Korva tukossa 4,5-vuotiaalla

Onkohan alkava tulehdus vai mikä, kun lapsi valittaa, että toinen korva on ihan tukossa ? Ei siinä mitään punoitusta tai eritettä näy ulospäin eikä ole kai kipeäkään. Mitähän siihen osaisi laittaa, jotain korvatippoja ? Ehkä on vähän nuhaakin lapsella, haisee ainakin räkäiseltä, vaikka ei nenä vuodakaan. Mulla oli kova nuha, siihen liittyy usein myös korvaongelmia. Pitänee vaan tarkkailla tilannetta.. Onko muilla ollut tällaista ?
 
Moikka!
Syitä korvan tukkoisuuteen voi olla monia...
Jokainen reakoi vähän eri tavalla.

-Kaikille ei korvatulehdus aiheuta kipua, vaan esim yöunet häiriintyy ja on tosiaan vain korva "pahantuntuinen"
-Tukkoisuutta voi aiheuttaa myös veden meno korvaan suihkussa (menee aikanaan ohi)
-Voi olla myös että vaikkua on erittynyt niin paljon, että se tukkii korvakäytävää aiheuttaen kivun ja tukkoisuuden tunnetta, silloin myös yleensä kuulo huononee jonkin verran (joskus tarttee korvahuuhtelun).
-Tai sitten se tavallinen juttu, että jos on flunssaa, se aiheuttaa tukkoisuutta ja kipuakin joskus korvaan ja ainakin sellaista vihlovaa tunnetta, vaikkei mitään tulehdusta olisikaan (särkylääkettä, menee itsestään ohi).

Näitä kaikkia on meidän lapsilla esiintynyt, ei auta muuta kuin seurata asiaa ja jos tukkoisuus kovasti lasta vaivaa tai jos nousee jo noin viikon kuluttua flunssan alusta uudelleen lämpöä tai kuumetta, niin silloin lekuriin.

Ja sellainen vinkki vielä sellaisille, joilla on tuollaista reilua vaikun eritystä, mikä ei suostu tulemaan omin avuin ulos korvasta: meillä lääkäri suositteli suihkauttamaan Cerilal lipolotion-öljyä korvakäytävään (siis ihan sitä mitä ihollekin laitetaan), siinä vain tarttee lapsen olla jokin aikaa aina kylkimakuulla, jottei se öljy tule heti sieltä ulos. Meillä on auttanut tytölle, jolla on tuo vaikkuongelma ollut jo pienestä vauvasta asti (korvat meni niin tukkoon, että piti käydä niitä huuhtelemassa tk:ssa).

 

Yhteistyössä