Koliikkia vaiko jotain muuta, lääkäriin?

Hei, meillä 2,5kk vauva joka vaihtelevasti on itkeskellyt iltaisin 6-7vkosta lähtien. Suuri osa itkuilloista on 19-22 välille ajoittuvaa raastavan kovaa itkua, vauva itkee pää punaisena ja vetää itseään kaarelle, lopettaa ja voi olla vartin-puoli tuntia itkemättä ja taas alkaa. Olemme menneet vain päivä kerrallaan ajatellen että mahakipuiluahan se, yöt ja päivät kun menee todella hyvissä fiiliksissä. Mutta, vaatisikohan tämä kuitenkin lääkärissä käyntiä? Neuvolassakin kuitattiin vain vatsanväänteiksi, mutta kun ei se lopu aina edes kakkaamiseen tai röyhtyihin... Paljon ollaan tehty vauvan olon helpottamiseksi mutta ei suurempaa apua ole löytynyt. Ja siis tosiaan voi olla montakin iltaa niin että pari itkukohtausta koko illan aikana, kesto max 10min.
 
booster: Imetätkö? Jos imetät ni mieti mitä syöt joka päivä sillon iltasella, voisko se aiheuttaa vatsavaivoja? Meillä oli just samantapaisia kohtauksia kunnes huomasin että aina ku syön suklaata ni niitä tulee. Sen ku jätin pois ni jäi itkutkin...
 
Ai niin... Ja me käytiin lääkärissä (yksityisellä) ja se vaan totes että kun ei syytä löydy niin silloin sitä sanotaan koliikiksi :eek: Eli siitä ei ollu sitten yhtään mitään apua, ei edes sanonut että voi olla mahdollisesti joku mun syömä ruoka-aine...
 
Mitä jos koittaisit olla pari viikkoa maidottomalla ruokavaliolla? Maidoton on siis eri kuin laktoositon: pois maito, juustot, joghurtit jne ja myös ruoat, joissa maitoproteiinia (monessa valmisruoassa). Jos tämä auttaa, niin sitten puhuisin siitä neuvolassa, koska se voisi tarkoittaa, että vauvalla on maitoallergia.

Myös esim. vahvat mausteet, kaalit ja sipuli voivat aiheuttaa vauvalla ilmavaivoja. Silloin kysymys ei olisi välttämättä mistään allergiasta vaan ihan luonnollisesta reaktiosta ruoka-aineisiin, jotka aikuisillakin ovat vaikeasti sulavia ja aiheuttavat vatsan väänteitä. Ja vauvallahan on niin kehittymätön se pikku massu! Oletteko koittaneet antaa Cuplatonia?
 
Voi, kun kuulostaa ihan samanlaiselta kuin meilläkin!! Neuvolasta ei tällaisessa tapauksessa ole mitään hyötyä, kokemusta on... Jos ei kyseessä ole tuo allergia, kannattaa kokeilla vyöhyketerapiaa. Se auttoi meillä. Käytiin pari kertaa ja saatiin hyvät kotihierontaohjeet. Voin laittaa yv:nä vähän ohjeita, jos kiinnostaa.

Rohdoista me kokeilimme ensin rela-tippoja, jotka ainakin meidän tapauksessamme irroitti vielä hurjemmat huudot. Anoppi oli jostain hankkinut koliikkivauvoille sopivaa maitohappobakteerivalmistetta, DDS:ää, joka oli paljon vatsaystävällisempää ja auttoi varmaan myös osaltaan masuvaivoihin. Kannatta vielä kokeilla "perinteistä" cuplatonia, sitä ja maitohappobakteerivalmistetta voi käyttää yhtaikaisesti. Jaksamisia ap:lle ja muille itkuisten vauvojen vanhemmille... :hug:
 
Meillä kanssa itketään iltaisin pari tuntia hurjasti. Joskus on kyllä ollut iltoja, ettei olla itketty. Pari tuntia itketään kurkku suorana ja joskus asennon vaihtaminen auttaa hetkeksi. Mä liitän kyllä aika voimakkaasti suklaan näihin vatsakipuihin, meillä en usko maidon olevan syy. Tosin maitoakin epäilin yhdessä vaiheessa, mutta nyt alan epäilemään, ettei maito olekaan itkun syy. Ikinä ei toisin tiedä. Jos itku jatkuu vielä kauhean kauan, vien pojan lääkärille. Toistaiseksi yritetään kotikonstein selvittää itkun syy. Pojalla ikää pikkasen reilu kuukausi.
 
