koulutuksista..siis tä?!

  • Viestiketjun aloittaja "joo"
  • Ensimmäinen viesti
"joo"
Pohjakoulutusvaatimus: Sosiaali- ja terveysalan vähintään opistoasteen tutkinto (esim. sairaanhoitaja)
Suoritettava laajuus, Sairaanhoitaja (AMK), Terveydenhoitaja (AMK): 60–90 op (1-1,5) vuotta opintoja)

Siis sairaanhoitajan aikuiskoulutukseen pohjavaatimuksena sairaanhoitajan koulutus?? Siis mitä v***?! :D

Ei tajua! Lähihoitajan tutkinto ollut aikaisempina vuosina..
 
"Hanna"
Sairaanhoitajan tutkintonimike on nykyään sairaanhoitaja (amk)
on näitä vanhoja sairaanhoitajia, jotka ovat eivät ole valmistuneet ammattikorkeasta, joten he voivat päivittää oman tutkintonsa vastaamaan tätä uutta tutkintoa ja reilun vuoden päästä ovat sairaanhoitaja (amk)

Olet tätä vanhan sairaanhoitajan muuntotutkintopäivitystä kattellut, sinne ei lähihoitajan papruilla voi hakea, on pakko olla sairaanhoitaja.

Mutta lähihoitajan papruilla voi hakea ammattikorkeaan opiskelemaan sairaanhoitaja (amk) tutkintoa. Se kestää sen reilu 3 vuotta.
Aivan normaalikoulutus.

Mutta tuo oli se muuntokoulutus jonka tiedot tuohon alkuun laitoit
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28064333]Näin, eli jos opistotason sh haluaa suorittaa AMK-sairaanhoitajatutkinnon. Muutoin sh-koulutus kestää 3,5v. Lähihoitajapohjalla pitää mennä siihen, joitain hyvityksiä varmasti saa lh-tutkinnosta.[/QUOTE]

Ei saa. Mistä ihmeestä tällainen luulo on kotoisin että toisen asteen tutkinnolla voisi hyvittää amk-tason opintoja. Jos joku koulu sellaista harrastaa niin ei ole kyllä oikein rehellista touhua.
 
"Pampoli"
[QUOTE="vieras";28064369]Ei saa. Mistä ihmeestä tällainen luulo on kotoisin että toisen asteen tutkinnolla voisi hyvittää amk-tason opintoja. Jos joku koulu sellaista harrastaa niin ei ole kyllä oikein rehellista touhua.[/QUOTE]

Harjoitteluja voidaan hyväksilukea. Jos esim. olet tehnyt lähärin hommia 10 vuotta perusvuodeosastolla, ei ole mitään järkeä suorittaa potilaan perushoidon harjoittelua.
 
"vieras"
Kyllä saa. Katsokaapa AMK aikuiskoulutuspuolelta, en muista paljoako se nyt oli mitä saa lähihoitaja opinnoista hyväksiluettua.. olisiko puoli vuotta? Muutamia kymmenia opintopisteitä kuitenkin.
 
"vieras"
[QUOTE="joo";28064217]Pohjakoulutusvaatimus: Sosiaali- ja terveysalan vähintään opistoasteen tutkinto (esim. sairaanhoitaja)
Suoritettava laajuus, Sairaanhoitaja (AMK), Terveydenhoitaja (AMK): 60–90 op (1-1,5) vuotta opintoja)

Siis sairaanhoitajan aikuiskoulutukseen pohjavaatimuksena sairaanhoitajan koulutus?? Siis mitä v***?! :D

Ei tajua! Lähihoitajan tutkinto ollut aikaisempina vuosina..[/QUOTE]

opistoasteinen sairaanhoitaja on eri kuin amk-sairaanhoitaja....
 
"vieras"
[QUOTE="Pampoli";28064396]Harjoitteluja voidaan hyväksilukea. Jos esim. olet tehnyt lähärin hommia 10 vuotta perusvuodeosastolla, ei ole mitään järkeä suorittaa potilaan perushoidon harjoittelua.[/QUOTE]

Jaa no ei ainakaan meidän koulussa onnistunut, kun opettajat selittivät että ei voida alemman tutkinnon opintoja hyväksi lukea. Meidän ryhmässä oli seitsemän lähihoitajaa ja sen verran lh -koulutus vaikutti, että muut suorittivat perushoidon tk:n vuodeosastoilla ja lähihoitajat pääsivät suorittamaan harjoittelua keskussairaalaan eri osastoille.
 
mä...
[QUOTE="vieras";28064509]Jaa no ei ainakaan meidän koulussa onnistunut, kun opettajat selittivät että ei voida alemman tutkinnon opintoja hyväksi lukea. Meidän ryhmässä oli seitsemän lähihoitajaa ja sen verran lh -koulutus vaikutti, että muut suorittivat perushoidon tk:n vuodeosastoilla ja lähihoitajat pääsivät suorittamaan harjoittelua keskussairaalaan eri osastoille.[/QUOTE]

Juu, hyväksilukumahdollisuus ei tosiaan ole kaikissa kouluissa. Muutama koulu Suomessa toteuttaa nopeutettua koulutusta lähihoitajille, opinnot kestävät puoli vuotta lyhyemmän aikaa kuin muilla.
 

Yhteistyössä