Kokemuksia ruokatorven ph-mittauksesta???

Niin eli millaisia kokemuksia teillä on tuosta ns refluksimittauksesta?
Onko ollut ongelmia ja jos niin minkälaisia?

Meillä laitettiin toissa pv:nä piuhat paikalleen ja tarkoitus oli pitää se vuorokausi... nooh poika oksenteli koko illan 10-20 min välein, niinpä tuo mittaus piti lopettaa kesken :( Tosin tuo piuha ehti olla paikallaan ilman oksenteluja noin 9 h, mutta kun tuli eka oksu, niiin sitten sitä riittikin niin kauan kunnes piuhat otettiin pois!

Epäiltiin oksennustautia, mutta nyt on kulunut 1.5 vrk tuosta taudista ja kenelläkään muulla perheenjäsenellä ei ole tuota tautia tullut, joten enpä usko että se mitään oksutautia ollut...

Kertokaahan kokemuksianne!
 
Meillä se tehtiin joskus 5 kk ikäiselle ja eihän se ihan putkeen mennyt :( Piuha oli paikallaan koko vuorokauden, mutta yhtä huutoa se oli ja mitään ei oikein suostunut syömään (tai no silloin juomaan) koko aikana. Kuulemani mukaan muilla on yleensä mennyt paremmin....Oman arvoini mukaan miellä lapsella oli ruokatorvi varmaan jo niin huonossa kunnossa, että ohut piuhakin ärsytti sitä lisää.

Toivottavasti tuosta nyt jotain hyötyä olisi ollut, siis siitä ajasta minkä piuha oli paikallaan.
 
No huh hah heijaa, kirjoittelin jo juttuja tähän ja se hävisi jonnekin...
Eli kiitti kommentistasi!
Meillä ei syönnin/juonnin suhteen ollut mitään ongelmia, ennenkuin tuo oksentelu alkoi.
Tosin sen asennuksessa oli jotain ongelmia, se meni ensimmäiselllä kerralla jotenkin mutkalle???

Varmistettiinko teillä röntgenillä tuon piuhan paikallaan olo? Meillä ei.
 
Meillä poika oli reilu 2v kun tuo tehtiin, ja pysyi paikoillaan jopa 7h. Poika itse otti sen nenäletkun pois. Onneksi oli porukkaa paikalla vielä sairaalalla, niin neuvoivat miten tallennetaan tiedot. Syöminen ja juominen sujui ihan hyvin, ei ollut kakomisia. Asennuksessa oli ongelmia, ei röntgeniä otettu, sanoivat vaan että joo, on paikoillaan.
 
Pojalla oli syntymästään asti oksentelua, ja vuoden ikäisenä oli niin sairaan näköinen että otettiin sairaalaan osastolle viikoksi tutkimuksiin. Kuvattiin pää, tehtiin tähystykset, otettii ultrat ja röntgenit ym. Lapsipolilla käytiin varmaan sen 20 kertaa + tuo osastolla olo, ja vasta kun pojalle silloin reilu 2 vuotiaana laitettiin tuo ph-mittaus, saatiin diagnoosiksi ruokatorven refluksisairaus. Neljää eri lääkettä kokeiltiin, mikään ei auttanut. Nyt poika täyttää elokuussa 5v, ja vain hieman on helpottanut oireet. Aamulla jos hörpyn ottaa esim. vettä, se kipuaa heti takaisin. Ulos ei tule, paine ilmeisesti helpottanut, ja poika nielee takaisin ne mitkä suuhun tulleet. Ja se on tuollaista läpi päivän kymmeniä kertoja. Tuli mieleen, että ennen osastolla oloa poika söi purkkiruokaa, ja siellä kun ns. kotiruokaa annettiin, helpotti jo hieman siitä oireet. Kotonakin sitten vain kotiruokaa annettiin. Sen olen huomannut että jos stressiä pojalla tai vastaavaa, oireet pahenevat. kirurgin juttusillakin käytiin kun poika oli reilu 3v, mutta ei suostunut leikkaamaan. Sanoi että hyvät mahdollisuudet parantua itsekseen. jos kouluikään mennessä ei ole helpottanut enempää, mietitään leikkausta uudelleen. Toivon todellakin että menisi ohi itsekseen... Lääkitystä ei siis ollut ennen mittausta. Zantac ja Prepulsid olivat kahden lääkkeen nimet, muita en muista. Toivottavasti teillä menisi ohi paremmin.:) Meidän pojalla on maitohampaista kulunut kiilteet kokonaan jo pois ja 4kk:n välein pitää käydä fluorilakkaa laittamassa hampaisiin että olisi edes jotain suojaa. Kysele vaan lisää jos jotain tulee mieleen, jos osaan niin vastaan.:)
 
