koska teillä alettiin nukkua läpi yön?

Meidän neiti alkoi 2kk iässä nukkumaan täydet yöunet heräämättä ja olisin kiinnostunut kuulemaan miten muilla? Tällä hetkellä neiti on 5kk =) eikä ole edes sairaana heräillyt =) Tietysti unettomiakin öitä tulee,tiedän sen,kun ennestään on 2 vuotias poika =)
 
meillä alotettiin myös täydet yöunet siinä 2kk ikäsenä, tosin satunnaiset yöheräilyt/huudot alko 4kk ikäsenä ku alettiin liikkumaa ja kääntyilee enemmän, myös hampaiden tulo on välillä valvottanu! ja ikää on nyt 7kk
 
Tiiteni
Meillä 11kk tyttö ei edelleenkään nuku täysiä öitä. Rintaa syö pari kertaa yössä ja kitisee lisäksi ihan "muuten vain" sekä ilta- että aamuyöstä. Aikansa kutakin... \|O
 
triplamama
2 ekaani ovat alkaneet 2kk iässä nukkumaan täydet yöt ja tämä kolmas täytti tiistaina 2kk ja nukkui toissa yön 21:30-4:30 ja viime yön 21-06, joten hyvältä vaikuttaa.
 
Kiitos vastauksista =) Meillä ei ihme kyllä ole edes vatsatauti/flunssat tai kääntymään oppiminen vaikuttanut vielä yöuniin. Kuumeessa jouduin jopa kerran herättämään maidolle,ettei pieni keho pääse kuivumaan.
 


Meillä jäppinen oli 1,5k kun lopetti yösyönnit ja alkoi nukkumaan kokonaiset yöunet.

On nyt 6k eikä ole tuon jälkeen heräillyt yöllä vielä kertaakaan.
Hiukka on oltu ihmeissämme että onko tää vauvanhoito näin iisiä ??
 
Tiiteni
Niin, tulipa tuossa vielä mieleen, että luulinpa minäkin tuossa vauvan ollessa 2-4kk, että se nukkuu jo yöt heräämättä siitä asti, sillä silloin se toisiaan nukkui, mutta eipä nuku enää...(siis 11kk nyt). Että älkääpäs nyt vielä mammat hehkuttako sentään!
 
Meillä tyttö alkoi 5 kuukauden iässä nukkumaan yöt ilman syöttöä. Kolmen kuukauden ikään asti 3 yösyöttöä, sitten 3-4 kuukauden iässä 2 syöttöä ja sitten väheni yhteen aamuyön syöttöön 4-5 kuukauden iässä. Iltapuuron aloittaminen "lopetti" yösyötön kokonaan. Nyt siis tyttö 7,5 kk ja nukkuu suunnilleen 21.30-8.00. Helppo vauveli! :)
 
Tiedän. Kuten jo alussa mainitsin ei tämä ole ensimmäinen lapseni ja tiedän että yöheräilyjä tulee vielä olemaan..poika alkoi nukkumaan 6-7kk ikäisenä yöt läpeensä ja on nyt kaksi vuotias. Yöheräilyjä on kuitenkin hänenkin kohdallaan ollut melko vähän. Hampaita on jo 16 ja niiden takia on herännyt vain 2-3 kertaa (siis yhden kerran yössä) ja sairaana ollessaan saattaa herätä ensimmäisinä öinä 1-3 kertaa yössä,mutta nukahtaa sitten uudestaan. Ja silloin tällöin herää muuten vain joten ei ainakaan vielä meidän kohdalla ole kauheasti unettomista öistä tarvinnut kärsiä =) Sekin voi vielä muuttua...tiedän. Mutta nyt aion kuitenkin nauttia täysin rinnoin hyvin nukutuista öistä =)
 
meil esikoinen, nyt 4,5vuotta, alkoi 1kk ikäisenä nukkumaan ja ON SIITÄ LÄHTIEN nukkunut, tietenkin isompana sillontällön herää uniin ja vessaan jne... että kyl ne voi nukkuakin! mutta toka on nyt reilu 2kk ja heräillään kerran tai kaks. riippuu mikä on koko yö!? nukkuu noin 22-05,syödään,nukkuu noin 07, taas syödään ja noustaan sit 8-9..
 
meillä poika alkas nukkuu koko yöt ku tuli tasan 3kk.eka kk söi pari kertaa yössä sit sen jälkeen söi kerran yössä ja sit alkaski nukkuun koko yöt. Ja nukkuu edelleen koko yöt, joskus sillon tällön harvoin voi joutua laitaan tutin yöllä kerran suuhun jos on jostain syystä heränny mut nukahtaa heti uudelleen. Tai vauvathan herää monia kertoja yössä mut nukahtaa itekseen siihen sit,sen takia ei ois hyvä et äiti syöksyy heti siihen viereen,muuten vauva ei opi ite nukahtaan uudestaan ja tavallaan herää kunnolla sitte.tottakai sit jos huutaa sängys,se on eri asia.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.05.2007 klo 13:45 rapu kirjoitti:
Meillä jäppinen oli 1,5k kun lopetti yösyönnit ja alkoi nukkumaan kokonaiset yöunet.

