ninni
Haluaisin tehdä jouluksi kotikaljaa. Onko kokemuksia esim. Tuoppi Kotikaljasta? Kuinka iso homma? Millaisiin pulloihin?
No itse ostin mallasjuomauutepaketin tänään ja ohjeissa sanotaan että annetaan ensin käydä huoneenlämmössä vuorokausi ja sitten pullossa viileässä vuorokausi, että aatonaattoiltana pitäisi olla juomiskelpoista.Alkuperäinen kirjoittaja ap:ja ilmeisesti jouluksi ehdin vielä kaljaa saamaan? jos nyt onnistun.... kiitti neuvoista!
nostoAlkuperäinen kirjoittaja hönö:Onkos tuo vuorokauden käyminen ihan ok??
Ihan sillä kysyn kun en ole koskaan tehnyt ja esim. fariinipussin kyljessä kun on siman teko-ohje, niin siinäkin käsketään pullottaa 1-2 vrk kuluttua, mutta siman pullotan aina 12 tunnin päästä, muuten tulee liian käynyttä....
Tärkeintä on triplata sokeri. Lisäksi puolet sokerista voi olla fariinisokeria, tuo tuhdimpaa makua. Myös pitää käydä kunnolla, jotta tulee voltteja kuin pohjalaiseen koulun kotikaljaan.Alkuperäinen kirjoittaja Herra 49:Tuoppi-uute on hyvä tuote ja vieläpä Laihian mallatehtaalta eli taattua kotimaista. Pitää vain muistaa tuplata ohjeesta kaikki muu paitsi vesi, niin tulee vahvaa tavaraa. Hiivaa en ihan tosin itse tuplaa, mutta ei sekään niin vaarallista ole. Siis: 6 pussia uutetta 9 litraan kädenlämpöistä vettä, sitten sokeria 12 dl, litku 10 litran kanisteriin ja päälle ripotellaan 4 pussia kuivahiivaa. Anna käydä n. 24 h huoneenlämmössä, sitten viileään kellariin n. 24 h ja sitten vaan nauttimaan.
Viikko pitää kypsyä viileässä Tuoppi-kotikaljan, kun se tehdään ohjeen mukaan, mutta kypsytetään viikko pimeässä, viileässä kellarissa. Vuorokausi ei riitä. Tulee kuraa ja maha menee sekaisin. On vuosien kokemus valmistamisesta.Tuoppi-uute on hyvä tuote ja vieläpä Laihian mallatehtaalta eli taattua kotimaista. Pitää vain muistaa tuplata ohjeesta kaikki muu paitsi vesi, niin tulee vahvaa tavaraa. Hiivaa en ihan tosin itse tuplaa, mutta ei sekään niin vaarallista ole. Siis: 6 pussia uutetta 9 litraan kädenlämpöistä vettä, sitten sokeria 12 dl, litku 10 litran kanisteriin ja päälle ripotellaan 4 pussia kuivahiivaa. Anna käydä n. 24 h huoneenlämmössä, sitten viileään kellariin n. 24 h ja sitten vaan nauttimaan.