Hei Malin ja kiitos kun kerroit teidän tarinan. Tuli vain sellainen mieleen että tiedän lapsella ei siis missään vaiheessa ole todettu/epäilty mitään ruoka-aineallergiaa?

Meillä tämän pojan refluksi on mielestäni molempia allergista ja rakenteellista. Siksipä tämä ruokavalion kanssa on kamalaa säätämistä, jotta säilyis etes jonkinlainen balanssi ja yöunet. Niin mites teillä onko tuo refluksi haitannut päivä/yöunia?

Meilläkin oli vauva aikana sellaista reilumpaa oksentelua ja pulauttelua, nyttemmin ne on jääneet pois, on vain tuota kurkkuun ja nenään nousemista.
Onko teillä ollut korvatulehduksia enemmälti?

Meillä on myös tällä hetkellä 4 v poika, jolla oli tuota vauva-ajan refluksiongelmaa. Nykysin saa sellaisia 1.5 vrk:n hikkapäiviä silloin kun syönyt jotain sopimatonta/allergiaa aiheuttavaa. Onko teillä ollut tuollaista hikkaoiretta?

Vielä olisin kysynyt tuosta tähystysasiasta, ilmeisesti siis ruokatorven tähystys? Siinäkö ei siis selvinnyt mitään? Kiitti vain jos viitsit vastailla!
 
Voi kurjuus että teillä vielä allergiat päälle. Meilläkin pojalla epäiltiin allergioita ja testejä otettiin ties mistä, aina negaa näyttivät. Refluksi ei ole ikinä onneksi unia haitannut, tai ainakaan poika ei ole herännyt öisin sen takia. Korvatulehduksia ollut 1 alle vuoden ikäisenä. Hikkaoireitakaan ei ole ollut. Ruokatorventähystyksestä ei selvinnyt mitään silloin kun poika oli sen vuoden vanha. Ph-mittauksen jälkeen diagnoosi saatiin.

Tosi harmillista että teillä enempi vaivoja refluksin lisäksi... Meillä kuopuksella oli oksentelua pienenä myös aika rankasti, mutta täyttää ensi kuussa 3v ja ehkä kerran viikossa nousee suuhun syömiset. Onneksi hänen kanssa selvittiin vähemmällä.

Onko teillä mitä jatkosta nyt puhuttu? Meillä ei seurantaa enää ole. Kouluiässä sitten soittelen lähetettä jos ei ole helpottanut.
 
Mulla on soittoaika muutaman viikon päästä lääkärille, jolloin sitten jatkot mietitään.
Kun ne kuitenkin katsoo tuon ph-mittauksen tulokset siihen asti kun se piuha paikoillaan oli, sen tiedoston purkamisessa menee 2 vk, en kyllä ymmärrä miksi niin kauan?
Saa nähdä mitä sitten tapahtuu, melko varmasti ainakin vaihdetaan lääkitystä (meillähän on tuo Zantac ollut käytössä).
 
Meillä saatiin nuo mittauksen tulokset samana päivänä, kun piuha otettiin pois :/ Outoa siis, että kaksi viikkoa menee...

