Kotiruokaa?

mitähän tarkoitit? yökkäileekö isoja paloja vai uusia makuja?

palathan saa hienonnettua ja uudet maut pidettyä minimissä just tekemällä kotiruokaa...

tässä mitä meidän 14kk syö mieluiten.

perunamuussia ja kalaa.
perunaa ja lihapullaa.
jauhelihaperunasoselaatikkoa.
tonnikalapastaa.
kanakeittoa.
 
Keitot on helppoja ja maistuvat ainakin meidän pojalle. Vihannekset, perunat ja lihat saa keitossa hyvin muussattua liemeen. Ja variaatioitahan riittää: lihakeittoa, kalakeittoa, erilaisia kasviskeittoja, kanakeittoa jne. Vihanneskeitosta saa erityisen samettista, kun tekee siitä sauvasekoittimella sosekeittoa.
 
Lisäkysymyksiä
Meillä vasta kohta 11kk lapsukainen, hampaita vaivaiset 2kpl. Mietin, että kunhan voi ruveta syömään samaa ruokaa meidän vanhempien kanssa niin pitääkö minun muuttaa jotenkin ruoanvalmistustapojani tai raaka-aineita tms. Käytämme paljon esim marinoituja broilerinsuikaleita ja koipia tai muuta valmiiksi maustettua. En osaa oikein noista naturelleista mitään kokata :headwall: . Nykyään keitän ja soseutan vielä lapselle lihat pakkaseen erikseen ja otan lihapuolen sieltä silloinkin kun voin meidän ruoasta erottaa hälle perunat ja kasvikset ja kastikkeen ennen suolausta. Eli voiko siis tosiaan vuoden ikäiselle jo tarjota IHAN SAAMAA ruokaa kuin mitä itsekin syömme? Entäs vaikka makkarakeitto tai -kastike? Ei kai makkaraa saa noin pienelle antaa. Meillä muuten syödään aika paljon makkararuokia :whistle: . Lisää vinkkejä siis kaivataan.
 
meillä on syöty myös makkararuokia 1vuotiaasta lähtien. ei oo allergioita ja muutakaan niin samaa ruokaa syödään! ei sitä makkaraa ihan joka päivä syödä niin minusta ainakin ok antaa lapselle sitäkin sillon tällön.

samoja ruokia syödään mitä täälä on tullukki eli keittoja,kiusauksia,laatikoita,risottoja,muusia,perunoita,kastiketta,lihaa,kalaa,kanaa ja munaa...

välillä kyllä tuntuu käyvän aina samanlaiseks nää ruoka jutut ku ei keksi mitä muuta vois tehä... sit aina tulee käytettyä pakastevihanneksia kun on niin laiska ostamaan tuoreita :ashamed:
 
jäipäs tuo viesti kesken....eli lihaa,kalaa,kanaa ja munaa syödään... niin ja noista marinoiduista lihoista...käytän myös niitä mut sit en lisää muuta maustetta enkä suolaa. muutenkin suolaa tosi vähän,jos käytän ja lihaliemikuution saatan joskus keittoon laittaa. saahan suolaa pikkase olla lapsellekkin ja pitääkin suolaa saada,mut tosiaankin VÄHÄN!! :D
 
Makkarassa on nitriittiä E250, jota ei suositella lapsille eikä kyllä ole hyväksi aikuisillekaan. Kaupasta löytyy onneksi myös nitriitöntä makkaraa (Vataja). Voit kurkata firman kotisivuille ja muutenkin nitriitistä löytyy googlettamalla lisätietoa.

Meillä käytetään aika paljon valmiiksi marinoitujakin lihoja, mutta niiden lisäksi en sitten lisää enää ruokaan suolaa. Muutenkin on koko perheen suolan käyttö vähentynyt ja vihannesmäärät lisääntyneet eli sikäli on ruokavalio muuttunut parempaan suuntaan. Meillä suosikkiruokia ovat ihan perinteiset mm. jauhelihakeitto, lihapullat ja porkkanaperunamuusi, makaroonilaatikko, perunat ja munakastike, kasvisletut.
 
Ei kannata aivan jatkuvasti käyttää valmiiksi marinoituja lihoja, ne sisältävät kovasti lisäaineita ja usein myös aromivahventeita (natriumglutamaattia) jotka eivät ole kenellekään terveellisiä. Pippurin ja yrttien käyttäminen mausteena on helppoa, ei tarvitse aina olla tuhatta eri maustetta ja aromivahvennetta ruuassa! Suu maistaa eri tavalla sen lihan ja perunankin tms kaiken ylimaustamisen alta! Kokeilkaahan! Perusruokaohjeissa usein kerrotaan mikä mauste tai yrtti sopii mihinkin ruokaan. Ei muuta kuin kokeilemaan!

Me ollaan lopetettu täysin kaikkien valmiiksi maustettujen tuotteiden käyttäminen ja ruoka on rehellisesti sanottuna paljon maukkaampaa kuin ennen. Valkosipuli, sipuli, laakerinlehti, mustapippuri, yrtit, aasialaiset mausteet kuten garam masala ja curry... Niillä saa ihmeitä aikaan! Tai sitten joku yrttisuola jossa on käytetty vain luonnollisia ainesosia.
 

Yhteistyössä