Koska teillä on lähdetty konttaamaan?

Eli haluaisin tietää milloin aikaisintaan vauva oppii konttaamaan? Meillä on Ensiviikolla 4kk ikäinen tyttö ja hakee nyt jo kovasti konttausasentoa. Eli kädet suorana ja jalat mahan alle. Vielä ei sentään eteenpäin päästä mutta kova on halu ja yritys. Eli ei kai sentään näin aikaisin sitä konttausta aloita?
 
Meidän tyllerö lähti konttaamaan 6kk:den iässä ja nyt kohta 7kk vanhana menee jo lujaa :) mamilla on täys työ pysyä neidin liikkeissä mukana :whistle: ryömimään alkoi 5kk:den iässä... toivottavasti tuo kävelyn opettelu antaa odottaa vielä tovin itseään...
 
Meillä poika on kohta 8kk eikä nouse konttausasentoon eikä myöskään pysy siinä, jos yrittää laittaa. Eikä edes ryömi vielä. Silti pääsee liikkumaan, kääntyilee vatsalta selälleen ja päinvastoin sekä navan varassa pyöriskelee ja kääntyilee. Poika on melkoisen pullukka, painaa vissiin 11kg (ylihuomenna neuvola, siellä varmistuu), joten en tiedä vaikeuttaako se liikkumista.
 
Meillä kaksoset pian 9kk,toinen lähti konttaamaan vajaa 7,5kk iässä ja toinen lähti ryömimään samana päivänä,nyt molemmat painavat jo lujaa menemään. Samana päivänä kun oppivat konttamaan niin nousivat tukea vasten ja pari viikkoa myöhemmin kävelivät tukea vasten. Molemmat ovat "isokokoisia",molemmat 74cm,toinen vähän alle 11kg ja toinen vähän päälle 11kg,mutta ei millään lailla menoa häiritse.
 
Meidän vuoden vanha tyttö lähti 11kk istuallaan liikkumaan, mutta konttaa ei vieläkään. Jos laittaa konttausasentoon niin tasatahtia "laukkaa" käsillä ja jaloilla muutaman askeleen ja sitten jo istumaan ja sillä lailla hiihtämään :LOL: . Oppi vasta muutamaa päivää vaille vuoden iässä nousemaan itse mahaltaan istumaan. Sitä ennen ei päässyt vaikka oli yritystä. Silti 7kk iässä istui jo hyvin tuetta kun vain joku nosti istumaan. Meidän neiti on myös pullean sorttinen. Ei muuten ryöminytkään kuin ympyrää mahallaan ja vähän taakse päin. Jokainen tavallaan ja ajallaan.
 

Yhteistyössä