Snoopy, olet kyllä tosi ystävällinen jos laittaisit vähän hierontaohjetta :hug: Käytin poikaa kerran vyöhyketerapiassa, sattuipa niin että tämä "diplomiterapeutti" ei varmastikaan ollut alansa huippua, veikkaanpa että taidot ruosteessa, ei selkeästikään enää usein käynyt asiakkaita- kävi muissa töissä ja keskittyi vauvaani hoitaessaan ihan vääriin asioihin. Arvosteli muun muassa tapaamme nukuttaa vauvaa yöt vieressämme :eek:
 
Niin, ja yksi huomioitu juttu vielä vauvan itkuilloissa on, että illan viimeinen syöttö ennen nukkumaanmenoa on toisinaan vaikea. Osittaisimetän, lisänä Nan1. Pullovaiheessa syö jonkun aikaa, sitten stoppaa ja vetäisee syvään henkeä ja jatkaa taas, sylkäisee heti pullon pois ja itkee jne. Nälkä selkeästi on mutta :(
 
Mulla meni imetykset puihin kun en luottanut omaan vaistooni vaan kuuntelin neuvolan ohjeita. Vauva alkoi hylkimään myös rintaa, koska sai allergiaoireita äidinmaidon kautta saamasta lehmänmaidosta. Eli älä jää aikailemaan asian kanssa yhtään.

Tekisi mieli sanoa, että jätä heti kaikki maito omasta ruokavaliosta pois ja osta kalkkitabletteja.
Se voi jo ratkaista ongelmasi eikä ole haittaa teille kummallekaan. Illalla saattaa nyt huutaa vain, koska mahaan sattuu allergian takia. Yrittää helpottaa oloaan imemällä ja siksi teistä tuntuu että tarvii lisämaitoa. Ei välttämättä tartte vaan tulee ähky. Sitten kun saa Nannia, niin sehän vain pahentaa jos kyseessä allergia.

Koita lypsämällä lisätä omaa maitoa, jos mahdollista.

Meillä tällä hetkellä maksaa maitoallergisen vaavin apteekinmaidot noin 20e päivä, kun en enää imetä. (onneksi Kela korvaa ja vakuutus loput!!!!)



 
Sajoko on ihan oikeassa tuossa maitoasiassa. Meillä lapsi hylki myös epäsopivaa korviketta ja imetys oli myös sohlaamista, lapsi imi ja sitten irrotti otteen ja taas imi ja irotti otteen. Meillä lapsi siirrettiin laajoiksi päässeiden allergioiden takia täysimetykseltä Almironille, joka ei sopinut ollenkaan ja lapsi kyllä itki ja kieltäytyi juomasta sitä. Sopivaa Neocatea juo mielellään, hinnasta päätellen Sajokolla sama maito! Onneksi Kela korvaa valtaosan ja lääkekaton täyttymisen jälkeen korvike on ilmaista. Jätä omasta ruokavaliosta maito ja muna ja mielellään soija pois ja anna lisämaitona erityiskorviketta, jos tarvetta lisämaidolle on. Varaa samalla aikaa allergologille! Itse en enää tuhraisi hierojien ja muiden kikkojen kanssa (kaikki tuli kokeiltua). Auttavat varmasti monella vatsavaivoihin, mutta allergia on asia erikseen!
 
Booster: Meillä myös oli yksi maitoallergian oireista syömisvaikeudet, levottomuus ja itkut syödessä. Tuntui että lapsella oli ristiriita. Toisaalta hän halusi syödä mutta toisaalta ei voinut syödä... Tämän seurauksena syöminen oli sitten riehumista. Varsinkin iltaa kohden itkuisuus lisääntyi. Yöt meni hyvin ja aamuisin poika oli parhaimmillaan mutta maidon syönnin myötä olo paheni iltaa kohti. Poika söi jo aika pikkuvauvasta lähtien pääosin päivisin.

Koska teillä tuo itkuisuus yms. on alkanut noin 6 viikon iässä, en uskoisi teillä olevan kyseessä koliikkia. Mun mielestä koliikki on muutenkin sellainen "romukoppadiagnoosi", jonka piikki neuvolat ja lääkärit laittavat liikaakiin vaikka mitä, kun eivät oikeasti tiedä mikä vauvaa vaivaa.

Hierominen yms. auttaa normaaleihin ilmavaivoihin. Allergiat hoidetaan ruokavaliolla käymällä käsiksi oireiden syihin poistamalla ne, ei hoitamalla oireita (esim. vyöhyketerapia, lukuista apteekista saatavat tipat tyyliin Cuplaton, Relat...). Voisin sanoa omalta osalta, että "been there, done that" eli tuli kokeiltua itsekin tuloksetta kaikenlaista ennen allergiaselvittelyjä. Sen takia silloin kun luen/kuulen, että vauvalla on jo oikeasti tosi paha olla, kehotan muita tekemään allergiaselvittelyt mahdollisimman nopeasti .
 
juu nou vyöhyketerapiat yms kannattaa kyllä koettaa, samoin se voi olla vain koliikkia-tuo jokapäiväinen huutelu on hermoja raastavaa lopulta, kun siihen ei auta Mikään. yleisesti tiedossa on, että ruisleipä, sipuli, hiilihappoiset juomat, suklaa, sitrukset aiheuttaa vauvalle mahanpuruja. näistä olisi ehkä helpompi alkuun luopua muutamaksi päiväksi, kun suorilta alkaa maidottomalle. hyviä keinoja on postauksissa tullut, mutta jossei mikään tunnu edes vähän helpottavan oloa niin toki voi lääkärissä käydä. saapahan äiti edes mielenrauhan vaikkei huudolle syytä löytyisi!
 

Yhteistyössä