Kuinka kauan 1v. hereillä

ennen ensimmäisiä päiväunia? Eli kuinka kauan teidän yksivuotiaat jaksavat valvoa aamulla herättyään ennen päiväunia? Meillä herätään usein 8.30-9.00 ja unien tarve tuntuu olevan jo usein klo 12 eli jaksaa valvoa n. 3h. Tuntuu niin nopeasti aamusta väsähtävän, että välillä ihan huolestuttaa..

Illan jaksaa paremmin, jos nukkuu kunnon (2-3h) unet, usein täytyy kuitenkin vielä ottaa pienet tirsat vaikka äidin kainalossa ;)
 
Ei meilläkään poika vuoden iässä ollu aamusin hereillä ku 2-3h ja sitte meni ekoille päikkäreille.Niitten jälkeen oli hereillä 3-4h ja meni toisille :) Pikkuhiljaa se aamuvalvominen pidenty ja ekat päikkärit meni myöhäsemmäks ja ne tokat kutistu kutistumistaan,kunnes ei ekoille saanu enää ajoissa ja toisille ei meinannu nukahtaa millään,sitte siirryttiin yksiin päikkäreihin.
 
joo kuulostaa tutulle, noin se meni meilläkin 1v ikäisenä, nyt lähellä 2v ja jaksaa touhottaa ja temmeltää vaikkas kuinka. Aamulla herätään 6-7 aikaa ja päikkäreille käydään puolen päivän aikaan ja nukkuu 1-2t. =)
 
Tirrinäiti
Meilläkin neiti (1v) jaksaa korkeintaan 3-4 tuntia valvoa. Olen ajatellut siirtymistä yksiin päikkäreihin, mutta ei oikein onnistu, illat on silloin semmosta tirinää. Olisi vaan helpompi päivärytmin kannalta yhdet unet, voisi paremmin käydäkin jossain..mutta kaikki aikanaan. ;)
 
Kiitos vastauksista ja lisääkin saa laittaa! Me yleensä touhutaan aamu kotosalla, ulkoillaan vähän ja jos lähdetään jonnekin niin tehdään se pitkien unien jälkeen, koska illan pikkutirsat voi sitten ottaa vaunuissa tai autossakin.
 
Halibazuikka
Meillä herätään yleensä 07.00, ja ekoille päikkäreille mennään 9-9.30.
Nukkuu tunnin tai kaksi ja seuraavat päikkärit on 14.00 (1h).
Ja loppu ilta jaksetaankin rymytä vauhdilla, nukkumaan menee 19-20.
Ja yön tosiaan nukkuu heräämättä joko 19-06 tai 20-07.
 
Caroline
Meidän neiti 1 v. 3 kk nukkuu vielä kahdet päiväunet ja n. 10 h. yöllä. Aamulla herää n. 6.00 ja ekoille päiväunille laitan jo 9.00. Toiset päikkärit on iltapäivällä. Varmaan on hereillä juuri kolmisen tuntia kerrallaan meidänkin neiti. Etenkin kun alkoi kävellä, niin unen tarve kasvoi. Hereilläoloajan touhuaa tosi paljon ja nukkuu hyvin. En ole huolissani, unen tarve on yksilöllinen ja meillä esikoinen nukkui vielä 5-vuotiaana päiväunet ja joskus (on nyt 7v.) saattaa vieläkin nukahtaa, jos on ollut jotakin kovin väsyttävää puuhailua (esim. hiihtoa tai uintia).
 
1-vuotiaana heräili n. 7.30, päiväunet n. 12.30-13.45 ja yöunille n. klo 20. Nykyään 1v5kk muuten samoin, mutta herää aamulla n. tuntia aiemmin. Jaksaisi valvoa ennen päiväunia pidempäänkin, mutta koska nukahtaa kuitenkin heti ulos rattaisiin laitettaessa, on tää varmaan ihan hyvä rytmi.
Valvoo siis 5-6½ tuntia ennen unia.
 
duhunu pikana
POika 1v4kk herää nykyään ennen kahdeksaa.
Päikkäreille mennään noin 13.30.
eli on parhaillaan 6 tuntia hereillä. Pari kertaa päikärit otettu vasta 15 aikaan.
Sitten nukkuu 0,5-2,5 tuntia.
Yöunille mennään 21-22.00
 
meillä jaksaa aamulla olla 3-4 tuntia hereillä ja sit 1-2 tunnin unet ja iltapäivällä 14 jälkeen toiset unet.päikkärit pitenee ja yöunille menee koko ajan aiemmin.herää silti aina 5-6 aikaan \|O
 
Carita-82
Meillä neiti (1v 2kk) käy normaalisti päiväunille n. 13.30... Heräillään kyl vasta yhdeksän tai puolen kymmenen maita! Nukkuu hyvin yleensä ulkona vaunuissa n.2,5h... Mut yhdet päikkärit riittää hyvin! Hieman huolestuttaa vaan kun en meinaa saada neitiä ajoissa illalla unille, joskus menee lähemmäs puolta yhtätoistakin illalla... onko kellään vastaavaa ongelmaa??
 

Yhteistyössä