Koliikkiako vai mitä?

Tilanne on tämä: meillä on 2kk ikäinen vauva, joka aloitti huutamisen heti laitoksella. Huutoa kestää aamusta iltaan, suurimmaksi osaksi se on sellaista pää punaisena huutoa, ts. ihan kunnon itkua. Yöllä meillä ei itketä (kop kop), nukutan häntä öisin vieressäni. Huuto on jokapäiväistä, niin sanottuja parempia päiviä ei ole. Makuuasennossa vauva ei viihdy ollenkaan, vaan useimmiten ainoa keino saada hänet rauhoittumaan on kantaa pystyasennossa, aina tosin sekään ei auta. Autoon yleensä rauhoittuu ja joskus imurin hurina rauhoittaa vähäksi aikaa. Vauva saattaa olla n. 5min syötön jälkeen tyytyväinen, sitten alkaa huuto.

Mahavaivoja tuntuisi välillä olevan, piereskelee ja kakka on välillä vihreää ja haisee pilaantuneelle kananmunalle. Välillä vauva myös kipristelee. Maha toimii useita kertoja päivässä. Maitoa riittää, vauva on täysimetyksellä. Pari kertaa olemme antaneet Nania, molemmilla kerroilla oksensi kaaressa koko mahan sisällön ulos. Jonkun verran pulauttelee muutenkin. Mahavaivoihin on kokeiltu vaikka mitä: ainakin Rela-tipat, Disflatyl, DDS Junior maitohappobakteeri, mahallaan pito, pierujumppa, d-vitamiinitippojen poisjättö vähäksi aikaa, useita röyhtäyttämisiä syötön aikana, vyöhyketerapiassa ollaan nyt käyty kerran. Mikään näistä ei ole auttanut (vyöhyketerapia tietenkin saattaa auttaa vasta myöhemmin). Olen myös itse hieronut vauvaa kotona, välillä rentoutuu hieronnan ajaksi, mutta huuto jatkuu heti sen jälkeen. Iho-oireita vauvalla ei ole. Aloitin pari päivää sitten maidottoman dieetin, mutta eikös siinä voi mennä parikin viikkoa ennen kuin näkyy onko sillä vaikutusta?

Neuvola on sitä mieltä, että tämä on koliikkia ja he eivät aio ainakaan tässä vaiheessa tehdä asialle mitään. Miltä tämä teidän korvaanne kuulostaa, pitääkö tässä vaan "alistua" jokapäiväiseen itkuun? Olisiko vinkkejä, mitä vielä voisin kokeilla vauvan olon helpottamiseksi? Ja ns. vertaistuki olisi myös tervetullutta.. Välillä on todella raskasta kuunnella vauvaraukan lohdutonta itkua, kun ei pysty häntä mitenkään auttamaan.
:(
 
Meidän pojalla todettiin koliikki. Hyviä päiviäkin oli ja huutoa ei kestänyt yleensä kuin joitain tunteja..Meillä auttoi se d-vitamiinin pois jättäminen ja se että vältin itse syömästä sipulia ja herneitä..mutta olet jo tainnut kaikki kokeilla.. Ja koliikki loppui n.3kk iässä. Jos neuvolassa ei tutkita asiaa,niin mielestäni voisit soittaa suoraan sairaalaan tai lääkärille ja kysyä jonkun muun mielipidettä asiaan! Itse ainakin tekisin niin.

Voimia ja :hug: sinulle!
 
Sinuna varaisin ajan lastenlääkärille. Vihreä kakka ei kuulosta normaalilta (vai??) Pikkuvauvan kakka on keltaista.

Tuskin mitään hälyyttävää vauvallasi on, koska ilmeisesti kasvaa hyvin.

Meidä pikkutyttömme (nyt 6vk) oksensi ja huusi pari iltaa (vain). Kävimme lastenlääkärillä Mehiläisessä ja tyttö todettiin terveeksi ja saimme mm. syöttöohjeita ja rytmitysohjeita.

Kyse on pienestä ihmisestä, arvokkaasta sellaisesta! Ette menetä mitään jos käytte lääkärissä (noin 80e).

Ja em. temppusi kuulostaa hyviltä (mm. maidoton dieetti)

Tsemppiä :heart:
 
Salama McQueen
Meillä oli tyttö ihan samanlainen, juuri kuvailemasi kaltaista menoa.

Ja häntä vaivasi GER, refluksitauti, ruoan takaisinvirtaus. Pulautteli, kakkasi vihertävää liejua, paukutteli. Itki kaiken muun ajan paitsi yöaikaan rauhoittui.

Ota yhteyttä lastenlääkäriin, ei koliikkivauvakaan ole aina tyytymätön. Koliikin pitäisi olla "tuomio" vasta silloin, kun muut syyt on poissuljettu.

