tottelevaisuutta ja vaadit koiraa noudattamaan aina ja joka tilanteessa kaikkia käskyjäsi (tietysti ne pitää ensin opettaa sille, mutta kun osaa, niin yhtään ei lipsuta vaan on toteltava) jne. Ja rajaa sen aluetta äläkä jätä kaksin lapsen kanssa. Tietoa löytyy netistä ja kirjastosta. Ei heti ole pakko rynnätä kalliille maksulliselle kurssille, jos ei ole varaa.
 
meillä tyttö ei saa mennä koiran petille eikä ruokakupille. Ei tietekään tätä vielä ymmärrä (8,5kk), mut haetaan se aina pois, jos menee. Koirallakin täytyy olla oma paikka, missä saa olla rauhassa.
 
soikka
Luultavasti teille ei tule mitään ongelmaa, kunhan muistatte vain korostaa koiralle alussa, että vauva on hänen yläpuolellaan. Kun meidän esikoinen syntyi, meillä oli neljä koiraa ja vanhin hieman arvaamaton. En tosiaankaan jättänyt lasta koskaan esim lattialle yksin koirien kanssa. Portit olohuoneen ovessa jne auttoivat asiassa. Kun lapsi kasvoi ja alkoi liikkumaan, jouduin vahtimaan vanhinta koiraa, ettei lapsi pääse ahdistamaan sitä nurkkaan, repimään turkista, koskemaan ruokakuppiin jne. Joskus selkäni takana lapseni pääsi koskemaan koiraa ja murinalla selvittiin. Aina kun koirani alkoi murisemaan, komensin, käskin ehkä koirani liikkeelle ja hain lapsen vaivihkaa poissa. Siitä koirani oppi, että lapselle ei saa tehdä mitään, vaikka en joka hetki valvoisikaan.

Uskon, että selviätte, kunhan muistatte, että koirat ovat eläimiä eli niiden pitää tietää paikkansa laumassa ja opetatte lapselle pikkuhiljaa, että koiriin ei kosketa. Portti olohuoneen ovessa ei ole huono ajatus. Silloin voitte "säädellä" koiran olintilaa tarpeiden mukaan. Pidimme porttia myös makuuhuoneen ovessa, koska pienin koiramme halusi aina mennä vauvan sänkyyn nukkumaan.

 
katiaana
Muistakaa hoitaa myös koiraa... :/
Meillä koira aina ollu kiltti ja ihana ja ja ja.. :heart:
Kun raskaus alkoi temppuilla, ei koiralle ollut aikaa ollenkaan, joten raukka pieni kyhjötti nukkua puoli vuotta... Oli vaan "jaloista pois".
Sillon huoletti vauva, joten aattelin että koira pärjää.....
Vauva syntyi ja koira "pelkäsi" sitä ja jatkoi pakoiluaan...

Alkoi näykkiä vieraita ja olla vihainen niille, ei ole purassut vielä... :ashamed:

Olen antanut "vauvan" (nyt siis jo 1.7v) leikkiä ja hoitaa koiraa, yl. repii karvoista yms, koira murisee... Mutta ei ole puraissut. Näykii.......

Olen sitten ajatellut ja kasvattajan kanssa puhunut, niin luulen että koira luulee että vauvaa pitää jotenkin puolustaa ja siksi vihainen vieraille....
En nyt kuitenkaan piikille lähde toista viemään, koska todella rakastettava koira....
 
Maaruska
Kysymys ap:lle:
Miten olet reagoinut itse, kun koirasi on murissut lapsille? Näin äkkiä ajateltuna kyseessä voisi olla ihan johtajuusongelma. Silloin, kun koira murisee lapsille (tai aikuisellekin) sille on tehtävä selväksi, että se on väärin! Pelkkä sanallinen toruminen esim. ei-sanalla ei riitä (varsinkaan jos koiralle ei ole edes kielto-sana selvä siis sen tarkoitus). Tämän lisäksi voit yrittää kouluttaa koiraasi sietämään lapsia. Jos käyt koulutuskentällä kysy sieltä joltakin kouluttajalta ja pyydä saada ns. yksityiskoulutusta asiaan. Koulutuksella voit päästä pitkälle mutta jos et itse luota koiraasi niin se vaistoaa sen ja hommasta ei jatkossa tule mitään.
 
hätääntynyt
kiitos vastauksista. Ollaan kokeiltu sitäkin että rajataan koiran aluetta, mutta kun koira on aidan toisella puolella ja vaikka näkee meidät ulisee ja haukkuu melkein koko ajan. yö unet menee kun miettii miten saisi koiran pidettyä ettei tarvitsisi antaa pois. koira osaa käyttäytyä ja tottelee ja tekee mitä käsketään, mutta kun sille päälle sattuu niin ei usko mitään. ja tämä huonompi puoli on useimmin esillä.
 
hätääntynyt
joo en mäkään piikille oo viemässä. meidän omaa kultaa. jos ei muuten onnistu ni koira menee yhelle kaverille millä on ollut aikasemminkin koiria ja vaikeita koiria, ni me nähdään koiraa koska vaan ja saadaan kuulla kuulumisia.
 
