Koiran koulutus

Meillä on puolitoistavuotias uros, joka on alkanut nyt parin kuukauden aikana käyttäytyä oudosti.. Haukkuu ja murisee. Joskus jopa käy käteen kiinni.. Ollan yritetty nyt komentaa sitä ja "kouluttaa", mutta ei tunnu tehoavan mikään.. (meillä on myös 5kk ikäinen poika, sille ei ole ollut "äksy", huolehtii)

Olisko teillä jotain hyvää vinkkiä mitä voisi vielä kokeillä?
 
Kuulostaa että kaveri yrittää leikkiä johtajaa, se on tuossa iässä murkkuiässä ja koittaa kaikkea. Tiukka ja johdonmukainen ote sen kanssa! Noudattakaa tarkkaa arvojärjestystä kaikessa, koira alimpana laumassa. Esim ovista se kulkee viimeisenä, sen on luovutettava lelut yms kiltisti jne... Ja sitten tietty normaali koulutusta.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 06.01.2006 klo 22:52 LaPooh kirjoitti:
Kuulostaa että kaveri yrittää leikkiä johtajaa, se on tuossa iässä murkkuiässä ja koittaa kaikkea. Tiukka ja johdonmukainen ote sen kanssa! Noudattakaa tarkkaa arvojärjestystä kaikessa, koira alimpana laumassa. Esim ovista se kulkee viimeisenä, sen on luovutettava lelut yms kiltisti jne... Ja sitten tietty normaali koulutusta.
aivan!!! mulla on tossa tälläkin hetkellä uros, joka on "kovempi kuin luulee olevansa" ikää n. 2 vuotta... ja voin sanoa, että jos et ota luuloja siltä pois nyt niin et koskaan! meillä on kokeiltu kaikki namista-remmeihin eikä "mikään" auta (huom... tämä siis lähiympäristössä, esim. näyttelyissä ei mitään tämmösiä "rähinäoireita) toisaalta siinä on mulle "sitä jotain"
mut se raja kulkeekin ehkä siinä, että tietää miten toimia, joten esim. terrierirodun ollessa kyseessä kannatan sitä, että heti tämmöset ei toivotut käytöset "ruoditaan pois heti" .... eli siis minkärotunenkoiraonkyseessä?
 
Hieman siis tarkennusta...

siis kyseessä on villakoira/cottoni... Osaa tehdä joskus hiemojakin temppuja, mutta saattaa yhtääkkiä suuttua ja käydä muristen käteen kiinni. Silloin ollaan komennettu, otettu lelu pois ja käskettu omalle paikalle. Tämä on jonkin verran toiminut. Menee itsekseenkin omalle paikalleen, jos käy jollekin ärhentelemässä ja se alkaa komentaa..

EIkä oo näyttelykoira, joten ei käytöksen pidä siis olla aivan täydellistä.. :) Ollaan nyt opetettu sille ihan tässä viimepäivinä, "lelun tuomista käteen" ja se sujuu jo ihan hyvin. Jopa silloin kun kyse on "kielletystä". Saa herkun kun tekee oikein.

Pelottaa vaan ton lapsen takia.. Ettei vaan tule käymään mitään. Tähän asti ei ole ollut sen kanssa ongelmia, mutta nyt pikkunen on alkanu liikkumaan sen verran kovasti, että saa jo koiran turkista kiinni...

Mutta haukkuminen tässä eniten ottaa päähän.. Sille kun ei voi mitään. Onko teillä kokemusta haukunestopannoista, Onko niistä mitään hyötyä? tiiättekö missä hinnoissa liikkuu? taitaa olla meidän vilperille ainoa keino..
 
Vaikea tietysti sanoa näin näkemättä, mutta kyse vois olla just tosta että koiralle ei ole tehty selväksi sen paikkaa laumassa ja kun se yrittää isotella, sitä pitää kieltää määrätietoisesti ja niin että se todella tajuaa ettei sen käytös ollut hyväksyttävää! Ja siis mikään pää punaisena huutaminen ei auta vaan todellakin itse pitää pysyä tyynenä. Johonkin koulutukseen menoa kannattais harkita, sieltä sais varmasti ohjaajilta hyviä neuvoja. =)
 
Ei se koiran koko katso sen luuloja itsestään... Pienet koirat usein oikeastaan pääsevätkin helpommin niskan päälle huomaamatta kun niille ei välttämättä pidetä niin napakkaa kuria. Eli edelleen peräänkuulutan sitä tiukkaa ja johdonmukaista toimintaa. Se on tärkeää lapsenkin kannalta ettei koira luule lasta samanvertaisekseen tai jopa alemmaksi laumanjäseneksi.
Olen kuullut ihan positiivisia kommentteja haukunestopannoista, joillakin koira on alkanut "pelkäämään" pantaa niin, että vaikka rasia on ollut tyhjä niin kuono on pysynyt kiinni...

 
Meillä on koirat koulutettu ihan pienestä asti ja näytetty niille niiden paikka laumassamme, joka on alin. Nuorempi 7kk koira(saksanpaimenkoira) yrittää nyt tuota puremista, mutta luulot on otettava heti pois, koska kun se on vanhempi, on vaikeampi alkaa kouluttamaan noita perusjuttuja!
Netistä löytyy myös paljon tietoa koulutuksista ja kursseja koirien koulutuksiin, ja eläinlääkärille voi mennä tarkastamaan, että ei ole vaan mitään kipuja, jotka aiheurttaisivat epänorm. käyttäytymistä!
 
En huomannut, että koiranne oli 1.5v, joten varmaan siitä murkkuiästä on kyse. Kannattaa ehdottomasti mennä jonnekin koulutuksiin, ja ottaa selvää koiran kouluttamisesta, koska pienikin koira voi tehdä paljon pahaa! Ja tietty se nyt yrittää kaikkensa ollakseen pomo, mutta se on heti saatava pois. Onnea yrityksille!! :)
 

Yhteistyössä