Kokemuksia munuaistulehduksesta?

Onko kellään tullut virtsatietulehduksen seurauksena munuaistulehdusta?
Mulla oli tuossa noin kuukausi sitten vti:n takia antibiootit ja ne auttoivat hyvin, mutta nyt on ruvennut pari päivää sitten jomottamaan alavatsaa ja vasenta nivusta ja välillä selkää, kirvelee myös virtsatessa taas. Kipu vähän niinkuin sahaa paikasta toiseen, välillä alavatsassa, alaselässä, keskiselässä, nivusessa. Myös rintakehällä ja jaloissa tuntemuksia. Kuumetta ei ole ollut eikä kipu ole ollut mitenkään niin kovaa että päivystykseen olisi tarvinnut mennä.
Kuinkakohan nopeasti vti nousee munuaisiin? Ja meneekö se munuaisiin, jos en hae taas antibiootteja vai voiko mennä ohi itsekseen? Voiko munuaistulehdus olla ilman kuumetta? Kertokaa kokemuksianne, että mistä tietää että on munuaistulehdus.
 
vierailija
Virtsatietulehdus voi edetä munuaisiin, tai voi olla etenemättä.
Tiedät että se on munuaisissa kun kuume nousee.
Mutta sitä et ehkä tiennyt, että se on myös vaarallista, jos/kun se pääsee munuaisiin asti, koska sen jälkeen bakteereilla on avoin reitti suoraa verenkiertoon. Ja kuinka pahaa jälkeä "verenmyrkytys" tekee on ihan vain tuurista kiinni. Vaihtoehdot on kuumeesta, henkityskoneeseen, sydämen erilaiset tulehdukset, elintärkeiden elinten vauriot, raajakuoliot, jne - ihan vaan näin pelotellakseni kerron tosielämän esimerkkejä.

No mutta. Pissatulehduskin voi mennä itsestään ohitse. Mutta sun kohdalla, veisin heti heti pissanäytteen (oikean bakteerin määrittämiseksi) ja heti alottaisin antibiootin, koska uskon että sun kudokset ei ole vielä ihan toipuneet edellisestäkään tulehduksesta. Voi olla että kyse on vieläpä samasta aiemmasta tulehduksesta.
...Saithan ohjeita miten välttää pissatulehdus..? Hyvä alapääpesu ennen seksiä, ei sörkitä ees taas etu- ja takapuolella, edes sormien kanssa.. Toiset saa uimisesta helposti, eli käy kunnon pesulla uinnin jälkeen.. Pyyhi alapää edestä taakse päin... hoida mahdolliset hiivatulehdukset (heikentää limakalvoja), ja hoida limakalvot kuntoon.

Jos kuume nousee yöllä, niin sun pitää mennä jo yöllä päivystykseen. Pyelonefriitti on päivystysasia.
Mutta muuten ota yöksi 1g Panadolia, ja eiköhän ne oireet viimeistää aamulla aja sut päivystykseen. :)
 

Yhteistyössä