Koiran karanneet pallit???

  • Viestiketjun aloittaja "Vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"Vieras"
Kellään uroskoiria jolla täytteet tallella?
Tänään huomasin 2v uroskoirallamme että pallit olivat karanneet mahan puolelle. Kaksi kovaa luumun kokoista palluraa. Ja kikkelikin näytti silloin todella oudolle, sieltä jotain punaista epämääräistä "tursusi".
Mikähän vialla vai onko normaali että pallit huitelee missä sattuu?
Tilanne palasi kyllä normaaliksi.
 
Ei kyllä ole normaalia aikuisella koiralla. Jos kivekset ei pysy paikallaan kannattaa ne nappasta pois. Hissikives todennäköisesti aiheuttaa jatkossa ongelmia kipuilun, nivestyrän tai kasvainten muodossa. Oikein huonossa tapauksessa voi syntyä kuolio.

Kivesongelmat ovat myös perinnöllisiä, joten jalostuskäyttöä alottajan koiralla tuskin on edessä, joten senkään takia ei palleja kannata säästellä. Alottajan tapauksessa itse kasvattajana poistattaisin killuttimet.
 
[QUOTE="Aloittaja";28411453]Aina sillon tällän olen ne nähnyt tuolleen huitelevan vatsan puolella.
Viime kerrastankyllä pitkä aika, taisi olla pentuna jopa.[/QUOTE]

Koiran kikkelin molemmin puolin on sellaiset paisuvaiskudokset, mitkä edesauttavat nalkkiin jäämistä (kait). En ole koskaan nähnyt koirien touhuja, mutta tuo toinen koiristani nuolee vehkeitään niin, että ne paisuvaispallukat tulevat esinahan ulkopuolelle näkyviin. Tosi hurjan näköistä. :x Mutta jos kiveksiä ei tunnu, niin öö, en tiedä. Kysy eläinlääkäriltä!
 

Yhteistyössä