Koiran anaalirauhaset!

  • Viestiketjun aloittaja omistaja
  • Ensimmäinen viesti
omistaja
Miten teidän koiralla on ilmennyt anaalirauhastulehdus?

Meillä koiralla on ollut se kerran ja huomasin sen siitä, kun ei mielellään kakannut (mitään muita merkkejä en huomannut). Käytiin eläinlääkärissä muissa asioissa, niin hän sitten tyhjensi ne.

Nyt epäilen samaa, kun jahtaa häntäänsä usein ja hieman tuoksahtaa pahalle... Kurkkasin hännän alle ja peräaukon ympärys jotenkin pullottaa (joo, ällöä...).

Koira ei arista peräpäätään, vaikka en sitä nyt kovin ronkkinutkaan.

Kokemuksia?
 
Ei kokemuksia anaalirauhatulehduksesta, mutta entisellä koiravanhuksellani anaalirauhasia tyhjentelin kerran kuussa kun täyttyivät. Koira hinkkasi pyllyä maahan ja jahtasi takapuoltaan...siitä tiesi, että rauhaset oli täynnä. Neuvoisin siis tyhjentämään rauhaset, mutta jos ei mitään nestettä tule niin älä liikaa sorki, ettei vaan tulehdu.
 
Mulla ei koiraa oo mutta anoppilassa on jackrussel. Siitä koirasta tulee ihan yhtäkkiä sellasta kirkasta nestettä joka haisee ihan tajuttoman pahalle (en edes keksi mikä voisi haista pahemmalle..) ja ollaan ihmetelty että mitä se on. Muutaman kerran oon nähny sen hiuttavan takapuoltaan mattoon, joten voiskohan se olla just tätä?
 
Olen ulkoapäin anaalirauhaset tyhjentänyt ja se onnistuu vallan mainiosti niin. On mieluisampaa itselle ja koiralle.

Mene kylppäriin koiran kanssa, laita lämmintä vettä tulemaan suihkusta ja huljuttele koiran takapuolta hetki. Ota koira jalkojesi väliin peräpää etupuolellesi. Kumarru ja nosta häntä ylös toisella kädellä. Aseta sormet (etusormi+peukalo) peräaukon molemmille sivuille ja paina kevyesti. Jos nestettä ei tule, paina hieman kovemmin, mutta hellästi ja jos koira uikuttaa päästä heti irti ja lopeta tyhjennys! (Rauhaset voivat olla niin tulehtuneet, että sattuu, vie eläinlääkäriin!) Muutaman kerran pursitamalla pitäisi tyhjentyä. Voit myös kokeilla siirrtää otetta eri kohtaan jos koira on rauhallinen ja nestettä ei tunnu tulevan. Huuhtele lopuksi takapuoli vielä lämpimällä vedellä. Pese kätesi hyvin!!

Hauskoja suihkuhetkiä! :D
 
tässä hyvät ohjeet lainattuna eräältä toiselta palstalta :D

1. Laitan kertakäyttöhanskan valmiiksi ja rasvaan niistä etusormen jollain rasvaisella perusvoiteella tai vaseliinilla.
2. Koira käsketään suihkuhuoneeseen ja suihkuttelen sen peräaukon aluetta suht lämpimällä vedellä muutaman minuutin, jotta lihakset hieman rentoutuu.
3. Laitan sen kertakäyttöhanskan käteen.
4. Otan koiran napakasti jalkojeni väliin ja työnnän sen etusormen (jonka ympärillä ulkopuolelta rasvattu kumihanska) peräaukkoon ja tunnustelen. Aukon molemminpuolin (kello 5 ja kello 7) tuntuu semmoiset kovat rauhaset eli semmoiset sormenpäänkokoiset pallerot (siis jos ovat täynnä niin tuntuvat).
5. Otan yhden rauhasen kerrallaan etusormen (ja peräaukon ulkopuolella olevan) peukalon väliin ja puristan niin että rauhanen tyhjenee, sen kyllä tuntee, huomaa ja haistaa.
6. Kun molemmat rauhaset on tyhjennetty, huuhtelen peräaukon ympäristön runsaalla vedellä ja pesen vielä myös shamppoolla, koska se anaalineste on aika tujua tavaraa ja saattaa ärsyttää koiran ihoa.
7. Koiran voi vapauttaa ja palkata!
 
henkivoi hasta kans jos on analit tulehtunu. jos toistuu useasti niin ell voi tehä huuhtelun niihin joka auttaa pitempään ku pelkkä tyhjentäminen. käytä ell tykänä ja pyyä sitä näyttään aivan kunnolla miten tyhjennettään.

seisojalta jouvuin tyhjentään, vanhuuenvaivoina tuli. hanska+ rasvaa. ulkona tyhjensin koska se haju on aivan kaamea!
 
raili.roos
Nyt huomasin että omakin on ruvennu hankaamaan mattoa ja eteisen se on karkea,on vähän nolo kun kiellän,en vaan ole uskaltanut tehdä ostin koiran 2v suoraan kennelistä.Muut hoidot on menny hyvin.
 

Yhteistyössä