Meillä myös iso koira ja vauva, ja on mennyt oikein hienosti. Kun tultiin kotiin sairaalasta annettiin koiran haistella vauvaa ja antaa jopa vähän pusuja vauvalle. Jos koira on käynyt nuolaisemassa vauvaa, ollaan vain kehuttu, ei kielletty!!! Tiedän että tämä on joidenkin mielestä iljettävää, mutta ei meistä. Siten koira osoittaa että välittää vauvasta ja haluaa olla ystävä, eli siitä ei mielestäni pidä koiraa torua. Kunhan ei kovasti ala nuolemaan.
Ainut konflikti on tullut kun vauva lähti konttaamaan. Silloin koira kerran alkoi nylkytellä vauvaa. Isäntä sitten saman tien otti koiraa niskasta ja painoi lattiaan eli näytti koiralle, että tämä on vauvaa alempana laumassa. Sen jälkeen ei mitään vastaavaa tapahtunut. Koira ja vauva ylimmät ystävät =) :heart:
Meille ollut alusta asti itsestään selvää, että koiralle pitää riittää myös omaa aikaa, sen pitää saada riittävästi huomiota ja ennen kaikkea lenkkeilyä. Koiralla pitää olla paikka missä se saa levätä ja mihin vauva ei saa sitä mennä häiritsemään.
 
Maaruska
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.12.2005 klo 14:40 Nuppu kirjoitti:
Meillä myös iso koira ja vauva, ja on mennyt oikein hienosti. Kun tultiin kotiin sairaalasta annettiin koiran haistella vauvaa ja antaa jopa vähän pusuja vauvalle. Jos koira on käynyt nuolaisemassa vauvaa, ollaan vain kehuttu, ei kielletty!!! Tiedän että tämä on joidenkin mielestä iljettävää, mutta ei meistä. Siten koira osoittaa että välittää vauvasta ja haluaa olla ystävä, eli siitä ei mielestäni pidä koiraa torua. Kunhan ei kovasti ala nuolemaan.
Ainut konflikti on tullut kun vauva lähti konttaamaan. Silloin koira kerran alkoi nylkytellä vauvaa. Isäntä sitten saman tien otti koiraa niskasta ja painoi lattiaan eli näytti koiralle, että tämä on vauvaa alempana laumassa. Sen jälkeen ei mitään vastaavaa tapahtunut. Koira ja vauva ylimmät ystävät =) :heart:
Meille ollut alusta asti itsestään selvää, että koiralle pitää riittää myös omaa aikaa, sen pitää saada riittävästi huomiota ja ennen kaikkea lenkkeilyä. Koiralla pitää olla paikka missä se saa levätä ja mihin vauva ei saa sitä mennä häiritsemään.
Asiaa!
 
hätääntynyt
koiral on oma paikka ja sen elämä on jatkunu samalla lailla ku ennen vauvaa. ei olla huomioitu yhtään sen vähempää. tulevaisuus vaan mietityttää. esim. kaveri minkä koira on tuntenut 2 vuotta kävi viime viikolla kylässä ja koira näykkäsi kädestä kun meinasi ottaa kahvikupin pöydältä. miksi näin? tälläinen mietityttää ja tämä kaveri ei ole koskaan ollut uhkaava koiraa kohtaan.
 
Juu en todellakaan tarkoittanut tuota kirjoitusta mitenkään ap:n neuvomiseksi. Kunhan vain kerroin meidän tarinan ja ihan yleisiä mielipiteitäni ;)
Enkä kyllä olekaan paras henkilö neuvomaan, koska minulla ei ole kokemusta monista koiraroduista, enkä kutsuisikaan itseäni koiraexpertiksi, vaikkakin koirien parissa olen ikäni touhunnut.

Mutta ehkä kannattaisi kääntyä esim. jonkun koirakerhon puoleen. Sieltä ainakin löytyy alan asiantuntijoita. Kuulostaa kyllä hurjalta että koira käy näykkimään, saati sitten ihan puree.. Sen vielä voisin sanoa, että koiran koulutushan on ikuisuus projekti. Eli kun koira oppii jonkin asian niin ei pidä ajatella että se on siinä, vaan taitoa pitää pitää yllä. Mun mielestä tuo kyllä vaikuttaa siltä, että koira testailee, että kukas se pomo oikein tässä talossa onkaan, mutta tosiaan, ota yhteyttä johonkin koirakouluttajaan. Puhelimessakin saa varmasti hyviä, ilmaisia neuvoja.
 

Yhteistyössä