Kokemuksia sairaalan unikoulusta?

Meillä Poika 9kk ja heräilee öisin 10-15 kertaa. Vaatii vettä ja joskus nukahtaa heti, tai sitten itkee vaan, eikä mikään auta. Lääkärissä käytettiin ja oli refluksiepäily, sekä vatsassa paljon ilmaa. Lääkäri laittoi lähetteen sairaalaan unikouluun ja ilmeisesti tutkivat myös muita syitä, mikä vaikuttaisi uneen. Jotenkin tuntuu kuitenkin ikävältä jättää lapsi sinne vieraaseen ympäristöön, tuntemattomien keskelle öiksi. Onko kellään kokemuksia, miten sairaalassa unikoulua toteutetaan ja miten teidän lapset on sen läpikäyneet?
 
Meillä toteutettiin kotisairaalan kanssa "sairaalan unikoulu" kotona. Ei haluttu poikaa viedä sairaalaan vieraaseen ympäristöön ja hakemaan pöpöjä ittelleen lisää (monia korvatulehduksia yms sitä ennen).. Niin ja sit kun se meitä hoitanut lääkärikin oli sit sitä mieltä, ettei sairaalan unikoulu muuttaisi mitään "normaalia" eli kotona.. No joka tapauksessa, unikoulua 2kk toteutettiin kaikkineen ja hoitaja kävi kotona 2 vkon välein.. Lopuksi nosti kädet pystyyn ja sanoi, ettei ole meidän juttu unikoulu, kun selkeesti lapsella on VAIVAA. Ja että on kaikki tehty oppikirjojen mukaan ja sekään ei auta.

Kannattaa vaihtaa lääkäriä, käydä yksityisellä, allergologilla/lastenlääkärillä juttelemassa asioista, mikäli lapsella tosiaan on joku VAIVA yöllä kun huutaa.. Meillä alkoi huuto 6kk iässä ja edelleen huudetaan, ikää 1v 5kk.. Ja allergiaepäilyt nyt päällä refluksin lisäksi.
 
Minulla ei ole kokemusta unikoulusta. Mutta jos teillä on ollut epäilystä refluksista, eikö olisi hyvä lääkäreiden selvittää sitä ja hoitaa tarvittaessa..? Refluksin yksi tyypillisimmistä näkyvistä oireista on runsas yöheräily. Refluksi voi olla noiden heräilyiden syynä eikä siinä unikoulut osastolla auta, jos se lasta vaivaa. Hyvä sinällään jos samalla tutkitaan syitä jotka vaikuttaa heräilyyn, jolloin refluksi voisi löytyä. Itse en teidän tilanteessa laittaisi lasta sairaalaan unikouluun vaan vaatisin refluksin ja ilmavaivojen (allergiat??) syiden selvittämistä.

Täällä Kaksplussan palstalla on tosi monta keskustelua refluksista ja allergioista, joissa julkisen puolen toimintaan ollaan petytty useimmiten näiden asioiden hoidossa.
 
Meillä lapsi olisi otettu sairaalan unikouluun, mutta en antanut. Mielestäni hiukan liian usein lapsella on joku ihan oikea sairaus miksi hän heräille ja siihen sitten aloitetaan herkästi unikoulua. Sairasta lastahan ei saisi kai unikouluttaa. Meillä ei tarvittu unikoulua, kun vaihdoimme lääkäriä ja selvisi lapsen laajat allergiat ja niiden aiheuttama refluksi. Nyt hiukan "vanhempana" puhkesi vielä astma, mikä haittasi nukkumista. Nyt on siihenkin sitten sopivat lääkkeet ja taas nukutaan!
 
Soitinkin jo sairaalaan, ja sieltä sanoivat että lähetteessä on maininnat refluksioireista ja ilmavaivoista, eli nyt jää nähtäväksi, laittaako lastenlääkäri ensin muihin tutkimuksiin ja vasta sitten unikouluun jos tarve. Päätin kyllä että ilman tutkimuksia en unikouluun vie. Tuo kotona tehtävä unikoulu kuulosti hyvältä. Lieköhän täällä Pohjois-Karjalassa tuota mahdollisuutta, että hoitaja tulee kotiin. Miten muuten esim. maitoallergiaa tutkitaan, jos mitään muita oireita ei ole, kuin tuo runsas ilmanmuodostus?
 
Ainut luotettava tapa tutkia pienten allergioita on välttäminen ja sitten altistus. Eli jätetään maito kokonaan pois ja odotetaan, tuleeko lapsesta oireeton. Sitten annetaan taas maitoa ja katsotaan palaavatko oireet. Lapset voivat olla allergisia ihan mille vain ja aina ei pelkkä maidon poistaminen ruokavaliosta riitä. Kaikissa allergioissa on siis tuo sama välttäminen ja altistus. Monesti ruokavaliota voi alkuun joutua karsimaan rankallakin kädellä, ennen kuin oirettomuus saavutetaan ja sitten on vaan kokeiltava ruoat yksitellen takaisin.
 

Yhteistyössä