koira puolustaa vauvaa!

Kuinka pitkälle koira voi vauvan puolustuksessa mennä? Meillä alkoi koiralla tämä pikku hiljaa. ensin lahjottiin vauvaa millon milläkin, jatkuvasti nukkuu vauvan lähellä ja seuraa vauvaa kaikkialle. ja nyt sitä kaiketi puolustetaan. Kauheaa kun itsekin jo alkaa pelkään omaa koiraa! mitä mä teen? ekana mielessä pois antaminen mutta onko muita keinoja?
 
Koeta osoittaa koiralle, että pystyt hoitamaan tilanteet yksin. Ulkoilut kannattaa suunnata rauhallisiin paikkoihin, joissa et joudu jännittämään. Muutenkin kannattaa koittaa olla mahdollisimman rento vauvan kanssa, mitä enemmänjännität tai pelkäät sitä enemmän koira kokee velvollisuudekseen suojella perheen uutta pentua.

Kannattaa ottaa siuhkepullo apuun jos koira on haluton päästämään sinua tai muita perheenjäseniä vauvan lähelle. Pyydä koiraa väistymään ja jos sei väisty, pyydä uudelleen topakammin ja terästä käskyä vesisuihkulla. Koiraan ei tarvitse koskea ja pääset silti käsittelemään vauvaa. Ja pikku hiljaa koirakin huomaa, että vauvaa ei tarvitse puolustaa kun olet lähistöllä.
 

Yhteistyössä