konttaamisesta

meillä poju aika lailla tasan 5kk ja eilen sitte meni konttaus asentoon eka kerran. tänään ollu ihan innoissaan ku on löytäny uuden asennon. :LOL: tietenkään ei vielä ole hokannu että sillä lailla pääsis liikenteeseenkin...

no kysymys sitte kuuluukin... kauanko menee että vauva oppii konttaamaan??? noin niinku suurin piirtein...
 

Meillä tyttö nousi konttaus asentoon 6kk ikäisenä ja alkoi ryömiä takaperin samaan aikaan.. 7kk iässä alkoi ryömiä eteenpäin!

nyt kun on 8kk niin alkoi kontata, nousta tukea vasten ja menemään ite istumaan!!

Kun nousi kontalleen alkoi heijaamaan itseään eteen ja taakse sit siitä heitti itseään eteenpäin mahalleen lattialle.. Olihan vaan aika hauskan näköistä menoa =)

Kaverin tyttö alkoi kontata ihan parissa viikossa kontalleen nousemisesta.. Meillä sitten menikin 2kk, mutta oppi siinä välissä ryömimään!
 
Meillä tyttö nousi konttausasentoon 7,5kk iässä ja pikkasen päälle 8kk alkoi konttaamaan. Meillä jäi ryömimisvaihe väliin kokonaan. Nyt on oppinut itse käymään istumaan ja kovasti nousee polvilleen joka paikkaan ja välillä pääsee seisomaan asti omineen.
 
meillä poika 6,5 kk ja oppi konttaamaan viime viikolla,nyt hurja vauhti päällä niin että perässä saa juosta:)oppi myös nousemaan polvien varaan ylös ja tänään yritti jo jaloilleen nousta!ollaan tässä kauhisteltu ettei oppisi seisomaan vielä koska kuulemma tekee huonoa selälle jos liian aikasin oppii kävelemään.
 
Meillä poika nousi konttausasentoon 6 kk iässä ja konttauksen aloitti vasta 8kk iässä. Olimme jo aivan varmoja, ettei konttausta tule laisinkaan, sillä hän myös jo istui ja nousi tukea vasten seisomaan. Eräänä päivänä olimme saman ikäisen vauvakaverin luona kylässä, joka siis osasi jo kontata. Kun menimme kotiin, lähti poika innolla konttaamaan. Ja nyt mennäänkin kovaa=)
 
meillä poika meni kanssa 5kk ikäisenä konttaus asentoon ja konttaamaan lähti siinä 6kk nyt jo 7kk ja menee jo kovaa vauhtia! meillä ei ryömitty eikä menty takaperin ollenkaan..oli varmaa kova hoppu päästä iso veikan leikkeihin =)
 
Aina kun näitä lukee niin tuntuu, että kaikki muut lapset kehityy hirveän nopeaa vauhtia ja kaikki alkaa konttaamaan ja nousevat pystyyn jo puolivuotiaina... :/

Meidän tyttö on kohta 9 kk, eikä vieläkään konttaa, ryömii kyllä hurjaa vauhtia ja nousee konttausasentoon hytkymään, muttei konttaa, eikä edes yritä vielä nousta seisomaan. Eikä myöskään osaa nousta itse istumaan. Mutta eiköhän ne taidot sieltä kehity omaa tahtiaan :)
 
Olen samaa mieltä edellisen kanssa, että näitä lukiessa tuntuu aina, että kaikki lapset kehittyvät tosi nopeaa vauhtia. Ehkäpä se johtuu siitä, että meistä äideistä on nin mukava kertoilla oman lapsen taidoista jne. Ja hyvähän se vaan on :| Mutta täytyy aina muistaa, että jokainen kehittyy omaa tahtiaan ja kaikille ne taidot ennen pitkää tulevat.
Meillä poika oppi konttaamaan 8kk iässä ja nyt ollaankin sitten 3kk kontattu ja seisottu tuen kanssa, mutta mikään kiire ei ole ilman tukea seisomista/kävelyä harjoitella. Ja miksikä harjoittelisikaan, kun hyvin pääsee näinkin=)
Aurinkoista kesää kaikille!
 
Aivan, kyllä kaikki aikanaan! Varmaan paljon myös luonnekysymys. Toisilla on kova hoppu kaikkialle ja heti, toisilla taas ei kiire minnekään...

Kuitenkin vastaus ap kyselyyn. Meillä lähdettiin ryömimään 5,5kk ikäisenä. Puolivuotiaana alkanut nousta kontilleen ja nyt puolittain ryömii, puolittain konttaa. Istuminen ei neitiä kiinnosta.
 

Yhteistyössä