On nyt 6k eikä ole tuon jälkeen heräillyt yöllä vielä kertaakaan.
Hiukka on oltu ihmeissämme että onko tää vauvanhoito näin iisiä ??
Samoin meillä sekä ekan että tokan kanssa... Miehen kans odotettiin toisesta kunnon valvottajaa kun sellaisista joka paikassa puhutaan ja sukulaiset kertoo kauhukokemuksiaan. Mutta meillä ei kyllä ole yhtään yötä valvottu joten ollaan jo epäilty onko nää vauvojen yöitkut yms. pelkkää kaupunkilegendaa ;)
 
triplamama
sori, kyllä minä voin hehkuttaa, koska lapseni 13 ja 10 vee menevät edelleen kiltisti nukkumaan joka ilta. en ole opettanut heitä rasittaviin nukuttamispuuhiin ja olemme päässeet todella helpolla. olen kyllä ihan laitokselta tullessa jo alkanut noudattamaan tiettyjä periaatteita nukkumisen ja yöelämän suhteen ja uskon niiden kantavaan voimaan.

vauva on kuin muukalainen, ei osaa kieltä eikä tapojamme ja vanhempien tuleekin ne hänelle opettaa. ja opetus mielestäni aloitetaan melkein jo kohtuasukkaalle. tämä siis minun tapani, tapoja on monia, kuten asitoitakin voi tiskata kuulema 200:lla eri tavalla. joten, jokainen tyylillään ja kaikille yörauha ei ole niin tärkeää.
 
Katkonainen
Meillä heräillään vieläkin 4-5 kertaa yössä. Poika tänään tasan 6kk. Syötän 2-3 kertaa, muilla heräämiskerroilla en aina tee mitään, kuuntelen vaan toisen touhuja.

En ole sortunut tuttia kummempiin nukutusrituaaleihin. Iltasyötön jälkeen laitan hereillä omaan sänkyyn ja sinne hän itsekseen nukahtaa. On vaan kovin levoton nukkuja!

Suurin syy heräilemisiin on kyllä ilmavaivat... Kitisee ja veuhtoo sängyssään, kunnes pääsee paukku, sitten rauhoittuu. Aina ei auta muu kuin syöttö.
Toinen syy levottomiin öihin on se, että kuukausi sitten opittiin mahalleen kääntymisen jalo taito. Nyt yritetään puoliunessakin kääntyä.

Kumma kyllä en ole kamalan väsynyt, vaikka en ole puoleen vuoteen nukkunut viittä tuntia pidempään (siis putkeen). Nukun tarvittaessa päiväunet! Kai sitä on vaan jo niin tottunut tähän rytmiin, ettei heräily enää niin haittaa.

 
Mäkin myös lisäisin sen, että esikoinen on jo 6v. eli tuskin enää alkaakaan öisin heräilemään... Nukkui siis 1,5kk iästä lähtien täydet yöt 10-12 tuntia putkeen ja edelleen. Ei ole juuri koskaan herännyt näin isompana pahoihin uniinkaan vaan erittäin sitkeä uninen poika on.
 
Onnelliset te joiden vaavit nukkuu jo 2kk iässä öitään....

Meillä eka lapsi (nyt jo vaille 3v) nukku 4kk 22-07 ja 5kk 19-07 (todella rauhalliset iltarutiinit ollut aina ja on yhä edelleen molemmille)

Nyt kakkonen ooooooojjjjjj, herää yhä 1-2 kertaa lupsutteleen vaikka on todella iso kokoinen joten nyt päätettiin että annetaan vettä ja sitten vasta tisua että alkaa se kiinnostus tohon yö tissittelyyn loppuun, koska syö yllä hänellä menee 7am syötöstä mielenkiinto heti startissa ja se vaikuttaa koko aamun sekä päiväuniin.

Hyviä öitä***
 
muksu1 harmaa
meillä alettiin nukkua kokonaisia öitä 2-3kk iässä.nyt tyttö 6kk ja edelleen posottaa noin klo 22-10 asti =)

(juu,kehun tässä nyt ni auta armias et rytmi muuttuu heti kun pääsen "sanomaan" ) :headwall:
 
sini82
Meillä nukuttiin 2kk:sta 4kk saakka yöt syömättä.. vaan sittenhän se ralli alko ja syötiin kolmeekin kertaa yössä, tai no ei se mitään syömistä oo, lupsutellaan siinä tissillä ajan kuluks.. no nyt 6kk ja nukkuu 21-06 kun alettiin öisin antaan vettä ja ryhdyttiin iltaisin syömään puuroa. Ei viitti pelkän veden takia vissiin enää herätä =) Oottelenpa vaan että koska ne hampaat alkaa vaivata tai liikkuminen liiaksi kiinnostaa ja nautin kun nyt saa nukkua. Jonain öinä on poika kääntynyt vatsalleen ja siihen heräilee kun ei osaakaan kääntyä takas mutta muuten TÄLLÄ HETKELLÄ hjyvä fiilis. :)
 
NuoriAikuinen
1½ kk iässä alkoi nukkumaan yöt pukeen eli siis sellaiset 8-11 tuntia ja on nukkunut tähän asti täytti eilen juuri 6kk. Niin ja meillä ollaan oltu korvikkeella alusta asti.
 
Ei vielä läheskään
meidän 6 kk vanha tyttömme herää vaatimaan tuttia 6-15 kertaa joka yö. heti tutin saatuaan nukahtaa. rankkaa - kokonaisista öistä ei haaveillakaan enää. suurin fantasiani olisi, että tarvitsisi viedä tuttia vain pari kertaa yössä...

nukuttaa...
 

Yhteistyössä