 
Moi!
Meillä oli samanlaista touhua kun poika oli 1,5 kk. Lopulta mentiin lastenlääkärille (neuvolan terkkarin neuvosta), joka totesi samantien, että pojalla on maitoallergia. Sitten aloitettiin maidoton dieetti mulle ja lapselle apteekin maito ja oireet loppuivat reilun kahden viikon päästä. Lapsi muuttui ihan täysin! Sitten tehtiin maitoaltistus lääkärin valvonnassa, mikä varmisti diagnoosin. Sen jälkeen meni taas pari viikkoa että pojan elimistö rauhoittui. Tämän jälkeen ei ole ollut ongelmia ja poika nyt 7 kk (uusia ruoka-aineita joutuu varovasti aloittelemaan koska yksi allergia herkistää toisille allergioille). Suosittelen varaamaan ajan yksityiselle lastenlääkärille (lasten allergologi) jos teillä on lapsivakuutus ja jos neuvolan lääkäri ei ottaudu asiaan.
Tsemppiä ja jaksamista! Olet lapsesi paras asiantuntija!
 
alkuperäinen
Kiitos taas vastauksista. Itse asiassa olen varannut ajan eräälle kuulemani mukaan pätevälle yksityislääkärille, mutta aika on vasta muutaman viikon päästä. Kiva kuitenkin saada tukea sille omalle ajatukselle, että tämä ei ehkä ole ihan tavan koliikkia..
 
Kuulostaa ihan meidäm viime kesältä paitsi että meillä huudettiin sekä päivät että yöt.Kun kakka muuttui ihan sammaleen näköiseksi, siskoni sanoi että maitoallergia saattaa hyvinkin vaivata. Haimme samana iltana apteekista maidotonta maitoa jota alettiin tytölle antamaan ja viikossa tilanne rauhottui. Kun aikaisemmin nukahti 03 yöllä, nyt nukahti 23 ja nukkui koko yön putkeen. Kävimme lääkärillä joka antoi reseptillä Semperin maidotonta maitoa ja sitä juotiin sitten kunnes päästiin maitoaltistukseen. Altistuksessa ei mitään tullut ja lääkäri sanoi että joko tytöllä ei koskaan allergiaa ollutkaan tai sitten se oli jo parantunut. Tyttö oli kuitenkin jo 4kk kun vasta altistukseen päästiin. Kelahan ei mitään korvannut koska ei allergiaa todettu ja rahaa paloi yli 800euroa yhteensä apteekin maitoon. Mutta se ei ole rahassa mitattu kun toisen oli parani heti ja elämä tasaantui. Meilläkään ei iho-oireita ollut ja neuvolassa sanoivat että kuulostaa koliikilta. Minun vaistoni sanoi muuta kun tyttöön sattui ihan selvästi. Toivottavasti tilanteenne selviää. :flower:
 
Hei!

En jaksanu lukea kaikkia vastauksia läpi mutta onko sulla paljon maitoa? Eli saako vauva koskaan rinnan tyhjäksi? Jos et oo vielä kokeillu niin kokeile ihmeessä, että imetät pari syöttöä peräkkäin SAMASTA RINNASTA. Kakka voi olla vihreetä väärästä etumaito/takamaitosuhteesta TAI liiallisesta herumisesta. Toki muutkin asiat vaikuttaa mutta nuo nyt ainakin. Laitan linkin aiheesta jos siitä ois apua! Meillä ainaki kaikki lapset ovat selvästi rauhallisempia kun imetän vähintään kaks kertaa aina samalta puolelta.


http://www.imetystukilista.net/faq/newman_koliikki.php
 
koliikki tytön äiti
Kuulosti aivan tutulta! Eli meillä oli myös samanlaista 3kuukautta..
Käytettiin neljä kertaa vyöhyketerapiassa (hoito tepsi myös vain hoitojen aikana, eli kotiin päästyään alko taas huuto..) ja kokeiltiin kaiken maailman tippoja eikä tepsiny..
Meidän tytöltä myös tuli vihreätä kakkaa ja se oli melkeen aina kuplia täynnä eli ilmaa oli vattassa aikas paljon.. Ja se oli kuulemma ihan normaalia tuo vihreä kakka koliikki vauvalle, näin ainakin neuvolassa sanottiin.
Tyttö nyt 7 kuukautta ja on niin ilopilleri!!
Että kyllä se vielä iloks muuttuu vaikkei sitä siinä vaihees uskois!!
Voimia paljon!! :hug:
 
alkuperäinen
No kerropas sinä hyvä huhhuh sitten mitä meidän tulisi tehdä, että huuto loppuisi. Tai kenties voisit vaikka tulla hoitamaan vauvaamme jotta hän hiljenisi, tervetuloa vaan! :) Vauva ei tällä hetkellä saa mitään muuta kuin rintamaitoa ja d-vitamiinia.

Kiitos asiallisesti vastanneille, ehkä tämä tästä helpottaa, ennemmin tai myöhemmin.
 

Yhteistyössä