Koska olette siirtyneet yksiin päikkäreihin?

Kaksi ensimmäistä noin 10kk ikäisinä, tämä kuopus on nyt 11kk ja nukkuu vaihtelevasti yhdet tai kahdet unet. Jos päivärytmi olisi säännöllinen, yhdetkin riittäisivät, mutta kun on isompien kerhosta hakua ym., kuopus nukahtaa pienille unille liian aikaisin autoon ja on pakko ottaa vielä toiset unet myöhemmin (vaikka nukuttaminen toisille unille onkin hankalaa ja yöunille ei sitten ala ennen kymmentä ). Nämä siirtymävaiheet ovat aika raskaita.
 
Meillä vuosikas nukkuu vielä yleensä kahdet päikkärit, nukkuu niin lyhyitä, että jos nukkuu vain yhdet, on niin väsynyt, että menee liian aikaisin yöunille ja heräilee sitten yöllä enemmän.

On siis aina saanut nukkua niin monet unet kuin tarvis, en ole ajatellut niitä mitenkään muokkailla.
 
Meilläkin 9 kk ikäinen ja nukkuu kahdet päikkärit, pitkät ja lyhyet. Yöuni yleensä 9 tuntia. Eilen nukkui vain yhdet päikkärit ja heti yöuni 11 h, mutta vielä meillä ei tavallisesti jakseta päivää vain yksillä unilla.
 
Esikoinen ja kakkonen siirtyivät yhtiin päiväuniin 1v1kk iässä. Nyt nuorimmainen on 8kk ja nukkuu sekaisin yksiä ja kaksia päiväunia. Jos nukkuu yhdet -> 2-2,5h, jos kahdet -> kummatkin 30-40min. Yöunille menoon ei ole merkitystä ellei ole nukkunut toisia unia tosi myöhään. Yleensä nukahtaa siinä 21 kieppeillä ja heräilee aamulla 8.
 
Tyttö 8,5 kk nukkuu nyt sekaisin yksiä ja kaksia päikkyjä. Pärjäähienosti yksillä unilla jos ja kun aamupäikkärit jäävät välistä. Jos nukkuu yhdet -> nukkuu n.3tuntia, jos kahdet -> nukkuu 1-2 tuntia. Yöunet kestävät päikkäreistä riippumatta 10-11 tuntia.
 
meillä vähän vaihtelevasti,joskus nukkuu tunnin aamusta ja parituntia iltapäivästä.toisinaan nukkuu vaan yhdet 3h unet.joskus nukahtaa autoon kauppareissulla,ja sattaa nukkua tyyliin 10-15min.samoin pph.ottaa aamu-unet 10-15min,ja kuitenkin sitten nukkuu sen 2-2.5h.ihmeesti jaksaa vaikka lähestulkoon joka aamu herää klo 6.oli arki tai pyhä.ja yöunet on 10h.

tyttö viikon kuluttua 1v =)
 

Yhteistyössä