Meillä muksulla on nyt varsinkin isompana tuo hikka ihan ensimmäinen merkki siitä, että refluksia on. Kysyin joskus asiaa ihan lääkäriltä, joka vahvisti sen, että tosiaan liittyy refluksiin. Meillä siis aletaan myös hikkaamaan, kun on syöty jotain sopimatonta.

Meillä on muuten tehty noita allergiatestejä (prick ja verikoe) useamman kerran ja niissä ei mitään ole meilläkään mitään näkynyt, vaikka siis allergioita löytyy ihan riittävästi. Nehän mittaavat vain IgE välitteisiä allergioita.
 
Meillä viimeksi nuo allergiatestit pojalle tehty niihin aikoihin kun täytti 2v, ja negaa olivat aina. Viime syksyn lopulla alkoi ripulointi. Alkuun oli silloin tällöin, viime vuoden lopulla päivittäin saattoi 5 kertaa päivässä ripulilla käydä. Tammikuussa käytiin neuvolassa, käydään aina silloin tällöin kasvu tsekkaamassa kun rajua kasvunhidastumista oli pienenä, ja terkka ehdotti että kokeiltaisiin laktoositonta maitoa. Ja tadaa! Ripuli ollut poissa tammikuun puolesta välistä. =) Mutta oireita siis ei pahemmin helpottanut tuokaan.
 
Joo kyllä tosiaan tökkii tämä odotus ja pääsiäispyhät tuntuu vielä sotkevan näitä aikatauluja entisestään! Niin ja kun ns kunnallisessa hoidossa ollaan, niin kyllä tähän odotukseen on jo jotenkin tottunut!

Tuli vain mieleen Malin sellainen asia, että eihän meilläkään verikokeissa näkynyt mitkään allergiat, että onko teillä siis kuitenkin jossain vaiheessa kokeiltu ihan kokonaan olla ilman lehmänmaitoa?
 
Ilman lehmänmaitoa ei olla oltu kertaakaan. Terkkari sanoi ettei kannata (?) edes allergiatestiä tehdä, ei välttämättä kunnon tuloksia saa, joten kokeilulla mentiin ja ripuliin auttoi. Eikä ole poika valittanut enää että mahaan koskee. Loppusyksystä alkoi silloin tällöin valittelemaan mahakipuja.
 
Hienoa Malin että teillä on vatsakivut ohitse. Sillä vain kyselin tuota täysin maidotonta ruokavaliota, kun meillä nuo oksentelut jäivät pois kokonaan silloin kun oltiiin ilman maitoa. Uudelleen pulauttelu alkoi (yli puoli vuotta välissä) kun meillä oli taas vääränlainen maito käytössä, taas pulauttelu jäi pois kun tuo vaihdettiin.
 
Onko teillä nyt ns mahalle sopiva maito käytössä? Saako ihan kaupasta vai jotain apteekin? Meillä jatketaan laktoosittomalla, jossain vaiheessa kokeillaan tavallista. Ei nyt ihan äkkiä ainakaan kun poikakin ollut pirteämpi. =)
 
Juu nyt on ihan kaupan kaurajuoma Oatly + käytössä. Se näyttäisi olevan sopiva =)
Mekin kokeiltiin sitä laktoositonta maitojuomaa, mutta siitä tuli tolkun kovat ilmavaivat ja yöt oli sitä ähellystä, kaupan soijajuomasta meni myös yöt ja päiväunet ihan pätkäuniksi, ilmeisesti koski vatsaan/aiheutti närästystä enemmän.
 
Harmi että noin montaa eri maitoa pitänyt kokeilla ennen kuin sopiva löytynyt. :( Meillä onneksi heti tuo laktoositon kävi. Itseasiassa itsellänikin ja miehellä on laktoosivaivoja, suht lieviä kumminkin, mutta aloin kaakaon ym seassa käyttämään pojan maitoa, samoin jos esim. perunamuussia tekee. Ei tarvitse kenenkään valitella mahakipuja myöhemmin. :) Toivotaan nyt että lapset toipuisivat pian refluksista. :hug:
 

Yhteistyössä