Korvaakohan vakuutusyhtiö kehitysvammaisuudesta?

  • Viestiketjun aloittaja erityisen äiti
  • Ensimmäinen viesti
erityisen äiti
Eli otettiin lapsellemme lapsiturvavakuutus hänen ollessaan 3kk ja kun ikää tuli lisää ja kehitystä ei tapahtunut niin alkoivat tutkimukset ja nyt poikamme on todettu kehitysvammaiseksi.Eli eiköhän se korvaa lääkärissä käynnit sun muut mutta saako tavallaan mitään kertakorvausta kun pojalla nyt ikuisesti tuo kehitysvamma?
 
moi.

Vakuutuksen pitäisi korvata kyllä lääkärissä käynnit jos olette saaneet vakuutuksen ennen kun lapsellanne todettiin kehitysvamma. Meillä ainakin oli vakuutus jo myönnetty kun esikoisella todettiin sydänvika. niin vakuutus korvasi kaikki kulut mitä tuli ihan kipulääkkeistä tehohoitolaskuihin.
 
Meillä on tytöllä todettu lievä älyllinen kehitysvammaisuus huhtikuussa. Meillä vakuutus on otettu ennen lapsen syntymää. Vakuutus korvaa lääkärit, osastotutkimusjaksot ja kaiken muun paitsi matkat ja terapiakäynnit. Omavastuuoosuus tarvitsee maksaa aina yhtä hakukertaa varten, meillä omavastuuosuus on 47 euroo. Hakukerralla voit hakea monesta eritapauksesta kerralla ja maksat silloin vain tuon yhden omavastuuosuuden. Mikäli laskusta ei ole vielä vähennetty kelan osuutta ja sinun pitää itse sitä hakea, niin hakuaikahan on puoli vuotta ja mikäli kelan osuus on jo hyvitetty, niin silloin hakuaika korvauksille on vuosi. En tiedä onko joka vakuutusyhtiöllä sama, meillä on vakuutus Tapiolasta.
 

Yhteistyössä